W. Brémy – Dortmund 0:2 (kon.) | Freiburg – Düsseldorf 0:2 (kon.) | Hertha – Kolín nad Rýnem 0:5 (kon.)
Mönchengladbach – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Schalke – RB Lipsko 0:5 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:5 (0:1)
RB Lipsko
Sobota 22.02.2020, 18:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes již skutečně vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu, užívejte krásného počasí a budu se těšit zase někdy příště u německého fotbalu napočtenou! (20:33:15)
     
    Dnešní utkání sledovalo 61 433 diváků.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:14. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:7.
     
    Sascha Stegemann se rozhodl nenastavovat ani minutu navíc, zřejmě chtěl Schalke ušetřit od většího výprasku. Modrobílí dnes propadli ve všech ohledech a dostali výprask, který doma již dlouho ne. Lipsko mělo zápas plně pod kontrolou po celých 90 minut a důkazem toho je pětice gólů v síti. Po jednobrankové první půli přišla třicetiminutová smršť, která přinesla čtyři góly do sítě domácích. Nejprve vše odšpuntoval Timo Werner v 61. minutě a na něj navázal o sedm minut později Marcel Halstenberg přesně umístěnou hlavičkou. Už v tomto momentě začaly řady arény řídnout, poslední zásahy si však Býci nechali na závěrečnou desetiminutovkou, ve které nejprve skóroval Angeliño a potupu pro S04 završil v 89. minutě střídající Emil Forsberg.

    Die Knappen přitom měli větší držení míče, jejich pokusy ale končily buď na mizerné koncovce, nebo kdekoliv jinde, jenom ne v oblasti branky nebo jejím blízkém okolí. Lipsko naopak střelami nešetřilo a po výhře 5:0 se přibližuje Bayernu znovu na jediný bod.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Emil Forsberg mohl ještě přidat další gól, po přihrávce od Nkukua šel na branku, ale v poslední chvíli mu obránce Schalke míč odvrátil na roh!
     
    89
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je už skutečný debakl. Hosté si to vykombinovali krásně, kombinaci na jeden dotek zakončil Nkunku nahrávkou na EMILA FORSBERGA, který si potáhl míč, co to šlo a svůj pokus umístil pod víko Nübelovy branky – 0:5! Asistence: Christopher Nkunku.
     
    88
    Nutno ale ocenit věrnost napěchovaného kotle za Gulácsiho brankou, který i za tohoto stavu hlasitě provolává slávu Schalke a podporuje ho. Pro domácí se jedná o největší domácí porážku sezony, Lipsko dokonce překonalo i Bayern, který zde vyhrál „jen“ 3:0.
     
    87
    Schalke má sice míč na kopačkách, do útoku se mu ale moc nechce. Lipsko naopak bez problémů brání svůj bohatý náskok.
     
    85
    Zápas se skutečně jenom dohrává. Sudí Stegemann by teoreticky nemusel nastavovat ani minutu, neboť by to bylo jenom prodloužení agónie.
     
    83
    Tribuny VELTINS-Areny notně prořídly, zbytek diváků však mohl sledovat šanci Ramana, kterému nahrál do vápna Gregoritsch. Raman však sám proti Gulácsimu selhal a napálil míč jenom do něj!
     
    80
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Deset minut před koncem začíná výsledek narůstat do poměrně potupného rozměru pro Schalke. ANGELIŇO si potáhl po přihrávce od Nkunkua míč po levém křídle, dostal se tak až do vápna a střelou po zemi na delší tyč bez problémů prostřelil domácího gólmana. Teď už je to doslova Schalke 04... – 0:4! Asistence: Christopher Nkunku.
     
    80
    Amadou Haidara se tlačil ve vápně do zakončení, které mu vůbec nevyšlo. Naopak, ještě při zpracování upadl a snažil se vyprosit penaltu, v tom případě ale nevím, co by musel sudí Stegemann brát, aby toto pískl.
     
    78
    Dayot Upamecano (RBL) je nakonec jediným trestaným a vidí žlutou kartu.
     
    77
    Benito Raman při napadání rozehrávky strčil ve vápně do Upamecana, který si to nenechal líbit a strčil do Ramana tělem zpátky. Raman však dostál obecné pověsti fotbalistů, pádu přidal a rozmíška je na světě.
     
    75
    Timo Werner má dnes splněno. Předvedl standardní výkon a dokázal skórovat. Místo něj jde na plac Emil Forsberg.
     
    75
    Benito Raman byl nachytán v ofsajdu a zápas se už přesunul do klidnějších vod, spíše se nyní už dohrává.
     
    72
    Angeliño táhl další kontr Lipska, tentokrát přesouval míč křížem na nabíhajícího Wernera, který však byl až moc vepředu a přihrávka mu šla na paty.

    Tomáš Kalas

    Branky: 1. Sabitzer (Werner), 61. Werner (Nkunku), 68. Halstenberg (Nkunku), 80. Angeliño (Nkunku), 89. Forsberg (Nkunku)

    Karty:   3. Raman (SCH), 43. Harít (SCH) – 5. Laimer (RBL), 58. Werner (RBL), 78. Upamecano (RBL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:14. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:7.
    FC Schalke 04: Nübel – Kenny, Kabak, Nastasić, Oczipka – McKennie (54. Schöpf), Mascarell (C), Serdar (70. Gregoritsch) – Raman, Harít, Matondo (46. Kutucu).
    Náhradníci: Langer – Becker, Todibo, Miranda, Schöpf, Boujellab, Kutucu, Gregoritsch.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Laimer (65. Haidara), Sabitzer (C), Angeliño – Nkunku, Schick (54. Y. Poulsen), Werner (75. Forsberg).
    Náhradníci: Mvogo – Ampadu, Olmo, Haidara, H. Wolf, Lookman, Forsberg, Y. Poulsen.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Assmuth

    Diváci: 61 433
    thejrc.org