Marseille – Nantes 1:3 (kon.) | Angers – Montpellier 1:0 (kon.) | Dijon – Monaco 1:1 (kon.)
Lille – Toulouse 3:0 (kon.) | Štrasburk – Amiens 0:0 (kon.)
konec
Dijon FCO
1:1 (0:0)
AS Monaco
Sobota 22.02.2020, 20:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:03:24)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 2 – 6
    Střely mimo: 7 – 5
    Držení míče: 43 % – 57 %
    Rohové kopy: 2 – 3
    Ofsajdy: 3 – 1
    Fauly: 16 – 13
    Žluté karty: 1 – 0.
     
    Monako se v případě úspěchu mohlo bodově dotáhnout na čtvrté Rennes. Na čtvrtou výhru v řadě ale nedosáhlo a po šestadvaceti kolech tak zůstane na páté příčce. Dijon potřetí za sebou remizoval a hrozí mu, že zítra klesne zpět pod rozjeté Nimes na barážové osmnácté místo.
     
    Je dobojováno! Bezprostředně po závěrečném hvizdu sudího Letexiera panuje na obou stranách velké zklamání. Dijon by před zápasem bod za remízu asi bral, ale vzhledem k jeho průběhu musí litovat, že nezískal body všechny tři. Díky Baldého trefě z 56. minuty nebyl tento cíl nereálný. Necelou čtvrthodinu před koncem však vyrovnal Maripán a jelikož Tavares v nastavení neproměnil své dvě šance, tak se na stavu 1:1 už nic nezměnilo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Julio Tavares (DIJ)
     
    90+2
    Tak to mohlo být K. O. pro hosty z Monaka! Tavares se díky přihrávce ze středového kruhu utrhl do úniku, jenže zleva o centimetry netrefil vzdálenější tyč.
     
    90+2
    Rúnarsson si stáhl vysoký míč a okamžitým výhozem rozjel protiútok, na jehož konci byla Tavaresova střela z hranice vápna a Lecomteho jistý zákrok u levé tyče.
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle jsou přidány tři minuty!
     
    90
    Mendyl trochu uspěchal centr, před kterým si míč ani nezpracoval. Monako se pokusilo otočit hru a vynutilo si na Mangovi první žlutý faul.
     
    89
    Djion si trochu zahrával s ohněm na vlastní polovině. O míč ale nepřišel a jeden z domácích vše vyřešil nákopem před Lecomteho branku.
     
    87
    Hosté přežili hned tři centry do pokutového území. Po tom posledním se k hlavičce sice dostal Cádiz, ale z bezprostřední blízkosti přestřelil.
     
    86
    Mendylův centr byl odvrácen k Amalfitanovi, který se pustil ho drzého sóla. Silvu a Maripána obešel, ale Aguilar už mu ukopl míč na roh.
     
    85
    Čerstvý Jhonder Cádiz měl sil ještě požehnaně, jenže při svém protiútoku nedokázal obejít autora vyrovnávající trefy Maripána.
     
    84
    Vyrovnávající gól úplně otočit ráz zápasu. Monako je na koni a snaží se využít toho, že domácím začínají viditelně docházet fyzické síly.
    82. Islám Slímání (ASM)
     
    82
    To jsou věci, málem se konal obrat ve skóre! Po útočném faulu Dijonu se hra bleskově otočila na druhý konec hřiště, kde Rúnar Rúnarsson vyrazil Bakayokovu střelu zpoza vápna a pak měl štěstí, že Slímání trefil z dorážky jen boční síť prázdné branky.
     
    81
    Islám Slímání teď byl trochu přemotivovaný a ve snaze získat míč ve středovém kruhu fauloval Romaina Amalfitana.

    Michal Břuchanský

    Branky: 56. M. Baldé – 79. Maripán

    Karty:   90. Écuélé Manga (DIJ)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:13.
    Dijon FCO: Rúnarsson – Chafik, Écuélé Manga, Aguerd, Mendyl – Amalfitano, Ndong – Mavididi (73. Cádiz), Sammaritano (62. Marié), Chouiar (6. M. Baldé) – Tavares (C).
    Náhradníci: Hatfout – Alphonse, M. Baldé, Balmont, Cádiz, Coulibaly, Marié.

    AS Monaco: Lecomte – Aguilar, Badiashile, Maripán, Ballo-Touré – Adrien Silva (C), Fofana, Bakayoko – Jovetić (78. Fàbregas) – Ben Yedder, Slímání.
    Náhradníci: Subašić – Fàbregas, Glik, Henrichs, K. Baldé, Tchouaméni, Zagre.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    thejrc.org