Kopřivnice – Mor. Budějovice 5:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Šumperk 4:5 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Nová Paka 4:1 (kon.)
Písek – David Servis 4:7 (kon.) | Klatovy – Tábor 3:4 (kon.) | Bílina – Mostečtí Lvi 3:6 (kon.)
Opava – Žďár n/S 5:3 (kon.) | Kobra – Kolín 0:5 (kon.) | Děčín – Trutnov 6:3 (kon.)
konec
HC Děčín
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
HC Trutnov
Sobota 22.02.2020, 18:00 • ZS Děčín • 2. liga skupina Sever (ČR) • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:09:23)
     
    Je dobojováno. Děčínští hokejisté poráží Trutnov 6:3, zapisují další tři body do tabulky, kde drží čtvrté místo. Zapisují tak čtvrtou výhru v řadě za sebou. Hosté se několikrát vrátili zpět do zápasu, srovnat se jim ale nepovedlo a Děčín vždy odskočil. Trutnov na ledě podal velmi dobrý a bojovný výkon, ale na body to nestačilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    59:18
    Medvědi drží puk ve své moci a už se příliš nikam neženou. Nyní už vědí, že je o vítězství nikdo nepřipraví.
     
    58:40
    Děčín se usadil v hostujícím teritoriu a kombinoval dlouho před brankou Trutnova. Nakonec se hosté dokázali osvobodit a poslali puk až před Lavingera.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:36
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Bohdan Višňák – 2 min., podrážení).
     
    57:30
    Od modré čáry střílel Erik Mareš, jeho střela zamířila jen k mantinelu za hostující brankou.
     
    56:35
    Hosté se natlačili před domácí branku, kde zblízka střílel Lukáš Vácha, s jeho pokusem si však poradila medvědí obrana a dostala puk pod kontrolu.
     
    54:58
    Lukáš Vácha poslal na Lavingera propagační střelu, kterou bez větších problémů ukrývá domácí brankář do lapačky a hned nechává hru plynout dále.
     
    53:57
    Ondřej Sýkora z velmi těsné blízkosti nadvakrát nepřekonal Ašenbrennera. Ten nyní zapsal důležitý zákrok a hned po něm nechal hru zastavit.
     
    53:07
    Hosté dotírali před děčínskou klecí, zblízka střílel Poul, ale obrana srazila puk do bezpečí. Následně pak od modré čáry střílel Filip Krsek a domácí brankář pohotově zakročil.
     
    51:55
    Děčín právě vstřelil branku!
    Daniel Volráb napřáhl na pravé straně, před Ašenbrennerem jeho pokus tečoval Zajan. Hostující brankář puk vyrazil jen na pravou stranu, odkud ho pak ONDŘEJ SÝKORA zametl do odkryté hostující klece – 6:3. Asistence: Pavel Zajan a Daniel Volráb.
     
    51:22
    Vojtěch Kubinčák napřáhl mezi kruhy a jeho pokus zaletěl jen nad břevno Lavingerovy branky. Hosté vycítili šanci a je jich plné kluziště.
     
    50:52
    Zakázané uvolnění Medvědů stěhuje hru před Lavingerovu branku. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    49:12
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Hosté se nevzdávají a snižují zase na dvoubrankový rozdíl. FILIP KRSEK se zjevil sám před Lukášem Lavingerem, srovnal si kotouč a poté ho tváří v tvář nekompromisně prostřelil – 5:3. Asistence: Jakub Tatar a Matěj Poul.
     
    Dnešní utkání sleduje 339 diváků.
     
    47:45
    Hybridní zakázané uvolnění domácích, hra pokračuje dále a Medvědi se znovu dostávají do útočného pásma.
     
    46:41
    Jakub Planý z pravé strany vyslal nebezpečnou střelu, Lukáš Lavinger si s ní poradil a dostal kotouč holí do bezpečí. Stále však pokračuje hostující akce.
     
    46:04
    Hosté byli pod menším děčínským tlakem, Ašenbrenner pak lapil pokus Daniela Volrába, jenž střílel z prostoru mezi kruhy.
     
    45:12
    Hosté se hned poté dostali do útočného pásma, kde štiplavou střelou donutili Lavingera k dalšímu zákroku. Hra je přerušena.
     
    43:43
    Děčín právě vstřelil branku!
    Akce domácích pokračovala dále a Daniel Volráb si to vynahradil, když předložil puk ONDŘEJI SÝKOROVI, jenž na jeho přihrávku odpověděl jak nejlépe mohl, a sice pátou brankou v hostující síti – 5:2. Asistence: Daniel Volráb a Patrik Balcar.
     
    43:36
    Daniel Volráb střelou z první nepřekonal Ašenbrennera a ten drží svůj tým!
     
    42:24
    Matěj Suk číhal před děčínskou brankou, ale nakonec se nedostal do zakončení. V tom mu zabránil Vojtěch Tůma a kotouč je hned ve středním pásmu.
     
    41:21
    Na druhé straně se z mezikruží snažil prosadit Bohdan Višňák, ale ani jeho střela nekončí v brance. Hned na to Děčín otáčí hru na opačnou stranu.
     
    40:45
    Medvědi se v úvodu třetí třetiny dostali do útočného pásma, kde ale pokus Michala Oliveriuse nekončí mezi třemi tyčemi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá část hry je za námi. V ní Medvědi navýšili své vedení a měli náskok o dvě branky. Hosté však brzy vsítili kontaktní branku a byli zpět ve hře. V poslední minutě ale Jan Smola přetavil přihrávku Zicha a dal klid na děčínské hokejky. Ještě nás čeká zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:38.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Děčín právě vstřelil branku!
    Pěkná souhra Děčína a ten vede znovu o dva góly. Patrik Zicho si všiml volného JANA SMOLY před hostující brankou, poslal mu přihrávku a druhý jmenovaný pak prostřelil Ašenbrennera – 4:2. Ten tak loví puk ze své sítě dnes už počtvrté. Asistence: Patrik Zicho.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:39
    Filip Ineman zblízka dotíral na hostující branku, jeho pokus skončil na betonu Ašenbrennera. Následně pak jdou do akce zase hosté.
     
    37:34
    Po střele hostů od modré čáry zaduněly betony Lukáše Lavingera. Další jeho zákrok a hosté nesrovnávají stav zápasu.
     
    36:57
    Trutnov je v plném počtu.
     
    36:26
    Až nyní se hosté osvobodili a střídají unavenou čtveřici hráčů.
     
    35:47
    Patrik Balcar z prostoru mezi kruhy vypálil a puk proletěl nad břevnem hostující branky. Nadále Medvědi obléhají hostující svatyni.
     
    34:57
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Mikuláš Pohl – 2 min., hákování).
     
    34:22
    Po souhře Kuchynky s Faiglem střílel druhý jmenovaný, avšak jeho pokus zamířil jen vedle pravé tyče Ašenbrennerovy branky.
     
    34:06
    A ještě využili hosté pobytu v děčínském teritoriu a z pravé strany dělovkou provětral lapačku Lavingera Roman Janoušek.
     
    34:05
    Děčín oslabení zvládl a nyní je už v plném počtu.
     
    33:29
    Až nyní letí kotouč až před branku hostů a Medvědi šetří cenné vteřiny.
     
    33:05
    Medvědi nemohli dlouho vyhodit puk do bezpečí, nakonec pro zahrání vysokou holí ze strany hostů je hra vykázána do středního pásma.
     
    32:22
    Lukáš Lavinger se nyní zaskvěl, když pohotově zastavil střelu Vojtěcha Kubinčáka. Po jeho ráně po zemi sklapl betony a drží svůj tým a jeho těsný náskok!
     
    32:05
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Filip Ineman – 2 min., pozdní dohrání).
     
    30:09
    Domácí celek se ubránil a už je v plném počtu.
     
    29:46
    Další výhoz puku domácích a ti šetří další vteřiny ze svého oslabení. Hosté se zatím stále nedostali k nebezpečnému zakončení.
     
    29:04
    Jan Kaltenböck obětavým zákrokem dostal na hruď pokus hostů od modré čáry a poté kotouč vyhodil až před branku Patrika Ašnebrennera.
     
    28:50
    Hosté mají šanci na vyrovnání, když hrají přesilovou hru. Zatím se však nedostali do ohrožení Lavingerovy klece.
     
    28:09
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Erik Mareš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:23
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Hosté ale po chvilce dávají kontaktní branku a záhy jsou zpět ve hře. Višňákovu přihrávku přetavil v druhou hostující branku pěknou střelou VOJTĚCH KUBINČÁK – 3:2. Asistence: Bohdan Višňák a David Jirásek.
     
    26:06
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi jdou do dvoubrankového náskoku. Štěpán Kuchynka přenechal kotouč TOMÁŠI FAIGLOVI, který si nabruslil před Ašenbrennera a poté ho svižnou ranou překonal a vymetl tam všechny pavučiny – 3:1. Asistence: Štěpán Kuchynka.
     
    24:50
    Zmatky v rozehrávce Děčína. Puk se poté dostal na hokejku Vojtěcha Kubinčáka, který o něj záhy přišel. A hned na to pálil z mezikruží Pavel Zajan, jehož pokus bezpečně kryje Patrik Ašenbrenner.
     
    24:03
    Filip Ineman přebruslil Matěje Poula a už se tlačil na levém kruhu do zakončení. V tom mu ale zabránila znovu pozorná obrana Trutnova.
     
    23:17
    Hosté se natlačili před branku soupeře a několikrát zahrozili před Lavingerem. Domácí brankář ale znovu předvedl dobré zákroky a drží těsný náskok svého celku.
     
    21:40
    Z levé strany mířila na Lavingera střela Škvrněho, která se otřela jen o boční konstrukci Lavingerovy branky. Následně pak jdou do akce Medvědi.
     
    20:45
    Obrana Trutnova nepustila Medvědy do akce před brankou Patrika Ašenbrennera a hned se hosté dostali směrem dopředu. Před děčínským brankářem tentokráte nevystřelili.
     
    20:21
    Hosté hned na úvod druhé třetiny prověřili připravenost Lukáše Lavingera, který hned zakročil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. V ní se do vedení dostali hosté, když po faulu Jana Kaltenböcka bylo nařízeno trestné střílení. To proměnil Filip Krsek a Trutnov vedl. Jenže Medvědi využili dvojnásobnou přesilovou hru a srovnali. V závěru prvního dějství pak přetavili další přesilovku v gól a strhli vedení na svou stranu. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Kotouč mají hosté a ještě se dostali do útočné akce. Tu zastavila obrana Děčína a v této části hry se už nic nestane.
     
    19:03
    Děčín právě vstřelil branku!
    Přesilovka Medvědů je využita a Děčínští strhávají vedení na svou stranu. Michal Oliverius našel přihrávkou ŠTĚPÁNA KUCHYNKU, jenž poté svižnou ranou dostal puk za záda Ašenbrennera – 2:1. Asistence: Michal Oliverius a Tomáš Faigl.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:20
    Patrik Balcar pálil od modré čáry a obětavý zákrok předvedl jeden z hostujících beků. Ten schytal ránu pukem a už míří na střídačku.
     
    17:34
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Mikuláš Pohl – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    17:22
    Jan Smola dvakrát pálil na branku soupeře, Ašenbrenner znovu pozorný mezi třemi tyčemi.
     
    16:54
    Tomáš Faigl dostal nabito do mezikruží a zblízka zvedl puk před Patrikem Ašenbrennerem a svižnou střelou orazítkoval břevno jeho branky!
     
    16:32
    Tomáš Faigl přenechal puk Michalu Oliveriusovi, jenž na pravé straně z úhlu vystřelil, přesto Ašenbrenner musel do zákroku a hra je zastavena.
     
    15:14
    Pavel Zajan se neprodral skrze obranu hostů do útočného pásma a naopak Trutnovští se jali útočit. Obrana Děčína však dostala puk na svou stranu a dostává ho do středního pásma.
     
    14:09
    Jan Smola číhal mezi kruhy, kam mířila přihrávka od Radka Fojta, ale druhý jmenovaný před Ašenbrennerem jen promáchl.
     
    13:46
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    12:24
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi využívají dvojnásobnou přesilovou hru a srovnávají na 1:1. Ondřej Sýkora poslal puk na PATRIKA BALCARA, který propálil Ašenbrennera. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Ondřej Sýkora a Lukáš Lavinger.
     
    11:46
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Mikuláš Pohl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    11:24
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Jakub Kynčl – 2 min., podrážení).
     
    10:37
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Jan Kaltenböck při velké šanci hostů zatáhl za záchrannou brzdu a fauloval soupeře. Sudí proto správně nařídili trestné střílení. FILIP KRSEK se rozjel a dostal se těsně před Lavingera, který si po jeho pokusu sice sáhl na kotouč, ale nakonec se došoural za brankovou čáru – 0:1. Hosté se tak ujímají vedení.
     
    10:37
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jan Kaltenböck – trestné střílení, hákování).
     
    10:26
    Po střele Kuchynky musel do akce Ašenbrenner a raději zastavuje hru. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    09:38
    Radek Fojt nabral rychlost a uháněl za pukem do středního pásma. Dobře mu však sekundoval obránce Trutnova, jenž ho nakonec o puk obral.
     
    08:40
    Vojtěch Kubinčák mezi kruhy švihl do puku a Lavinger musel do akce. Následně pak střela stejného hráče orazítkovala břevno Lavingerovy branky!
     
    07:59
    Filip Krsek nebezpečně dotíral před domácím brankářem. Lavinger nadvakrát pokryl jeho pokus a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    07:15
    Matěj Suk nebezpečně od pravého mantinelu nahodil puk před Lavingera, který ho musel zkrotit svojí holí. Následně pak ho nechal obraně a ta ho vyváží na druhou stranu.
     
    06:38
    Jan Smola se dostal do těsné blízkosti Patrika Ašenbrennera a z bekhendu ho překvapil. Hostující brankář pohotově zakročil a notně podržel svůj tým!
     
    06:05
    Vojtěch Tůma napřáhl mezi kruhy, obrovitý děčínský obránce nechal vyniknout lapačku Ašenbrennera.
     
    05:42
    Hosté první oslabení zvládli bez úhony a nyní jsou už v plném počtu.
     
    04:55
    Hosté se opět osvobozují a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    04:38
    Patrik Ašenbrenner zakročil proti střele Oliveriuse a pokus děčínského kapitána ukryl v lapačce. Před dotírajícím Faiglem pak raději hru zastavil.
     
    04:07
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči a už obléhali branku soupeře. Obrana hostů se však dostala na puk a poslala ho až před Lavingera.
     
    03:42
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (David Jirásek – 2 min., podrážení).
     
    03:25
    Medvědi však před Ašenbrennerem nezahrozili a beci Trutnova pak po zisku puku míří do neutrální zóny.
     
    02:57
    Filip Ineman sebral nahození Višňáka od modré čáry a s pukem už směřuje do útočného pásma.
     
    02:34
    Trutnovští obléhali domácí branku a vystřelili na Lukáše Lavingera, jenž znovu kryje. Po následném vhazování před jeho klecí stříleli hosté znovu a opět raději domácí brankář hru pozastavil.
     
    02:13
    Hned po vhazování v pásmu Trutnova se na levém kruhu napřáhl ke střele Ondřej Sýkora, ale Ašenbrenner pohotově zakročil a ukryl puk na své hrudi. Hra je opět zastavena.
     
    01:40
    Radek Fojt se prodral do útočné třetiny, obtočil se na pravém kruhu, ale zakončit mu nedovolil Leder, jenž zapisuje dobrý obranný zákrok.
     
    01:10
    Znovu z toho nebylo nic a hosté byli před domácí brankou zase nebezpeční. Lavinger tak musel znovu krýt pokus a nyní už raději nechal hru pozastavit.
     
    00:46
    Jakub Tatar na pravé straně vyslal nepříjemnou střelu, kterou kryje Lavinger holí. Puk přebírá obrana Děčína a znovu se pokouší projít do útočného pásma.
     
    00:10
    Hosté vyhráli úvodní vhazování a poté šli do první akce zápasu. Ovšem obrana Medvědů získala kotouč a otočila hru na opačnou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Brňák) – Černohorský, Zicho, Kaltenböck, Mareš, Balcar, Tůma – Ineman, Sýkora, Faigl, Horák, Volráb, Oliverius (C), Zajan, Fojt, Kuchynka, Smola

    HC BAK Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) – Suk, Kynčl, Junek, Vácha (A), Jirásek, Leder, Pohl, Višňák – Krsek, Faltys, Škvrně, Janoušek, Fedulov (C), Kubinčák (A), Planý, Poul, Starý, Tatar

    Rozhodčí: Vyštejn – Janíček, Beneš.
    Michal Oliverius dosáhl na metu 500 utkání ve druhé lize, Jan Kaltenböck odehraje 350. zápas v dresu Děčína.
     
    Dvě jubilea

    Před dnešním utkáním dojde na poděkování dvěma děčínským hráčům. Michal Oliverius, kapitán Děčína, odehrál ve středu své pětisté utkání ve druhé lize a dlouholetý obránce Děčína Jan Kaltenböck završí svůj 350. zápas v děčínském dresu. S oběma hráči pak po zápase proběhne autogramiáda ve vestibulu zimního stadionu.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly čtyřikrát a dnes to tedy bude v základní části také naposledy. Jednou se z výhry radoval Děčín, třikrát pak Trutnov. Medvědi tak ve svém teritoriu mají dnes svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    HC BAK Trutnov

    Trutnovští hráči se nacházejí na šestém místě druholigové tabulky ve skupině Sever a dosud získali sedmačtyřicet bodů. Zatím tak drží pozici pro vyřazovací boje, ale rádi by si situaci vylepšili nejlépe plným bodovým ziskem. Trutnovští měli příznivou šňůru tří výher v řadě po sobě, kdy postupně za tři body porazili Novou Paku, Most a Jablonec. Naposledy se však Trutnovu nedařilo, doma podlehli jeho hokejisté těsně 3:4 zlepšujícím se Řisutům a o další důležité body budou dnes bojovat na severu Čech. Čeká nás další zajímavý duel, ve kterém oba celky prahnou po skalpu soupeře.

    Nejproduktivnější hráči

    Vojtěch Kubinčák – 35 bodů (13+22)
    Jan Starý – 21 bodů (9+12)
    Pavel Fedulov – 20 bodů (6+14)
     
    HC Děčín

    Děčínští hokejisté o minulém víkendu uspěli doma se třetím Mostem a po výhře 7:5 brali důležité tři body do tabulky. Ve středu zajížděli do Jablonce, kde se naposledy utkali s tamními Vlky a navázali tak na sobotní úspěch. Z venkovního ledu přivezli tři body po výhře 5:3. Pouhých patnáct vteřin před vypršením třetí třetiny strhl vedení na děčínskou stranu Radek Fojt a dvě vteřiny před koncem pak výhru pečetil Pavel Zajan střelou do opuštěné jablonecké klece. Medvědi se tak dostali zpět na čtvrté místo v tabulce ve skupině Sever. Na záda jim dýchají Řisuty, které mají shodně bodů, ale díky horšímu skóre jsou o patro níže. Děčín má za sebou třízápasovou šňůru výher a na tuto by rád navázal i dnes před svými diváky. Budou v předposledním domácím duelu úspěšní?

    Nejproduktivnější hráči

    Ondřej Sýkora – 51 bodů (24+27)
    Michal Oliverius – 36 bodů (9+27)
    Pavel Zajan – 34 bodů (19+15)
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Druhá hokejová liga má dnes ve skupině Sever na programu dvaačtyřicáté kolo a v jeho rámci se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Děčín a HC BAK Trutnov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 13. Balcar (Sýkora, Lavinger), 20. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 27. Faigl (Kuchynka), 40. Smola (Zicho), 44. Sýkora (Volráb, Balcar), 52. Sýkora (Zajan, Volráb) – 11. Krsek (TS), 28. Kubinčák (Višňák, Jirásek), 50. Krsek (Tatar, Poul)


    HC Děčín: Lavinger (Brňák) – Černohorský, Zicho, Kaltenböck, Mareš, Balcar, Tůma – Ineman, Sýkora, Faigl, Horák, Volráb, Oliverius (C), Zajan, Fojt, Kuchynka, Smola
    HC Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) – Suk, Kynčl, Junek, Vácha (A), Jirásek, Leder, Pohl, Višňák – Krsek, Faltys, Škvrně, Janoušek, Fedulov (C), Kubinčák (A), Planý, Poul, Starý, Tatar

    Rozhodčí: Vyštejn – Janíček, Beneš

    Diváci: 339
    thejrc.org