Kopřivnice – Mor. Budějovice 5:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Šumperk 4:5 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Nová Paka 4:1 (kon.)
Písek – David Servis 4:7 (kon.) | Klatovy – Tábor 3:4 (kon.) | Bílina – Mostečtí Lvi 3:6 (kon.)
Opava – Žďár n/S 5:3 (kon.) | Kobra – Kolín 0:5 (kon.) | Děčín – Trutnov 6:3 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
4:5 (2:0, 1:3, 1:2)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 22.02.2020, 17:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Málek) – Weintritt, Běhal, Žák, Ondračka, Ďurkáč, Baroš, Holiš – Vaněk (A), Vávra, Seidler (A) – Slovák, Pořízek, Kočica – Andris, Daněk (C), Kuchařík – Vašenka, Romančík, Klímek.

    Draci Šumperk: Wanecki (Peksa) – Drtil, Sedlák (A), Gewiese (C), Kabelka, Haloda, Řezáč, Plhal – Vachutka, Milfait (A), Jaroš – Hroch, Spratek, Kofroň – Scheuter, Antonov, Krejčiřík – Horký, Müller, Urban – Haluza.

    Rozhodčí: Šutara – Konvička, Hranoš..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    O první nahození na branku se postaral od modré Běhal, Wanecki schoval puk ve svém náručí.
     
    00:22
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři jdou bleskově do vedení! ROSTISLAV VANĚK se zmocnil po vyhraném vhazování Vávry puku před brankou a střelou z bezprostřední blízkosti prostřelil brankáře střelou do teploměru. Asistence: Tomáš Vávra.
     
    01:25
    Valaši si nerozuměli při rozehrávce, Andris ale stihl dobruslit kotouč směřující k zadnímu mantinelu, a dokonce se mu jej povedlo vybojovat. Valaši se následně z hole Baroše dostali do slibné příležitosti, Wanecki ale jeho pokus kryl.
     
    02:32
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valaši přidávají i s velkou dávkou štěstí druhou branku! Puk se i s velkým štěstím po zmatcích v hostující obraně dostal na hůl DANIELA KLÍMKA, který z podobné pozice jako před ním Vaněk prostřelil soupeřova brankáře. Asistence: Jiří Běhal a Jan Vašenka.
     
    03:15
    Bobři jsou na koni a byli velmi blízko již své třetí brance. Wanecki ale nakonec dokázal i za pomoci obránců uklidit kotouč do rohu kluziště, kde se jej následně zmocnili jeho spoluhráči.
     
    03:44
    Nepřesná rozehrávka domácích tentokrát končí až na zakázaném uvolnění a hra se tak přesouvá před brankáře Slováka.
     
    04:30
    První vážnější pokus, který směřoval na brankáře Valachů, viděl Slovák od samého počátku, a tak neměl problém s jeho zpacifikováním.
     
    04:58
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Běhal – 2 min., pozdní dohrání).
     
    05:29
    Draci zmáčkli svého soupeře v jeho pásmu od samého počátku přesilové hry a zasypávají Slováka střeleckými pokusy ze všech stran. Obrana domácích prozatím odolává.
     
    05:56
    Po téměř minutě se teprve podařilo Slovákovi schovat kotouč ve své lapačce, díky čemuž přerušil hru a dává tak možnost svému týmu vystřídat již unavenou první obrannou čtveřici.
     
    06:27
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Jaroš – 2 min., hákování).
     
    06:58
    Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.
     
    07:29
    Bobrům se nedaří usadit v útočném pásmu a po minutě uplynuté přesilové hry musejí zakládat útok znovu až od vlastního brankáře.
     
    08:27
    Šumperk hraje v plném počtu.
     
    09:15
    Draci se po drobných zmatcích ve svém pásmu dostali zásluhou Spratka až do útočného pásma, sám Spratek to měl ale hned proti dvěma soupeřům těžké a o kotouč ta záhy přišel.
     
    09:55
    Utkání i po téměř polovině první třetiny pokračuje ve vysokém tempu, rozehrávka Draků ale nyní skončila až na zakázaném uvolnění.
     
    10:28
    Seidler zastavil rychle se rozvíjející útok soupeře ve středním pásmu bleskovým odebráním puku soupeři a ihned se s ním vydal vstříc Waneckimu. Útočník Bobrů využil svých kilogramů a protlačil se až do bezprostřední blízkosti soupeřovy branky, Waneckiho ale potřetí v zápase překonat nedokázal.
     
    11:43
    Tvrdý boj o puk u střídačky Draků vyzněl lépe pro hostující mužstvo, které se hned z hole kapitána Gewieseho dostalo rychlou rozehrávkou do útočného pásma, zde se ale černé gumy velmi rychle zhostili obránci soupeře.
     
    12:47
    Drtilovo nahození nenadělalo Slovákovi příliš starostí, Šumperk i přes to zůstává nadále v držení puku v útočném pásmu.
     
    13:20
    Bobři jen vyhodili kotouč do útočného pásma tak, ať se nedopustí zakázaného uvolnění, to samé se ale nedá říct o bleskové rozehrávce soupeře, který se snažil rychlým kontrem využít střídání soupeře. Vhazovat se tak bude před Waneckim.
     
    14:18
    Urban pouze protečoval puk od útočného pásma a se svou útočnou formací doslova vletěl rychlostí formule 1 do útočného pásma. Obrana Bobrů je ale prozatím velmi odolná a ani nyní nedopustila nebezpečí před svou brankou.
     
    14:48
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Gewiese – 2 min., držení).
     
    15:11
    Černá guma se po ocitla mimo prostor vymezený pro hru, vhazovat se bude před brankářem Waneckim.
     
    16:05
    Bobři se velmi těžce dostávají do útočné třetiny přes velmi dobře dostupující hráče soupeře, Šumperk již potřetí během oslabení vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    16:48
    Šumperk hraje v plném počtu.
     
    17:33
    Šumperk znovu zahrozil velmi rychlým přechodem přes útočnou modrou čárou a bleskovým přesunem před brankáře Slováka. Brankář domácích je si ale zatím jistý v kramflecích a i tentokrát schoval puk ve své moci bez větších potíží.
     
    18:01
    Na druhé straně se do zakončení dostala první útočná formace Valachů, ani jim se ale nepodařilo dostat kotouč za záda soupeřova brankáře.
     
    18:53
    Kočica se na druhé straně po zachycení rozehrávky soupeře tlačil před brankou soupeře, v moment své v první chvíli dobře provedené kličky ale sám sebe podrazil, a puk tak skončil na holi soupeře.
     
    19:35
    Šumperk se ještě do závěru první periody snaží vyrovnat tak, ať do prostřední části vstupuje s mírnější brankovou ztrátou, obrana Valachů už ale před odchodem do šaten nehodlá připustit jakékoliv rozpaky před svou brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodu utkání se do bleskového dvoubrankového vedení dostala družina trenéra Doboše zásluhou Rostislava Vaňka a Daniela Klímka, kterým se během první tří minut podařilo oběma skórovat z velmi obdobných pozic těsně před brankou. Domácí tak poprvé do šaten odcházejí s pohodlným dvoubrankovým náskokem, vyhráno však ale určitě ještě zdaleka nemají, Šumperk zejména ve druhé části první třetiny ukázal svou útočnou sílu.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Vysoká hůl domácích ve středním pásmu přesouvá hru před brankáře Slováka.
     
    21:15
    Nahození Kabelky od modré jen proletělo před brankářem Slovákem a skončilo až na zadním mantinelu, Draci ale zůstávají v tlaku.
     
    21:35
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk velmi rychle na začátku prostřední části snižuje náskok soupeře! VOJTĚCH KREJČIŘÍK se zhostil přihrávky Kabelky na jedničku a prostřelil přesunujícího se Slováka nechytatelnou ranou z první. Asistence: Daniel Kabelka.
     
    22:41
    Romančík se z ničeho nic zjevil s pukem v prostoru pro vhazování a svižnou dělovkou minul Waneckiho klec o pár čísel! Valaši mohli mít velmi rychle zpět dvoubrankové vedení.
     
    23:49
    Vaněk se zhostil kotouče v obranném pásmu, sám proti dvojici obránců v pásmu soupeře ale neměl příliš naději na úspěch a puk velmi záhy přišel.
     
    24:25
    Draci vletěli druhé třetiny jako vyměnění a od jejího počátku zasypávají Slováka jedním střeleckým pokusem za druhým. Brankář domácích ale i přes jednu kapitulaci v úvodu třetiny i za pomoci svých obránců nadále odolává.
     
    25:20
    Bobři se po úvodním náporu soupeře také osmělují směrem do útoku. Romančíkovy mladé pušky na křídlech se dostali do dobrých šancí z prostoru mezikruží, ani jedna z nich ale nedokázala ohrozit Waneckiho střelou s gólovými parametry.
     
    26:15
    Ve Valašském Meziříčí zvonila tyč! Bleskový kontr hostí zakončoval centr druhé formace Spratek dělovkou do horní konstrukce branky.
     
    26:51
    Wanecki dlouho po střele Slováka na bližší tyč nevěděl, kde má kotouč, až za pomoci svého obránce jej nalezl u svého betonu blízko brankové čáry.
     
    27:12
    Na druhé straně musel znovu prokázat své brankářské kvality brankář Slovák poté, co se do jeho brankoviště natlačila celá útočná letka Draků a snažila se puk dorazit za brankovou čáru. Brankář domácích odolal a udržel jej ve své moci až do přerušení.
     
    27:49
    Hra je tentokrát přerušena pro přechod Bobrů přes útočnou modrou čáru, který nekorespondoval s pravidly hokeje díky ofsajdovému postavení.
     
    28:49
    První útok Valachů zmáčkl soupeře v jeho pásmu a donutil jej vyhodit pouze na zakázané uvolnění. Pětka Draků je nyní zřetelně unavena a velmi nesportovně zdržuje protahovaným střídáním hráčů, kteří nemají na ledové ploše po icingu co dělat.
     
    29:21
    Další icing hostí a původní pětka Draků stále na ledě. Zde se naskýtá velká příležitost pro Bobry udeřit i proto, že to mají Šumperští na střídačku ve druhé třetině dál.
     
    29:30
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Sedlák – 2 min., hákování).
     
    30:26
    První minuta přesilové hry Bobrům moc nevychází. Šumperk velmi dobře zavírá svou modrou čáru a opakovaně vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    31:30
    Šumperk hraje v plném počtu.
     
    31:59
    Tečovaný puk na střídačce hostí předznamenal vhazování ve středním pásmu.
     
    32:52
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Andris – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:38
    Draci zavřeli Bobry v jejich pásmu a rychlými přihrávkami hledají cestu k překonání Slováka. Obranná čtveřice domácích prozatím soupeře dobře dostupuje.
     
    34:11
    Bobři poprvé v oslabení vyhazují, nedaří se jim ale vystřídat kompletní obrannou čtverku a Šumperk velmi rychle přesouvá svou hru znovu před Slováka.
     
    34:52
    Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.
     
    35:42
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelná hrubice obránce Draků znamená třetí gól v jejich síti. PETR SEIDLER jej svým důrazem obral u mantinelu o kotouč a rychlou kličkou do forhendu a následným zásunem puku mezi nohami Waneckiho vrací domácím dvoubrankové vedení. Bez asistence.
     
    36:26
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Kočica – 2 min., držení).
     
    37:28
    Draci právě vstřelili branku!
    DANIEL KABELKA se i se štěstím dostal ke kotouči v prostoru mezikruží, na nic nečekal a dělovkou do horního růžku Slovákovy klece nedal domácímu brankáři šanci zasáhnout. Asistence: Petr Gewiese.
     
    38:30
    Šumperk po opětovném snížení náskoku soupeře uklidnil hru za svou brankou a chystá se na další zteč.
     
    39:32
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk ještě před koncem prostřední periody vyrovnává stav utkání! DANIEL VACHUTKA využil zmatků v obraně Bobrů, nejrychleji ze všech se před brankou Slováka zorientoval a bleskovou dorážkou puku za brankovou čáru vstřelil třetí gól svého týmu v utkání. Asistence: Jan Milfait a Petr Gewiese.
     
    39:55
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Vávra – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V divoké prostřední části utkání viděli diváci ve Valašském Meziříčí hned čtyři branky, z toho tři na straně hostů z Šumperku, kteří tak v poslední minutě druhé třetiny dokázali vyrovnat stav utkání. Velmi dramatické a oku lahodící utkání bude na zimním stadionu ve Valašském Meziříčí pokračovat po druhé pauze třetí třetinou přibližně v 18:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Úvod třetí třetiny Drakům v přesilové hře prozatím moc nevychází. Bobři dobře brání střední pásmo a vyhazují puky přes všechny čáry.
     
    41:30
    Další vyhození Valachů a z oslabení domácího týmů zbývá poslední necelá půl minuta.
     
    41:55
    Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.
     
    42:32
    Pořízek se po předávce od Seidlera snažil proháčkovat až před Waneckiho, jeho kouzla s hokejkou jej ale samy vyhnaly až za brankou soupeře. Domácí tým však zůstává v držení kotouče.
     
    43:48
    Bobři jsou na začátku třetí části o něco málo aktivnější, k výraznějšímu ohrožení Waneckiho svatyně se jim ale dostat nedaří.
     
    44:27
    Nyní rozehrávka Valachů z obranného pásma končí až na zakázaném uvolnění.
     
    45:08
    Šumperk si vytvořil velmi dobrý tlak v obranném pásmu Valachů, Slovák ale i díky svým obráncům nemusel ani jednou zasahovat.
     
    45:29
    Seidlerův svižný pokus provětral po rychlém kontru Waneckiho rameno, které vyrazilo puk do rohu kluziště.
     
    46:41
    Ďurkáčovo nahození nadělalo Drakům v brankovišti nemalé potíže poté, co se odražený puk snažila dorážet hned dvojice Valachů, brankář Wanecki ale nakonec schoval puk pod svými zády.
     
    47:19
    Wanecki musel předvést další kus ze svého umění proti dobré ráně Andrise od mantinelu. Brankář hostí si zároveň ponechal puk rovnou ve své moci a přerušil hru.
     
    47:54
    Domácí hráčům se rozhodnutí čárového sudího nelíbí, jeho píšťalka ale zastavila hru pro jejich ofsajdové postavení.
     
    48:33
    Bobři jsou v dosavadním průběhu třetí třetiny aktivnějším týmem, nedaří se jim však dostat do vyložené gólové příležitosti, ze které by se opět ujali vedení jako naposledy druhému útoku Valachů.
     
    49:11
    Černá guma se ocitla mimo ledovou plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    50:18
    Milfait nabral do svých bruslí tryskovou rychlost a z obranného pásma se dostal až téměř před Slováka, v poslední chvíli byl ale o kotouč obrán domácí obranou.
     
    51:32
    Draci ze svého tlaku také žádnou gólovou příležitost nevytěžili a na druhou stranu míří se svou třetí útočnou formací pro změnu domácí Bobři.
     
    52:19
    Romančík zůstal po kleštích soupeře ležet v útočném pásmu Bobrů. Po přerušení hry se ale dokázal sám zvednout a odjíždí na střídačku.
     
    52:30
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Vachutka – 2 min., podrážení).
     
    52:46
    Kotouč po hostů skončil v horní sítí nad Waneckiho brankou.
     
    53:35
    Valachům se početní výhoda ani trochu nedaří. Šumperk zachytává jejich útoky zpravidla ještě před přechodem modré čáry a pohodlně vyhazuje až za brankou Slováka.
     
    54:30
    Šumperk hraje v plném počtu.
     
    54:52
    Draci právě vstřelili branku!
    Po konci oslabení jdou Draci poprvé v zápase do vedení! ADAM KOFROŇ si převzal puk těsně za modrou čárou, sjel si na střed ledové plochy a svižnou ranou otřenou o tyč Slovákovy svatyně dostává svůj tým do vedení. Asistence: Daniel Spratek a Petr Gewiese.
     
    55:39
    Bobři se bleskově snaží o opětovné vyrovnání stavu, Wanecki je ale jednoznačně proti i naposled proti střele Seidlera.
     
    56:51
    Puk skončil znovu mimo ledovou plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:22
    Zakázané uvolnění Valašského Meziříčí vrací hru před brankáře Slováka. Bobrům začíná utíkat čas mílovými kroky.
     
    57:57
    Draci se o pár chvil později proviňují stejným prohřeškem.
     
    58:33
    Draci právě vstřelili branku!
    Minutu a půl před koncem třetí části je pravděpodobně rozhodnuto! JAN MILFAIT využil skvělé práce Jaroše v předbrankovém prostoru a bleskově dorazil puk za brankáře Slováka. Asistence: Tadeáš Jaroš a Tomáš Sedlák.
     
    59:04
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři přece jenom znovu snižují stavu utkání! JIŘÍ SLOVÁK dorazil puk za bezmocně ležícího Waneckiho po střele Žáka, a Valaši tak ještě přece jenom dramatizují koncovku utkání. Asistence: Michal Žák a Michal Romančík.
     
    59:04
    V tom samém čase si domácí trenér Doboš vybírá oddechový čas.
     
    59:08
    Valaši se rychle hrnou do útoku a brankář Slovák míří na střídačku! Valaši jsou na ledě s šesti muži v poli.
     
    59:16
    Brankář Wanecki přerušuje hru a trenér hostí si také vybírá oddechový čas.
     
    59:23
    Šumperští se při pokusu trefit odkrytou klec dopustili zakázaného uvolnění.
     
    59:41
    Wanecki schoval nahození Žáka i ve stínu dvou útočníků soupeře do své moci a opětovně přerušuje hru.
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatické utkání je ve svém konci. Šumperští nakonec v napínavé koncovce utkání zvrátili stav zápasu na svou stranu a potvrdili svou dominanci v celé východní skupině Druhé ligy, Bobrům se naopak boj o co nejlepší umístění před vstupem do vyřazovacích bojů o něco komplikuje.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (19:09:51)

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 1. Vaněk (Vávra), 3. Klímek (Běhal, Vašenka), 36. Seidler, 60. Slovák (Žák, Romančík) – 22. Krejčiřík (Kabelka), 38. Kabelka (Gewiese), 40. Vachutka (Milfait, Gewiese), 55. Kofroň (Spratek, Gewiese), 59. Milfait (Jaroš, Sedlák)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Málek) – Weintritt, Běhal, Žák, Ondračka, Ďurkáč, Baroš, Holiš – Vaněk (A), Vávra, Seidler (A) – Slovák, Pořízek, Kočica – Andris, Daněk (C), Kuchařík – Vašenka, Romančík, Klímek.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Wanecki (Peksa) – Drtil, Sedlák (A), Gewiese (C), Kabelka, Haloda, Řezáč, Plhal – Vachutka, Milfait (A), Jaroš – Hroch, Spratek, Kofroň – Scheuter, Antonov, Krejčiřík – Horký, Müller, Urban – Haluza.

    Rozhodčí: Šutara – Konvička, Hranoš.
    ocianews.com