Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
HC RT TORAX Poruba
Sobota 22.02.2020, 12:00 • Budvar aréna • Extraliga dorostu - play-down • 17. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Šebo) – Fousek, Cibulka, Hail, Hromada, Dvořák, Willmann – Hála, Kříž, Marhoun, Kašpar, Braun, Petrásek, Kantor, Pitel, Vavřík, Bělohlav, Sochor

    HC RT TORAX Poruba: Slíž (Drabčík) – Černý, Hlaváč, M. Macias, Gelnar, Bechný, Borkovec – T. Macias, Halata, Vehovský, Slusarczyk, Koudelný, Chovanec, Lambert, Kovalčík, Stodůlka

    Rozhodčí: Šindel – Zíka, Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Filip Petrásek vyhrál úvodní vhazování a dostal kotuč na hole svého týmu. Motor se pak poprvé dostal do pásma, kde se snažil o první střelu. Kotouč se ale odrazil od clonícího hráče mimo hrací plochu.
     
    00:43
    O další střelecký pokus se snažil Adam Dvořák od modré čáry. Jeho střela ale až na branku neprošla, neboť si nenašla cestu skrze klubko clonících hráčů před brankovištěm.
     
    01:23
    První střelu si připsali také hokejisté z Poruby. Chovanec dostal přihrávku do středního pásma, kde měl dostatek prostoru, a tak se rozjel až do útočné třetiny. Zde pak vystřelil z pozice blízko kruhu. Martin Lidák jeho pokus sledoval a neměl s ním výraznější problémy.
     
    02:10
    Další střelou na hostující svatyni se prezentoval David Kašpar, který sebral kotouč po vhazování v útočném pásmu Motoru. Následně jej po ledě poslal k bližší tyči, ovšem Slíž byl připraven zasáhnout a tak se také stalo.
     
    03:04
    Hostující útočník Chovanec se snažil najet chytře na přihrávku, mezi dva domácí obránce. Nakonec jim ale neunikl, neboť právě českobudějovičtí beci se k němu stáhli a znemožnili mu v akci pokračovat.
     
    03:43
    Matouš Hail si klepl o přihrávku a také jí následně do jízdy dostal. Otevřela se mu cesta k brance, načež domácí obránce zkusil střelu po zemi. Letěla hruba někam mezi betony, které ale Marek Slíž secvakl včas a nepřipustil žádné komplikace.
     
    04:27
    Lukáš Kantor nabruslil do útočného pásma, už byl sice ve velkhém úhlu, přesto zkusil své štěstí. Porubský gólman se ani tentokrát nenechal nachytat a pokus vyráží mimo brankovou konstrukci.
     
    05:10
    Další střela na hostující branku přilétla z hole Matyáše Fouska. Jeho střela z nápřahu od modré nenadělala Marku Slížovi výraznější potíže. A to samé se dá říct o Fouskově druhé střele, která přilétla o chvíli později z téže pozice.
     
    06:33
    Marcel Kříž stál příhodně před brankovištěm, kam se k němu odrazil kotouč. Domácí hráč se do něj snažil se vší vervou plácnout a vyslat jej na branku, nicméně při střeleckém pokusu upadl, a tak jeho projektil neměl gólové parametry.
     
    07:32
    Českobudějovičtí hráči se stále drží v útočném pásmu a snaží se o obstřelování hostující klece. Zatím ale nepřilétla žádná střela, která by ji výrazně ohrozila.
     
    08:18
    Po několika minutách se hra přerušila. Konkrétně po zakázaném uvolnění hostujících hráčů, kteří tedy nemohou vystřídat. Naopak Motor do hry posílá čerstvé síly.
     
    08:50
    Po vhazování pak Českobudějovičtí rychle zakombinovali a dostali se ke střele z úhlu. Tu Marek Slíž viděl a v poměrně krkolomné pozici ji udržel u své levé tyče ve výstroji.
     
    09:20
    Filip Petrásek přebral přihrávku ve středním pásmu a vydal se k brance z pravého křídla z brankářova pohledu. Zacílil na bližší tyčku, s čímž si hostující brankář taktéž dokázal poradit, když kotouč vytěsnil vysoko do ochranné sítě.
     
    10:15
    FIlip Petrásek stál příhodně před brankou a čekal, až se k němu dostane kotouč. Poté, co jeden z jeho spoluhráčů objel branku, se tak stalo. Petrásek se snažil o zakončení do odkryté části klece, ovšem jeden z hostů mu hůl zablokoval a první gól jsme tedy neviděli.
     
    11:28
    Lukáš Kantor nabruslil do útočného pásma, kde vypálil z nápřahu. Marek Slíž proti jeho střele zaklekl a jen tak tak ji stihl uschovat někde mezi rukou a tělem. Bude se tak vhazovat po pravici hostujícího strážce svatyně.
     
    12:23
    Lukáš Kantor se vydal na pomoci svému obránci u modré útočné čáry. Společně pak kotouč vybojovali a domácí útočník jej poslal po ledě na branku. Slíž dával pozor a betony puk vytěsnil mimo dosah českobudějovických hokejistů.
     
    12:46
    Filip Petrásek se zkoušel zbavit jednoho z hostujících obránců, když si ho obhodil a tím pádem se dostal před branku. Gelnar se k němu ale stiihl vrátit a střelecký pokus mu znemožnil.
     
    13:23
    Po delší době přichází střela také na opačné straně. Pavel Chovanec přejel útočnou modrou čáru, načež vypálil z vrcholku levého kruhu. Martin Lidák stihl včas zakleknout a Chovancův pokus už drží bezpečně ve výstroji.
     
    14:39
    Lukáš Kantor společně s Danielem Hálou dostali kotouč do útočného pásma, kde se tentokrát Motor dlouho neohřál. Hostující obránci kotouč vybojovali zpět na své hole a už obracejí hru směrem na Lidákovu svatyni.
     
    15:33
    Českobudějovičtí hokejisté se pokusili o rychlý přechod do útoku, nicméně kotouč končí jen na zakázaném uvolnění, které hru vrátí do obranného pásma domácích.
     
    16:02
    Filip Petrásek pláchl hostující obraně, nicméně tváří v tvář proti Marku Slížovi nebyl úspěšný. Mířil k pravé tyči z brankářova pohledu, jenže právě tu těsně minul.
     
    17:44
    Matouš Hail dostal přihrávku na modrou čáru, načež vyslal dělovku. Bohužel pro něj a jeho tým ale jen doprostřed branky, kde stál připravený Marek Slíž, který si připisuje další úspěšný a jistý zákrok.
     
    18:10
    Filip Petrásek se dnes zdá být vlemi aktivní, zatím si ale na hostujícího brankáře nepřišel. A to ani teď, když sebral kotouč na kruhu a zamířil na vzdálenější tyč. Zde ale Slíž máchl lapačkou a kotouč v ní povedeně uschoval. Velmi dobrý zákrok!
     
    19:23
    Matyáš Fousek neměl na modré čáře sice moc prostoru, přesto se dostal ke střeleckému pokusu, který nebyl vůbec špatný. Nahození, které letělo v ideální výšce však Slíž stihl vyrazit svými betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní periodu, ve které byl přecijenom o něco aktivnější domácí Motor. Ten se držel povětšinu času v pásmu, zatím ale žádnou ze střel nedokázal přetavit v branku. Nutno říct, že pokud Poruba ujela do protiútoku, většinou také nadělala domácímu brankáři poměrně dost práce. Zatím tedy bezbranková remíza.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    David Kašpar obral soupeře o kotouč a vydal se s ním do útoku. Ve útočné snaze ho ale zastavil čárový sudí, kterému neuniklo postavení mimo hru. Hra se tedy opět přesune do neutrální zóny.
     
    21:23
    Na modré čáře dostal přihrávku Matyáš Hromada, který pak po ledě posunul kotouč až na branku. Nikdo jej netečoval, a tak se dostal až k Slížovi, který ho pak svými betony dostává mimo nebezpečí.
     
    22:10
    David Lambert ujížděl po pravém křídle z brankářova pohledu, načež to zkusil na vzdálenější tyč. Tam se přemístil také Martin Lidák, který Lambertovu střelu drží někde ve své výstroji.
     
    23:20
    Černý sebral kotouč ve středním pásmu, načež ho nahodil do útočného porubského pásma. Tam se hosté potom stěhují, tak uvidíme, zda se jim povede ohrozit Martina Lidáka mezi třemi tyčemi.
     
    24:20
    Motor se rychle snažil rozehrát, nicméně kotouč se dostává až za soupeřovu branku, a tak sudí kvůli zakázanému uvolnění vrací ru před domácí branku.
     
    25:21
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Cibulka – 2 min., podrážení).
     
    26:10
    Koudelný si najel z brankářova pohledu na pravý kruh, kam dostal dobrou přihrávku. Hostující hráč pak zkusil své štěstí z první. Proti jeho pokusu stihl Martin Lidák zakleknout a střelu vyrazit mimo brankovou konstrukci.
     
    26:48
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Černý – 2 min., hákování).
     
    27:33
    Tomáš Cibulka se vrátil na ledovou plochu a rovnou se zapojil do hry, konkrétně do útoku. Motor se drží před Slížem a snaží se o kombinaci, která by vedla k ohrožení porubské svatyně.
     
    28:21
    David Kašpar pálil z velkého střeleckého úhlu, přesto Marka Slíže dokázal zaměstnat. Porubský strážce svatyně si na pokus sáhl a těsně ho dostal mimo brankovou konstrukci.
     
    29:31
    Koudelný vybojoval kotouč proti Cibulkovi a vydal se do útočného pásma. zde pak pálil od mantinelu, z poměrně velké vzdálenosti. Jeho pokus každopádně neprošel. Domácí obránce se totiž stihl vrátit a kotouč na Martina Lidáka nepropustil.
     
    30:23
    Martin Willmann se snažil přebrat přihrávku na modré čáře, ovšem na kotouč nedosáhl, a tak puk skončil za brankou. Zároveň také na zakázaném uvolnění, které vrátí hru před Lidáka.
     
    31:15
    Matouš Hail nabruslil na modrou čáru, kam dostal přihrávku. Následně našel skulinku, skrze kterou poslal kotouč až na branku. Marek Slíž si ale našel, kudy kotouč zachytit a dostal ho mimo nebezpečí.
     
    32:10
    Ondřej Gelnar dostal nabito na modrou, odkud vyslal poměrně solidní střelu! Lidák proti ní povyjel a nadvakrát ji zkrotil na své hrudi. Po chvíli se tak bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    33:43
    Na ledové ploše se toho v posledních okamžicích příliš neodehrálo. Motor je nastěhován v útočném pásmu a snaží se o obsřelování hostující klece. Zatím se však nemůže dostat do žádné vyloženější šance.
     
    34:47
    David Kašpar ujel s kotoučem na pravém křídle, načež jej adresoval před brankoviště. Zde do něj stihl jeden z domácích útočníku "ťuknout" a poslal jej na hostujcího brankáře, který si ale v rychlosti stihl poradit.
     
    35:23
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vavřík – 2 min., nesportovní chování).
     
    36:10
    Vojtěch Černý nahazaoval od modré čáry, přičemž jeho pokus nebyl vůbec špatný. Nakonec se ale otřel o některého z hráčů před brankou a proskotačil jen těsně kolem pravé tyče z brankářova pohledu.
     
    37:33
    Českobudějovičtí hokejisté oslabení úspěšně přestáli. Jan Vavřík se právě vrací na ledovou plochu a míří na střídačku svého týmu.
     
    38:45
    Poruba se rychle přestěhovala do útočného pásma, kde se k puku v mezikruží dostal Lambert. Ten to následně zkusil z bekhendové strany hole, ovšem Lidák včas zareagoval a odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    39:58
    Třetina se dohrála v útočném pásmu domácích hokejistů. Poruba se pak v posledních sekundách dostala ke kotouči, který je nvyhazuje do neutrální zóny. Nic se tak již nestane. Stále nejsme svědky byť jediného gólu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou již dvě dvacetiminutovky, které nám branku nenabídly. Obrázek hry byl i v prostředním dějství podobný jako v tom prvním. Pokud Poruba zaútočila, nešlo o žádnou bezvýznamnou akci. Nicméně povětšinu času je v pásmu stále Motor, kterému se zatím nepodařilo najít recept na skvěle chytajícího Marka Slíže, který hraje klíčovou roli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Marcel Kříž dobře přiťuknul přihrávku na Davida Kašpara, který se tím pádem dostal na pravý kruh z brankářova pohledu. Jeho střelu ale potom zablokoval jeden z Porubských, a kotouč tak skončil v ochranné síti.
     
    41:34
    Českobudějovičtí hokejisté se nyní musí bránit. Poruba se snaží usadit se v útočné třetině, což se ji zatím nedaří. Nemůže stoprocentně dostat kotouč pod kontrolu.
     
    42:31
    Matyáš Fousek poslal kotouč z modré čáry bekhendem někam k brankovišti. Tam se pak kotouče snažil ujmout jeden z domácích, ovšem na Marka Slíže ho nedotlačil.
     
    43:37
    Motor nahodil kotouč už ze středního pásma. Marek Slíž ho potom přikryl pod svou rukavici a raději ho tam ještě chvíli podržel. K puku si totiž sjížděl také domácí Daniel Hála.
     
    44:20
    Krzysztof Macias se vydal po pravém křídle do útočného pásma. Jeho následný pokus z většího úhlu směřoval do horních pater branky, do bližšího horního růžku. Martin Lidák zasáhl svou maskou, načež kotouč přikrývá pod svou lapačku.
     
    45:21
    Do prostoru mezi oba kruhy si najel Jakub Koudelný. Jeho pokus směřoval také do horních pater branky, nicméně ani tentokrát se kotouč nedostal za brankovou čáru. Martin Lidák totiž máchl svou lapačkou a puk v ní parádně uschoval. Bude se vhazovat.
     
    46:20
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vavřík – 2 min., sekání).
     
    46:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Diváci se konečně dočkali první vstřelené branky! Tu z většího střeleckého úhlu vstřelil po ryhlém úniku DAVID KAŠPAR. Asistence: Filip Petrásek.
     
    47:05
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Koudelný – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:20
    Porubě se nepodařilo usadit se v útočném pásmu, naopak Motor se snažil i ve čtyřech ohrozit Slíže v hostující brance. Nyní se na modré čáře snažil vyhnout soupeřům David Kašpar, nakonec ale bez úspěchu.
     
    49:32
    Matouš Hail se dostal na modré čáře k puku, načež poměrně zajímavě nahodil. Puk směřoval na vzdálenější tyč, ovšem Marek Slíž ho na poslední chvíli zbystřil a stihnul ho vyrazit betony mimo brankovou konstrukci.
     
    50:33
    Nakonec to není gól! Jeden z porubských útočníků dostal přihrávku před odkrytou branku a už to vypadalo, že úspěšně zakončil. Kotouč ale skončil v lapačce Martina Lidáka, jenž se stačil přemístit a pro střelu se bravůrně natáhl. Domácí strážce svatyně si vysloužil potlesk domácí tribuny.
     
    51:35
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (K. Macias – 2 min., držení).
     
    52:35
    Rozhodčí rozpažuje i tentokrát, avšak na opačné straně. Filip Petrásek si najel před branku, a to i s kotoučem na holi. Jeho následná střela se ale otřela zřejmě jen o kousek horní tyče a skončila mimo brankovou konstrukci.
     
    53:10
    Tomáš Cibulka vyslal od modré čáry pořádnou dělovku, která se odrazila od jednoho z clonících hráčů. Až na branku tak nedoputovala, v tomto případě tedy může být Marek Slíž klidný.
     
    54:07
    Poruba právě vstřelila branku!
    Nyní už se ale hostující celek ze vstřelené branky raduje! KRZYSZTOF MACIAS si nabruslil z pravého křídla před branku a u levé tyče z brankářova pohledu pak zasunul kotouč za brankovou čáru. Asistence: Pavel Chovanec.
     
    55:31
    Tomáš Cibulka přejel s pukem na holi modrou čáru a zkusil ohrozit Marka Slíže. Ten měl tentokrát ale výhled zcela jasný a navíc zasahovat ani nemusel. Kotouč šel totiž mimo, nad horní tyč.
     
    55:56
    Poruba právě vstřelila branku!
    Velká radost na hostující straně! Poruba rychle obrátila hru na opačnou stranu, když se kotouč dostal zhruba na levý kruh z brankářova pohledu. Odtud pak PAVEL CHOVANEC vyslal střelu, která končí až za Lidákovými zády. Asistence: Jakub Koudelný, Marek Slíž.
     
    57:48
    Tomáš Cibulka se ve středním pásmu zbavil obránce a poslal vzdušnou přihrávku na Filipa Petráska. Ten ji přebral a dostal se ke střeleckému pokusu z úhlu. Slíž v pohodě zasahuje svými betony a odvrací soupeřovu střelu.
     
    58:10
    Martin Lidák už upaluje na střídačku svého týmu. Uvidíme, zda se Motor nadechne k finálnímu náporu a bude se radovat z vyrovnání.
     
    59:20
    Českobudějovičtí hrái se snaží o soustasvný tlak, nyní ale mohli na odkrytá záda doplatit. Na brankovišti ale stihl zasáhnout Tomáš Cibulka, který kotouč do prázdné branky nepustil.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní duel je za námi. Branek jsme se dočkali až ve třetí periodě. Nejprve šel do vedení Motor, pak ale během necelých dvou mintu Poruba obrátila skóre ve svůj prospěch a po závěrečné siréně odšpuntoval velikou radost. Tři body tak dnes poputují přes celou republiku do Poruby.

    Děkujeme za pozornost, z dnešního klání je to vše. (14:03:05)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 47. Kašpar (Petrásek) – 55. Kr. Macias (Chovanec), 56. Chovanec (Koudelný, Slíž)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Šebo) – Fousek, Cibulka, Hail, Hromada, Dvořák, Willmann – Hála, Kříž, Marhoun, Kašpar, Braun, Petrásek, Kantor, Pitel, Vavřík, Bělohlav, Sochor
    HC RT TORAX Poruba: Slíž (Drabčík) – Černý, Hlaváč, M. Macias, Gelnar, Bechný, Borkovec – T. Macias, Halata, Vehovský, Slusarczyk, Koudelný, Chovanec, Lambert, Kovalčík, Stodůlka

    Rozhodčí: Šindel – Zíka, Malý
    thejrc.org