Slovan Bratislava – Trenčín 2:0 (kon.) | Pohronie – Žilina 0:1 (kon.) | Ružomberok – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
Zlaté Moravce – Sereď 1:3 (kon.) | Michalovce – Nitra 1:0 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
2:0 (1:0)
AS Trenčín
Sobota 22.02.2020, 14:00Niké liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Přeji příjemné sobotní odpoledne při sledování textového přenosu ze slovenské nejvyšší fotbalové soutěže s názvem Fortuna liga. Fotbalisté ŠK Slovan Bratislava dnes na domácím hřišti přivítají AS Trenčín. Utkání začne ve 14:00.
     
    Slovan Bratislava pobývá na první příčce celé soutěže. Tým z hlavního města Slovenska nasbíral 46 bodů v 19 zápasech. Náskok před druhou Žilinou momentálně tvoří osm bodů. Bratislavský celek odehrál už dva zápasy v jarní části soutěže. Nejprve zdolal Dunajskou Stredu a následně pouze bezbrankově remizoval na hřišti Spartaku Trnava. Nejlepším střelcem mužstva, které si v podzimní části zahrálo Evropskou ligu, je záložník David Holman.

    AS Trenčín je v tabulce pátý. Dosud získal 24 bodů v 19 zápasech. Na čtvrté příčce pobývá Ružomberok, který má na svém kontě 26 bodů. Trenčín v jarní části ligy taktéž zatím posbíral 4 body. V úvodním kole remizoval v Nitře 1:1, ale minulý týden naprosto převálcoval Michalovce, které porazil 8:1. Nejlepším střelcem týmu je sedmigólový Ghaňan Osman Bukari.
     
    Úvodní sestavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – De Marco, Bajrić, Abena, Pauschek – Nono, de Kamps (C) – Moha, Holman, Ratão – Henty.
    Náhradníci: Šulla – Dražić, Daniel, Lichý, Božikov, Lovat, Medved.

    AS Trenčín: Bergsen – Ligeon, Kapuadi, Križan, Šulek (C) – El Mahdioui – Zubairu, Roguljić – van Kessel, Čataković, Bukari.
    Náhradníci: Šemrinec – Keston, Corryn, Koolwijk, Depetris, Kpekawa, Gomer Jr.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A s menším zpožděním nám už duel mezi Bratislavou a Trenčínem začal! Favoritem utkání jsou rozhodně domácí, kteří hrají v bílém, hosté v červeném.
     
    2
    Slovan se zatím drží na balónu, avšak především na své obranné polovině. Nakonec se dostal jen na polovinu hřiště, kde se Trenčín k míči dostal.
     
    3
    Jenže to nebyla špatná individuální akce, kterou se prezentoval nejspíše Joeri de Kamps! Ten se dostal kolem čáry postupně až k brance, ale jeho centr byl nakonec sražen na rohový kop. Ten v klidu odvrátil Richard Križan, avšak domácí jsou stále u míče.
     
    4
    Ti navíc měli k dispozici další rohový kop, po kterém zůstal sedět Richard Križan na hřišti. Předtím ale míč odhlavičkoval, tak je hra raději přerušena.
     
    5
    Fotbalisté v červeném mají po špatném zpracování jednoho z domácích šanci dostat se poprvé v utkání do útoku. Jejich snaha ale neměla dlouhého trvání.
     
    6
    Rharsalla Moha schytal ostřejší zákrok, když dostal podrážkou kopačky do lýtka. Faul je odpískán, ale hostující hráč z toho zatím vyvázl bez karetního trestu.
     
    7
    K rozehrání standardní situace se postavil Nono, který nevyslal úplně špatný centr. Míč se ovšem nakonec od domácího hráče odrazil mimo hřiště.
     
    8
    Dominik Greif se v brance zatím celkem nudí. Nyní se však alespoň na chvilku mohl seznámit s míčem, jelikož sebral dlouhý nákop hostujícího celku.
     
    9
    Fotbalisté v červeném zvýšili presink, takže jsou to oni, kdo si jako první připsal střelu na branku. Ta šla přesně do míst, kde byl Dominik Greif připravený.
     
    10
    Už je za námi prvních deset minut z dnešního utkání, právě ta desátá přinesla dobrou šanci! Ezekiel Henty mohl po přihrávce střílet do prázdné brány, ale míč mu sjel po nártu, takže střelou z první minul!
     
    11
    Na druhé straně se o atak pokouší Trenčín, který byl zastavený jen nedovoleným způsobem. Proto mají hosté k dispozici standardní situaci.
     
    12
    Ante Roguljić se postavil k její rozehrávce, kterou zvolil nakrátko. Hamza Čataković poté centroval na hranici šestnáctky, ale tam byla převaha domácích.
     
    13
    Hra se v posledních okamžicích odehrávala především ve středu hřiště, kde Slovan vybojoval autové vhazování. Hned po něm ale zase o balón přišel.
     
    14
    Hamza Čataković byl nejspíše tím, kdo se ze strany dostal až do šestnáctky. Následně se snažil najít spoluhráče před bránou. Jeho první centr srazila obránce, ten druhý mířil do ofsajdu. To ale nebylo vůbec zlé od hostů.
     
    16
    Hosté nyní působí o něco aktivnějším dojmem a Bratislava je jen na své obranné polovině. Gino van Kessel se ale dostal jen do ofsajdového postavení.
     
    17
    Gino van Kessel si naběhl na dlouhou přihrávku, ale trochu ho zradilo zpracování, proto musel jít nakonec na branku z velkého úhlu, když byl zastaven.
     
    18
    Trochu to vypadá, že domácí fotbalisté vypadli z tempa. nyní se znovu neudrželi na balónu, který skončil jen v autu. Domácí ještě navíc předvedli faul.
     
    19
    Fotbalisté v červeném se hned v pěti hráčích objevili nedaleko šestnáctky, kde byl u balónu domácí hráč. Ten byl vak podkopnut, takže je na něj odpískán faul.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Richard Križan (AS Trenčín).
     
    21
    Richard Križan celkem ošklivě trefil do kolene domácího Ezekiela Hentyho, který musí být na hřišti ošetřován. Uvidíme, jestli bude schopen pokračovat.
     
    22
    Pro Slovan to znamenalo zajímavou standardní situaci, ale centr se vůbec nepovedl. Byl hodně krátký, a tak jej hostující obrana bez problémů odvrátila.
     
    23
    Na druhé straně se po několika okamžicích dostali hosté až do blízkosti šestnáctky. Tam vybojovali autové vhazování, po kterém přišel centr až do šestnáctky. Ten domácí hráč odvrátil znovu k Trenčínu, ale následná střela se vůbec nevešla mezi tři tyče.
     
    25
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté se po další standardní situaci dostávají do vedení! Dávid Holman vyslal centr, který na přední tyči nadzvedl VERNON DE MARCO, na jehož změnu směru nestihl Menno Bergsen reagovat.
     
    27
    Trenčín měl k dispozici rohový kop, u kterého byl jako první Dominik Greif, který byl následně faulován. Navíc zůstává ležet v brance a musí výt ošetřen.
     
    28
    Dominik Greif ale bude schopen pokračovat, takže má k dispozici odkop od své branky. Možná ho ale trochu bude limitovat levý kotník, uvidíme.
     
    29
    Rharsalla Moha pelášil po straně, načež se dostal až do šestnáctky. Sice byl napadán, přesto poslal centr po zemi. Ten byl obranou hostí odvrácen.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, tedy celá třetina dnešního utkání, po které vede domácí favorit o jednu branku. Každopádně i Trenčín měl své šance.
     
    31
    Fotbalisté v červeném zastavili rychlou akci domácího celku, načež sami rozehráli kombinaci. Ta však taktéž neměla nijak dlouhého trvání.
     
    32
    Ezekiel Henty se hnal dopředu a dostal se přes dva soupeře. Následně si však trochu ukopl balón, který ani nestihl na hrací ploše. Odkop pro Bergsena.
     
    33
    Ezekiel Henty působí hodně aktivně a po nešetrném zákroku Križana to vypadá, že je v pořádku. Jeho nynější přízemní centr ale hosté znovu odvrátili.
     
    34
    Osman Bukari v obrovské šanci, ale nedal! Hostující záložník ukázal skvělou rychlost, díky které se dostal až před gólman! Toho chtěl překonat střelou po zemi, ale Dominik Greif tam byl včas a fantasticky zasáhl!
     
    35
    To by Trenčín přece jen mohl trochu nakopnout, stále totiž prohrává o jednu branku. Zatím však vidíme poměrně solidní podívanou se spoustou útoků.
     
    36
    Útok Bratislavy znovu skončil velmi rychle, a tak se hosté mohou hnát znovu na útočnou polovinu. Vypadá to znovu na postupnou kombinaci a přihrávky.
     
    37
    Jenže domácí měli velkou šanci! Moha běžel po straně, načež posunul míč dopředu sopluhráčovi. Proti němu ještě gólman zasáhl, ale domácí sedmička se znovu dostala k balónu. Jeho centr na zadní tyč byl odvrácen na roh.
     
    38
    Na druhé straně to poté zkusili fotbalisté v červených dresech dlouhým centrem, ale vše bylo nakonec předčasné. Trenčínu je totiž odpískán ofsajd.
     
    39
    Dávid Holman fauloval soupeře nějakých dvanáct metrů od šestnáctky, a tak mají hosté k dispozici standardní situaci. Tak uvidíme, co nakonec vymyslí.
     
    40
    Nakonec z toho nebylo nic extra, jelikož balón trefil hlavou hned první domácí hráč. Dominik Greif ho ještě stihl na hrací ploše, takže rychle míč nakopl dopředu.
     
    41
    Rharsalla Moha se snažil projít jeden na jednoho, ale hráč Trenčína jeho úmysl vystihl. Následně navíc hosté míč odpálili až na polovinu hřiště, kde jej získal Slovan.
     
    42
    Bratislava avšak s dalším atakem neuspěla, a tak jsou u míče zase hosté. Steve Kapuadi si však na straně neporadil se zpracováním, tak o balón přišel.
     
    43
    Trenčín je v posledních minutách pod tlakem a Bratislava má ještě rozhodně šanci navýšit své vedení do konce poločasu, ten se ale nekompromisně blíží.
     
    44
    To nebyl vůbec špatný centr od rohového praporku. Bohužel pro domácí hráč v bílém míč podskočil, načež ho Menno Bergsen vyboxoval mimo nebezpečí.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Rharsalla Moha (ŠK Slovan Bratislava).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po kterém vede domácí favorit o jednu branku. Ten měl první velkou šanci už v desáté minutě, ale Ezekiel Henty netrefil téměř prázdnou branku. Nakonec se ale Slovan stejně prosadil jako první. Dávid Holman centroval ze strany hřiště, když jeho centr hlavičkou lízl Vernon De Marco a Menno Bergsen na to nestihl zareagovat. Následně jsme viděli ještě nějaké zajímavé šance, ale branku nikoliv.

    Další poločas začne přibližně v 15:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    A už se zase hraje! Vypadá to, že ani jeden z týmů nakonec nesáhl ke změně a na hřišti máme startující jedenáctky. Trenčín musí dotahovat ztrátu.
     
    47
    Hosté zastavili útok domácího týmu, ale ten přesto u balónu zůstane. Má k dispozici vhazování na polovině, načež poslal balón na obrannou půlku.
     
    48
    Joeri de Kamps nejspíše trochu zatáhl za dres jednoho z hráčů hostujícího celku, čehož si rozhodčí všiml. Bratislavě je odpískán faul, zatím je to bez žluté.
     
    49
    Osman Bukari dostal znovu přihrávku do strany, ale centr se mu ani trochu nepovedl. Nesedl mu míč pořádně na nárt, takže balón skončil mimo hrací plochu.
     
    50
    Už je za námi pět odehraných minut v druhém poločase, ve kterých jsme zatím nijakou větší šanci neviděli. Slovan tak nadále vede jen o jednu branku.
     
    51
    Lukáš Pauschek dostal přihrávku do strany, ale nebyl v běhu, proto se nevydal směrem dopředu. Poslal míč do na střed hřiště, odkud nepřišel přesný pas.
     
    52
    Dávid Holman to chtěl vzít středem hřiště, ale přesně to čekal jeden ze soupeřů, který mu míč vypíchl. Trenčín následně získal rohový kop.
     
    53
    A nebyl to vůbec špatný centr! Po hlavičce hráče hostí se míč dostal na hráče Trenčína do dobré pozice, ale jeho střela skončila těsně vedle! Tady mohlo být srovnáno.
     
    55
    A další dobrá šance Trenčína! Ante Roguljić si asi trochu podržel soupeře, ale sudí to neodpískal. Následně posunul míč na spoluhráče, jehož dobrou střelu Dominik Greif vytáhl na rohový kop! Hosté utahují šroubky!
     
    56
    Nyní však hostující fotbalisté faulovali na útočné polovině, takže Slovan může trochu uklidnit hru. To se mu daří a postupnou kombinací jde dopředu.
     
    57
    Nakonec jsme viděli centr do šestnáctky, který stihla hostující obrana jen tak tak odvrátit. Následně byl domácí hráč sestřelen, ale penalta se nepíská.
     
    58
    Rafael Ratão předváděl pěknou individuální akci, kterou vyšachoval hned čtyři soupeře! Následně poslal míč do strany, odkud byla celá kombinace pokažena.
     
    59
    Fotbalisté v červeném se znovu drží na balónu a snaží se zmáčknout svého soupeře. Ten s tím nyní nemá nějaké problémy, zatím se v klidu brání.
     
    60
    A už je za námi první hodina hry, po které nadále vede domácí celek o jednu branku! Trenčín ovšem má své dobré šance a srovnání by mohlo přijít.
     
    61
    Bratislava je znovu jen na své obranné polovině, ale Trenčínu se nedaří prosadit se skrze tento obranný val. Času na to však má ještě celkem dost.
     
    62
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Gino van Kessel, přichází Milan Corryn.
     
    63
    Domácí měli k dispozici rohový kop, po kterém se k míči dostali jen hosté. Abdul Zubairu poslal daleký centr do strany, kde však našel jednoho ze spoluhráčů.
     
    64
    Domácí faulovali na své útočné polovině, kdy hosté mají k dispozici standardní situaci. Ante Roguljić bude rozehrávat z celkem zajímavé pozice.
     
    65
    Ante Roguljić nakonec vyslal centr někam na střed šestnáctky, ale tam byla jen dvojice hráčů v bílých dresech, přesto Trenčín vybojoval alespoň rohový kop.
     
    66
    Hamza Čataković se už řítil vstříc gólmanovi, ale nakonec bylo všechno znovu předčasné. Hostující záložník byl za obranou, takže mu je pískán ofsajd.
     
    67
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Hamza Čataković, přichází David Depetris.

    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Ezekiel Henty, přichází Erik Daniel.
     
    68
    Osman Bukari se skácel na zem v šestnáctce a jeho spoluhráč chtěl odpískanou penaltu. S tím však nesouhlasí sudí, takže se bude dále pokračovat.
     
    70
    Pěknou akci z jedné předvedli domácí fotbalisté, ale vše zhatil nakonec nepřesný pas. Přesto se domácí dostali ke střele, ale Menno Bergsen zasáhl.
     
    71
    Bratislava se nadále drží na útočné polovině, kde mělo tentokrát k dispozici autové vhazování. Trenčín se ale ubránil, takže se může vydat směrem dopředu.
     
    72
    Abdul Zubairu se nenechal rozhodit napadajícím soupeřem, ale jeho následná přihrávka do šestnáctky byla moc prudká, tak skončila mimo hřiště.
     
    73
    Slovan Bratislava právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté předvedli rychlou protiakci a nejspíše si dnes zajistili vítězství! RAFAEL RATAO dostal přihrávku na kousek před šestnáctkou. Navedl si balón do lepší střelecké pozice a střelou na zadní tyč rozvlnil síť!
     
    75
    Na hřišti se nám trochu přiostřilo, ale faul nebyl nyní odpískán ani jednomu týmu. Hostující fotbalisté ale vybojovali alespoň další rohový kop.
     
    76
    Z toho ale žádné větší nebezpečí nakonec nevzniklo! Dominik Greif si celou situaci pohlídal, vyskočil nejvýše a schoval míč do rukavic. Následně ho odkopl.
     
    77
    Hosté se nadále nevzdávají, jelikož nadále prohrávají o dvě branky. Pokud by se jim podařilo vstřelit brzy branku, měli by ještě nějakou šanci na srovnání.
     
    78
    Bratislava zatím brání ale bez nějakých větších problémů, avšak nyní se provinila faulem. Ante Roguljić byl faulován a Trenčín má další standardku.
     
    79
    Hosté měli k dispozici rohový kop, při kterém přišlo prodloužení na zadní tyči. míč ale trefil jen domácího hráče, od kterého se odrazil na další roh.
     
    80
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Rafael Ratão, přichází Žan Medved.
     
    81
    Slovan předvedl rychlou akci, při které byl jeden z domácích podkopnut na hraně šestnáctky, ale rozhodčí to jako penaltu neposoudil... Ta tady mohla padnout.
     
    82
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Dávid Holman, přichází Filip Lichý.
     
    83
    Trenčín se ještě snaží, ale v posledních minutách to přece jen od něj není směrem dopředu ono. Bratislava se zatím brání v naprostém klidu.
     
    84
    Přesto hosté vybojovali alespoň standardní situaci. Nakonec to byla spíše rovnou střela na branku, kterou Dominik Greif viděl a chytil míč do rukavic.
     
    85
    David Depetris si nabíhal za obranu, avšak přes dva soupeře se k míči nedostal. U míče jsou tak znovu domácí, kteří dnes seberou patnáctou výhru v lize.
     
    86
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Abdul Zubairu, přichází Paulo Gomes Jr..
     
    87
    Jeden z hostujících hráčů si seběhl do šestnáctky na přihrávku, kam také přihrávku dostal. Nakonec i přišla střela, ale Dominik Greif skvěle zasáhl!
     
    88
    Slovan se snaží trochu kombinovat na obranné polovině, přestože je tam aktivně napadán soupeři. Nakonec dostal míč alespoň na polovinu hřiště.
     
    89
    Jeden z domácích hráčů zůstává sedět na hřišti, ale ošetření nakonec nebude potřeba. Nikdo už navíc nemůže střídat, oba týmy to už udělaly třikrát.
     
    90
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí celek nakonec potvrdil roli favorita a bere z tohoto utkání tři body po vítězství 2:0. O druhou branku se v druhém poločase postaral Rafael Ratão, jenž z hranice šestnáctky vyslal krásnou střelu na zadní tyč. Trenčín se sice ještě snažil s výsledkem utkání něco udělat, ale bez vstřelené branky se prostě vyhrát nedá.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (15:58:02)

    Denisa Józsová

    Branky: 25. De Marco, 73. Ratão

    Karty:   45+1. Moha (SBA) – 20. Križan (TRE)


    ŠK Slovan Bratislava: Greif – De Marco, Bajrić, Abena, Pauschek – Nono, de Kamps (C) – Moha, Holman (82. Lichý), Ratão (80. Medved) – Henty (67. Daniel).
    Náhradníci: Šulla – Dražić, Daniel, Lichý, Božikov, Lovat, Medved.

    AS Trenčín: Bergsen – Ligeon, Kapuadi, Križan, Šulek (C) – El Mahdioui – Zubairu (86. Gomes Jr.), Roguljić – van Kessel (62. Corryn), Čataković (67. Depetris), Bukari.
    Náhradníci: Šemrinec – Keston, Corryn, Koolwijk, Depetris, Kpekawa, Gomer Jr..
    thejrc.org