Janov – Lazio 2:3 (kon.) | Atalanta BC – Sassuolo 0:0 (odl.) | Turín – Parma 0:0 (odl.)
Hellas Verona – Cagliari 0:0 (odl.) | AS Řím – Lecce 4:0 (kon.) | Inter – Sampdoria 0:0 (odl.)
konec
Janov CFC
2:3 (0:1)
S. S. Lazio
Neděle 23.02.2020, 12:30 • Stadio Comunale Luigi Ferraris • Italská Serie A • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec vyznělo lépe pro Lazio, které svého soupeře porazilo výsledkem 3:2. Římané vstoupili do druhého poločasu velice dobře, po několika minutách se totiž dostali do dvoubrankového vedení, nicméně Janovu se povedlo bleskově snížit stav. Lazio však ovládlo nadcházející minuty, během kterých se dostalo zpět do dvoubrankového vedení, Janov se v závěru zmohl na snížení. (14:25:04)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:12.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Criscito si na levém křídle přichystal další centr, který ovšem odklidil jeden z protihráčů. Janov si posléze vybojoval rohový kop, který si na malém vápně našel Alberto.
     
    90+2
    U rohového praporku to znamenitým způsobem provedl hostující Radu, kterému se povedlo obelstít napadajícího Behramiho. Janov CFC se však dostává k tlaku.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
    90. Domenico CRISCITO - 2:3
     
    90
    Janov právě vstřelil branku!
    Už je to jen o jednu branku! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil DOMENICO CRISCITO, který to zkoušel zakončením k pravé tyči, zatímco se domácí brankář Perin vydal k opačné konstrukci.
     
    89
    Je tu pokutový kop pro Janov!
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být pomalu a jistě rozhodnuto. Ještě ale nepředbíhejme, dost možná se bude nastavovat.
     
    88
    Na hranici pokutového území velice dobře zakročil Vavro, který zároveň nastartoval rychlý protiútok svého celku, během kterého byl čistě zastaven Immobile.
     
    87
    S rozehrávkou domácích vypomohl také brankář Perin, který přihrál do běhu na Masiella. Ten se dostal na druhou stranu, kde mu však chyběla podpora spoluhráčů.
     
    86
    Od své branky rozehrával hostující brankář Strakoša, který to v tomto případě zkoušel prudkým odkopem na opačnou stranu, kde se dokázal prosadit Biraschi.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Lazio Řím i nadále vede o dva přesné zásahy. Hostující celek má i nadále mnohem více ze hry.
     
    80
    Alberto se prezentoval skvělou kolmicí do běhu na Correu, který se dostal do úniku. Včas ze své branky se však vydal Perin, který tak podržel svůj celek.
     
    79
    Velezkušený Pandev se dostal k ohrožení branky soupeře, jenomže Strakoša nakonec nemusel řešit nic složitého, neboť míč směřoval přímo doprostřed branky.
     
    78
    Masiello se podíval směrem do pokutového území, kam se snažil procpat svůj centr pravou nohou. Ten si ovšem našel Patric, který ho odehrál do bezpečí.
     
    77
    Vavro si nechtěl komplikovat život, naopak se rozhodl pro dalekonosný odkop na opačnou stranu hrací plochy, kde se ovšem nacházel pouze domácí Masiello.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Tomas Strakoša (S. S. Lazio).

    David Suchý

    Branky: 57. Cassata (P. Ankersen), 90. Criscito (pen.) – 2. Marušić (F. Caicedo), 51. Immobile, 71. Cataldi

    Karty:   28. A. Masiello (JAN), 69. Soumaoro (JAN) – 20. Lucas Leiva (LAZ), 76. Strakoša (LAZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:12.
    Janov CFC: Perin – Soumaoro, Biraschi, A. Masiello – P. Ankersen (58. Falqué), Behrami, Schöne, Cassata, Criscito (C) – A. Sanabria (74. Destro), Favilli (58. Pandev).
    Náhradníci: Marchetti – A. Barreca, Destro, Falqué, Eriksson, Goldaniga, Jagiełło, Pandev, Rovella, C. Zapata.

    S. S. Lazio: Strakoša – Patric, Acerbi, S. Radu – Marušić, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva (54. Cataldi), Alberto, Jony (62. Lazzari) – F. Caicedo (54. Correa), Immobile (C).
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Anderson, Adekanye, Cataldi, Correa, Lazzari, J. Lukaku, J. Minala, Parolo, Bastos, Vavro.

    Rozhodčí: Maresca – Tegoni, Rocca
    thejrc.org