Sparta – Česká Lípa 9:6 (kon.) | Bohemians – Pardubice 10:5 (kon.) | Hattrick Brno – Liberec 9:8 (kon.)
Otrokovice – Black Angels 5:7 (kon.) | Střešovice – Ostrava 4:9 (kon.) | Královské Vinohrady – Vítkovice 4:10 (kon.)
konec
FBŠ Hummel Hattrick Brno
9:8 (2:0, 3:1, 4:7)
FBC Liberec
Neděle 23.02.2020, 17:00 • SH Maloměřice • Livesport Superliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Po dvou třetinách to vypadalo na jasné vítězství Hattricku, avšak florbal nám opět ukázal, jak dokáže být krásný. Severočeši v poslední dvacetiminutovce přepli na vyšší rychlostní stupeň, vstřelili hned sedm branek, ani tak ale na body nedosáhli, neboť Brno ve třetí třetině skórovalo čtyřikrát a zvítězilo tak těsně 9:8.

    Jak se tento zápas promítl do tabulky? Brněnští po pěti kláních bodovali za tři body a dotáhli se k dvanácté České Lípe na rozdíl pěti bodů. Liberec se propadl na desáté místo za Ostravu, ještě tak bude muset hodně zabojovat, aby se mu vyhnuli boje o udržení. Na druhou stranu má však stále reálnou šanci pomýšlet na postup do vyřazovací fáze, na osmou Ostravu totiž ztrácí jediný bod.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:07:45)
     
    Nejlepší hráči utkání: Hattrick Brno – Tomáš Brom, FBC Liberec – Lukáš Lhota.
     
    Střely na bránu: Hattrick Brno 29 – 33 FBC Liberec
     
    Konec zápasu.
    59:44 Jan SVĚTLÍK - 9:8
     
    59:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Čtvrtminuty do konce Liberec snižuje na rozdíl jediného gólu! Prudká rána JANA SVĚTLÍKA propadla za Létala, ten přes houšť těl neviděl vůbec nic. Asistence: Prokop Ferdan.
     
    59:11
    Po přihrávce Kološe pálil z první a z pokleku Vojtěch Hejduk. Mezi střelce se nezapsal, výborným blokem se prezentoval Tomáš Brom.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:22 Prokop FERDAN - 9:7
     
    58:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak že by přece jenom ještě bylo k vidění drama? PROKOP FERDAN se rozhodl pro zakončení a udělal dobře, míček se zastavil až v síti! Asistence: Lukáš Lhota.
     
    58:02
    Z evé strany vypálil štilavou střelu Tomáš Dlesk. Domácí brankář si ale prostoru své bližší tyčky pohlídal, bez problémů zakročil levou rukou.
     
    57:30
    Liberec vkládá všechny síly do ofenzivy. Trenér Zdeněk Skružný odvolal Víta Vaníčka na střídačku, Severočeši to zkoušejí v šesti!
     
    57:00
    Nahození Petra Kološe z poloviny hřiště skončilo ve výstroji Filipa Létala. Brnkář pár vteřin balónek podržel, posléze jej předal Jalovému.
    56:08 Jakub Procházka II - 9:6
     
    56:08
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    O vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto! Grábl i navzdory pádu dokázal nahrát na JAKUBA PROCHÁZKU, pro něhož nebyl problém trefit odkrytou svatyni. Asistence: Jan Grábl.
     
    55:18
    FBC podniklo rychlý vápad po pravém mantinelu. Rychlonohý Vojtěch Hejduk hledal před brankou Rozkovce. Neúspěšně.
     
    54:49
    Po střele Vlacha se v předbrankovém prostoru Liberce strhla velká mela o puk. Z ní vyšel vítězně obránce Jakub Kárník.
     
    54:10
    Vít Máček našel přes celou šíři hřiště volného Marka Fuchse, jemuž však při zakončení sjel míček z čepele hole.
     
    53:30
    Hattrick se pochopitelně dopředu nepožene. SPíše se bude soustředit na zadní vrátka, naopak od Liberce můžeme očekávat, že brzy sáhne k powerplay.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Brom (Fuchs), 10. Jalový (Brom), 23. Brom (Vlach), 29. Ondráček (Procházka II), 40. Sládeček (Brom), 50. Fuchs (Ondráček), 52. Ondráček (Jalový), 53. Brom (Vlach), 57. Procházka II (Grábl) – 27. Klucho (Kološ), 41. Lhota (Kopecký), 43. Ferdan (Světlík), 46. Valeš, 48. Kopecký (Lhota), 50. Kološ (TS), 59. Ferdan (Lhota), 60. Světlík (Ferdan)


    FBŠ Hummel Hattrick Brno: Létal (Kejík) – Brom, Andrle, Jalový, Sládeček, Horák, Medek – Procházka II, Gold, Fuchs – Dvořák, Ondráček, Grábl – Vlach, Halama, Máček – Hronek.
    FBC Liberec: Vaníček (Král) – Klucho, Kárník, Bitman, Kološ, Böhm – Kopecký, Valeš, Hejduk – Rozkovec, Čermák, Dlesk – Baudisch, Ferdan, Šoltys – Kořínek, Balatka, Světlík – Lhota.

    Rozhodčí: Bališ, Varga

    Diváci: 206
    thejrc.org