Litvínov – K. Vary 6:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Kladno 8:5 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:4 (kon.) | Pardubice – Liberec 1:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Neděle 23.02.2020, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • Chance liga - o pořadí v play-off • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dominik Pavlát byl hlavním strůjcem chomutovského vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního podvečera. (18:33:19)
     
    V ubojovaném utkání se z vítězství se raduje Chomutov, jenž do tabulky přidává další tři body a dotahuje se pouhý bod za třetí Vsetín. Oba celky se podle projevu sice nenachází v dobrém rozpoložení, ovšem více ze třemi body šli dnes domácí. Poruba tak na soka ze severu Čech nestačila a bude muset zabrat v dalším střetnutí. Přesto si hosté vypracovali několik slibných příležitostí, ale Dominik Pavlát se rozchytal k parádnímu výkonu.

    Střely na branku: 35:39.
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:19.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Sražená střela poslala černou gumu do levého kruhu pro vhazování, kam dojel Tomáš Gřeš. Jeho pokus mířil k první tyči, avšak Dominik Pavlát se v posledním momentu stihl přesunout a podepisuje se pod vítězství Chomutova.
     
    59:15
    Střelu od mantinelu vyslal Marek Sikora, který zamířil jen do brankáře. Poruba pak pokračovala v akci, ovšem další pokus nezaznamenala.
     
    58:58
    Radek Havel a Viktor Lang zapracovali za brankou, puk pak získal Petr Stloukal. Jeho vyhození znamená další zakázané uvolnění Chomutova.
     
    58:30
    Střelu od modré čáry zlikvidoval na dvakrát Dominik Pavlát. Do branky se hnal ještě Petr Kanko, který inkasoval pár ran od obránců.
     
    58:05
    Frederik Foltán konečně dojel až na střídačku a pustil do hry šestého bruslaře. Následně přes celé kluziště opuštěnou klec netrefil Nicholas Schaus, píská se zakázané uvolnění Chomutova.
     
    57:54
    Podruhé už mířil Frederik Foltán na střídačku a opět se vrátil. Poruba totiž nezvládla přihrávku na modrou čáru.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 739 diváků.
     
    57:10
    Dominik Pavlát zaznamenává další zákrok, když schoval nahození do lapačky. V přerušené hře si František Výborný vyžádal oddechový čas!
     
    56:43
    Richard Nejezchleb nabral kurz chomutovská branka, přešel přes modrou, ale poté byl zpracován dvěma obránci.
     
    55:08
    Filip Suchý převzal přihrávku od spoluhráče a vystřelil z vrcholu pravého kruhu, jeho rána ale zamířila jen nad horní tyčku.
     
    54:33
    Daniel Krejčí zavezl kotouč středem do útočného pásma a následně jej předal na pravou stranu, odkud vystřelil tvrdou ránu Petr Kanko. Domácí jednička však byla znovu připravená.
     
    53:29
    U levého mantinelu aktivně bruslil Marek Špaček, jenž mířil do bližší šibenice. Dominik Pavlát znovu zakročil vyrážečkou, v akci je dál Poruba.
     
    52:47
    Jan Rudovský volil těžkou přihrávku přes osu hrací plochy, kotouč byl hostujícím hráčem tečován až mezi diváky. bude se vhazovat po pravici brankáře Poruby.
     
    51:54
    Na ose hrací plochy si podržel černou gumu Roman Chlouba, který ji pak vyslal do pravé části branky. Hostující brankář se skvěle natáhl a betonem předvedl parádní zákrok.
     
    51:24
    Vít Seemann objel celé pásmo a zakončil. Frederik Foltán kotouč nezachytil, a tak stejný obránce přihrával do brankoviště.
     
    51:09
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / porušení postupu vhazování). Trest odpyká Tomáš Jáchym.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 25. Lang (Štochl, J. Svoboda), 26. Šagát (Llewellyn), 44. Hlava (Rudovský, Schaus) – 8. Kanko (Nejezchleb), 35. J. Káňa (Dundáček, Špaček)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Schaus, Seemann, R. Havel, Žovinec, Štochl, Lang, Rýgl – Stloukal, Pitule, Rudovský (A) – Suchý, Chlouba, Hlava – J. Svoboda, Kverka, Tomica (C) – Llewellyn, Šagát, Chrpa (A).
    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Rudl, Husák, D. Krejčí, Dundáček, Dluhoš, Pastor – Gřeš, Hudeček, Sikora (A) – Špaček, T. Jáchym, J. Káňa (A) – Nejezchleb, Zdeněk (C), Kanko – Ďurač, Toman, Ollender.

    Rozhodčí: Souček, Zubzanda – Flegl, Zídek

    Diváci: 1 739
    ocianews.com