Frankfurt – Union Berlín 1:2 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:2 (0:0)
1. FC Union Berlín
Pondělí 24.02.2020, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:41:42)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 3 – 7
    Střely mimo: 11 – 3
    Držení míče: 64 % – 36 %
    Rohové kopy: 14 – 6
    Ofsajdy: 3 – 5
    Fauly: 10 – 15
    Žluté karty: 3 – 4.
     
    Union vybojoval už devátou výhru v sezóně a zvýšil svůj náskok na přímý sestup už na dvanáct bodů. Zároveň v tabulce přeskočil svého dnešního soupeře a do čtyřiadvacátého kola půjde z desátého místa. Frankfurt je s bodovým mankem hned v závěsu, přičemž pomalu ztrácí šanci na postup do pohárů.
     
    Je dobojováno! Druhá půle nechala velmi rychle zapomenout na neatraktivní začátek zápasu. Všechno odšpuntovala situace z 49. minuty, kdy velkou chybu v komunikaci mezi brankářem Trappem a kapitánem Abrahamem potrestal Andersson. Od této chvíle se hrálo výhradně na branku Unionu, jenže nešikovný vlastenec N´Dicky domácímu týmu situaci ještě více zkomplikoval. Jiskřičku naděje Frankfurtu vykřesala patička Andrého Silvy a teč Hübnera, který rovněž překonal vlastního gólmana. Na vyrovnání už se Eintracht ale nezmohl, Paciência v jediné velké šanci trefil Gikiewicze a stav 1:2 vydržel až do konce.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Andersson se běžel schovat k rohovému praporku a díky odrazu od protihráče získal pro hosty roh. O výhru by je už nemělo nic připravit!
     
    90+6
    Union trochu prohospodařil výhodu rohového kopu. Domácí rychle otočili hru a dostali se až do vápna, kde Kohrovu přihrávku před těsně bráněným sebral Gikiewicz!
     
    90+5
    Kevin Trapp se výrazně podepsal pod první inkasovaný gól, ale teď už podruhé svůj tým výrazně podržel, když vytěsnil Kroosův projektil zpoza vápna.
     
    90+4
    Japonský středopolař Makoto Hasebe u půlící čáry fauloval Anderssona, který vzápětí pošetřil nějaký ten čas na levém křídle.
     
    90+3
    Prömel si pozdě všiml spoluhráče, který se mu hlásil o přihrávku do úniku. Nakonec balón ztratil a dopředu se znovu tlačí muži v převážně černých dresech.
     
    90+2
    Prvních devadesát vteřin nastaveného času proběhlo relativně v klidu. Eintracht je u míče, ale zatím hodně daleko od prostoru, kam by ho domácí fotbalisté rádi dopravili.
     
    90+1
    Nepříliš dobrá zpráva pro ty, kteří si přejí vítězství Unionu. Nad rámec druhé půle je přidána další pětiminutovka!
     
    90
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marius Bülter, přichází Felix Kroos.
     
    89
    Rafał Gikiewicz včas vystartoval z branky a sebral míč před Paciênciou, který byl podle všeho v nesmírně těsném ofsajdu.
     
    88
    Marius Bülter se až komicky ukopl ve snaze přihrát do vápna. Chvíli předtím byl tvrdě faulován Andrich a Kohr byl zaslouženě potrestán žlutou kartou.
     
    87
    Frankfurt se ubránil a během pár vteřin si rovněž zajistil rohový kpo. Po centru Kostiće skončil míč u Kamady, který ještě přihrál do zahuštěného prostoru a byl svědkem střely Paciêncii, která šla doprostřed branky na dobře postaveného Gikiewicze.
     
    86
    Z nenápadné akce mohlo vzejít definitivní rozhodnutí! Grischa Prömel se zhruba ze sedmnácti metrů half-volejem opřel do naskákaného míče a Trapp se musel vyšponovat do pravého horního rohu, aby vytěsnil lehce tečovanou střelu na roh.
     
    85
    Hostům se teď alespoň povedlo hru dost rozkouskovat. Po faulu uprostřed hřiště se na rozehrávku pomalu chystá Marvin Friedrich.
     
    84
    Nervozita by se dala krájet. Platí to zejména v táboře Unionu, pro který by bylo dnešní vítězství extrémně důležité. Tři body by jej vyhouply na desáté místo právě před Frankfurt.

    Michal Břuchanský

    Branky: 79. Hübner (vla.) – 49. Andersson (Lenz), 67. N'Dicka (vla.)

    Karty:   39. Kamada (FRN), 66. Paciência (FRN), 88. Kohr (FRN) – 39. Ryerson (UNB), 44. Hübner (UNB), 50. Malli (UNB), 82. Andersson (UNB)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 11:3. Rohy: 14:6. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 10:15.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Chandler, D. Abraham (C), Hinteregger, N'Dicka (71. Rode) – Hasebe, Kohr – Durm (66. André Silva), Kamada, Kostić – Paciência.
    Náhradníci: Rönnow – Ćavar, Cetin, de Guzmán, Gaćinović, Rode, André Silva, Sow, A. Touré.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich (C), Hübner, Subotić – Ryerson, Andrich, Gentner (77. Prömel), Lenz – Malli (63. Ingvartsen), Bülter (90. Kroos) – Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Becker, Ingvartsen, Kroos, Polter, Prömel, Reichel, Ujah, Parensen.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger
    thejrc.org