NY Islanders – San Jose 4:1 (kon.) | Detroit – Calgary 2:4 (kon.) | Minnesota – St. Louis 1:4 (kon.)
Anaheim – Vegas 5:6 (po pr.) | Los Angeles – Edmonton 2:4 (kon.)
konec
Minnesota Wild
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
St. Louis Blues
Pondělí 24.02.2020, 01:30 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:13:27)
    Vedení soutěže ohlásilo, že se oba týmy utkají v rámci příštího Winter Classic! Hrát se bude 1. ledna 2021 v Minnnesotě.
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Oskar Sundqvist (STL)
    1+1
    2. Jordan Binnington (STL) 32 zák., 1 gól, 97,0%
    3. Brayden Schenn (STL) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 33 – 26 (9:10, 11:10, 13:6)
    Zablokované střely soupeře: 7 – 26
    Trestné minuty: 4 – 8
    Využité přesilové hry: 0/4 – 0/2
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 36 % – 64 %
    Bodyčky: 13 – 9.
     
    Je dobojováno! Jordan Binnington dnes přišel o 142 minut dlouhou neprůstřelnost, ale to je asi tak jediná kaňka, která by se dala najít na dnešním výkonu St. Louis. To plynule navázalo na výborně zvládnuté tři předchozí zápasy, směrem dozadu podalo obětavý výkon a v ofenzivě pro změnu těžilo z lepší efektivity. Blues vedli od začátku dvanácté minutě až do závěrečného klaksonu. Nekrizovější období měli po snížení Foligna na 1:2, ale od Sundqvistovy trefy už si zápas pohlídali přes několik oslabení. V jednom z jich dokonce skóroval Barbašev a upravil stav na konečných 4:1 pro lídra Západní konference.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Donato nabil Paterynovi, který vyprášil Binningtonovu lapačku. Předcházela tomu poměrně velká chyba Sanforda v rozehrávce.
     
    59:12
    Robert Thomas hraje s velkým sebevědomím, teď se několika rychlými kroky hezky uvolnil, ale znegoval to nepřesnou střelou švihem z osy hřiště.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:37
    Zakázanému uvolnění Wild přihlíželo už hodně prořídlé hlediště. Většina fanoušků už svá místa dávno opustila.
     
    58:12
    Dumba projel přes střední pásmo, ale ve snaze nahodit puk na branku trefil jen clonícího Parayka. Blues po celý zápas podávají velice obětavý výkon.
     
    57:15
    Steen zůstal dlouhou dobu úplně volný v mezikruží, kam sice dostal pas ze zadního mantinelu, ale střelu z první mezi tyče nevtěsnal.
     
    56:56
    S dvěma sedmičkami na zádech hrající Hunt přihrál po modré na Pateryna, jehož vysokou střelu Binnington trochu krkolomně alespoň vyrazil.
     
    56:12
    Sanford nezpracoval pas od Perrona. Minnesota se dostala ven z obranného pásma, jenže hosté se rovněž velmi rychle vrátili.
     
    55:40
    Ryan Donato skvělým pasem našel Zuccarella. Norský útočník ale neměl rychlost a kvůli tomu zařadil před Faulkem zpátečku.
     
    55:02
    Schwartz se zastavil na pravém mantinelu a odtud servíroval puk na zadní tyč,kde O´Reilly před odkrytou brankou zbytečně hledal obsazeného Schenna.
     
    54:43
    Platí to i o dvacet vteřin později, neboť Binnington s menšími komplikacemi pokryl puk vystřelený z pravého křídla.
     
    54:23
    Domácí hokejisté už začínají působit trochu odevzdaným dojmem. Vypadá to, že Blues počtvrté za sebou dostanou maximálně jeden gól.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 22. M. Foligno (Greenway, J. Eriksson Ek) – 12. Kyrou (Scandella, Parayko), 15. B. Schenn (Schwartz), 30. Sundqvist, 46. Barbašev (Sundqvist)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Pateryn, Hunt – Fiala, E. Staal, Donato – Zuccarello, Galchenyuk, Parise (A) – Greenway, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, M. Koivu (C), V. Rask.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Gunnarsson, Parayko, Scandella, Faulk, Dunn – B. Schenn, R. O'Reilly (A), Schwartz – Perron, Thomas, Sanford – Kyrou, Sundqvist, Steen (A) – MacEachern, Barbašev, Blais.

    Rozhodčí: O´Rourke, Rank – Suchánek, Barton

    Diváci: 17 266
    thejrc.org