Třinec – Zlín 2:1 (1:0 po s.n.) | Litvínov – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 4:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Berani Zlín
Úterý 25.02.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:00
    Růžička se dostal do vyložené pozice před Kašíkem, ale ataky na jeho osobu byly vyhodnoceny jako dovolené, i když se to samozřejmě třineckým divákům nelíbí. Jako faul už ale rozhodčí Šír vyhodnotil zákrok Fryšary na modré čáře na Douderu. Třinec bude hrát čtyři na tři.
     
    49:36
    Pasáž hry, kdy se Oceláři snažili o ofenzivní aktivitu, kterou hosté umně odvraceli, ukončil Daniel Gazda, který nabral v obranném pásmu puk na vidle a poslal jej přímo do hlediště.
     
    37:46
    Jakub Ferenc stál jako věž před Kváčou a byl blízko vstřelení gólu! Zkoušel za Kváču poslat jeden z puků, který vystřelili jeho spoluhráči, a jen těsně minul Kváčovu tyč. Nicméně při této situaci se provinil faulem a zkrátil zlínskou početní výhodu.
     
    37:15
    Fořt získal v obranném pásmu puk, obhodil si Musila, který se mu postavil do cesty a nedovoleně jej zastavil v dalším pohybu.
     
    27:02
    Domácí byli velmi aktivní při přesilové hře a Ralfs Freibergs musel u mantinelu podrazit Petra Vránu, aby nedošlo k nebezpečné situaci pro zlínskou branku. Domácí budou hrát 90 sekund pět na tři.
     
    26:32
    Bedřich Köhler fauloval Mariana Adámka, který vyvážel puk z vlastního pásma. Domácí mají možnost hrát v krátkém sledu druhou přesilovou hru.
     
    23:12
    Matěj Stránský se probíjel do útočného pásma, byl při tom ale hákován Ferencem. Domácí mají možnost hrát první kompletní přesilovku v tomto utkání.
     
    04:30
    Hosté ztratili v útočném pásmu puk a Valentin Claireaux to řešil faulem na Martinu Gernátovi. Po necelých pěti minutách zde máme třetí menší trest.
     
    03:49
    Hlasatel ani nestihl ohlásit, že jsou domácí kompletní, a hosté mají druhou přesilovku. Za sekání při útočném forčekingu je vyloučen Guntis Galvinš.
     
    01:45
    Sedláček za brankou Kváči atakoval Kundrátka v souboji o puk a ten jej zasáhl holí v obličeji. První přesilovka zápasu je tak ta zlínská, domácí obránce dostal menší trest.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 51. M. Stránský (P. Vrána), rozh. náj. M. Stránský – 13. Šlahař (Okál)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Zdeněk Okál (ZLN)
    1:0   Matěj Stránský (TRI)
    2. série:
    1:0   Jakub Šlahař (ZLN)
    1:0   Martin Růžička (TRI)
    3. série:
    1:0   Antonín Honejsek (ZLN)
    1:0   Petr Vrána (TRI)
    4. série:
    1:0   Valentin Claireaux (ZLN)
    1:0   Ondřej Kovařčík (TRI)
    5. série:
    1:0   David Nosek (ZLN)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána, M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Polanský.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Nosek (A), M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Gazda, Řezníček, Hamrlík – Fryšara, Fořt (A), Köhler – Šlahař, Honejsek, Okál – Dufek, Claireaux, Herman – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (C).

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Bryška, Rožánek

    Diváci: 4 398
    thejrc.org