Třinec – Zlín 2:1 (1:0 po s.n.) | Litvínov – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 4:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Berani Zlín
Úterý 25.02.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Matěj STRÁNSKÝ - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.
    Vítěznou branku dal hned v první sérii MATĚJ STRÁNSKÝ, který pověsil puk pod horní Kašíkovu tyč.
     
    64:58
    Třinečtí drželi v samotném závěru prodloužení puk na holích, ale do střelecké pozice se už nedostali. Naopak Claireaux hledal před brankou Noska a jeho šikovná teč mohla skončit po horní tyčkou Kváčovy branky.
     
    63:35
    Po ose Růžička – Marcinko se dostal puk na pravou stranu na volného Vránu, ale ten trefil jen horní tyč prázdné branky!
     
    63:08
    Třinečtí drží puk. Růžička dostal nabito na pravý kruh a jeho bombu vyrazil Kašík!
     
    62:30
    Kváča je na hráčské lavici a Třinec hraje pět na tři s odkrytými zády!
     
    62:00
    Růžička se dostal do vyložené pozice před Kašíkem, ale ataky na jeho osobu byly vyhodnoceny jako dovolené, i když se to samozřejmě třineckým divákům nelíbí. Jako faul už ale rozhodčí Šír vyhodnotil zákrok Fryšary na modré čáře na Douderu. Třinec bude hrát čtyři na tři.
     
    61:06
    Po zaváhání Claireauxe v útočném pásmu ujel do samostatného úniku Ondřej Kovařčík. Při pokusu o kličku do bekhendu mu puk trochu sjel a nebylo z toho tak nebezpečná situace pro Kašíka.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 398 diváků.
     
    51:25
    Freibergs vypálil od levého mantinelu a domácí brankář by neměl šanci zareagovat, neboť přes zeď hráčů před sebou nic neviděl. Puk ale mířil mimo třineckou branku.
    50:33 Matěj STRÁNSKÝ - 1:1
     
    50:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    K porušení pravidel nedošlo, branka tedy je uznána a je vyrovnáno! Střelcem gólu označen MATĚJ STRÁNSKÝ. Asistence: Petr Vrána. Stav utkání 1:1.
     
    50:33
    Puk je v Kašíkově síti. Matěj Stránský svou aktivitou vybojoval vyrovnávací branku. Nejprve z pravé strany křížně dával Růžičkou a zkoušel dorážet jeho střelu. Následně s pukem na holi vybruslil z rohu a propasíroval puk do Kašíkovy branky. Hostující trenér Svoboda si však vyžádal coach challenge a situace je zkoumána hlavními rozhodčími.
     
    49:36
    Pasáž hry, kdy se Oceláři snažili o ofenzivní aktivitu, kterou hosté umně odvraceli, ukončil Daniel Gazda, který nabral v obranném pásmu puk na vidle a poslal jej přímo do hlediště.
     
    37:46
    Jakub Ferenc stál jako věž před Kváčou a byl blízko vstřelení gólu! Zkoušel za Kváču poslat jeden z puků, který vystřelili jeho spoluhráči, a jen těsně minul Kváčovu tyč. Nicméně při této situaci se provinil faulem a zkrátil zlínskou početní výhodu.
     
    37:15
    Fořt získal v obranném pásmu puk, obhodil si Musila, který se mu postavil do cesty a nedovoleně jej zastavil v dalším pohybu.
     
    36:02
    Puk získal v útočném pásmu Marcinko. Dostal se do blízkosti Kašíkovy branky, ale bekhendem střílel mimo. Následně dorážel u levé tyče zlínské branky Dravecký.
     
    34:22
    Teď mají výbornou aktivní pasáž hosté. Před Kubišem musel situaci řešit vyjetím Kváča. Podařilo se mu na poslední chvíli vypíchnout puk, ale nebezpečná byla pro domácí branku i následná nepřesná střela od modré.
     
    30:56
    Hosté se teď dostaly do situaci čtyři na dva. Puk rychle putoval z hole na hůl a zakončoval z levého kruhu Köhler. Ve výborné pozici netrefil třineckou branku.
     
    28:59
    Do samostatného úniku si najel rychlonohý Martin Adamský. Kašík vyjel daleko před svou branku, aby Adamského překvapil, a to se mu povedlo. Ve spolupráci s obranou dostal puk do bezpečí.
     
    27:02
    Domácí byli velmi aktivní při přesilové hře a Ralfs Freibergs musel u mantinelu podrazit Petra Vránu, aby nedošlo k nebezpečné situaci pro zlínskou branku. Domácí budou hrát 90 sekund pět na tři.
     
    26:32
    Bedřich Köhler fauloval Mariana Adámka, který vyvážel puk z vlastního pásma. Domácí mají možnost hrát v krátkém sledu druhou přesilovou hru.
     
    23:12
    Matěj Stránský se probíjel do útočného pásma, byl při tom ale hákován Ferencem. Domácí mají možnost hrát první kompletní přesilovku v tomto utkání.
     
    20:27
    Doudera před vlastní brankou předal puk Gernátovi a před tím se otevřela dálnice až před Kašíkovu branku. Třinecký obránce najížděl zleva a zkoušel přihrát před prázdnou branku, nikdo z jeho spoluhráčů ale na puk nedosáhl.
     
    19:40
    Třinečtí teď dlouho drželi pásmo, ale Douderovi vložil do střeleckého pokusu hůl Šlahař. Hosté díky tomu ujeli do akce tři na jednoho. Šlahař našel před brankou Noska, který měl čas i přibrzdit, následně ale poslal puk mimo tři třinecké tyče.
     
    18:28
    Třinečtí teď v delším náporu, ale chyběla tomu nebezpečná situace. Ta přišla v úplném závěru, když Musilovo nahození od modré lehce tečoval Štěpán Novotný. Už to vypadalo, že Kašíkovi puk projede mezi nohama, zlínský gólman jej ale udržel pod sebou.
    13:00 Jakub ŠLAHAŘ - 0:1
     
    13:00
    Zlín právě vstřelil branku!
    David Musil teď nedůrazným pasem za vlastní brankou ztratil puk, který okamžitě posunul zpoza branky Okál na úplně volného střelce JAKUB ŠLAHAŘ. Třinecký brankář Kváča byl dezorientován a neměl šanci zareagovat. Asistence: Zdeněk Okál. Stav utkání 0:1.
     
    09:19
    Rychlou akcí hostí tři na dva vedl na centru Fořt. Nakonec se rozhodl situaci vyřešit střelou a jeho štiplavou ránu z mezikruží vyrazil Kváča lapačkou jen před sebe.
     
    04:30
    Hosté ztratili v útočném pásmu puk a Valentin Claireaux to řešil faulem na Martinu Gernátovi. Po necelých pěti minutách zde máme třetí menší trest.
     
    03:49
    Hlasatel ani nestihl ohlásit, že jsou domácí kompletní, a hosté mají druhou přesilovku. Za sekání při útočném forčekingu je vyloučen Guntis Galvinš.
     
    01:45
    Sedláček za brankou Kváči atakoval Kundrátka v souboji o puk a ten jej zasáhl holí v obličeji. První přesilovka zápasu je tak ta zlínská, domácí obránce dostal menší trest.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 51. M. Stránský (P. Vrána), rozh. náj. M. Stránský – 13. Šlahař (Okál)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Zdeněk Okál (ZLN)
    1:0   Matěj Stránský (TRI)
    2. série:
    1:0   Jakub Šlahař (ZLN)
    1:0   Martin Růžička (TRI)
    3. série:
    1:0   Antonín Honejsek (ZLN)
    1:0   Petr Vrána (TRI)
    4. série:
    1:0   Valentin Claireaux (ZLN)
    1:0   Ondřej Kovařčík (TRI)
    5. série:
    1:0   David Nosek (ZLN)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána, M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Polanský.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Nosek (A), M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Gazda, Řezníček, Hamrlík – Fryšara, Fořt (A), Köhler – Šlahař, Honejsek, Okál – Dufek, Claireaux, Herman – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (C).

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Bryška, Rožánek

    Diváci: 4 398
    thejrc.org