Columbus – Ottawa 4:3 (po pr.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Ottawa Senators
Úterý 25.02.2020, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:35 Emil BEMSTRÖM - 4:3
     
    64:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí protrhávají sérii osmi zápasů bez vítězství! Boone Jenner našel křížným pasem Zacha Werenskiho, který z levého kruhu ještě nepřekonal Högberga, ovšem dorážející EMIL BEMSTRÖM se už nemýlil – 4:3. Asistence: Zach Werenski a Boone Jenner.
     
    63:01
    Šance se množí! Velkou měl domácí Nick Foligno, ale Högberg znovu nepřipustil konec prodloužení.
     
    62:38
    Na druhé straně mohl rozhodnout Nick Paul. Souboj tváří v tvář vyhrál brankář Korpisalo!
     
    61:47
    V přečíslení 2 na 1 připravil Matteau tutovku pro Vladislava Gavrikova. Už to vypadalo, že domácí obránce rozhodne, ale Högberg nějak vytáhl puk zpět do hry!
    49:45 Stefan MATTEAU - 3:3
     
    49:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí bleskově srovnávají! Od modré čáry vypálil obránce Scott Harrington a kotouč, který ještě jemně tečoval STEFAN MATTEAU, zapadl za Högbergova záda – 3:3. Asistence: Scott Harrington a Kevin Stenlund.
    49:16 Colin WHITE - 2:3
     
    49:16
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté strhávají vedení na svou stranu! Matthew Peca poslal z levé strany puk do brankoviště, kde ho po závaru protlačil mezi betony Korpisala za brankovou čáru COLIN WHITE. Asistence: Jayce Hawryluk a Matthew Peca.
     
    48:26
    Nick Foligno našel přihrávkou o konstrukci branky Boonea Jennera. Ten zakončoval z bezprostřední blízkosti bekhendem, ale Högberg se natáhl ke své tyčce a jeho lapačka zachránila Sens!
     
    42:13
    Markus Nutivaara od mantinelu nepochopitelně vystřelil kotouč na vlastní branku! Puk mířil na bližší tyčku a Korpisalo stačil zareagovat na poslední chvíli. Brankář Columbusu se na svého spoluhráče jen nechápavě podíval.
     
    39:46
    Hosté špatně vystřídali a na ledě jich zůstalo šest! Následuje tedy dvouminutový trest pro střídačku Senátorů.
    32:32 Nick FOLIGNO - 2:2
     
    32:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Zdá se, že střídání brankářů domácí probudilo z letargie! Modré kabáty soupeře zatlačily, obránce Gavrikov dobrým zásahem na modré čáře udržel útočné pásmo a poslal puk na Boonea Jennera. Ten nastřelil kotouč před branku, kde ho pohotově tečoval za Högbergova záda NICK FOLIGNO. Asistence: Boone Jenner a Vladislav Gavrikov.
    31:16 Domácí brankář Merzlikins musel vystřídat poté, co na něj spadl Anthony Duclair.
     
    31:16
    Merzlikins bude zřejmě v pořádku, ale na základě pravidel, které v NHL platí, byl povolán na ošetřovnu kvůli vyšetření na případný otřes mozku. Mezi tyče tak musí Joonas Korpisalo, který se vrací do branky po zranění po téměř třech měsících!
     
    31:16
    Anthony Duclair přebruslil obránce Peeka a upaloval sám na Mrzlikinse. Svou kličku nedotáhl do úspěšného konce, ale následně na domácího brankáře spadl a ten zůstává otřesený ležet na ledě! No, už je u něho lékař.
     
    30:32
    Velký závar před domácí brankou! Elvis Merzlikins čelil několika dorážkám, puk však udržel před brankovou čárou.
    29:55 Connor BROWN - 1:2
     
    29:55
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla rychle využitá přesilovka! Z pravého kruhu vypálil CONNOR BROWN, Merzlikins nic neviděl přes clonícího Nicka Paula a puk zapadl k jeho bližší tyčce – 1:2. Asistence: Arťom Anisimov a Mike Reilly.
     
    29:46
    Za nedovolené bránění je vyloučen Nick Foligno. Domácí kapitán se diví, na trestnou lavici ale usednout musí.
    10:48 Connor BROWN - 1:1
     
    10:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté srovnávají skóre! K odraženému puku se dostal u mantinelu Chris Tierney, zajel s ním za branku a efektní zadovkou našel CONNORA BROWNA, který u přední tyče zvedl kotouč mimo dosah překvapeného brankáře Merzlikinse. Asistence: Chris Tierney a Christian Jaroš.
    04:10 Nick FOLIGNO - 1:0
     
    04:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se prosadili ze své první střely na branku! Gustav Nyquist nahodil puk za branku a sám ho dobruslil. Poté ho posunul na Pierra-Luca Duboise, ten okamžitě našel NICKA FOLIGNA, který si kotouč stáhl mezi kruhy a z této pozice překonal brankáře Högberga. Asistence: Pierre-Luc Dubois a Gustav Nyquist.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. N. Foligno (Dubois, Nyquist), 33. N. Foligno (Jenner, Gavrikov), 50. Matteau (Harrington, Stenlund), 65. Bemström (Werenski, Jenner) – 11. Co. Brown (Tierney, Ch. Jaroš), 30. Co. Brown (Anisimov, Reilly), 50. White (Hawryluk, Peca)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (32. Korpisalo) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington – N. Foligno (C), Dubois, Nyquist – Gerbe, Jenner (A), Matteau – Bemström, Stenlund, Thürkauf – Lilja, Riley Nash, Robinson.
    Ottawa Senators: M. Högberg (C. Anderson) – Hainsey (A), Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Ch. Jaroš, Englund – Duclair, B. Ryan, B. Tkachuk (A) – Co. Brown, Tierney, Anisimov – Peca, White, N. Paul – Hawryluk, Boedker, Sabourin.

    Rozhodčí: Furlatt, Lambert – Marquis, Mach

    Diváci: 17 518
    bahis siteleri