Třinec – Zlín 2:1 (1:0 po s.n.) | Litvínov – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 4:1 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HC Stadion Litoměřice
Úterý 25.02.2020, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga - o pořadí v play-off • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:06:53)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 33
    Střely mimo: 9 – 14
    Zblokované střely: 12 – 12
    Vhazování: 40 – 35
    Trestné minuty: 12 – 6
     
    Je konec! Domácí celek nakonec udržel své vedení, které ještě v poslední periodě o jednu branku navýšil! Jako střelec branky byl označen David Gilbert, jehož pomalou střelu si nejspíše srazil do branky jeden z hostujících hráčů. Litoměřice to ještě zkusily bez gólmana, ale snížení se nedočkaly. Na druhé straně René Vydarený sice trefil prázdnou branku, ale jeho gól nebyl pro ofsajd uznán.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    René Vydarený se přesto ještě dnes pokusil zacílit na branku nebo nějaký kanadský bod. Jeho nahození od modré ale bylo tečování mimo tři tyče.
     
    59:00
    Zbývá nám přesně minuta do konce dnešního utkání, ve kterém už je o vítězi rozhodnuto. Domácí vedou o dvě branky, navíc hrají přesilovou hru.
     
    58:36
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Markus Korkiakoski – 2 min., podrážení).
     
    58:28
    Budějovice vyhrály osobní souboj ve svém obranném pásmu, načež to zkusil Roman Přikryl bekhendem. Jeho pokus ale značně minul branku a je to icing.
     
    58:17
    Domácímu týmu nakonec není branka uznána! Avšak fanoušci i střídačka se hodně zlobí. René Vydarený sice trefil branku skoro přes celé hřiště, ale Motoru je odpískán ofsajd!
     
    58:10
    Jan Škorpík upaluje na střídačku!
     
    57:44
    Václav Karabáček se dostal ke střele z vrcholku kruhu, avšak Jan Škorpík vyrazil jen do rohu hřiště. Severočeši nadále proohrávají o dvě branky.
     
    56:50
    Martin Novák měl po návratu z trestné velkou šanci! Dostal přihrávku do samostatného úniku. Dlouho mu sice trvalo zpracování, ale jeho následná střela šla vysoko nad.
     
    56:26
    Martin Novák je na ledě!
     
    55:36
    Budějovice se však zatím brání v početních nevýhodách velmi dobře, takže nepouštějí svého soupeře do nějakého tlaku. Ten tak nadále prohrává o dva góly.
     
    54:52
    Fantastický zásah v podání Milana Kloučka! Hostující hráč dostal přihrávku na dorážku do prázdné branky, ale domácí gólman se stihl přesunout a puk vykopnout betonem.
     
    54:26
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Novák – 2 min., faul loktem).
     
    54:16
    Jan Veselý se dostal ke střele, když dostal přihrávku na vrcholek kruhu. Jeho pokus ovšem Jan Škorpík vyrazil betonem, domácí ale budou hrát přesilovku.
     
    53:38
    Litoměřicím byl nějakou dobu signalizovaný ofsajd, přesto vypálili na branku. Čárový sudí proto hru přerušil a je odpískáno úmyslné postavení mimo hru.
     
    53:07
    To nevypadalo moc hezky. Zdeněk Doležal se dostal do souboje s Patrikem Marcelem, když oba hráči narazili do mantinelu. O něco hůře dopadl hráč hostujícího celku, ovšem vypadá to, že oba budou pokračovat.
     
    52:31
    Daniel Voženílek předvedl parádní gesto fair play! Rozhodčí totiž chtěli odpískat faul na jeho osobu od Suchánka, ale kapitán hostí tento trest odvolal!
    51:51 David GILBERT - 3:1
     
    51:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši využívají dnes první početní výhodu a berou si zpět ztracené dvougólové vedení! DAVID GILBERT vystřelil ze středu hřiště. Přestože jeho pokus nebyl ani trochu prudký, projel gólmanovi hostí mezi betony! Asistence: Adam Raška.
     
    51:23
    Zdeněk Doležal dostal přihrávku na vrcholek kruhu, odkud vyslal pěknou střelu na zadní tyč. Jan Škorpík ale máchl lapačkou, kam touš také chytil.
     
    50:56
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Karel Klikorka – 2 min., hákování).
     
    50:40
    Martin Novák trefuje horní tyč!
     
    50:14
    Adam Raška sice schytal ostrý ale naprosto čistý hit. Následně se navíc ještě dostal ke kotouči, ale jeho přihrávka nakonec byla sražena mimo.
     
    50:00
    Dnešní utkání sleduje 5712 diváků.
     
    49:22
    František Klejna dostal přihrávku do strany, ale neodkázal si zpracovat kotouč a vystřelit. Proto musel na druhé straně zase zasahovat Jan Škorpík.
     
    48:26
    Martin Beránek je na ledě!
     
    48:05
    Až nyní se Stadion dostal ke střele, a to od modré. Milan Klouček těžkou ránu vyrazil jen před sebe, ale všiml si toho schoval kotouč pod lapačku.
     
    47:17
    Martin Kadlec vybojoval kotouč v obranném pásmu a dostal se až do toho středního. Severočeši se ale znovu nedokázali dostat do nějakého většího tlaku.
     
    46:38
    Už to vypadalo, že je srovnáno, ale nakonec tomu tak není! Markus Korkiakoski vystřelil z kraje kruhu přes obránce, ale trefil jen boční síťku! Škoda pro hosty.
     
    46:26
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:04
    David Gilbert zachytil kotouč v útočném pásmu, ale nakonec se nikdo z jeho spoluhráčů nedostal ke střele. Nevidíme zrovna záživnou poslední část.
     
    45:25
    Martin Kadlec dostal přihrávku do jízdy ve středním pásmu, načež se dostal až ke střele. Milan Klouček sklapl betony včas, takže hra je znovu přerušena.
     
    44:44
    Litoměřice se dostaly znovu do útočného pásma, kde se Josef Jícha dostal ke střele. Jeho pokus z vrcholku kruhu chytil domácí gólman do lapačky.
     
    44:12
    Václav Svach zachytil přihrávku před branku a rovnou založil útočnou akci. Domácí se nakonec dostali ke střele, ale Jan Škorpík mohl zůstat v klidu.
     
    43:51
    Markus Korkiakoski táhl přečíslení tři na dva, kdy to vzal nakonec celé na sebe. Milan Klouček sice kotouč neudržel, ale stihl ho schovat pod svou lapačku.
     
    43:17
    Domácí celek se tak ubránil dalšímu oslabení, načež se dostal do útočného pásma. Pavel Pýcha vypálil od modré, ale značně minul horní tyčku.
     
    42:44
    Václav Karabáček je na ledě!
     
    42:13
    Hokejisté v modrém ještě nepustili k ničemu většímu. V této početní výhodě se hostům rozhodně srovnat nepodaří, přesto mají ještě hodně času.
     
    41:42
    Jihočeši se ale znovu bez větších problémů brání, zatímco Severočeši nepředvedli v této přesilovce ještě nic. Ta předešla byla přece jen podstatně lepší.
     
    41:18
    Hostující celek tak má k dispozici už čtvrtou početní výhodu v tomto utkání. Litoměřice se ale vystavěly do ofsajdu, takže čárový sudí hru přerušil.
     
    40:44
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Karabáček – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    40:44
    S prvním útokem nakonec přispěchal domácí celek, který si připsal střelu na branku. Jan Škorpík puk udržel a připsal si další úspěšný zákrok do statistik.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 20 – 23
    Střely mimo: 7 – 11
    Zblokované střely: 8 – 10
    Vhazování: 25 – 24
    Trestné minuty: 6 – 2
     
    Už jsou za námi dvě periody dnešního zápasu, po kterých nadále vede domácí celek o jednu branku. V prostřední části jsme viděli sice několik zajímavých šancí, ale ani jedna z nich neskončila brankou. Do poslední periody je tak všechno otevřené, tak uvidím, jak dnešní retro utkání nakonec skončí.

    Další třetina začne přibližně v 19:24.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    České Budějovice se dostaly do rychlého protiútoku, který zakončil svou střelou Vít Christov. Jan Škorpík ovšem udržel svůj beton na ledě.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:35
    Hokejisté v modrém se drží v útočném pásmu, kde měli šanci. Vít Christov se dostal k zakončení odraženého puk, ale jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    38:00
    Jan Veselý udržel puk ve svém obranném pásmu, přestože byl aktivně napadán soupeřem. Jihočeši se tak mohou po delší době dostat do útoku.
     
    37:17
    Jakub Suchánek se vrhnul do střely od modré, kterou nakonec schytal někam do nohy. Po nějaké době odkulhal na střídačku a vystřídal.
     
    36:44
    Litoměřice se znovu drží v útočném pásmu a Karel Klikorka vypálil od modré. Domácí gólman toho moc neviděl, nakonec ale touš přeletěl síť.
     
    36:14
    Severočeši se dostali do tlaku v útočném pásmu a Milan Klouček se v posledních minutách rozhodně nenudí. Přesto Motor nadále vede o jeden gól.
     
    35:48
    Domácímu celku se nyní absolutně nepovedla přihrávka. Jihočeši zahráli kotouč jen na zakázané uvolnění, takže se bude vhazovat po levici Kloučka.
     
    35:27
    Budějovice měly další velkou šanci, jenže Jan Škorpík zatím drží svůj tým! Ondřej Kachyňa dostal přihrávku před gólmana, ale ten utěsnil prostor mezi rukou a tělem!
     
    34:55
    Jakub Suchánek neměl absolutně komu nahrát, takže vyhodil kotouč o mantinel do středního pásma. Tam se však dostal k puku zase Stadion.
     
    34:03
    Martin Kadlec ukázal, že má šikovné ruce, ale nakonec se až před Kloučka nedostal. Přesto se hosté nadále drží na kotouči v útočném pásmu.
     
    33:32
    Útoky se nám střídají na obou stranách, vidíme hodně útočnou podívanou! Chybí tomu trochu branky, ale to se snad brzy zase změní...
     
    33:00
    Roman Přikryl zastavil nepřesnou rozehrávku hostí, takže byl na středu hřiště! Odtud se nakonec odhodlal ke střele, ale ta byla sražena mimo.
     
    32:36
    Roman Přikryl je na ledě!
     
    31:51
    Vít Christov si už najížděl do samostatného úniku, ale neměl dostatečnou rychlost. Proto se Stadionu nakonec podařilo tento další atak ustát.
     
    31:16
    Obrovská šance na domácí straně, tentokrát nekončí brankou! Jakub Babka dostal přihrávku v přečíslení dva na jednoho, kdy si stáhnul kotouč na bekhende, ale nedokázal ho zvednou nad beton Škorpíka! Dobrý zákrok gólmana.
     
    30:53
    Jihočeši konečně dokázali vyhrát vhazování, načež obránce vyhodil kotouč přes všechny čáry. Severočeši si proto musí dojet pro touš za gólmana.
     
    30:36
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Roman Přikryl.
     
    29:59
    Kristian Kangas je na ledě!
     
    29:42
    René Vydarený vyslal velmi špatnou přihrávku, která mu sjela jen po holi a Litoměřice mohly kvůli tomu vyhodit. Tomuto oslabení se znovu ubrání.
     
    29:17
    Nakonec jsme však viděli zajímavé šance! Hostující gólman na střelu od modré moc neviděl, přesto znovu dokázal kotouč vyrazit betonem do rohu.
     
    28:39
    Domácímu celku se zatím přesilová hra moc nedaří. Hodně chybuje, přesto Roman Přikryl vyslal tvrdou ránu od modré, kterou Jan Škorpík vyrazil do rohu.
     
    28:08
    Roman Přikryl nyní nevymyslel vůbec dobrou přihrávku, ale Pavel Pýcha skvěle zasáhl hokejkou a nenechal jít hostujícího útočníka do samostatného úniku.
     
    27:59
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Kristian Kangas – 2 min., sekání).
     
    27:45
    Jan Veselý je na ledě!
     
    27:05
    Další velká šance hostujícího celku! Matěj Beran parádně tečoval kotouč, ale Milan Klouček předvedl fantastický zákrok betonem, který puk nakonec vyrazil mimo nebezpečí!
     
    26:28
    A Severočeši se po vyhození domácích znovu dostali do tlaku v útočném pásmu. Měli zde několik šancí ale srovnání není!
     
    25:58
    Litoměřice opět vyhrály vhazování v útočném pásmu, takže následovala střela od modré. Martin Beránek do ní klekl a tečoval jí mimo tři tyče.
     
    25:45
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jan Veselý – 2 min., hákování).
     
    25:07
    Jakub Suchánek to nyní neměl moc jednoduché, přesto stihl plácnout do kotouče. Ten se ve vzduchu hodně vrtěl, ale Jan Škorpík zasáhl betonem.
     
    24:34
    Václav Svach zachytil kotouč v obranném pásmu, takže ihned poslal puk dopředu. Hra je ale přerušena a vhazovat se bude na obranné modré domácích.
     
    24:03
    A viděli jsme obrovskou šanci na budějovické straně! Václav Karabáček v přečíslení dva na jednoho poslal žabičku na Přikryla, proti jehož zakončení se gólman hostí překonal!
     
    23:27
    Budějovice měly velký tlak v útočné pásmu. Nakonec Ondřej Kachyňa vypálil od modré, kde přes Škorpíkem clonili tři hráči, jenže ten přesto vyrazil.
     
    22:18
    Vít Christov napadal rozehrávku, svého soupeře, takže nakonec donutil svého soka k chybě. Ten přesto dostal puk alespoň do středního pásma.
     
    21:45
    Hosté nyní těží hodně z toho, že se jim daří vyhrávat vhazování. Proto přišla střela od modré, kterou Milan Klouček skvěle chytil do lapačky.
     
    21:21
    Matěj Beran táhl celou akci svého celku, kdy nakonec nahodil kotouč rovnou na gólmana. Tam si jako první sjížděl, takže Klouček nechal přerušit hru.
     
    20:53
    Litoměřice nyní měly velký tlak, ale skvěle zasáhl betonem českobudějovický gólman! Severočeši žádnou za šancí nevyužili a nesnížili stav.
     
    20:18
    Milan Klouček pomohl svému týmu s rozehrávkou, ale Jihočeši se nakonec vystavěli jen do ofsajdu. Proto je hra přerušena a následuje buly na útočné modré.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 9 – 8
    Střely mimo: 4 – 5
    Zblokované střely: 4 – 2
    Vhazování: 10 – 14
    Trestné minuty: 2 – 0
     
    Je za námi první perioda, po které nakonec vede domácí o jednu branku, a to zaslouženě. Vcelku brzy se totiž prosadil David Gilbert, jenž dorazil ležící kotouč do branky. Navíc uběhla jen další minuta, když se Jihočeši dostali do dvoubrankového vedení. Jakub Suchánek nahazoval puk od modré, načež do jeho střely sáhl Matěj Morong, jenž překonal svého gólmana. Litoměřice se však dočkaly snížení dvě a půl minuty před koncem třetiny. Karel Klikorka dostal přihrávku do strany, odkud střelou z první překonal Kloučka.

    Další třetina začne přibližně v 18:29.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Martin Beránek byl napadán u mantinelu, kde nakonec tento osobní souboj neustál. Litoměřice ale toho nyní nedokázaly využít, dopředu jde zase Motor.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:17
    Zdeněk Doležal se podél mantinelu dostal až do útočného pásma, kde jeho lajna nyní kombinuje. Domácí by si chtěli váz dvougólové vedení zase zpět.
    17:31 Karel KLIKORKA - 2:1
     
    17:31
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hostující hokejisté předvedli přečíslení dva na jednoho, po kterém snižují stav na rozdíl jedné branky. Markus Korkiakoski posunul kotouč do strany na KARLA KLIKORKU, který střelou z první nedal Kloučkovi šanci. Asistence: Markus Korkiakoski a Matěj Beran.
     
    16:48
    Martin Novák předvedl dobré napadání, načež sice obral soupeře o kotouč. Touš se ale nakonec odrazil až do středního pásma, kde jej zase získali domácí.
     
    16:21
    Ivan Lytvynov je na ledě!
     
    16:00
    Tak tato početní výhoda se hostujícímu celku zatím vůbec nedaří. Jihočeši vyhrávají osobní souboje, načež kotouče vyhazují za branku soupeře.
     
    15:21
    Daniel Voženílek se dostal ke kotouči v útočném pásmu, ovšem jeho přihrávka byla nakonec zastavena. Motor následně puk vyhodil přes všechny čáry.
     
    14:44
    Budějovice se zatím brání bez větších problémů, zatímco Litoměřice se nemohou k ničemu většímu dostat. Domácí vyhazují jeden puk za druhým.
     
    14:21
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Ivan Lytvynov – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:03
    České Budějovice zahrály jen na zakázané uvolnění, takže se hra přesunula před Kloučka. Jihočeši se však bez větších problémů ubránili.
     
    13:42
    Roman Přikryl se snažil zastavit kotouč za brankou, s čímž mu nakonec pomohl rozhodčí. Českobudějovická desítka však touš následně ztratila.
     
    12:54
    Jakub Babka je dnes v pozici útočníka, a tak se rovnou vydal napadat do útočného pásma. Hosté to ale tentokrát ustáli a mohou něco vymyslet dopředu.
     
    12:19
    Vít Christov dostal přihrávku k mantinelu, načež poslal kotouč do útočného pásma. Tam se k němu ale zase dostaly Litoměřice, ale ty puk zase ztratily.
     
    11:32
    Matěj Morong hodně rychle spěchal na střídačku, zatímco nikdo z jeho spoluhráčů nemohl hrát. Nakonec to ale hosté zvládli a hra v šesti se nepískala.
     
    11:00
    Hokejisté v modrém mají nadále tlak v útočném pásmu, takže jsme viděli hned dvě střely. Jan Škorpík tu druhou chytil do lapačky a raději přerušil hru.
     
    10:16
    Jenže ani Jihočeši se tentokrát nedostali nijak daleko. Nyní vidíme ve hře hodně nepřesností, a tak se kotouč přesouvá z jedné strany na druhou.
     
    09:54
    Kristian Kangas a jeho spoluhráči se ještě snažili napadat rozehrávku českobudějovického celku, ale nebyli nijak úspěšní. Proto zase může útočit Motor.
     
    09:12
    Na druhé straně se dostaly ke střele zase Litoměřice, ale Milan Klouček udržel kotouč na svém betonu. Následuje proto buly po jeho prvé ruce.
     
    08:55
    Mezitím však Jihočeši měli další gólovou šanci, ale zatím je to nadále jen o dvě branky. David Gilbert pálil z prostoru mezi kruhy, ale hostující gólman se stihl přesunout!
     
    08:26
    Na diváckém stadionu v Budvar aréně dnes máme i zajímavou návštěvu! V dresu s číslem devět je zde totiž Jan Koller, který se přišel podívat na retro zápas.
     
    08:02
    Domácí pokračují ve svém tlaku, a tak Jakub Suchánek znovu nahazoval od mantinelu. Nikdo nedokázal puk tečovat a Jan Škorpík ho udržel ve výstroji.
     
    07:21
    Litoměřice se nedokázaly dostat s kotoučem nikam daleko, takže Motor může nadále pokračovat ve své aktivitě. Severočechům se zatím moc nedaří.
     
    06:33
    Albert Michnáč přenechal kotouč na Přikryla, který chtěl hned z jedné poslat puk na branku. Jeho pokus ovšem srazil jeden z litoměřických hráčů mimo.
     
    06:03
    Motor se tak dostal během několika okamžiků do dvoubrankového vedení, které by mohlo Litoměřice trochu srazit. Jihočeši ale byli o něco lepším celkem.
    05:44 Jakub SUCHÁNEK - 2:0
     
    05:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A Budějovice se během několika okamžiků dostávají do dvougólového vedení! JAKUB SUCHÁNEK nahodil kotouč od mantinelu, který si srazil Matěj Morong do své sítě! Bez asistence.
    04:37 David GILBERT - 1:0
     
    04:37
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši se dostali do větší šance, která nakonec končí první brankou tohoto utkání! Jan Veselý se snažil dorazit puk kousek od brankoviště, ale puk se po jeho zásahu odrazil těsně vedle tyče. Tam byl jako první DAVID GILBERT, jenž zametl touš do sítě. Asistence: Jan Veselý a Martin Novák.
     
    04:20
    David Gilbert se šikovně dostal ke kotouči mezi dvěma obránci, ale ti ho nakonec dokázali obrat. Budějovice však získaly kotouč zase u mantinelu.
     
    03:31
    Jan Škorpík taktéž nepředvedl zrovna ideální rozehrávku, po které to zkoušel Vít Christov na zadní tyč. Nakonec ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    03:10
    A s brankou jsou nakonec nějaké větší problémy, jelikož se znovu nachází mimo své postavení. Na hřiště jsou tak povoláni rolbaři, kteří to budou opravovat.
     
    02:58
    Milan Klouček předvedl chybu, po které se Severočeši mohli dostat do vedení! Hostující hráč mohl pálit téměř do prázdné, ale domácí gólman se přesunul, načež vypadla branka z postavení.
     
    02:32
    Jihočeši jsou zatím aktivnějším týmem a mohli se dostat do vedení. Václav Karabáček tečoval nahození od modré, kdy puk litoměřický gólman zastavil betonem.
     
    02:09
    Adam Raška posunul kotouč v těžší pozici do středního pásma, kde navíc Budějovice získaly kotouč do své moci. Jan Škorpík si tak připsal další zákrok.
     
    01:43
    Pavel Pýcha se jako kapitán dostal ke střele, kterou nabízel někomu na teč. Tam se však nikdo k tečování puku nedostal, takže touš skončil jen v rohu hřiště.
     
    01:04
    Martin Novák ještě zabojoval u mantinelu o kotouč, který se nakonec odrazil na modrou. Odtud přišla další střela, avšak hostující gólman nemusel zasahovat.
     
    00:29
    Domácí přestáli úvodní útok svého soupeře, zatímco oni sami se dostali ke střele. René Vydarený vyslal ránu od modré, kterou Jan Škorpík chytil do lapačky.
     
    00:12
    A dnešní speciální utkání už nám začalo! Domácí hokejisté dnes nastupují ve speciálních modrých dresech, zatímco u hostujících převládá hnědá.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Dvořák) – Pýcha, Kachyňa, Vydarený, Svach, Lytvynov, Suchánek – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, Gilbert, J. Veselý – Babka, Prokeš, Raška I – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč.

    HC Stadion Litoměřice: Škorpík (A. Beran) – Klejna, Marcel, Klikorka, Jebavý, Strejček, Gaspar, Kukla – D. Voženílek, Korkiakoski, M. Beran – Jindra, Jícha, M. Kadlec – Kropáček, D. Sklenář, Kangas – Štohanzl, Morong, Čermák.

    Rozhodčí: Doležal, Barek – Polonyi, Bohunek.
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Litoměřice – České Budějovice 0:3

    Branky a nahrávky: 3. Beránek (Pýcha), 27. Gilbert (Vydarený), 58. Christov (Venkrbec).

    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Škorpík) – Marcel (A), Baláž, Jebavý (A), Váchal, M. Voženílek, Strejček, Bártek – D. Voženílek (C), Korkiakoski, M. Kadlec – M. Beran, Jícha, Helt – Brabenec, M. Havelka, Kangas – Kropáček, D. Sklenář, Bernat.

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (A) (Strmeň) – Vydarený (C), Suchánek, Pýcha, Babka, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec (A), Holec – M. Novák, Raška I, Gilbert – Šimánek, Prokeš, Endál – Beránek, J. Kloz, Z. Doležal – Michnáč.
     
    Zápasy v letošní sezóně:

    26.9.: České Budějovice – Litoměřice 2:6
    16.11.: Litoměřice – České Budějovice 5:8
    11.1.: České Budějovice – Litoměřice 5:4
    20.1.: Litoměřice – České Budějovice 4:6
    29.1.: Litoměřice – České Budějovice 0:3
     
    HC Stadion Litoměřice

    Samozřejmě i Litoměřice mají jistý postup do vyřazovacích bojů, ale ještě budou značně bojovat o to, aby nemusely hrát předkolo, takže potřebují získat každý bod. Stadion má na svém kontě po třiapadesáti zápasech osmdesát bodů, které mu zaručují zatím šestou pozici v Chance lize. Sedmý Havířov ale na něj ztrácí jediný bod, takže se dá očekávat tuhý boj až do samotného konce základní části.

    Litoměřice mají svou sílu především v útoku, což je poznat také na přesilových hrách, ve kterých jsou v horní skupině druhé nejlepší po Motoru. Z 263 příležitostí totiž vstřelily padesát tři branek, což dělá celkovou úspěšnost 20,15%. Oslabení jsou podobné jako u Jihočechů, jelikož Stadion v nich inkasoval čtyřicet jedna branek a celková úspěšnost je 82,77%.

    Severočeši měli oproti svému soupeři také dlouhou šňůru, ale hlavně naopak proher, kterých bylo rovnou osm, hned dvě porážky si navíc připsali proti svému dnešnímu soupeři. Tato bilance byla ukončena před čtyřmi zápasy, načež Litoměřice braly tři výhry ze čtyř utkání. V tom posledním přehrály Porubu, a to celkem jasně 6:3, přestože v zápase prohrávaly 1:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Daniel Voženílek – 59 bodů (21+38)
    Martin Kadlec – 51 bodů (25+26)
    Markus Korkiakoski – 49 bodů (24+25)

    Brankáři:
    Adam Beran – 24 zápasů, 16 výher, úspěšnost 91,41%, průměr obdržených branek – 2,84.
    Jan Škorpík – 12 zápasů, 4 výhry, úspěšnost 88,39%, průměr obdržených branek – 3,20.
    Tomáš Král – 11 zápasů, 4 výhry, úspěšnost 90,13%, průměr obdržených branek – 3,17.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    V první lize nenajdete spokojenější fanoušky než ty českobudějovické. Motor je v Chance lize jasně nejlepším týmem, který vede tabulku o pětatřicet bodů. Celkově má na svém kontě 138 bodů, které získal ve třiapadesáti zápasech. Navíc stanovil nový rekord soutěže v počtu bodů získaných po 52 kolech. Jihočeši mají nejlepší útok v lize, který nasázel už 239 gólů. K tomu má i nejlepší obranu, jelikož dosud České Budějovice inkasovaly 118 branek.

    Dominanci ukazují Jihočeši i v jedné z týmových statistik, kterou jsou konkrétně přesilové hry. Z 235 příležitostí totiž dostali puk do sítě rovnou pětatřicetkrát. To je celková úspěšnost 24,26%! Týmy na dalších místech jsou maximálně okolo 20%. O něco hůře už je na tom oslabení. V tom Budějovice inkasovaly 36 branek a jejich celková úspěšnost je 82,89%, což je spíše takový průměr ligy.

    Motor zase držel další parádní vítěznou šňůru, která měla na svém provázku už jedenáct korálků. Jenže každé série jednou končí a Motoru se to stalo právě v posledním utkání, jelikož v Přerově padl poměrem 2:4. V utkání se sice dostal v první periodě do vedení 2:0, ale v dalších dvou třetinách moravští hokejisté utkání otočili a připsali si tak cenný skalp. Ze zápasu z důvodu zranění odstoupil Lukáš Endál, ale podle posledních zpráv by se mělo jednat jen o lehčí svalové zranění.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Pýcha – 57 bodů (11+46)
    Martin Novák – 46 bodů (16+30)
    Zdeněk Doležal – 38 bodů (22+16)

    Brankáři:
    Milan Klouček – 31 zápasů, 26 výher, úspěšnost 92,54%, průměr obdržených branek – 1,85.
    Jan Strmeň – 21 zápasů, 17 výher, úspěšnost 90,91%, průměr obdržených branek – 2,50 (zranění).
    Adam Brízgala – 2 zápasy, 2 výhry, úspěšnost 92,31%, průměr obdržených branek – 2,00.
     
    Dobrý den! Chtěla bych Vás přivítat u dalšího utkání Chance ligy – o pořadí v play-off, konkrétně se spolu zaměříme na zápas mezi Českými Budějovicemi a Litoměřicemi. Úvodní buly je naplánováno na 17:30 a my u toho nemůžeme chybět!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 5. Gilbert (J. Veselý, M. Novák), 6. Suchánek, 52. Gilbert (Raška I) – 18. Klikorka (Korkiakoski, M. Beran)


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Dvořák) – Pýcha, Kachyňa, Vydarený, Svach, Lytvynov, Suchánek – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, Gilbert, J. Veselý – Babka, Prokeš, Raška I – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč.
    HC Stadion Litoměřice: Škorpík (A. Beran) – Klejna, Marcel, Klikorka, Jebavý, Strejček, Gaspar, Kukla – D. Voženílek, Korkiakoski, M. Beran – Jindra, Jícha, M. Kadlec – Kropáček, D. Sklenář, Kangas – Štohanzl, Morong, Čermák.

    Rozhodčí: Doležal, Barek – Polonyi, Bohunek

    Diváci: 5712
    bahis siteleri