Boston – Calgary 2:5 (kon.) | Montreal – Vancouver 3:4 (po pr.) | Tampa – Toronto 3:4 (kon.)
Philadelphia – San Jose 4:2 (kon.) | Washington – Winnipeg 4:3 (3:2 po s.n.) | NY Islanders – NY Rangers 3:4 (po pr.)
Carolina – Dallas 1:4 (kon.) | Detroit – New Jersey 1:4 (kon.) | Nashville – Ottawa 3:2 (kon.)
Minnesota – Columbus 5:4 (kon.) | St. Louis – Chicago 6:5 (kon.) | Arizona – Florida 1:2 (kon.)
Anaheim – Edmonton 4:3 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
6:5 (1:2, 1:1, 4:2)
Chicago Blackhawks
Středa 26.02.2020, 02:10 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:50:11)
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) 0+1, 2 střely, čas na ledě 11:02
    Dominik Kubalík (CHI) 0+1, 1 střela, čas na ledě 14:35
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Zachary Sanford (STL) 2+1
    2. Robert Thomas (STL) 1+2
    3. Ryan O'Reilly (STL) 1+1
     
    Bláznivý zápas mezi St. Louis a Chicagem je u konce. Hosté ještě po druhé třetině vedli rozdílem jednoho gólu, avšak v závěrečné dvacetiminutovce plné gólů nakonec mělo navrch domácí mužstvo.

    Svěřenci kouče Collitona obrátili vývoj střetnutí ve svůj prospěch dvěma zásahy v rozmezí šestnácti vteřin, kdy na branku Ryana O'Reillyho okamžitě navázal Zachary Sanford. Trenér Colliton reagoval oddechovým časem a vyplatilo se, o minutu později totiž srovnal Matthew Highmore a ve 48. minutě vrátil vedení Indiánům Brandon Saad. Jenže domácí se nepoložili, naopak ještě více bojovali a odměnou jim byl vyrovnávací gól Justina Faulka a posléze i vítězná branka Zacharyho Sanforda, jenž zaznamenal svůj druhý zásah v zápase.

    Obhájci Stanley Cupu zvítězili po páté v řadě, na čele Západní konference si vytvořili čtyřbodový náskok na druhý Dallas. Hokejisté Blackhawks prohráli čtvrté z posledních pěti střetnutí a play-off se jim tak zase o něco vzdálilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Tohle vypadá pro domácí dobře! Indiáni se opět neudrželi v útočné třetině, vyhodit se podařilo Faulkovi. A zase se nepíská zakázané uvolnění, neboť příkladně zabojoval Ryan O'Reilly!
     
    59:09
    Oskar Sundqvist je zpátky na ledě, čtvrtou přesilovou hru v utkání už hosté nevyužili. Švédský forvard navíc vystartoval za vyhozením Pietrangela, u něhož byl jako první, takže se ani nepískal icing.
     
    58:52
    Duncan Keith napřáhl od modré čáry, jenže trefil prvního stojícího hráče, jímž byl Sanford. O pár sekund později vypálil americký obránce znovu, to pro změnu zakročil Binnington.
     
    58:00
    Corey Crawford startuje na střídačku, svěřenci kouče Collitona zkoušejí power play!
     
    57:26
    Hosté musejí začínat od svého gólmana. Kane totiž poslal Keithovi těžkou přihrávku, obránce ji dokázal zpracovat až za modrou čárou.
     
    57:09
    Velká šance pro hokejisty Blackhawks, ti si totiž zahrají čtvrtou přesilovou hru a v předešlých třech vždy skórovali. Podrážením se provinil Oskar Sundqvist.
     
    56:55
    Tentokráte se Dach rozhodl pro samostatnou akci. Po mantinelu dojel až za bránu, před ní servíroval kotouč Stromovi. Černá guma nakonec skončila v lapačce Binningtona.
     
    56:26
    Kirby Dach prodloužil nahrávku Seelera za sebe, kde ale nebyl žádný z jeho spoluhráčů. Za brankou kvedlá s pukem Pietrangelo. Domácí kapitán šetří cenné vteřinky.
     
    55:54
    Alex DeBrincat se snažil za pomocí všech dostupných prostředků udržet touš v útočné třetině, avšak nepovedlo se. Justin Faulk forvarda zpacifikoval.
     
    55:12
    Brayden Schenn si potáhl kotouč na střed a před brankou se pokusil najít Sanforda, jenže do směru puku vložil hokejku Duncan Keith.
     
    54:30
    Čas vymezující základní hrací dobu se pomalu, ale jistě chýlí ke konci. Chicago mělo utkání dobře rozehrané, nyní však ztrácí.
    53:35 Zachary SANFORD - 6:5
     
    53:35
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Těsně před vypršením Dachova trestu domácí přebírají vedení! ZACHARY SANFORD vypálil z mezikruží, Crawford neudržel kotouč ve výstroji. Po zmatcích v předbrankovém prostoru se puk dostal znovu k Sanfordovi, který jej poslal do protipohybu brankáře. Asistence: Robert Thomas.
     
    52:46
    Po sérii nečekaných odrazů se černá guma snesla k Braydenu Schennovi, na něhož zívala poloodkrytá brána, avšak kanadský forvard ji nedokázal trefit, naopak napálil přesunujícího se gólmana.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. B. Schenn (Schwartz, Perron), 28. Thomas (Perron, Sanford), 44. R. O'Reilly (B. Schenn, Schwartz), 45. Sanford (Thomas), 50. Faulk (R. O'Reilly, Pietrangelo), 54. Sanford (Thomas) – 11. Keith (J. Toews), 15. C. Murphy (J. Toews), 22. P. Kane (Keith, D. Kubalík), 46. Highmore (Kämpf, A. Nylander), 49. Saad (D. Strome, Dach)


    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Gunnarsson, Parayko, Scandella, Faulk, Dunn – B. Schenn, R. O'Reilly (A), Schwartz – Perron, Thomas, Sanford – Kyrou, Bozak, Steen (A) – Blais, Sundqvist, Barbašev.
    Chicago Blackhawks: Crawford (M. Subban) – Koekkoek, Keith (A), Boqvist, Määttä, C. Murphy, Seeler – Caggiula, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Carpenter, Saad – D. Strome, Dach, DeBrincat – A. Nylander, Kämpf, Highmore.

    Rozhodčí: St. Laurent, Skilliter – Gawryletz, Suchánek

    Diváci: 18 096
    ocianews.com