Čeljabinsk – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Minsk – Dynamo Moskva 4:3 (kon.) | Kazaň – Jekatěrinburg 0:3 (kon.)
CSKA Moskva – Soči 6:0 (kon.) | Viťaz – Jaroslavl 5:4 (2:1 po s.n.)
konec
CSKA Moskva
6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
HK Soči
Čtvrtek 27.02.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (CSKA Moskva) 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:05 (19:30:17)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 24:16.
    Zblokované střely – 11:12.
    Vyloučení – 1:1.
    Využití přesilovek 1/1 – 0/1.
    Vhazování – 19:17.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím CSKA Moskva, které svého soupeře porazilo výsledkem 6:0. Poslední perioda nám přinesla celkem svižnou podívanou, domácí tak trochu zanevřeli na přílišné útočení, naopak se většinu času věnovali obráně. Soči si vypracovalo několik slušných šancí, avšak brankář Sorokin nakonec udržel čisté konto, což je další pozitivní zpráva před blížícím se play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Již nám probíhá poslední minuta tohoto zápasu, na žádnou další změnu skóre to nevypadá. Naopak oba celky zkoušejí bez větších starostí dohrát koncovku duelu.
     
    57:50
    Jeden z domácích se málem dostal k odraženému kotouči, který na poslední chvíli odpálil do bezpečnějšího prostoru Gordějev. CSKA chce přidat sedmou trefu.
     
    56:44
    Slepyšev měl hodně daleko k puku, se kterým se tak daleko nedostal. Směrem dopředu to zkoušel také hostující kapitán Lugin, který mířil pouze doprostřed branky.
     
    55:05
    Makarenko vymyslel chytrou nahrávku k druhému kruhu, kde ovšem promáchl jeden z protihráčů. Na druhé straně byl zaměstnán také brankář Achmetov.
     
    54:18
    Moskevský celek opět nasbíral cenné vteřinky na opačné straně, kde si dokonce do zakončení sjel nesmírně nebezpečný Kaprizov, který trefil pouze brusle soupeře.
     
    53:11
    Soči se i po skončení přesilové hry usadilo v pásmu soupeře, jenomže ztráta puku vedla k rychlému protiútoku. Finální nahrávka na Veye však byla nepřesná.
     
    52:12
    Pro puk vyjel také hostující brankář Achmetov, který ho navíc rozehrál na hokejku Rundblada. Soči se prokousalo na druhou stranu, avšak i tentokráte se jednalo o ofsajd.
     
    51:17
    K tvrdé dělovce od levého kruhu se dostal Strömwall, který ovšem trefil pouze pozorného protihráče před sebou. Soči se posléze nepovedlo přejetí modré čáry.
     
    50:01
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Klas Dahlbeck – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:08
    Ani jeden z hráčů nezasáhl kotouč, jenomže sudí rozpažil. Obránce Kiselevič tak musel pořádně zabrat, nakonec to sám zkusil prudkou rozehrávkou směrem na Šalunova.
     
    48:20
    Tomilin zavřel prostor u hrazení, domácím tak zamezil možnost k vyhození. Soči se přesto na kotouči dlouho neudrželo, to samé se dá říct také o čtvrté formaci domácích.
     
    47:02
    Kaprizov celkem dlouho operoval s pukem, který předal vedle branky na Kempeho. Ten mu dokázal vrátit zpět na hokejku, následnou ránu ale srazil protihráč.
     
    46:13
    Vypadalo to na ofsajd hostujícího celku, jenomže se překvapivě pokračovalo ve hře. CSKA přesto vydolovalo kotouč, který u modré čáry zastavil pozorný Kaletnik.
     
    45:04
    Kaprizov se blýskl hezkým manévrem přes protihráče, s pukem se však dostal až k mantinelu. Poté dostal u modré čáry nabito Robinson, který zaměstnal brankáře.
     
    44:11
    Marčenko vyhrál rychlostní souboj o kotouč, jenomže domácí nedostali puk z vlastního pásma. To se povedlo až Slepyševovi, který se málem dostal do úniku na Achmetova.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Alexandr Popov (Tolčinskij), 8. Slepyšev (Kaprizov), 18. Blažijevskij (P. Karnauchov, Mamin), 24. Grigorenko (Sekáč), 24. Tolčinskij (Alexandr Popov), 30. Kaprizov (Grigorenko)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (Lars Johansson) – A. Marčenko, Dahlbeck, Nestěrov (C), A. Romanov, M. Robinson (A), Kiselevič, Blažijevskij – Grigorenko, Vey, Sekáč – Slepyšev, M. Kempe, Kaprizov – Tolčinskij, Šalunov, Alexandr Popov – Kalinin (A), P. Karnauchov, Mamin – Sorkin.
    HK Soči: Proskurjakov (24. A. Achmetov) – Rundblad, Gordějev, Ellis, Klimontov, Abrosimov, Bertilsson, J. Alexandrov, A. Petrov (A) – Strömwall, Collins (A), Altybarmakjan – Lugin (C), Kaletnik, Starkov – Šmeljov, Makarenko, Mosaljov – Archipov, Tomilin, Vyglazov.

    Rozhodčí: Gusev, Cyplakov – Sazonov, Zacharenkov

    Diváci: 6029
    thejrc.org