Kladno – Sparta 4:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
HC Motor České Budějovice
Čtvrtek 27.02.2020, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • DHL Superpohár • Skupina B
Partner:
     
    57:58
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Adam Popelka – 2 min., krosček).
     
    57:50
    Moc nechybělo, aby Dvořák přišel o čisté konto. Vaněk posunul zprava na osu Popelkovi, který se kličkou uvolnil, jenže trefil jen levou tyč hostující branky.
     
    53:40
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Jegor Gracholskij – 2 min., držení).
     
    52:21
    Gracholskij měl další příležitost na hattrick. Ve vlastním oslabení ujel domácí defenzivě, ovšem vylámal si zuby na Běhulovi.
     
    50:35
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Tomáš Hubata – 2 min., hákování a 5. min. + osobní trest do konce utkání, hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Berčík – 5 min. + osobní trest do konce utkání, hrubost).
     
    45:23
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí teď doplatili na nedůraz před vlastní brankou. Běhula vyrazil Doktoruv střelu před sebe, kde Silný o zlomek vteřiny dříve posunul puk doleva k VOJTĚCHU KRCHOVI, který jej nikým neatakovaný zasunul za bezmocného Běhulu. Asistence: Michal Silný a Vojtěch Doktor.
     
    42:37
    Teď mohla skórovat obě mužstva. Po Popelkově akci byl sám mezi kruhy Janeček, ale Dvořák ho vychytal. Na druhé straně Běhula vykopl pokus Gracholského a dorážku do prázdné branky z levého kruhu znemožnil bránící útočník, který klepl do puku dřív než hráč hostů.
     
    37:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Při protiútoku Motoru mohli Piráti vyhodit puk od vlastní modré ven z pásma, jenže Čížek vložil hůl do přihrávky domácích a puk se odrazil před branku k FRANTIŠKOVI SCHWARTZOVI, který zblízka překonal Běhulu, přestože měl na zádehc obránce. Asistence: Jakub Čížek a Lukáš Pavlát.
     
    31:49
    Hostujícímu trenérovi se nelíbilo něco ve hře jeho svěřenců, proto si vyžádal oddechový čas, aby jim vysvětlil, co mají změnit.
     
    28:41
    Domácí se vymanili z českobudějovického sevření a Berčík uháněl sám na Dvořáka. V rozhodující chvíli mu však utekl kotouč, takže domácí útočník ani nezakončil.
     
    27:28
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Ferbas – 2 min., podrážení).
     
    26:37
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Piráti propadli v útočném pásmu, takže hosté postupovali ve třech na jediného beka Pöschla. Masopust dostal z levé strany přihrávku před branku, kam si najížděl MICHAL SILNÝ, který sice kotouč nezasáhl hokejkou, ale postavil se tak šikovně, že se od něj puk odrazil za Běhulu. Asistence: Matouš Masopust a Vojtěch Doktor.
     
    22:15
    Domácí trenéři se poměrně hlasitě dožadovali po útoční akci svého týmu odpískání faulu, ale hlavní sudí do píšťalky nezadul, takže útočil Motor. Konečnou akci vymyslel Anderle, který zadovkou zpoza branky našel na brankovišti Gracholského, jenž však hattrick zatím nezkompletoval, neboť trefil jen Běhulu.
     
    16:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Berčík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:19
    Prokop našlápl ve středním pásmu, nabral rychlost, takže se prosmýkl mezi beky a dostal se k kousek před ně. K důraznějšímu zakončení se však nedostal, neboť jeden z obránců mu stihl klepnout do rukou.
     
    10:27
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Teď už ale domácí brankář podruhé v zápase kapituloval. Tři hráči Motoru postupovali na jediného obránce, ale JEGOR GRACHOLSKIJ na nic nečekal a z pravého kruhu propálil gólmana na vzdálenější tyč. Asistence: Jaroslav Pouzar a Lukáš Pavlát.
     
    08:35
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Po buly ve středovém kruhu vyrazili hokejisté Motoru kupředu. Běhula vyrazil střelu před sebe, kde puk neodpálili obránci, takže JEGOR GRACHOLSKIJ měl čas otevřít zblízka skóre zápasu. Asistence: Jaroslav Pouzar a Jakub Anderle.
     
    06:54
    Po několika slabších pokusech Pirátů hosté nevyhodili z vlastního pásma, takže se kotouč dostal před branku k Lobodowskému, který ho nabral na bekhend až příliš, takže zblízka nikým neatakovaný přestřelil.
     
    02:45
    Silný je v úvodu utkání hodně při chuti. Poté, co Piráti neudrželi puk v rohu svého útočného pásma, vyrazil Motor kupředu. Silný nejprve dorážel opět u pravé Běhulovy tyče a následně byl na brankovišti úplně sám, ale po přihrávce od zadního mantinelu domácí jedničku nepřekonal.
     
    01:49
    Anderle a Pouzar se dostali do přečíslení dva na jednoho, v němž to první jmenovaný vzal na sebe. Střelu z pravého kruhu však namířil pouze do připraveného Běhuly.
     
    00:55
    Po Schwartzově ráně dorážel u pravé tyče Běhulovy branky Čížek, jehož pokus jen projel brankovištěm a Piráti následně vyhodili na zakázané uvolnění.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 9. Gracholskij (Pouzar, Anderle), 11. Gracholskij (Pouzar, Pavlát), 27. Silný (Masopust, Doktor), 38. Schwartz (Čížek, Pavlát), 46. Krcho (Silný, Doktor)


    Piráti Chomutov: Běhula (Petržílka) – M. Pöschl, J. Ludvík, Ferbas, Houdek, D. Vaněk, F. Döring – Popelka, Prokop, Jaroš, Veselý, Berčík, Janeček, Koláček, T. Svoboda, Lobodowski.
    HC Motor České Budějovice: Dvořák (D. Ludvík) – Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Anderle, Gracholskij, Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho.

    Rozhodčí: Micka – Špůr, Šimánek.
    thejrc.org