Fehérvár – Znojmo 4:0 (kon.)
konec
Fehérvár AV19
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Čtvrtek 27.02.2020, 19:15 • Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, Székesfehérvár (HUN) • bet-at-home ICE Hockey League
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté Fehérváru ukončili sérii tří porážek za sebou, když v důležitém souboji o účast v playoff porazili Orli ze Znojma. Fantastické utkání odehráli Csanár Erdély, který vstřelil dva góly a málem zkompletoval hattrick, a Andrew Sarauer, jenž zaznamenal tři kanadské body za tři asistence. Dominik Groh zneškodnil čtyři samostatné úniky domácích a dělal dnes, co mohl, jenže spoluhráči vpředu se nedokázali ani jednou prosadit a moc toho nepředvedli. Konečný výsledek. Fehérvár 4 Znojmo 0. (21:29:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Dnešní utkání sleduje 2650 diváků.
     
    59:05
    Fehérvár špatně střídal a týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě na trestné lavici odsedí Áron Reisz.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:44
    Andrew Yogan se řítil do samostatného úniku a pokusil se Dominika Groha překonat jemným obloučkem, který minul vzdálenější levou tyč!
     
    57:54
    Orli se dostali na levém křídle k nahození, které z téměř nulového úhlu zamířilo do lapačky Michaela Ouzase.
     
    56:01
    Hokejisté Fehérváru obléhali bránu Dominika Groha tak horlivě, až byla posunuta. Vladimír Oščádal už se postavil a chystá se na návrat z trestné lavice.
     
    54:09
    Vladimír Oščádal vyfasoval dvě minuty za podrážení a domácí Fehérvár si zahraje další přesilovou hru.
    54:06 Timothy CAMPBELL - 4:0
     
    54:06
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    TIMOTHY CAMPBELL si teď najel před bránu na nádhernou žabku Andrewa Sarauera z levého kruhu pro vhazování a z blízkosti usměrnil puk do pravého horního rohu brány! Domácí vedou nad Znojmem 4:0. Asistence: Andrew Sarauer.
     
    53:27
    Dvojice hráčů Znojma mohla u levé tyče skórovat do prázdné brány, jenže Michael Ouzas je vleže senzačně vychytal a připsal si spektakulární zákroky!
     
    52:04
    Andrew Sarauer na pravém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a nádhernou zpětnou přihrávkou našel Tamáse Sárpátkiho, který bránu z blízkosti přestřelil!
     
    51:18
    Vyloučený Csanád Erdély je zpět na ledové ploše a po návratu z trestné lavice se může pokusit o hattrick.
     
    49:51
    Taylor Doherty se snažil dostat ke střele, jenže Michael Ouzas odražený kotouč rychle našel a zmrazil ho pod svou lapačkou. Orlům dnes není přáno.
     
    49:18
    Csanád Erdély zbytečně fauloval na útočné modré čáře a byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    48:05
    Hokejistům Znojma bylo odpískáno úmyslné postavení mimo hru a vhazovalo se před Dominikem Grohem, který dnes chytá skvěle, přestože třikrát inkasoval.
     
    47:02
    Aaron Berisha se pokusil vstřelit alespoň čestný gól, jenže jeho střela z bodu pravého kruhu pro vhazování zamířila do lapačky pozorného Michaela Ouzase.
     
    46:04
    Domácí hokejisté se dostali do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže Dominik Groh ukryl kotouč v lapačce a hra byla přerušena. Následuje reklamní přestávka.
     
    44:45
    Csanád Erdély se řítil do samostatného úniku, jenže rychlou střelou zápěstím těsně minul přední levou tyč brány! Obrovská šance!
     
    44:05
    Andrew Yogan si nabral puk za bránou Znojma na hokejku a zřejmě už střádal myšlenky na lakrosové zakončení, jenže Ondřej Mikliš ho sekl přes ruce.
     
    42:48
    Tamás Sárpátki se dostal ke střele v blízkosti pravé tyče a vzápětí přišla ještě dorážka, jenže také s ní si Dominik Groh poradil a přerušil hru!
    42:35 Csanád ERDÉLY - 3:0
     
    42:35
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    CSANÁD ERDÉLY se z levého křídla nádherně natlačil před bránu a po rychlém zamíchání s pukem na přední tyči kotouč zasunul do prázdné sítě! Dominik Groh byl vykoupán a Fehérvár vede 3:0. Asistence: Anže Kuralt a Andrew Sarauer.
     
    42:19
    Robert Flick se dostal na pravém křídle ke střele, jenže jeho pokus z vrcholu levého kruhu pro vhazování zamířil do lapačky Michaela Ouzase. Snadný zákrok.
     
    42:00
    Už to vypadalo, že se domácí dostanou ke střele na pravém křídle, nakonec se tak ovšem nestalo a také vyloučený Patrik Novák je zpět na ledové ploše.
     
    40:25
    Vyloučený Parker Bowles je zpět na ledě a Znojmo tentokrát dvojnásobné oslabení dokázalo přečkat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:54.
     
    Znojemští Orli by si rádi zajistili účast v playoff, jenže na ledě Fehérváru prohrávají o dva góly, a to mohou být ještě rádi. Během prostřední části střetnutí se řítili do samostatného úniku Bence Stipsicz a Scott Timmins, oba ale ztroskotali na betonech fantasticky chytajícího Dominika Groha. Po druhé části. Fehérvár 2 Znojmo 0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Patrik Novák byl souběžně s druhou sirénou vyloučen za nedovolené bránění, což znamená, že Fehérvár si zahraje v úvodu třetí třetiny druhou přesilovku 5 na 3!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:25
    Znojmo přesilovou hru nevyužilo a vzápětí jde do čtyř, protože Parker Bowles dostal dvě minuty za sekání.
     
    36:30
    Znojmo předvedlo nádhernou kombinační akci a vypadalo to, že po přihrávce přes osu útočného pásma skóruje do prázdné brány, jenže jeden z hostujících hráčů puk na bodu pravého kruhu pro vhazování minul!
     
    36:02
    Kalle Kaijomaa vyhodil puk z levé strany obranného pásma přes ochranné sklo a vyfasoval dvě minuty.
     
    35:50
    Félix Girard chtěl u levé tyče brány sklepnout přizvednuté nahození od modré čáry do sítě, jenže neuspěl a Dominik Groh rychle zmrazil volný kotouč pod lapačkou.
     
    34:51
    Csanád Erdély vypálil bez přípravy na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho prudká rána mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Dominik Groh ale předvedl úžasný semafor!
     
    33:27
    Michael Ouzas si bez problému poradil s nahozením Orlů od modré čáry a následuje krátká komerční přestávka.
     
    32:43
    Scott Timmins se řítil během oslabení sám na bránu, jenže kotouč nedokázal ideálně zpracovat a v blízkosti pravé tyče se dostal ke střele, která se po pravém betonu Dominika Groha svezla vedle vzdálenější levé tyče!
     
    31:37
    Znojmo sehrálo úvod přesilové hry skvěle a na ose útočného pásma vypálilo od modré čáry, Michael Ouzas měl ovšem čistý výhled a puk ukryl ve svém náručí.
     
    31:20
    Jonathan Harty byl teď vyloučen na dvě minuty za podrážení a Znojmo si zahraje první přesilovou hru.
     
    30:49
    Tomáš Svoboda a Krisztián Szabó-Pál jsou zpět na ledě a oba týmy hrají po dvou minutách 4 na 4 v plném počtu.
     
    30:16
    Ondřej Mikliš byl zřejmě hráčem, který vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a prudkou střelou s příklepem mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Michael Ouzas ale skvěle zasáhl pravým ramenem a poté odražený kotouč zmrazil pod lapačkou!
     
    29:39
    Znojmo zakončovalo na vrcholu levého kruhu pro buly, Michael Ouzas byl ale na přední tyči připravený a po snadném zákroku zmrazil puk pod lapačkou.
     
    28:49
    Krisztián Szabó-Pál se pustil do potyčky s Tomášem Svobodou a oba byli vyloučeni na 2 minuty za hrubost.
     
    28:28
    Bence Stipsicz je během posledních okamžiků hodně vidět. Nyní na levém křídle vystřelil od modré čáry a jeho střela zápěstím byla na přední tyči zablokována.
     
    26:38
    A další příležitost, kterou měl na svědomí Bence Stipsicz, když se řítil sám na bránu, jenže mezi betony Dominika Groha nenachytal!
     
    26:21
    Bence Stipsicz se ocitl na bodu levého kruhu úplně sám a střelou zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Dominik Groh ale kotouč vyrazil pravým ramenem.
     
    25:16
    Orli vlétli do útočného pásma a na levé straně se dostali ke střele z ostrého úhlu, následný pokus byl ale nepřesný a zamířil za bránu Michaela Ouzase.
     
    24:31
    Jonathan Harty rychle dobruslil volný puk na levé straně obranného pásma a poté ho odpálil o hrazení mezi trestnými lavicemi do pásma znojemských Orlů.
     
    23:57
    Orli se dostali ke střele na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a následný pokus na přední tyči zamířil do lapačky připraveného brankáře Michaela Ouzase.
     
    22:59
    Hokejisté Znojma si vytvořili tlak a v rychlém sledu se dostali ke dvěma střelám, pokus z bodu levého kruhu pro buly byl ale zablokován, zatímco následná rána od modré čáry zřejmě skončila na pravém betonu Michaela Ouzase.
     
    21:36
    Vyloučený Taylor Doherty se nyní vrátil zpět na ledovou plochu a hokejisté Znojma hrají konečně v plném počtu.
     
    21:17
    Domácí mají obrovský tlak a tentokrát se během početní výhody snažili prosadit v blízkosti pravé tyče, jenže Dominik Groh volný kotouč rychle zalehl a přerušil hru.
     
    20:35
    Timothy Campbell vypálil po přihrávce zpoza brány bez přípravy a jeho rána z bodu pravého kruhu pro vhazování mířila ke vzdálenější levé tyči, Dominik Groh ale fantasticky zasáhl pravým betonem a poté zmrazil puk pod lapačkou, aby k dorážce nepustil Csanáda Erdélyho!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 20:03.
     
    Fehérvár vykročil do dnešního utkání skvěle, když se v polovině první třetiny prosadil po fantastické přihrávce zpoza brány Csanád Erdély a pouhou sekundu před přestávkou během dvojnásobné početní výhody poté Andrew Yogan. Po první části. Fehérvár 2 Znojmo 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:59 Andrew YOGAN - 2:0
     
    19:59
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    ANDREW YOGAN si najel v mezikruží na přihrávku Andrewa Sarauera z pravého křídla a nádhernou střelou zápěstím vymetl levý horní roh sítě! AV využilo dvojnásobnou přesilovku a sekundu před koncem první třetiny odskočilo na rozdíl dvou branek. Asistence: Andrew Sarauer a Félix Girard.
     
    19:20
    Hokejisté Znojma dokázali vybojovat puk a podél střídaček ho vyhodili do domácího obranného pásma.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:36
    Taylor Doherty o tři sekundy později dostal 2 minuty za sekání a Fehérvár si zahraje přesilovou hru 5 na 3!
     
    18:33
    Pokud tedy Robert Flick před pár okamžiky skutečně neproměnil obrovskou šanci, tak nyní prožívá hodně špatné chvíle. Hostující kapitán totiž dostal dvě minut za sekání a ještě ke všemu dvě minuty za krosček.
     
    18:09
    Robert Flick byl zřejmě hráčem, který se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže ani nadvakrát klečícího Michaela Ouzase překonat nedokázal!
     
    16:31
    Roman Čermák si nyní srovnal puk na hokejku a na ose útočného pásma vystřelil od modré čáry, jenže jeho střela zápěstím byla slabá a navíc minula levou tyč brány.
     
    15:20
    Patrik Novák se ocitl před trestnými lavicemi zády k útočné modré čáře, a tak puk pouze protečoval za domácí bránu, kam se rychle vydal Michael Ouzas a rozehrál.
     
    14:12
    Hokejisté maďarského týmu vyrazili na ose hřiště do protiútoku, jenže jeden z domácích hráčů se za útočnou modrou čáru protáhnout nedokázal a o puk přišel.
     
    13:05
    Jonathan Harty zkusil na pravém křídle vystřelit od modré čáry, jenže jeho táhlá střela zápěstím byla sražena vedle přední tyče brány a Dominik Groh nemusel zasahovat.
    10:50 Csanád ERDÉLY - 1:0
     
    10:50
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    CSANÁD ERDÉLY si najel u levé tyče na krásnou přihrávku od Andrewa Sarauera zpoza brány a z blízkosti skóroval do prázdné sítě! Dominik Groh se otočil pozdě a musel lovit puk ze své brány – 1:0. Asistence: Andrew Sarauer a Bence Stipsicz.
     
    09:39
    Timothy Campbell se na pravém křídle krásně otočil s pukem a od modré čáry napřáhl k táhlé střele, kterou Dominik Groh pravým betonem vyrazil do ochranné sítě.
     
    09:25
    Kolmá přihrávka Znojma podél trestných lavic byla příliš prudká a pískalo se tedy zakázané uvolnění.
     
    08:47
    Tomáš Svoboda si srovnal puk na hůl a na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která minula přední horní roh domácí brány.
     
    08:02
    Fehérvár si vytvořil velký tlak a v rychlém sledu dvakrát vypálil od modré čáry, první rána ale zamířila nad bránu, zatímco druhá těsně minula levou tyč brány Znojma.
     
    07:06
    Znojemští Orli nepřesně rozehráli podél střídaček a dlouhá kolmá přihrávka zamířila na zakázané uvolnění. Vzápětí proběhlo vhazování po pravici Dominika Groha.
     
    06:25
    Znojmo se teď dostalo v rychlém sledu ke dvěma střelám, když na pravém křídle vypálilo od modré čáry a na levém poté z vrcholu kruhu pro vhazování, Michael Ouzas byl ale v obou případech pozorný a druhou střelu ukryl v lapačce.
     
    05:05
    Anthony Luciani si na levém křídle řekl klepnutím o led o přihrávku, jenže následný kolmý pas podél trestných lavic byl příliš prudký a ke kotouči se dostat nedokázal.
     
    04:25
    Dominik Groh předvedl v rychlém sledu tři zákroky, když nejprve vyrazil střelu z vrcholu pravého kruhu a poté přišly dvě střely z levé strany. První vyrazil, druhou podržel.
     
    02:39
    Před Dominikem Grohem bylo pořádné horko, Fehérvár se ale z blízkosti ke střele na bránu dostat nedokázal a Znojmo odpálilo puk do bezpečí!
     
    02:07
    Fehérvár se vydal na steč a chtěl přenést hru z levého křídla doprava, jenže přihrávka přes osu útočného pásma byla nepřesná a hokejisté Znojma se ubránili.
     
    00:39
    Znojmo vyrazilo do rychlého protiútoku a na vrcholu levého kruhu pro vhazování se dostalo ke střele, která minula vzdálenější pravou tyč domácí brány.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hydro Fehérvár AV19: Ouzas (Kornakker) – Campbell, Kaijomaa, Tikkanen, Stipsicz, D. Szabó, Harty – Kuralt, Sarauer (C), Erdély – Sárpátki, Metsavainio, Reisz – Girard, Timmins, Yogan – K. Szabó. Hlavní trenér: Antti Karhula.

    Orli Znojmo: Groh (Lassila) – Burlon, Doherty, Čermák, Bořuta, Mikliš, Sova – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Matuš (C), – Berisha, Češík, Novák – Bowles, McRae, Oščádal. Hlavní trenér: Miroslav Fryčer.

    Rozhodčí: Manuel Nikolic, Trpimir Piragic. Čároví: Maximilian Gatol, Gregor Rezek.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se střetly v letošním ročníku rakouské ligy celkem pětkrát, přičemž úvodní dvě střetnutí vyhráli Orli Znojmo, zatímco poslední tři následně Fehérvár.
    Anthony Luciani přepisuje historické tabulky české organizace!
     
    Orli Znojmo

    Znojemští Orli zalétli do maďarského Fehérváru, aby si s předstihem zajistili účast ve čtvrtfinále playoff. Český tým se teď nachází na třetím a posledním postupovém místě a v případě vítězství nad Fehérvárem v normální hrací době si může zajistit účast v playoff. Hosté chtějí využít současné formy soupeře, který v rakouské lize prohrál třikrát za sebou a není v ideálním rozpoložení.
    Současný vývoj tabulky části vítězů a zároveň části poražených
     
    Hydro Fehérvár AV19

    Fehérvár je hodně nepříjemným týmem a v posledních třech vzájemných zápasech se to potvrdilo. Hokejisté maďarského týmu porazili Znojmo třikrát v řadě, pouze jednou ovšem v normální hrací době. Tamní Hydro má k účasti v playoff daleko a situaci nyní nemá ve svých rukou. Fehérvár musí porazit Znojmo v normální hrací době a zároveň navíc doufat, že Linz obere Innsbruck.
    Pozvánka na dnešní střetnutí mezi Fehérvárem a Znojmem Orli
     
    Znojemští Orli teď úspěšně bojují o účast v čtvrtfinále playoff a ve čtvrtek večer je čeká důležité utkání proti Fehérváru. Rozdíl mezi oběma týmy činí pět bodů a v případě vítězství českého týmu se může ještě navýšit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 11. Erdély (Sarauer, Stipsicz), 20. Yogan (Sarauer, Girard), 43. Erdély (Kuralt, Sarauer), 55. Campbell (Sarauer)


    Fehérvár AV19: Ouzas (Kornakker) – Campbell, Kaijomaa, Tikkanen, Stipsicz, D. Szabó, Harty – Kuralt, Sarauer (C), Erdély – Sárpátki, Metsavainio, Reisz – Girard, Timmins, Yogan – K. Szabó. Hlavní trenér: Antti Karhula.
    HC LERAM Orli Znojmo: Groh (Lassila) – Burlon, Doherty, Čermák, Bořuta, Mikliš, Sova – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Matuš (C), – Berisha, Češík, Novák – Bowles, McRae, Oščádal. Hlavní trenér: Miroslav Fryčer.

    Rozhodčí: Manuel Nikolic, Trpimir Piragic. Čároví: Maximilian Gatol, Gregor Rezek

    Diváci: 2650
    thejrc.org