Fehérvár – Znojmo 4:0 (kon.)
konec
Fehérvár AV19
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Čtvrtek 27.02.2020, 19:15 • Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, Székesfehérvár (HUN) • bet-at-home ICE Hockey League
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Znojemští Orli teď úspěšně bojují o účast v čtvrtfinále playoff a ve čtvrtek večer je čeká důležité utkání proti Fehérváru. Rozdíl mezi oběma týmy činí pět bodů a v případě vítězství českého týmu se může ještě navýšit.
    Pozvánka na dnešní střetnutí mezi Fehérvárem a Znojmem Orli
     
    Hydro Fehérvár AV19

    Fehérvár je hodně nepříjemným týmem a v posledních třech vzájemných zápasech se to potvrdilo. Hokejisté maďarského týmu porazili Znojmo třikrát v řadě, pouze jednou ovšem v normální hrací době. Tamní Hydro má k účasti v playoff daleko a situaci nyní nemá ve svých rukou. Fehérvár musí porazit Znojmo v normální hrací době a zároveň navíc doufat, že Linz obere Innsbruck.
    Současný vývoj tabulky části vítězů a zároveň části poražených
     
    Orli Znojmo

    Znojemští Orli zalétli do maďarského Fehérváru, aby si s předstihem zajistili účast ve čtvrtfinále playoff. Český tým se teď nachází na třetím a posledním postupovém místě a v případě vítězství nad Fehérvárem v normální hrací době si může zajistit účast v playoff. Hosté chtějí využít současné formy soupeře, který v rakouské lize prohrál třikrát za sebou a není v ideálním rozpoložení.
    Anthony Luciani přepisuje historické tabulky české organizace!
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se střetly v letošním ročníku rakouské ligy celkem pětkrát, přičemž úvodní dvě střetnutí vyhráli Orli Znojmo, zatímco poslední tři následně Fehérvár.
     
    Úvodní sestavy:

    Hydro Fehérvár AV19: Ouzas (Kornakker) – Campbell, Kaijomaa, Tikkanen, Stipsicz, D. Szabó, Harty – Kuralt, Sarauer (C), Erdély – Sárpátki, Metsavainio, Reisz – Girard, Timmins, Yogan – K. Szabó. Hlavní trenér: Antti Karhula.

    Orli Znojmo: Groh (Lassila) – Burlon, Doherty, Čermák, Bořuta, Mikliš, Sova – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Matuš (C), – Berisha, Češík, Novák – Bowles, McRae, Oščádal. Hlavní trenér: Miroslav Fryčer.

    Rozhodčí: Manuel Nikolic, Trpimir Piragic. Čároví: Maximilian Gatol, Gregor Rezek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Znojmo vyrazilo do rychlého protiútoku a na vrcholu levého kruhu pro vhazování se dostalo ke střele, která minula vzdálenější pravou tyč domácí brány.
     
    02:07
    Fehérvár se vydal na steč a chtěl přenést hru z levého křídla doprava, jenže přihrávka přes osu útočného pásma byla nepřesná a hokejisté Znojma se ubránili.
     
    02:39
    Před Dominikem Grohem bylo pořádné horko, Fehérvár se ale z blízkosti ke střele na bránu dostat nedokázal a Znojmo odpálilo puk do bezpečí!
     
    04:25
    Dominik Groh předvedl v rychlém sledu tři zákroky, když nejprve vyrazil střelu z vrcholu pravého kruhu a poté přišly dvě střely z levé strany. První vyrazil, druhou podržel.
     
    05:05
    Anthony Luciani si na levém křídle řekl klepnutím o led o přihrávku, jenže následný kolmý pas podél trestných lavic byl příliš prudký a ke kotouči se dostat nedokázal.
     
    06:25
    Znojmo se teď dostalo v rychlém sledu ke dvěma střelám, když na pravém křídle vypálilo od modré čáry a na levém poté z vrcholu kruhu pro vhazování, Michael Ouzas byl ale v obou případech pozorný a druhou střelu ukryl v lapačce.
     
    07:06
    Znojemští Orli nepřesně rozehráli podél střídaček a dlouhá kolmá přihrávka zamířila na zakázané uvolnění. Vzápětí proběhlo vhazování po pravici Dominika Groha.
     
    08:02
    Fehérvár si vytvořil velký tlak a v rychlém sledu dvakrát vypálil od modré čáry, první rána ale zamířila nad bránu, zatímco druhá těsně minula levou tyč brány Znojma.
     
    08:47
    Tomáš Svoboda si srovnal puk na hůl a na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která minula přední horní roh domácí brány.
     
    09:25
    Kolmá přihrávka Znojma podél trestných lavic byla příliš prudká a pískalo se tedy zakázané uvolnění.
     
    09:39
    Timothy Campbell se na pravém křídle krásně otočil s pukem a od modré čáry napřáhl k táhlé střele, kterou Dominik Groh pravým betonem vyrazil do ochranné sítě.
     
    10:50
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    CSANÁD ERDÉLY si najel u levé tyče na krásnou přihrávku od Andrewa Sarauera zpoza brány a z blízkosti skóroval do prázdné sítě! Dominik Groh se otočil pozdě a musel lovit puk ze své brány – 1:0. Asistence: Andrew Sarauer a Bence Stipsicz.
    10:50 Csanád ERDÉLY - 1:0
     
    13:05
    Jonathan Harty zkusil na pravém křídle vystřelit od modré čáry, jenže jeho táhlá střela zápěstím byla sražena vedle přední tyče brány a Dominik Groh nemusel zasahovat.
     
    14:12
    Hokejisté maďarského týmu vyrazili na ose hřiště do protiútoku, jenže jeden z domácích hráčů se za útočnou modrou čáru protáhnout nedokázal a o puk přišel.
     
    15:20
    Patrik Novák se ocitl před trestnými lavicemi zády k útočné modré čáře, a tak puk pouze protečoval za domácí bránu, kam se rychle vydal Michael Ouzas a rozehrál.
     
    16:31
    Roman Čermák si nyní srovnal puk na hokejku a na ose útočného pásma vystřelil od modré čáry, jenže jeho střela zápěstím byla slabá a navíc minula levou tyč brány.
     
    18:09
    Robert Flick byl zřejmě hráčem, který se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže ani nadvakrát klečícího Michaela Ouzase překonat nedokázal!
     
    18:33
    Pokud tedy Robert Flick před pár okamžiky skutečně neproměnil obrovskou šanci, tak nyní prožívá hodně špatné chvíle. Hostující kapitán totiž dostal dvě minut za sekání a ještě ke všemu dvě minuty za krosček.
     
    18:36
    Taylor Doherty o tři sekundy později dostal 2 minuty za sekání a Fehérvár si zahraje přesilovou hru 5 na 3!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:20
    Hokejisté Znojma dokázali vybojovat puk a podél střídaček ho vyhodili do domácího obranného pásma.
     
    19:59
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    ANDREW YOGAN si najel v mezikruží na přihrávku Andrewa Sarauera z pravého křídla a nádhernou střelou zápěstím vymetl levý horní roh sítě! AV využilo dvojnásobnou přesilovku a sekundu před koncem první třetiny odskočilo na rozdíl dvou branek. Asistence: Andrew Sarauer a Félix Girard.
    19:59 Andrew YOGAN - 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Fehérvár vykročil do dnešního utkání skvěle, když se v polovině první třetiny prosadil po fantastické přihrávce zpoza brány Csanád Erdély a pouhou sekundu před přestávkou během dvojnásobné početní výhody poté Andrew Yogan. Po první části. Fehérvár 2 Znojmo 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 20:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Timothy Campbell vypálil po přihrávce zpoza brány bez přípravy a jeho rána z bodu pravého kruhu pro vhazování mířila ke vzdálenější levé tyči, Dominik Groh ale fantasticky zasáhl pravým betonem a poté zmrazil puk pod lapačkou, aby k dorážce nepustil Csanáda Erdélyho!
     
    21:17
    Domácí mají obrovský tlak a tentokrát se během početní výhody snažili prosadit v blízkosti pravé tyče, jenže Dominik Groh volný kotouč rychle zalehl a přerušil hru.
     
    21:36
    Vyloučený Taylor Doherty se nyní vrátil zpět na ledovou plochu a hokejisté Znojma hrají konečně v plném počtu.
     
    22:59
    Hokejisté Znojma si vytvořili tlak a v rychlém sledu se dostali ke dvěma střelám, pokus z bodu levého kruhu pro buly byl ale zablokován, zatímco následná rána od modré čáry zřejmě skončila na pravém betonu Michaela Ouzase.
     
    23:57
    Orli se dostali ke střele na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a následný pokus na přední tyči zamířil do lapačky připraveného brankáře Michaela Ouzase.
     
    24:31
    Jonathan Harty rychle dobruslil volný puk na levé straně obranného pásma a poté ho odpálil o hrazení mezi trestnými lavicemi do pásma znojemských Orlů.
     
    25:16
    Orli vlétli do útočného pásma a na levé straně se dostali ke střele z ostrého úhlu, následný pokus byl ale nepřesný a zamířil za bránu Michaela Ouzase.
     
    26:21
    Bence Stipsicz se ocitl na bodu levého kruhu úplně sám a střelou zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Dominik Groh ale kotouč vyrazil pravým ramenem.
     
    26:38
    A další příležitost, kterou měl na svědomí Bence Stipsicz, když se řítil sám na bránu, jenže mezi betony Dominika Groha nenachytal!
     
    28:28
    Bence Stipsicz je během posledních okamžiků hodně vidět. Nyní na levém křídle vystřelil od modré čáry a jeho střela zápěstím byla na přední tyči zablokována.
     
    28:49
    Krisztián Szabó-Pál se pustil do potyčky s Tomášem Svobodou a oba byli vyloučeni na 2 minuty za hrubost.
     
    29:39
    Znojmo zakončovalo na vrcholu levého kruhu pro buly, Michael Ouzas byl ale na přední tyči připravený a po snadném zákroku zmrazil puk pod lapačkou.
     
    30:16
    Ondřej Mikliš byl zřejmě hráčem, který vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a prudkou střelou s příklepem mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Michael Ouzas ale skvěle zasáhl pravým ramenem a poté odražený kotouč zmrazil pod lapačkou!
     
    30:49
    Tomáš Svoboda a Krisztián Szabó-Pál jsou zpět na ledě a oba týmy hrají po dvou minutách 4 na 4 v plném počtu.
     
    31:20
    Jonathan Harty byl teď vyloučen na dvě minuty za podrážení a Znojmo si zahraje první přesilovou hru.
     
    31:37
    Znojmo sehrálo úvod přesilové hry skvěle a na ose útočného pásma vypálilo od modré čáry, Michael Ouzas měl ovšem čistý výhled a puk ukryl ve svém náručí.
     
    32:43
    Scott Timmins se řítil během oslabení sám na bránu, jenže kotouč nedokázal ideálně zpracovat a v blízkosti pravé tyče se dostal ke střele, která se po pravém betonu Dominika Groha svezla vedle vzdálenější levé tyče!
     
    33:27
    Michael Ouzas si bez problému poradil s nahozením Orlů od modré čáry a následuje krátká komerční přestávka.
     
    34:51
    Csanád Erdély vypálil bez přípravy na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho prudká rána mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Dominik Groh ale předvedl úžasný semafor!
     
    35:50
    Félix Girard chtěl u levé tyče brány sklepnout přizvednuté nahození od modré čáry do sítě, jenže neuspěl a Dominik Groh rychle zmrazil volný kotouč pod lapačkou.
     
    36:02
    Kalle Kaijomaa vyhodil puk z levé strany obranného pásma přes ochranné sklo a vyfasoval dvě minuty.
     
    36:30
    Znojmo předvedlo nádhernou kombinační akci a vypadalo to, že po přihrávce přes osu útočného pásma skóruje do prázdné brány, jenže jeden z hostujících hráčů puk na bodu pravého kruhu pro vhazování minul!
     
    38:25
    Znojmo přesilovou hru nevyužilo a vzápětí jde do čtyř, protože Parker Bowles dostal dvě minuty za sekání.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Patrik Novák byl souběžně s druhou sirénou vyloučen za nedovolené bránění, což znamená, že Fehérvár si zahraje v úvodu třetí třetiny druhou přesilovku 5 na 3!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Znojemští Orli by si rádi zajistili účast v playoff, jenže na ledě Fehérváru prohrávají o dva góly, a to mohou být ještě rádi. Během prostřední části střetnutí se řítili do samostatného úniku Bence Stipsicz a Scott Timmins, oba ale ztroskotali na betonech fantasticky chytajícího Dominika Groha. Po druhé části. Fehérvár 2 Znojmo 0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Vyloučený Parker Bowles je zpět na ledě a Znojmo tentokrát dvojnásobné oslabení dokázalo přečkat.
     
    42:00
    Už to vypadalo, že se domácí dostanou ke střele na pravém křídle, nakonec se tak ovšem nestalo a také vyloučený Patrik Novák je zpět na ledové ploše.
     
    42:19
    Robert Flick se dostal na pravém křídle ke střele, jenže jeho pokus z vrcholu levého kruhu pro vhazování zamířil do lapačky Michaela Ouzase. Snadný zákrok.
     
    42:35
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    CSANÁD ERDÉLY se z levého křídla nádherně natlačil před bránu a po rychlém zamíchání s pukem na přední tyči kotouč zasunul do prázdné sítě! Dominik Groh byl vykoupán a Fehérvár vede 3:0. Asistence: Anže Kuralt a Andrew Sarauer.
    42:35 Csanád ERDÉLY - 3:0
     
    42:48
    Tamás Sárpátki se dostal ke střele v blízkosti pravé tyče a vzápětí přišla ještě dorážka, jenže také s ní si Dominik Groh poradil a přerušil hru!
     
    44:05
    Andrew Yogan si nabral puk za bránou Znojma na hokejku a zřejmě už střádal myšlenky na lakrosové zakončení, jenže Ondřej Mikliš ho sekl přes ruce.
     
    44:45
    Csanád Erdély se řítil do samostatného úniku, jenže rychlou střelou zápěstím těsně minul přední levou tyč brány! Obrovská šance!
     
    46:04
    Domácí hokejisté se dostali do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže Dominik Groh ukryl kotouč v lapačce a hra byla přerušena. Následuje reklamní přestávka.
     
    47:02
    Aaron Berisha se pokusil vstřelit alespoň čestný gól, jenže jeho střela z bodu pravého kruhu pro vhazování zamířila do lapačky pozorného Michaela Ouzase.
     
    48:05
    Hokejistům Znojma bylo odpískáno úmyslné postavení mimo hru a vhazovalo se před Dominikem Grohem, který dnes chytá skvěle, přestože třikrát inkasoval.
     
    49:18
    Csanád Erdély zbytečně fauloval na útočné modré čáře a byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    49:51
    Taylor Doherty se snažil dostat ke střele, jenže Michael Ouzas odražený kotouč rychle našel a zmrazil ho pod svou lapačkou. Orlům dnes není přáno.
     
    51:18
    Vyloučený Csanád Erdély je zpět na ledové ploše a po návratu z trestné lavice se může pokusit o hattrick.
     
    52:04
    Andrew Sarauer na pravém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a nádhernou zpětnou přihrávkou našel Tamáse Sárpátkiho, který bránu z blízkosti přestřelil!
     
    53:27
    Dvojice hráčů Znojma mohla u levé tyče skórovat do prázdné brány, jenže Michael Ouzas je vleže senzačně vychytal a připsal si spektakulární zákroky!
     
    54:06
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    TIMOTHY CAMPBELL si teď najel před bránu na nádhernou žabku Andrewa Sarauera z levého kruhu pro vhazování a z blízkosti usměrnil puk do pravého horního rohu brány! Domácí vedou nad Znojmem 4:0. Asistence: Andrew Sarauer.
    54:06 Timothy CAMPBELL - 4:0
     
    54:09
    Vladimír Oščádal vyfasoval dvě minuty za podrážení a domácí Fehérvár si zahraje další přesilovou hru.
     
    56:01
    Hokejisté Fehérváru obléhali bránu Dominika Groha tak horlivě, až byla posunuta. Vladimír Oščádal už se postavil a chystá se na návrat z trestné lavice.
     
    57:54
    Orli se dostali na levém křídle k nahození, které z téměř nulového úhlu zamířilo do lapačky Michaela Ouzase.
     
    58:44
    Andrew Yogan se řítil do samostatného úniku a pokusil se Dominika Groha překonat jemným obloučkem, který minul vzdálenější levou tyč!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:05
    Fehérvár špatně střídal a týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě na trestné lavici odsedí Áron Reisz.
     
    59:41
    Dnešní utkání sleduje 2650 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Fehérváru ukončili sérii tří porážek za sebou, když v důležitém souboji o účast v playoff porazili Orli ze Znojma. Fantastické utkání odehráli Csanár Erdély, který vstřelil dva góly a málem zkompletoval hattrick, a Andrew Sarauer, jenž zaznamenal tři kanadské body za tři asistence. Dominik Groh zneškodnil čtyři samostatné úniky domácích a dělal dnes, co mohl, jenže spoluhráči vpředu se nedokázali ani jednou prosadit a moc toho nepředvedli. Konečný výsledek. Fehérvár 4 Znojmo 0. (21:29:18)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 11. Erdély (Sarauer, Stipsicz), 20. Yogan (Sarauer, Girard), 43. Erdély (Kuralt, Sarauer), 55. Campbell (Sarauer)


    Fehérvár AV19: Ouzas (Kornakker) – Campbell, Kaijomaa, Tikkanen, Stipsicz, D. Szabó, Harty – Kuralt, Sarauer (C), Erdély – Sárpátki, Metsavainio, Reisz – Girard, Timmins, Yogan – K. Szabó. Hlavní trenér: Antti Karhula.
    HC LERAM Orli Znojmo: Groh (Lassila) – Burlon, Doherty, Čermák, Bořuta, Mikliš, Sova – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Matuš (C), – Berisha, Češík, Novák – Bowles, McRae, Oščádal. Hlavní trenér: Miroslav Fryčer.

    Rozhodčí: Manuel Nikolic, Trpimir Piragic. Čároví: Maximilian Gatol, Gregor Rezek

    Diváci: 2650
    thejrc.org