Zlín – Litvínov 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 2:3 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Mountfield HK 4:3 (2:0 po s.n.)
Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 3:1 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 28.02.2020, 18:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:55
    Vondrka se vydal na samostatný útočný výpad, chvíli za ním jel Svačina, kterého u brány podrazil Roman Vráblíka Dynamo má v závěru ještě k dispozici přesilovou hru.
     
    55:17
    Pardubičtí fanoušci už se pomalu radovali z gólu! Frodl vyjel za bránu a chyboval, čehož mohl využít ke skórování Vondrka, ale nedokázal zasunout kotouč do odkryté klece.
     
    54:12
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Robert Kousal – 2 min., sekání).
     
    51:57
    Tybor posunul puk před bránou na levou stranu na Kousala, toho ve velké šanci vychytal výborným zákrokem Frodl, jenž ještě drží plzeňské naděje.
     
    48:39
    Pardubice mají obrovskou šanci navýšit své dvoubrankové vedení. Roman Vráblík dostává dvě minuty za hákování a Dynamo čeká dvě minuty dlouhá přesilovka pět na tři.
     
    47:25
    Plzeňskou situaci komplikuje hráč juniorského věku Sebastián Malát, který si odsedí čtyři minuty za vysokou hůl.
    46:20 Michal VONDRKA - 3:1
     
    46:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice ustály pasáž hry, kdy byla Plzeň aktivnější směrem do útoku a nyní možná zasadily rozhodující úder. Tybor vyslal přesnou přihrávkou za plzeňskou obranu na MICHALA VONDRKU, ten ukázal své kvality a chladnokrevně zakončil z mezikruží nad lapačku Frodla. Asistence: Radoslav Tybor.
     
    41:33
    Domácí sice stále drží jednobrankový náskok, nahrávají ale Plzni do karet svými fauly. Nyní míří na trestnou lavici za faul loktem Rhett Holland.
     
    38:49
    Pardubické snažení zastavuje odpískaný faul Zacharčuka, jenž si i přes nevoli publika odsedí dvě minuty za podrážení.
     
    38:12
    Po nahrávce od Machaly zpoza brány byl ve velice slibné příležitosti Poulíček, i tentokrát Frodl vytáhl dobrý zákrok.
     
    36:32
    Gólová šance byla k vidění i na druhé straně, když Straka dostal nahrávku zpoza branky a byl sám před brankářem, také Kantor vytáhl výborný zákrok.
     
    35:42
    Svačinovi namazal do gólové šance Kaňák, pardubičtí fanoušci se ale chytali za hlavu, když Svačina nedokázal využít toho, že byl zcela sám před Frodlem!
     
    30:28
    Pardubice se dobře bránily a svou aktivitou při napadání u brány Frodla si navíc vykoledovaly faul, dvě minuty za podrážení dostává brankář Dominik Frodl, za nějž trest odpyká Tomáš Mertl.
     
    30:12
    Čerešňák proklouzl pardubickou obranou jako nůž máslem a byl sám před Kantorem, zakončení už mu ale nevyšlo.
     
    28:56
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Michal Vondrka – 2 min., hákování).
    27:57 Ondřej MACHALA - 2:1
     
    27:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubická enteria arena nadvakrát propukla radostí, Pardubice otáčí vývoj utkání! Východočechy vyrovnání nakoplo a stále se tlačili směrem do útoku, velké zmatky před plzeňskou brankou vytvořila čtvrtá útočná řada Dynama. Frodl se musel činit u své levé tyče, nakonec byl se svou dorážkou v předbrankovém prostoru úspěšný navrátilec do sestavy ONDŘEJ MACHALA. Asistence: Tomáš Rolinek a Matej Paulovič.
     
    27:57
    Plzeň si ještě zkouší vzít trenérskou výzvu, na potvrzení gólu si tak ještě budeme muset počkat.
    27:23 Jan MANDÁT - 1:1
     
    27:23
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubické útočné snažení slaví úspěch, když bylo přetaveno ve vyrovnávací trefu! Tybor nahrál puk u levého mantinelu do rohu na JANA MANDÁTA, ten se s ním snažil natlačit před bránu, což se mu povedlo i přestože byl faulován a poslal kotouč k levé tyči. Asistence: Radoslav Tybor.
     
    24:01
    Němec zakončoval z předbrankového prostoru, Kantor se rychle přesunul a zachránil Dynamo!
     
    23:09
    Nyní budou následovat těžké okamžiky pro Dynamo. Juraj Mikuš se provinil podrážením a Pardubice budou hrát minutu ve třech.
     
    22:59
    Domácí propadli v obraně a Plzeň šla do přečíslení tři na jednoho. Nástřel Jánošíka na brankovišti Straka minul.
     
    22:08
    Pardubice chybovaly při střídání a hrály v šesti. Trest odpyká Vladimír Svačina.
     
    19:56
    Obrovská šance Pardubic v posledních vteřinách první třetiny! Střelu Zacharčuka sice Frodl sebral do rukavice, hodně nešetrně se ale rozhodl rozehrávat, kdy namazal puk na hokejku soupeře. Po střelou Poulíčka se kotouč potuloval brankoviště, brankovou čáru ale překročit nedokázal!
     
    18:32
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., sekání).
     
    17:39
    Nepříliš jistý zákroky nyní předvedl Dominik Frodl proti střele Denise Kusého, tu levým betonem vyrazil jen před sebe, kde dal prostor případným dorážkám! Skrumáž na brankovišti domácím nepřála, skóre se nemění!
     
    14:29
    Šanci na vstřelení vyrovnávací branky se pro Dynamo zvýší. Za držení je totiž na trestnou lavici poslán Tomáš Mertl (PLZ).
    10:01 Patrik ZDRÁHAL - 0:1
     
    10:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přesně v poloviny první třetiny se hostující mužstvo ujímá vedení! Využitá přesilová hra přišla po nahození Pulpána, které šikovně za záda Kantora tečoval PATRIK ZDRÁHAL – 0:1! Asistence: Lukáš Pulpán a Adam Jánošík.
     
    09:31
    Uvidíme první přesilovou hru a hrát jí budou hosté. Patrik Poulíček (PCE) dostává menší trest za podrážení.
     
    09:03
    Velká šance i na druhé straně, Matyáš Kantner trefuje z pravého kruhu tyčku Kantorovy branky!
     
    08:23
    Rychlá akce Dynama mohla přinést první branku! Vondrka předložil kotouč Radoslavu Tyborovi, který svůj samostatný nájezd zakončil střelou mezi betony! Puk nakonec Frodlovi prošel za jeho záda, nakonec se ale vykutálel těsně mimo!
     
    06:03
    Po Kousalově ztrátě puku na modré čáře jeli hosté do přečíslení dva na jednoho, Čerešňák předložil puk Petru Strakovi, proti kterému ale vystřihl Kantor skvělý zákrok!
     
    03:13
    Peter Čerešňák na pravé straně dostal puk přímo do jízdy, jeho střela byla ještě tečovaná a nadělala tím domácímu brankářovi značnou porci starostí. I přesto ale dokázal Kantor betony sklapnout včas a kotouč odstranil z předbrankového prostoru!
    Marken.cz

    Adam Joska

    Branky a nahrávky: 28. Mandát (Tybor), 28. Machala (Rolinek, Paulovič), 47. Vondrka (Tybor) – 11. P. Zdráhal (Pulpán, Jánošík)


    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), T. Voráček, Holland, Blažej – Vondrka, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Harju, Látal – Machala, Rolinek (A), Paulovič.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Tomáš Král) – Pulpán (A), Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Jánošík, Jiříček, Houdek – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, V. Němec, Rob – Straka, Kodýtek, Pour – Vracovský, Heřman, Malát.

    Rozhodčí: Pražák, Veselý – Komárek, Špringl
    ocianews.com