Opava – Olomouc 2:1 (kon.) | Jablonec – Plzeň 1:2 (kon.) | Příbram – Mladá Boleslav 0:0 (kon.)
Sparta – Zlín 2:2 (kon.)
konec
FK Příbram
0:0 (0:0)
FK Mladá Boleslav
Sobota 29.02.2020, 14:30 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Vedení fotbalové Příbrami už odvolalo trenéra Romana Nádvorníka a hledá impuls, který povede k záchraně. Domácí výzvou v sobotu odpoledne Mladou Boleslav, na jejímž hřišti na podzim inkasovali šest gólů a utrpěli debakl. Fotbalisty Příbrami povede asistent Petr Čuhel.
    Utkání mezi Příbramí a Mladou Boleslaví se odehraje Na Litavce
     
    1.FK Příbram

    Fotbalisté 1. FK Příbrami hostí ve třetím jarním zápase Mladou Boleslav a po sérii dvou venkovních střetnutí se představí doma. Klub z hornického města prohrál v Jablonci i Plzni shodně 4:0 a ve středočeském derby se teď bude snažit ukončit sérii šesti ligových porážek. Vedení odvolalo trenéra Romana Nádvorníka a na jeho místo by mohl přijít zkušený trenér Karel Jarolím, který svou kariéru zahájil právě v Příbrami. Uzavře se kruh?
    1.FK Příbram hledá nového trenéra. Stane se jím Karel Jarolím?
     
    FK Mladá Boleslav

    Mladá Boleslav se představila v úvodním jarním zápase na hřišti Českých Budějovic a prohrála rozdílem třídy. V posledním střetnutí poté remizovala bez branek s 1.FC Slováckem. Středočeskému týmu se letos daří hodně doma, venku ovšem vyhrál z deseti ligových střetnutí pouze jednou. Hosté již nemohou spoléhat na služby Nikolaje Komličenka, který odešel za 100 milionů korun do Dynama Moskva. Dokáží nyní zastavit pád tabulkou?
    Fotografie ze zápasu mezi Mladou Boleslaví a Slováckem (0:0)
     
    Vzájemné zápasy

    Mladá Boleslav proti Příbrami neprohrála třikrát v řadě a v úvodním letošním střetnutí jí navíc uštědřila debakl 6:0. 1. FK Příbram poslední domácí ligové utkání proti Mladé Boleslavi vyhrála, když 29. září 2018 zvítězila 3:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Kočí – Cmiljanović, Tregler, Polidar, Dramé – Pazdera, Soldát, Jan Rezek (C), Zorvan – Voltr – Michal Škoda.
    Náhradníci: Vantruba – J. Šašinka, Hájek, Kvída, Kříž, Šimek, Sehit.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Zelený – Hubínek (C), Janošek – Douděra, Budínský, Ladra – Jiří Klíma.
    Náhradníci: Stejskal – Mazuch, Fulnek, Wágner, Auer, Hönig, Křapka.

    Rozhodčí: Ondřej Ginzel. Asistenti: Jaroslav Kubr, Milan Flimmel. Čtvrtý rozhodčí: Karel Hanousek.
     
    Domácí a zkušený kapitán Jan Rezek nastoupil proti FK Jablonci k jubilejnímu 300. ligovému utkání a před začátkem zápasu převzal plaketu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Ondřej Ginzel dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali fotbalisté Mladé Boleslavi. Úvodní dlouhý pas směrem dopředu ovšem nic nepřinesl.
     
    2
    Jakub Klíma předvedl hodně velké sebevědomí, když si na pravé straně obranné poloviny hřiště dovolil kličku mezi dvěma protihráči a poté si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    3
    Lukáš Budínský rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na přední tyč poslal dobrý centr, jenže v domácím dresu byl připraven Jaroslav Tregler, který hlavou míč odvrátil.
     
    4
    Filip Zorvan se ocitl ve slibné brankové příležitosti na pravé straně šestnáctky a mohl využít sklepnutí Matěje Polidara, jeho přízemní střela však byla sražena na rohový kop.
     
    5
    Jan Rezek obstaral rohový kop a jeho následný centr z pravé strany hřiště byl odvrácen. Vzápětí zpoza šestnáctky vypálil Radek Voltr, jeho pokus byl ale hodně nepřesný. Odkop.
     
    6
    Fotbalisté Mladé Boleslavi odpověděli útočnou akcí, kterou zastavil ofsajd. Jiří Klíma se ocitl v postavení mimo hru a nemohl pokračovat ve směru na domácí bránu Příbrami.
     
    7
    Příbram předvedla na levé straně hřiště nádhernou kombinaci a v rychlém sledu se dostala ke dvěma centrům, oba dva ale byly odvráceny a Karel Soldát si vzápětí netroufl na střelu.
     
    8
    Michal Škoda vyhrál ve středu útočné poloviny Příbrami důležitý hlavičkový souboj a podařilo se mu prodloužit míč na nabíhajícího Matěje Polidara, domácí hráč byl ale v ofsajdu.
     
    9
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Klíma, přichází Antonín Křapka.
     
    10
    Útočník Radek Voltr si nyní naběhl uprostřed šestnáctky hostí na zpětnou přihrávku Matěje Polidara z levé strany pokutového území a jeho přízemní střela pak byla sražena na rohový kop.
    10. Přízemní střela Matěje Polidara byla sražena na rohový kop
     
    11
    Následný rohový kop domácí Příbrami z pravé strany hřiště nic kloudného nepřinesl a fotbalisté Mladé Boleslavi se úspěšně ubránili. Přišli ovšem o zraněného Jakuba Klímu.
     
    12
    Lukáš Budínský chtěl vysunout nádherným kolmým pasem Jiřího Klímu, který si míč zpracoval a mohl se řítit sám na bránu, to by ho ovšem nesměl zastavit zdvižený praporek.
     
    13
    Mihailo Cmiljanović předvedl podél levé postranní čáry pěkný sprint a k míči se vzápětí dostal Filip Zorvan, nic kloudného ovšem nevymyslel a hosté ho o míč rychle připravili.
     
    14
    Utkání je zatím hodně vyrovnané a hra se v pravidelném rytmu přelévá ze strany na stranu. Zatím ovšem bez slibné brankové příležitosti, a tak v Příbrami trvá bezbrankový stav.
     
    15
    Mihailo Cmiljanović chtěl teď přenést hru doleva na volného Michala Škodu, jenže bývalý útočník Brna měl k míči hodně daleko. Pas obránce byl nepřesný a gestem se omluvil.
     
    17
    Jaroslav Zelený se dostal k míči na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky, rychle k němu ale přistoupil jeden z domácích obránců a kolmá přihrávka skončila v zámezí.
     
    18
    Fotbalisté Mladé Boleslavi zvolili dlouhý diagonální pas na Jiřího Klímu, jenže útočník hostujícího týmu byl dobře pokryt a Příbram míč hlavou odvrátila do bezpečí.
     
    19
    Mihailo Cmiljanović zvedl hlavu v blízkosti rohového praporku a na vzdálenější pravou tyč poslal nádherný centr, Radek Voltr měl ale k míči o něco dále a do zakončení se nedostal.
     
    20
    Michal Škoda chtěl nyní vysunout kolmou přihrávkou Matěje Polidara, jenže mu poslal míč na paty a fotbalisté Příbrami ze slibného protiútoku nakonec vůbec nic nevytěžili.
     
    21
    Mladá Boleslav se snažila prosadit na levé straně útočné poloviny, jenže Jaroslav Zelený to přehnal s důrazem a fauloval Radka Voltra, který si dobře pokryl míč tělem.
     
    22
    Útočník Michal Škoda dokázal na levé straně hřiště krásně odcentrovat a Matěj Polidar šel na přední tyči do výskoku, míč ale těsně minul a následovat bude alespoň rohový kop.
     
    23
    Jan Rezek rozehrál v rychlém sledu dva rohové kopy, oba jeho centry ale byly příliš dlouhé a Příbram se na vzdálenější pravé tyči k ohrožení brány Mladé Boleslavi nedostala.
     
    26
    Filip Zorvan vyrážel na levé straně hřiště do rychlého protiútoku a Michal Hubínek ho zezadu stáhl k zemi.
     
    29
    Na obou stranách hřiště je k vidění obrovské množství nepřesností, a když už Michal Škoda na levém křídle dokázal zpracovat těžký kolmý pas, ocitl se v postavení mimo hru.
     
    30
    Michal Škoda se dostal na levé straně vápna k centru z ostrého úhlu a následná střela Mihaila Cmiljanoviće přinesla obrovský zmatek, kterého na vzdálenější pravé tyči poté mohl využít Lukáš Pazdera, Jan Šeda ale po míči rychle sáhl a levou rukou ho vytáhl na rohový kop! Slibná šance.
    30. Závar před domácí bránou. Nebezpečí odvrátil brankář Šeda
     
    31
    Ačkoliv nyní rohový kop Příbrami žádné nebezpečí nepřinesl, vzápětí zkusil ze střední vzdálenosti vypálit Jan Rezek, jeho přízemní střela ale zamířila přímo doprostřed brány, kde byl připravený Jan Šeda a připsal si snadný zákrok.
     
    32
    Lukáš Budínský vzápětí vystřelil na ose hřiště a jeho střela zpoza šestnáctky minula levou tyč brány. Mladá Boleslav na šanci Příbrami rychle odpověděla, gól ale nikde. Skóre zápasu je 0:0.
    32. Střela Budínského letěla pouze mimo příbramskou bránu
     
    34
    Jan Rezek si to z levé strany hřiště drze namířil do šestnáctky a snažil se prosadit mezi třemi protihráči, Alexej Tatajev ho ale dokázal odstavit tělem a následoval odkop od brány.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a Příbram zatím hraje s Mladou Boleslaví bez branek. Nutno však podotknout, že domácí hráči jsou nebezpečnější.
     
    36
    Lukáš Pazdera se dostal na pravé straně hřiště k centru, který na přední tyči pohotově odvrátil zkušený Daniel Pudil. Příbram mohla pokračovat v útoku, k ničemu se ovšem nedostala.
     
    37
    Lukáš Budínský si zpracoval míč na ose hřiště a v blízkosti šestnáctky pak napřáhl k táhlé přízemní střele, jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány a náruče připraveného brankáře Příbrami!
    37. Zase Budínský! Jeho střela mířila pouze do náruče Kočího
     
    38
    Karel Soldát sestřelil na levé straně útočné poloviny Příbrami Tomáše Ladru a viděl okamžitě žlutou kartu.
     
    40
    Lukáš Budínský rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a na přední tyč poslal centr, který zamířil přímo do náruče domácího brankáře Ondřeje Kočího. Stále bez branek.
     
    42
    Mihailo Cmiljanović se dostal do zakončení na hranici šestnáctky, jeho následná střela ale byla sražena a Jan Šeda míč bez problému stáhl ze vzduchu do rukavic.
     
    43
    Jan Rezek vysunul kolmou přihrávkou Michala Škodu, bývalému útočníkovi Brna se ale zamotal míč pod nohy a mezi dvěma protihráči ho poté nedokázal udržet.
     
    44
    Tomáš Ladra se ocitl na pravé straně šestnáctky v obrovské šanci, jenže jeho pohotová střela z otočky zamířila těsně nad břevno! Málem 0:1.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Fotbalisté Mladé Boleslavi se mohli ujmout krátce před přestávkou vedení, jenže Lukáš Budínský ani Tomáš Ladra neskórovali, stejně jako na domácí straně Radek Voltr nebo Lukáš Pazdera. Skóre po prvním poločase tohoto zápasu je. 1.FK Příbram 0 FK Mladá Boleslav 0.
    Boleslav má dnes namířeno k druhé bezbrankové remíze v řadě
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Fotbalisté Příbrami rozehráli druhý poločas, do kterého oba týmy vstupují za bezbrankového stavu. Příbram sice byla aktivnější, jedinou velkou šanci měl ale Tomáš Ladra, když krátce před přestávkou pálil zblízka nad.
     
    48
    Mihailo Cmiljanović si na levé straně hřiště krásně narazil míč s jedním ze spoluhráčů a dostal se k centru, který se stáčel do brány, Jan Šeda byl ale pozorný a míč lapil.
     
    49
    Mladá Boleslav se pokusila odpovědět pěkným centrem z levého křídla, jenže míč vzápětí nikoho nenašel, stejně jako následná kolmá přihrávka. Ondřej Kočí mohl rozehrávat.
     
    50
    Karel Soldát vyrazil ze středového kruhu do rychlého protiútoku a přihrávkou z pravé strany našel Filipa Zorvana, jehož nepříjemně fauloval útočník Jiří Klíma.
     
    51
    Fotbalisté Příbrami rozehráli standardní situaci a do šestnáctky Mladé Boleslavi mířil nebezpečný centr, na přední tyči byl ale pozorný Daniel Pudil a míč odvrátil.
     
    52
    Alexej Tatajev odkopl míč do bezpečí a Filip Zorvan do něho v náběhu nepříjemně narazil. Přísná žlutá karta.
     
    55
    Mladá Boleslav obstarala v blízkosti levého rohového praporku dlouhé autové vhazování, na přední tyči byl ale pozorný obránce Příbrami, který míč poté odvrátil.
     
    56
    Filip Zorvan si naběhl na levé straně šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku a hlavou se nyní pokoušel přehodit brankáře Jana Šedu, jeho lob ovšem postrádal výšku a brankář Mladé Boleslavi míč snadno lapil! Další slibná příležitost Příbrami.
    56. Zorvan se snažil přelobovat Šedu, který míč snadno lapil
     
    58
    David Douděra nyní zvedl hlavu na pravé straně vápna a z úhlu napřáhl k prudké přízemní střele, se kterou měl Ondřej Kočí problémy, nadvakrát ale míč zachytil a hosté se k dorážce nedostali!
     
    59
    A rychle na opačnou stranu! Lukáš Pazdera se fantasticky uvolnil na pravé straně pokutového území a po zaseknutí míče pak vypálil těsně nad!
    59. Slibná střela Pazdery skončila těsně nad bránou Boleslavi!
     
    62
    Fotbalisté Příbrami obléhají pokutové území Boleslavi, do kterého létá jeden centr za druhým. Domácí se ovšem zatím nedokázali gólově prosadit a je to 0:0.
     
    63
    Jaroslav Zelený předvedl v blízkosti pokutového území Příbrami špatné zpracování a vzápětí mu byl odpískán útočný faul. Ondřej Kočí může v klidu rozehrávat.
     
    64
    Filip Zorvan mohl skórovat, jeho prudká střela zpoza šestnáctky ale těsně minula pravý horní roh mladoboleslavské brány! Hosté opět přežili.
     
    64
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jiří Klíma, přichází Tomáš Wágner.
     
    65
    Jan Šeda rozehrál hodně špatně a Jan Rezek se mohl pokusit vypálit z první, nakonec se ale rozhodl pro kolmou přihrávku a Příbram se k ničemu nedostala.
     
    66
    Útočník Michal Škoda se dostal na levé straně hřiště k nadějnému centru a míč mířil do pokutového území, kde ho odvrátil Jaroslav Zelený. Boleslav pod tlakem.
     
    68
    V pokutovém území Mladé Boleslavi vznikly obrovské zmatky, jenže Jan Rezek zvolil místo střely přihrávku, která mezi trojicí hostujících hráčů nemohla projít.
     
    70
    Tomáš Wágner dobře napadal na levé straně hřiště, jenže to přehnal a sestřelil teď Lukáše Pazderu. Žlutá.
     
    71
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Radek Voltr, přichází Jakub Šašinka.
     
    72
    Fotbalisté Příbrami měli po přestávce několik slibných šancí, jenže zatím doplácí na nepřesnou koncovku. Jan Šeda stále drží čisté konto a Boleslav sahá po bodu.
     
    73
    Michal Škoda vypálil na levé straně šestnáctky, zatímco střídající Jakub Šašinka poté na straně pravé, obě střely příbramských fotbalistů ale byly zablokovány.
     
    74
    Jan Rezek rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky poslal nebezpečný centr, Jan Šeda se ovšem vydal proti míči, aby ho vyboxoval do bezpečí.
     
    76
    Tomáš Wágner se pokoušel vypálit uprostřed šestnáctky a byl faulován! Penalta pro hosty!
     
    77
    Lukáš Pazdera fauloval v pokutovém území Tomáše Wágnera a navíc ještě viděl žlutou kartu. Penalta.
     
    77
    Lukáš Budínský mířil přízemní střelou z penalty k pravé tyči, jenže Ondřej Kočí výborně vystihl směr jeho střely a míč vyrazil! Dorážka mimo.
     
    79
    Tomáš Ladra zvedl na levé straně hřiště hlavu a do šestnáctky poslal centr, který zamířil pouze do rukavic hrdiny předchozího okamžiku, tedy Ondřeje Kočího.
     
    80
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Dominik Kříž.
     
    81
    Jaroslav Zelený se ocitl po přetaženém centru z pravé strany pod tlakem a navíc se ocitl v ofsajdu. Ondřej Kočí si postavil míč na místo přestupku a odkopával.
     
    81
    Střídající Dominik Kříž se rychle dostal k míči a z pravé strany hřiště posílal nádherný centr na vzdálenější levou tyč, kde ho odvrátil pozorný Antonín Křapka.
     
    82
    A znovu Dominik Kříž, který tentokrát na levé straně hřiště zatáhl jednoho z protihráčů a viděl žlutou kartu.
     
    83
    Michal Hubínek spěchal rychle dozadu a před zraky střídaček předvedl čistý skluz, nakonec byl ovšem posouzen jako faul a měl kliku, že neviděl červenou.
     
    84
    Hostující kapitán už jednu žlutou kartu má a po druhé mohl být tedy vyloučen, ale nestalo se tak. Stav 0:0.
     
    86
    Daniel Pudil vypálil na pravé straně hřiště zpoza šestnáctky a jeho přízemní střela mířila k přední tyči, kde si s ní pak snadno poradil Ondřej Kočí!
     
    87
    Jaroslav Zelený bojoval o míč na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky a povalil jednoho z domácích hráčů k zemi. Pískal se tedy faul a Ondřej Kočí odkopával.
     
    89
    Pokud tímto výsledkem zápas skončí, Mladá Boleslav se dočasně posune na šesté místo tabulky před pražskou Spartu, která hraje dnes od 17:00 hodin se Zlínem.
     
    90
    Michal Škoda nyní dokázal odcentrovat na levé straně, jenže Jan Šeda byl připraven a míč na přední tyči bez problému stáhl ze vzduchu. Čekáme na nastavený čas.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Jakub Fulnek.
     
    90+2
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Karel Soldát, přichází Jan Kvída.
     
    90+3
    Jaroslav Zelený se dostal na levé straně šestnáctky k centru a poté následoval rohový kop, který rozehrál Dominik Janošek, a Příbram míč s problémy odvrátila.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Mladé Boleslavi podruhé za sebou remizovali bez branek, když si odvezli bod z Příbrami. Domácí byli po přestávce mnohem lepším týmem, jenže ani jednu svou šanci nevyužili a popravit je mohl Lukáš Budínský. Hostující záložník ovšem penaltu neproměnil a Ondřej Kočí se stal hrdinou. Boleslav se dočasně posunula na šesté místo před Spartu, která hraje doma od 17:00 se Zlínem. Výsledek. 1.FK Příbram 0 Mladá Boleslav 0. (16:27:34)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky:

    Karty:   38. Soldát (PRI), 77. Pazdera (PRI), 82. Kříž (PRI) – 26. Hubínek (MBL), 52. Tatajev (MBL), 70. Wágner (MBL)

    Neproměněná penalta: 77. Budínský (MBL), brankář Kočí zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:0.
    FK Příbram: Kočí – Cmiljanović, Tregler, Polidar, Dramé – Pazdera, Soldát (90+2. Kvída), Jan Rezek (C), Zorvan (80. Kříž) – Voltr (71. J. Šašinka) – Michal Škoda.
    Náhradníci: Vantruba – J. Šašinka, Hájek, Kvída, Kříž, Šimek, Sehit.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Jakub Klíma (9. Křapka), Tatajev, Pudil, Zelený – Hubínek (C), Janošek – Douděra, Budínský, Ladra (90+2. Fulnek) – Jiří Klíma (64. Wágner).
    Náhradníci: Stejskal – Mazuch, Fulnek, Wágner, Auer, Hönig, Křapka.

    Rozhodčí: Ondřej Ginzel. Asistenti: Jaroslav Kubr, Milan Flimmel. Čtvrtý rozhodčí: Karel Hanousek
    thejrc.org