Brighton – Crystal Palace 0:1 (kon.) | Aston Villa – Sheffield Utd. 0:0 (odl.) | Bournemouth – Chelsea 2:2 (kon.)
Newcastle – Burnley 0:0 (kon.) | West Ham – Southampton 3:1 (kon.) | Watford – Liverpool 3:0 (kon.)
konec
Watford FC
3:0 (0:0)
Liverpool FC
Sobota 29.02.2020, 18:30 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Watfordu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:0, což pro Liverpool znamená teprve první ligovou porážku v tomto ročníku. Watford vstoupil do druhého poločasu ukázkovým způsobem, během několika minut se dostal do dvoubrankového vedení. Liverpool se sice snažil s výsledkem něco udělat, místo toho potřetí v tomto duelu inkasoval, což už bylo tak trochu rozhodující. (20:25:27)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 4:8.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Watford si koncovku tohoto zápasu užívá, navíc svého soupeře nepouští k ohrožení branky. Dost možná se Foster dočká čistého konta, což je proti Liverpoolu o to cennější.
     
    90+2
    Střídající Pussetto pořádně dohrál souboj s Robertonsem, sudí ponechal Liverpoolu výhodu. Hosté se tak opět svižně dostali až na druhou stranu hrací plochy.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Abdoulaye Doucouré, přichází Nathaniel Chalobah.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je už rozhodnuto. Ještě ale nesmíme zapomenout na nastavený čas, který určitě přijde.
     
    88
    Domácí strážce tyčí byl vyrušen, v tomto případě se mu povedlo do svých rukavic schovat zablokovaný centr. Foster nebude na tuto rozehrávku nikam čekat.
     
    87
    Na hostujícím celku je sice snaha patrná, avšak Watford se na tento duel velice dobře připravil. Liverpool proto i nadále kombinuje daleko od branky brankář Fostera.
     
    84
    Foster také v tomto případě zvolil hodně vysoký nákop, při kterém propadl míč až na kopačku domácího Pereyry. Jeho osobu ovšem dokázal včas uhlídat Lovren.
     
    83
    Origi to zkoušel manévrem na levou nohu, avšak mnohem lépe to provedl domácí Kiko, který se natlačil před protihráče. Faul to nebyl, následovat bude odkop.
     
    82
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Ismaïla Sarr, přichází Ignacio Pussetto.
     
    82
    Capoue vyslal do úniku Sarra, který mohl zkompletovat hattrick. I tentokráte se dostal do úniku na Alissona, jeho technická rána směřovala kousek vedle.
     
    82
    Roberton se opět v poklidu dostal na útočnou polovinu, kde jeho spoluhráči rozjeli další kombinaci. Nakonec jsme sledovali další centr, který ovšem zablokoval Hughes.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Watford i nadále hájí tříbrankové vedení. Liverpool to bude mít v koncovce nesmírně složité.
     
    80
    Těžko říct, co Origi předchozí nahrávkou zamýšlel. Jeho kolmice měla směřovat za domácí obranu, avšak žádný z jeho spoluhráčů tento úmysl nedokázal pochopit.
     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Takumi Minamino.
     
    78
    Před Salahem na jistotu zasahoval obránce Cathcart, který odehrál míč přesně na kopačku volného spoluhráče Hughese. Watfordu tyto momenty naprosto stačí.

    David Suchý

    Branky: 54. Sarr (Doucouré), 60. Sarr (Deeney), 72. Deeney (Sarr)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 4:8.
    Watford FC: Foster – Femenía, Kabasele, Cathcart, Masina – Hughes, Capoue – Sarr (82. Pussetto), Doucouré (89. N. Chalobah), Deulofeu (37. Pereyra) – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – C. Dawson, A. Gray, N. Chalobah, Pereyra, Pussetto, Welbeck.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk (C), Robertson – Oxlade-Chamberlain (65. Origi), Fabinho, Wijnaldum (61. Lallana) – M. Salah, Firmino (79. Minamino), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Origi, Milner, Minamino, Lallana, Jones, Hoever.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org