Philadelphia – NY Rangers 5:2 (kon.) | Columbus – Minnesota 0:5 (kon.) | Carolina – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – Buffalo 4:2 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 3:2 (kon.) | NY Islanders – Boston 0:4 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 2:1 (po pr.) | Tampa – Calgary 4:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Minnesota Wild
Sobota 29.02.2020, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších zápasů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:44:59)
     
    Československá stopa v utkání

    Bez české či slovenské účasti.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Zach Parise (MNS) 1+2
    2. Jordan Greenway (MNS) 0+2
    3. Kevin Fiala (MNS) 1+1
     
    Máme za sebou utkání mezi Columbusem a Minnesotou, které se stalo jednoznačnou záležitostí ve prospěch hostujícího celku, který zvítězil 5:0.

    Klíčové byli už první dva zásahy, které padly v rozmezí 34 vteřin. Do vedení poslal svěřence kouče Evasona střlelou do levého horního rohu Joel Eriksson Ek, o zmiňovaných pár sekund později se prosadil ránou do stejného místa Jared Spurgeon. Dva zásahy hosté přidali i ve druhé dvacetiminutovce. Na rozdíl tří branek zvýšil z předbrankového prostoru Ryan Hartman, na něhož navázal Zach Parise, kterého obrana nechala trestuhodně osamoceného před brankou.

    Hostům se podařilo završit "bůra" v 53. minutě, kdy přesilovou hru využil důrazný Kevin Fiala. Velkou měrou přispěl k vítězství i Alex Stalock, který vychytal své letošní třetí čisté konto. Minnesota se po hladkém vítězství posunula v Západní konferenci před Arizonu na desátou pozici, Columbus prohrál podesáté z posledních jedenácti utkání a na Východě zůstává osmý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    V utkání už se nic nestane. Za brankou drží touš na holi Matt Dumba, domácí hokejisté již vzdali snahu o presink, Stalock udrží nulu.
     
    59:28
    Čisté konto Alexe Stalocka ještě mohl v poslední minutě ohrozit Stefan Matteau, jenž dostal výbornou nahrávku do předbrankového prostoru. Ve velké šanci ale gólmana napálil do výstroje.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:41
    Eric Staal i ve svých letech pořád patří mezi rychlé bruslaře. To prokázal, když přebruslil Gavrikova a bekhendem zakončil po ledě. Kivlenieks zakročil pravým betonem.
     
    58:22
    Riley Donato se snažil stáhnout ztrátu na Werenskiho, avšak to se mu nepodařilo. Píská se tudíž zakázané uvolnění po nepřesném pasu Sutera.
     
    57:50
    Do prudké nahrávky Kevina Stenlunda vložil hokejku Jordan Greenway, černá pryž se následně odrazila na domácí střídačku. Bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    57:11
    Riley Nash prošel kolem Foligna, hned za ním však stál Greg Pateryn, na kterého už člen čtvrté formace Columbusu nestačil.
     
    56:49
    Další nahození ze středního pásma, tentokráte v podání norského forvarda Matse Zuccarella. Gólman opět nepodržel puk, ale rychle rozehrál na Peekeho.
     
    56:20
    Z vlastní poloviny nastřelil kotouč na Kivleniekse obránce Matt Dumba. Lotyšský gólman si ještě stihl rozmyslet, kam touš vyrazí, srazil jej příhodně pro Nutivaaru.
     
    55:43
    David Savard nešel do rizika, před dotírajícím Galchenyukem poslal vysoký lob do středního pásma. Brad Hunt nechává vystřídat oba týmy.
     
    55:12
    Přečíslení Modrokabátníků tří proti dvěma skončilo opět velkým nezdarem. Po pravém mantinelu jel s pukem Stefan Matteau, jenže modoru čáru dříve přejel na opačné straně Nathan Gerbe. Ofsajd.
     
    54:59
    Kevin Fiala mohl pokračovat v obléhání domácí svatyně, avšak v klidu si z útočného pásma vyjel, aby pozdržel další cenné vteřinky navíc.
     
    54:29
    Marcus Foligno si neporadil se zpracováním těžké nahrávky od Sutera. Černé pryže se tím pádem chopil Peeke, který nahrávkou na pravou stranu našel kolegu Harringtona.
     
    53:57
    Nebezpečné nahození Alexandera Wennberga vyrazil Stalock pouze před sebe. Gólovou dorážku měl na holi Stenlund, na poslední chvíli ale Švédovi zablokoval hůl Zuccarello.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. J. Eriksson Ek (Greenway, Pateryn), 7. Spurgeon (Fiala, Suter), 31. Hartman (M. Koivu, Parise), 33. Parise (Greenway, Brodin), 53. Fiala (Parise, E. Staal)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (33. Kivlenieks) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington – Gerbe, Jenner (A), N. Foligno (C) – Matteau, Dubois, Nyquist – Bemström, Wennberg, Stenlund – Robinson, Riley Nash, D. Shore.
    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Pateryn, Hunt – Fiala, E. Staal, Mayhew – Greenway, J. Eriksson Ek, Parise (A) – Zuccarello, Galchenyuk, M. Foligno – Hartman, M. Koivu (C), Donato.

    Rozhodčí: McCauley, Walsh – Knorr, MacPherson

    Diváci: 18 955
    ocianews.com