Philadelphia – NY Rangers 5:2 (kon.) | Columbus – Minnesota 0:5 (kon.) | Carolina – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – Buffalo 4:2 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 3:2 (kon.) | NY Islanders – Boston 0:4 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 2:1 (po pr.) | Tampa – Calgary 4:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 29.02.2020, 15:00 • Zimní stadion Eden, Praha • Chance liga - o pořadí v play-off • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hosté z Poruby si odváží do Ostravy plný bodový zisk. Slavia sice vedla po trefě Tomáše Šmerhy. Torax ale dokázal průběh zápasu otočit po brankách ve druhé části Marka Špačka a Jana Hudečka. Nutno podotknout, že oba góly inkasovala Slavia v přesilovkách. Vítězslav Bílek poté sice dokázal vyrovnat. Rozhodující slovo měla ale Poruba a konkrétně Tomáš Jáchym, který vystřelil Ostravanům výhru. (17:27:45)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Adam Kubík vyhrál vhazování na Tomáše Šmerhu, ten ale branku netrefil.
     
    59:46
    Další vhazování před brankářem Foltánem. Slavii ale již příliš mnoho času nezbývá.
     
    59:36
    Slavia zpět v útočném pásmu. Filip Vlček napálil kotouč k Foltánovi. Střela byla ještě tečována, ale brankář Poruby na tuto změnu dokázal zareagovat.
     
    58:49
    Vítězslav Bílek připravil pozici pro Adama Kubíka! Jeho pokus ale skončil mimo branku. To byla velká příležitost na vyrovnání.
     
    58:16
    Slavii zatím schází střelba. Až nyní přišlo nahození na brankoviště, kde bojoval Filip Kuťák. Obrana Poruby ho ale dokázala pokrýt.
     
    Dnešní utkání sleduje 795 diváků.
     
    57:59
    Martin Michajlov na střídačce. Slavia to zkouší v šesti!
     
    57:59
    Daniel Vrdlovec vybojoval pro Slavii vhazování v útočné pásmu. Trenér Miloš Říha si vyžádal oddechový čas.
     
    56:48
    Tadeáš Hejda nyní dobruslil vyraženou střelu Tomáše Šmerhy, kotouč ale netrefil. Následně se snažil prosadit Šmerha ještě jednou, kotouč ale letěl mimo branku.
    55:53 Tomáš JÁCHYM - 2:3
     
    55:53
    Poruba právě vstřelila branku!
    Michajlov si nejprve musel pohlídat střelu od modré čáry. To se mu ještě podařilo. Na výjezd a střelu TOMÁŠE JÁCHYMA byl ale sešívaný brankář krátký a hosté se dostávají zpět do vedení – 2:3. Asistence: Jan Káňa.
     
    54:40
    Nyní zazvonila tyč za Michajlovem! Vypadalo to na Richarda Nejezchleba, který se dostal ke střele z levé strany ledové plochy. Slávistům se muselo hodně ulevit.
     
    54:16
    Marek Ryzák pod tlakem útočících hráčů Poruby pouze posunul po mantinelu přihrávku Jindřicha Baráka. Nikdo ze slávistů už kotouč nestihl dojet a píská se zakázané uvolnění.
     
    53:55
    Po několika nepřesnostech je hra přerušena a komerční přestávka umožní obou týmům nabrat síly do závěrečné pasáže zápasu.
     
    53:01
    Slavia pokračuje v aktivní hře a zápas dostal úplně nový náboj. Oba týmy jsou vizuelně velice živé, Poruba totiž nechce ztratit dobře rozehraný duel.
    51:51 Vítězslav BÍLEK - 2:2
     
    51:51
    Slavia právě vstřelila branku!
    V Edenu máme vyrovnáno. Domácí byli nastěhováni v útočné třetině hřiště a Ryzák předal kotouč na pravý kruh VÍTĚZSLAVU BÍLKOVI, který potvrdil pověst kanonýra a poslal kotouč mimo dosah Foltána – 2:2. Asistence: Marek Ryzák a Adam Kubík.

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 19. Šmerha, 52. Bílek (Ryzák, Kubík) – 32. Špaček (Husák, Sikora), 36. Hudeček (Husák, Špaček), 56. T. Jáchym (J. Káňa)


    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – T. Duda, J. Novák (C), Hejda, Veber, Ryzák, Barák, Valík – Kuťák, Kubík, Šmerha – Vlček, Vrdlovec, Bílek – J. Doležal (A), Šteiner, M. Ondráček – Furch, Kubica, Všetečka.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Husák, Rudl, D. Krejčí, Dundáček, Dluhoš, Pastor, Šendera – Sikora (A), Hudeček, Gřeš – J. Káňa, T. Jáchym, Špaček – Kanko (C), Zdeněk, Nejezchleb – Maršoun, Brodek, Ďurač (A).

    Rozhodčí: Dědek, Skopal – Horažďovský, Kotlík

    Diváci: 795
    ocianews.com