Třinec – Pardubice 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 1:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 4:0 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 4:3 (po pr.) | Sparta – Zlín 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 0:4 (kon.)
Plzeň – Liberec 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Berani Zlín
Neděle 01.03.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z pražské O2 areny. V úterý sparťané zavítají na led pardubického Dynama a my se s dalším online přenosem přihlásíme v pátek 6. března, kdy na Spartu přijede Olomouc. Do té doby na počtenou! (18:32:47)
     
    Je konec! Sparťané ještě ve třetí třetině zaznamenali "Pátou", když se prosadil Jiří Smejkal. Za Zlín poté pouze korigoval Daniel Gazda. Více už toho ale hosté nestihli a domů se vrací domů s prázdnou. Sparťané naopak uzmuli další tři cenné body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Piskáček v útočném pásmu ještě hledal na modré čáře Lukáše Rouska, ale zlínští obránci byli na svých místech včas a žádné další komplikace nedovolili.
     
    59:24
    Dvořák ještě uklidnil hru a přes jednoho útočícího hráče Sparty se puk nakonec dostal ještě k Hufovi. Posléze zasahuje také brankář Jakub Sedláček.
     
    59:12
    Tomášek byl úspěšnější a Pavelka dostal puk až do středního pásma. Nakonec se domácí provinili zakázaným uvolněním a hra se vrátí před Sedláčka.
     
    59:04
    Rozeběhla se nám poslední minuta. Dvořák se dostal do křížku s jedním zlínským soupeřem, ale rozhodčí celou situaci uklidnili, a můžeme tak pokračovat.
     
    58:43
    Sukeĺ nepřesně hledal Michala Řepíka a domácí se dokonce museli bránit. Sedláček tedy raději před jeho jmenovcem Pavlem Sedláčkem přerušil hru.
     
    58:17
    V momentě, kdy brankář Jakub Sedláček přerušil hru, moderátor oznámil počet diváků. Těch si sem do O2 areny dnes našlo cestu celkem 9 120!
     
    57:47
    Dvořák si udělal útočný výlet až za branku Hufa, kde mu ještě pomáhali jeho spoluhráči. Sparťané se ale k další střele na zlínského brankáře nedostali.
     
    57:13
    Jakub Ferenc se dostal s pukem až do útočného pásma a zkoušel střílet na vzdálenější tyčku Sedláčkovy svatyně. Sparťanský brankář nemusel zasahovat.
     
    56:50
    A další prohřešek, tentokrát ze strany Zlína. Jako první byli u Sedláčka jeho obránci a rozhodčí použil píšťalku, když zapískal další zakázané uvolnění Zlína.
     
    56:43
    Pavelka chtěl nahodit kotouč do útočného pásma, což se mu nepovedlo. Následně se ocitl Miroslav Forman v postavení mimo hru a rozhodčí hned píská.
     
    56:12
    Jako první byl v obranném pásmu za brankou Sedláčka Marek Kvapil a tím, že zlínští hráči vyhodili puk přes všechny čáry, rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    55:52
    Smejkal s Pavelkou vyvezli kotouč do útočného pásma a Huf dokonce musel zasahovat. Smejkal totiž přenechal zadovku Tomáškovi, který ale neskóroval.
     
    55:43
    A další zákrok sparťanského brankáře. David Nosek tentokrát dostal nabito na levý kruh a okamžitě se rozhodl vypálit. Sedláček i v tomto případě bezchybný.
     
    54:29
    Rousek čekal, kde se vynoří zašlápnutý kotouč v rohu kluziště. Nakonec se ho zmocnili Zlínští a Sedláček musel zakročit po ostré střele beka Davida Noska.
     
    53:43
    Pech se dobře vrátil a ve středním pásmu ukradl soupeři puk na svou hokejku. Poté Zlínští přenesli hru do útočného pásma, ale Köhler úspěšný nebyl.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. Řepík (Rousek, Sukeľ), 25. Dvořáček (Košťálek), 31. Forman, 37. Řepík (Sukeľ, T. Pavelka), 46. Smejkal (M. Kvapil, T. Pavelka) – 49. Gazda (Claireaux)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Košťálek, Tomáš Dvořák, Piskáček, Jurčina, T. Pavelka – Rousek, Sukeľ, Řepík – Buchtele, Pech, Forman – M. Kvapil, Tomášek, Smejkal – Dvořáček, Říčka, Kudrna.
    Berani Zlín: Kašík (41. Huf) – Freibergs, Nosek, M. Novotný, Ferenc, Řezníček, Buchta, Gazda – Köhler, Fořt, Fryšara – Okál, Honejsek, Šlahař – Herman, Claireaux, Dufek – Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček.

    Rozhodčí: Bejček, Pešina – Frodl, Kajínek

    Diváci: 9 120
    ocianews.com