Třinec – Pardubice 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 1:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 4:0 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 4:3 (po pr.) | Sparta – Zlín 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 0:4 (kon.)
Plzeň – Liberec 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Berani Zlín
Neděle 01.03.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Představení obou soupeřů

    Sparťané mají za sebou náročnou sérii pěti zápasů ve svém prostředí. Celkem čtyřikrát zvládli vyhrát, což jim už s předstihem zajistilo přímý postup do čtvrtfinále play off. Nyní chce družina Miloslava Hořavy co nejlepší výchozí pozici. Výrazný krok mohla udělat na Kladně, kde ale nebodovala.

    Zlínští hokejisté mají za sebou vydařený duel s Litvínovem, ve kterém jednak přerušili nelichotivou sérii čtyř prohraných duelů za sebou a jednak znovu po delší době okusili chuť vítězství. Proti Vervě rozhodl v nastaveném čase útočník Antonín Honejsek.
     
    Krásné hokejové odpoledne. Základní část nejvyšší hokejové soutěže už pomalu finišuje a dnes je na programu kompletní 50. kolo. My se zaměříme na duel mezi Spartou a Zlínem. Utkání startuje v 16:00 hodin. Buďte u toho.
     
    Ještě jednou přeji příjemné hokejové odpoledne už přímo z pražské O2 areny. Hráči před malou chvílí zahájili své předzápasové rozbruslení. My si pojďme představit dnešní sestavy.
     
    Sparťanští trenéři udělali výraznou změnu ve své sestavě na pozici brankáře. Matěje Machovského nahradí mezi třemi tyčemi Jakub Sedláček. Obranná dvojice Kalina – Blain se posouvá do první řady, Tomáš Dvořák bude hrát tentokrát po boku navrátilce do sestavy Jana Piskáčka. Sedmým bekem pro dnešní zápas je Tomáš Pavelka. V útoku registrujeme také velké změny. První dvě formace sice zůstaly pospolu, ve třetí útočné formaci vidíme Davida Tomáška, který se rovněž jako Piskáček vrací po vleklém zranění. A ještě jedna skvělá zpráva pro Spartu! Vedle Tomáška totiž nastoupí Marek Kvapil, jenž se v této sezoně zranil hned v prvním kole. Čtvrtá formace bude dnes hrát ve složení Dvořáček – Říčka – Kudrna.

    To zlínští trenéři neudělali velké změny v sestavě. Možná největší změnou je zařazení Ralfse Freibergse do prvního obranného páru. Kromě toho trenér Robert Svoboda ponechá své složení, ve kterém Zlínští naposledy zdolali doma Litvínov. Na centru prvního útoku bude již tradičně Tomáš Fořt.. Nechybí ani Valentin Claireaux nebo Zdeněk Okál. Zlín také do Prahy přivezl produktivního Antonína Honejska, který v posledním utkání zařídil Beranům dvoubodovou výhru.

    Takto trenéři obou týmů poskládali své sestavy pro dnešní napínavý zápas. Zlínští si mohou zajistit postup do předkola play off, sparťané se zase mohou vyšvihnout na lepší pozici pro nadcházející čtvrtfinále.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči se už ztratili v útrobách stadionu. Za chvíli se o slovo přihlásí sparťanský moderátor a poté už bude následovat představení soupeře ze Zlína.
     
    Kapitánské céčko na svůj dres oblékne Michal Řepík, na zlínské straně povede hostující tým z pozice kapitána Pavel Kubiš. Který kapitán bude dnes šťastnější?
     
    Na kostce aktuálně běží sparťanská hymna a posléze už bude následovat sestava, kterou jsme si již společně představili.
     
    Promo video Nezastavíš je rovněž za námi. Sparťané už nastupují na ledovou plochu. Ještě před startem tohoto utkání sparťanský klub uctí památku své legendy obránce Jaroslava Šímy, který nedávno zemřel.
     
    Na led právě míří Jan "Gusta" Havel, tehdejší spoluhráč Jaroslava Šímy, který věnoval s očima slzách vzpomínku svému kamarádovi.
     
    Minuta ticha je za námi. Úvodní pětky jsou již připraveny na ledě, sudí a brankáři také. Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Úvodní vhazování vyhráli hosté ze Zlína. Tomáš Fořt se dral přes bránícího Sukeĺa do útočného pásma, ale rozhodčí přerušuje hru pro postavení mimo hru.
     
    00:24
    Matúš Sukeĺ nebyl na vhazování úspěšný a domácí se museli bránit. Před brankou aktivně dorážel Šlahař, který ale nedokázal překonat brankáře Sedláčka.
     
    00:59
    První útočný výpad na domácí straně. Lukáš Pech se prodíral za pukem podél pravého mantinelu, kotouč byl ale příliš moc rychlý a z akce domácích sešlo.
     
    01:48
    První ostrá rána v podání Zlína! Pavel Sedláček střílel z nebezpečného prostoru před brankou, střela byla tvrdá, ale velmi nepřesná. Puk v rohu kluziště.
     
    02:06
    Hosté to zřejmě dnes budou zkoušet z každé pozice. Daniel Gazda si najel po pravé straně a poté zakončil. Sedláček mohl zůstat v klidu, střela šla vedle.
     
    02:39
    Robert Říčka nebyl úspěšný na vhazování v útočném pásmu, přeci jen se poté ještě domácí drželi chvíli před Kašíkem. Blain ale nezachytil puk na modré.
     
    03:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jeden z hostujících hráčů vyhodil kotouč na icing a krátce poté sparťané udeřili! Rousek parádním pasem vybídl volného MICHALA ŘEPÍKA, který už střílel skoro do prázdné branky. Asistence: Lukáš Rousek, Matúš Sukeĺ.
    03:12 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    03:31
    Zlínští se chtěli dostat do útočného pásma, jejich přechod dopředu ale nebyl podle pravidel, což sudí vyhodnotil jako postavení mimo hru. Přerušuje se.
     
    04:09
    Pech za svou brankou posunul jemným přistrčením kotouč na Piskáčka, který s trocha obtížemi dostal hru alespoň do středního pásma. Týmy střídají.
     
    04:54
    David Nosek se dostal s kotoučem na holi až za útočnou modrou, kde ho ale rychle odzbrojil obránce Kalina, který zabral a dokázal se vrátit na svou pozici.
     
    05:22
    Tak to bylo velmi nebezpečné! Útočník Bedřich Köhler se dostal k puku před ležícím Jakubem Sedláčkem, kterého ale nedokázal překonat!
     
    06:39
    Na opačné straně kluziště se dostal do dobré šance David Dvořáček, který ale v rozhodujícím momentu podklouzl a přihrávku od svého spoluhráče minul.
     
    06:58
    Jiří Ondráček posunul kotouč do středního pásma, kde si ho posléze dojel a vystřelil na Sedláčka. Sparťanský gólman přerušuje hru, komerční přestávka.
     
    07:10
    David Tomášek vyhrál vhazování pro svůj tým. Košťálek ale nevyvezl puk z obranné třetiny a naopak střílel od modré čáry David Nosek. Sedláček zasahuje.
     
    07:39
    Milan Jurčina si počínal u mantinelu dobře a kotouč se poté dostal na druhou stranu k Piskáčkovi. Sparťanům se ale útočnou akci založit už nepodařilo.
     
    08:12
    Kudrna pomohl svým spoluhráčům v útočném pásmu a obránce Blain ještě pozdržel zlínské vyhození na modré čáře. Sparťané se ale poté ke střele nedostali.
     
    09:06
    Ondráček se protáhl přes obránce Piskáčka do útočného pásma a servíroval kotouč do lepší pozice Sedláčkovi. Sedláček ale tento úmysl přečetl.
     
    09:57
    Další dobrá šance na domácí straně! Lukáš Rousek se dostal k odraženému kotouči v útočném pásmu, Kašík v pohotovosti.
     
    10:46
    Tomášek se prokličkoval do útočného pásma a zkusil využít volného prostoru k další střele. Kašík tentokrát musel zasahovat a Zlín poté vyhazuje.
     
    11:13
    Znovu v akci Tomášek. Sparťanský centr nebyl úspěšný na buly a Zlín mohl hrát. Dufek nahrnul puk do brankoviště, kde byl Claireaux, Sedláček kryje.
     
    11:45
    Ondráček ztratil puk v souboji se sparťanským obráncem, ale domácí formace kolem Roberta Říčky se poté provinila přihrávkou rukou. Hra přerušena.
     
    11:54
    Kudrna sprintoval za pukem jak mohl, ale zakázanému uvolnění nezabránil. Hra se za malou chvíli vrátí zpět do obranného pásma k Jakubu Sedláčkovi.
     
    12:15
    Fořt bojoval o puk v rohu kluziště, ale úspěšnější byli sparťané. Dvořáček poté táhl útok svého týmu po pravé straně kluziště, k brance Kašíka se nedostal.
     
    12:45
    Velká šance pro Spartu! Jan Buchtele dostal dobrý pas před branku, ale na Kašíka, který nebyl ve své brance v ideálním postavení, nevyzrál.
     
    12:54
    Pech nevyhrál vhazování v útočném pásmu a naopak dopředu mohl Zlín. Herman ale nebyl dostatečně rychlý na to, aby dokázal dobruslit puk za Sedláčkem.
     
    13:13
    Tomáškovi sice projel kotouč pod hokejkou, po jeho boku ale mohl hrát Smejkal. Domácí se tlačili do útočného pásma, ale obrana Zlínských byla pozorná.
     
    14:13
    Řepík nedokázal dostat hru z obranného pásma svého týmu a hosté pokračovali v útočné akci. Kubiš ani Ondráček nebyli úspěšní před Sedláčkem.
     
    14:57
    Jan Piskáček musel dávat pozor na dotírajícího Šlahaře v obranném pásmu. Posléze sparťané vyrobili velkou chybu, kterou ale Honejsek nevyužil. Štěstí pro Spartu.
     
    15:39
    Trochu krkolomná přihrávka v obranném pásmu, ale Říčka přeci jen dokázal vyvézt kotouč do středního pásma. Sparťané vyměňují síly na ledové ploše.
     
    16:29
    Tomášek tentokrát byl o něco úspěšnější než jeho soupeř na vhazování. Za pukem do útoku spěchal najetý Řepík, ale obrana Zlína dokázala zapracovat.
     
    17:12
    Sukeĺ se vydal napadat do středního pásma, ale domácí se poté stejně museli vracet. Honejsek si počkal na obránce Buchtu, který střílel mimo branku.
     
    18:19
    Velká šance na domácí straně! Matúš Sukeĺ se dostal s Řepíkem do přečíslení dva na jednoho, celou situaci vyřešil střelou mimo branku.
     
    19:19
    Velká šance opět pro domácí. Lukáš Pech se protáhl s pukem na hokejce až před branku Kašíka, kterého ale svým jedovatým pokusem nedokázal překonat.
     
    19:37
    Na ledě se výrazně přiostřilo. Sudí vylučují Libora Kašíka (ZLN), který dostal dvě plus deset minut za hrubost a nesportovní chování. Sparťané hrají přesilovku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Aktivněji do zápasu vstoupili sparťané, kteří zásluhou Michala Řepíka vedou a svůj náskok si také ponesou do kabiny.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:55 hodin.
     
    Střely na branku: 8 – 11
     
    Hráči jsou již zpátky na ledové ploše, druhá třetina začíná za malý okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Úvodní vhazování vyhrál Matúš Sukeĺ a domácí se mohli přesunout do útoku. Řepík číhal na přihrávku od svého spoluhráče na útočné modré, ale marně.
     
    20:45
    Domácí dohrávají svou přesilovku ještě z první třetiny. Košťálkova rána od modré byla nepřesná a krátce poté mířil nepřesně také útočník Lukáš Rousek.
     
    21:24
    Velký zámek domácích! Kvapil střílel z levého kruhu, před brankou ještě dorážel Jiří Smejkal, ale Libor Kašík udržel své betony na zemi a nedovolil gól.
     
    22:05
    A první přesilovku v tomto utkání si vyzkouší také Zlín. Milan Jurčina (SPA) dostal dvě minuty za vysokou hůl a následující okamžiky stráví na trestné lavici.
     
    22:29
    Honejsek se prokličkoval přes sparťanské obránce až do zakončení, ale posléze zůstal jeden ze zlínských hráčů chvíli ležet na ledové ploše. Hra přerušena.
     
    22:39
    Kudrna udržel kotouč v útočném pásmu a to samé se o pár chvil později povedlo také Buchtelemu. Sparťané se v tomto oslabení brání zatím na výbornou.
     
    22:57
    Nosek dostal kotouč na modrou čáru a před brankou ještě clonil Claireaux. Jakub Sedláček ale nemusel zasahovat, jelikož střela šla těsně mimo branku.
     
    23:43
    Ondráček udržel kotouč na čepeli před dotírajícím Sukeĺem a hosté kombinovali. Buchta dostal nabito na modrou čáru, Sedláček ale opět zasahuje.
     
    23:59
    A znovu domácí Jakub Sedláček. Sparťanský brankář si tentokrát počkal na nebezpečnou střelu od jednoho ze zlínských hráčů z prostoru před brankou.
     
    24:35
    Sparťané svoje oslabení přečkali a mohou se soustředit na útok. Dvořáček útočil po pravé straně mantinelu, ale zlínští obránci byli včas na svých místech.
     
    24:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už ale ne! Košťálek při snaze vystřelit od modré zlomil svou hůl, což paradoxně hrálo domácím do karet. K puku se totiž dostal DAVID DVOŘÁČEK a zametl ho do branky! Asistence: Jan Košťálek.
    24:44 David DVOŘÁČEK - 2:0
     
    25:24
    Buchtele chtěl zabrzdit zlínský postup do útoku, ale neúspěšně. Poté jeden z hostujících hráčů netrefil puk přesně a jeho hokejka vylétla vysoko do vzduchu.
     
    25:48
    A domácí mají ojedinělou možnost navýšit své vedení. Jiří Ondráček (ZLN) inkasoval dvě minuty za hákování a sparťané budou hrát další přesilovou hru.
     
    26:13
    Košťálek dostal puk z modré čáry na pravý kruh ke Kvapilovi, který ještě chtěl přihrávat na druhou stranu svému spoluhráči. To se ukázalo jako špatné řešení.
     
    26:46
    Sukeĺ se prohnal kolem levé strany a chtěl zakončit. Ještě před ním ale pohotově zasáhl svou hokejkou brankář Kašík, když vypíchl puk domácímu útočníkovi.
     
    27:53
    Další dobrá střela! Jurčina střílel od modré čáry, před brankou ještě clonil Forman, ale Kašík si přesto našel dobrý výhled na puk a zamezil dalšímu nebezpečí.
     
    27:59
    Kudrna spěchal za pukem do útočné třetiny, na pomoc se vydal také Říčka a sparťané mohli znovu hrát. První jmenovaný chtěl střílel, ale puk mu sjel z hole.
     
    28:34
    Sedláček rozehrál nepřesně na hůl zlínského protihráče, ale soupeř nedokázal toho využít. Oba týmy střídají a hra za malou chvíli bude znovu pokračovat.
     
    29:11
    Sparťané nevyhráli vhazování v obranném pásmu a hosté mohli zaútočit. Tomáš Fořt střílel bez přípravy, Sedláček pouze máchl svou lapačkou, puk šel vedle.
     
    29:41
    Jeremie Blain si dojel puk v obranném pásmu a dokázal vyhodit alespoň do středního pásma. Poté se dostal k puku Říčka, ale domácí už nezaútočili.
     
    30:34
    Novotný si narazil se svým obráncem v obranném pásmu, ale hosté se daleko nedostali. Naopak zaútočil David Tomášek, Kašík předvedl jistý zákrok.
     
    30:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí utíkají do tříbrankového vedení! MIROSLAV FORMAN se vymanil od mantinelu a přesnou střelou překonal Kašíka potřetí v tomto utkání! Bez asistence.
    30:55 Miroslav FORMAN - 3:0
     
    31:26
    Buchtele se snažil dojet nahozený kotouč za brankou Kašíka, blíže k němu ale měl poslední zlínský obránce. Hra se za malou chvíli vrátí zpět k Sedláčkovi.
     
    31:57
    Pech se prodral s pukem až do útočného pásma, ale jeho spoluhráči zrovna střídali a Forman, který byl nejblíže, s tímto moc nepočítal a přihrávku minul.
     
    32:32
    Dvořák zastavil zlínské vyhození na modré čáře a domácí útočili. Dvořáček clonil před brankou Kašíkovi, který toho moc neviděl, ale prudká střela šla mimo.
     
    33:19
    Kubišovi se nepodařilo udělat oblouk u branky Sedláčka a vyvezl mohl Dvořáček. Sparťanskému útočníkovi se ale zamotal puk mezi bruslemi.
     
    34:19
    Sparťané udělali ve svém pásmu velkou chybu a Zlín znovu zaútočil. Dufek střílel z nebezpečné pozice, ale brankář Jakub Sedláček bez problémů zasáhl.
     
    34:28
    Lukáš Pech nevyhrál vhazování a střílet mohl Buchta. Sedláček zůstal tentokrát v klidu, jelikož střela byla zablokovaná prvním clonícím hráčem Sparty.
     
    35:22
    Blain se špatně dohodl se Sedláčkem, který byl nucen zasáhnout. Před ním totiž dotíral Aleš Dufek, ale sparťanský brankář pohotově zasáhl svou lapačkou.
     
    35:43
    Nosek zastavil jedoucí kotouč z útočného pásma Zlína a okamžitě nahodil zpět na Sedláčka. Ten jen zkontroloval svými betony celou situaci a rozehrál.
     
    36:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí utíkají svému soupeři na rozdíl čtyř branek! Sukeĺ posunul puk na MICHALA ŘEPÍKA, který velmi šikovně překonal Libora Kašíka a Zlín už to bude velmi těžké. Asistence: Matúš Sukeĺ, Tomáš Pavelka.
    36:20 Michal ŘEPÍK - 4:0
     
    37:12
    Dvořáček chtěl střílet z pozice mezi kruhy, ale střelu zablokoval jeden ze Zlínských. Poté střílel od modré čáry Jurčina, ale domácí obránce nemířil přesně.
     
    37:54
    Smejkalova střela byla zablokovaná, ale puk si poté vzal na svou hůl Řepík. Sparťanský kapitán vykombinoval akci pro Tomáška, jenž před brankou minul.
     
    38:26
    Pech s Buchtelem zapracovali v útočném pásmu a od modré čáry posléze střílel Dvořák. Střelu sparťanského obránce chtěl tečovat Buchtele, ale neúspěšně.
     
    38:54
    Sparťané zase v útočném pásmu. Řepík posunul puk do jízdy Rouskovi, který chtěl překonat Kašíka rychlou střelou nahoru, ale zlínský brankář kryje.
     
    39:27
    Jakub Šlahař (ZLN) dostal dvě minuty za hrubost a Zlín se bude muset znovu bránit. Sparťané mají v posledních minutách na ledě výraznou převahu.
     
    39:46
    Sparťané neudrželi kotouč v útočném pásmu a domácí obránci se museli vrátit až zpět ke svému brankáře. Druhá třetina pomalu, ale jistě končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je za námi. Sparťané odskočili do výrazného náskoku zásluhou Davida Dvořáčka, Miroslava Formana a také Michala Řepíka, který zaznamenal druhý gól dnešního večera.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50 hodin.
     
    Střely na branku: 21 – 26
     
    Hráči už krouží po ledové ploše, třetí třetina začíná už za chvíli!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Zlínští trenéři střídají své brankáře! Libora Kašíka nahradí v brance mladý gólman Daniel Huf. Uvidíme, jak se mu bude na ledě domácí Sparty dařit.
     
    40:13
    Pech nevyhrál vhazování ve středovém kruhu a domácí museli začít od své branky. Jurčina zavezl kotouč do útočného pásma, dlouho se v něm domácí neohřáli.
     
    41:42
    Zlínští svoje oslabení přečkali bez úhony. Dvořák vybídl k jízdě Kvapila na pravé straně, ale sparťané se k výraznějšímu ohrožení Hufovy branky nedostali.
     
    42:46
    Tomášek se ještě snažil nahrát kotouč na své spoluhráče mezi kruhy, tam ale byli pouze modré dresy. Pavelka tak musel zacouvat až do obranného pásma.
     
    43:21
    Pech nevyhrál buly v obranném pásmu a Zlínští zahrozili. Obránce na modré čáře chtěl střílet, ale clonící hráči domácího celku odvedli dobrou práci.
     
    44:11
    Fořt se tlačil do zakončení před brankou Sedláčka, který jen za střelou zlínského hráče pouze ohlédl. Následně sparťané posílají kotouč do bezpečí.
     
    44:54
    Tomáš Dvořák nahrál ve středním pásmu na Matúše Sukeĺa, který nahodil na branku Hufa, ale jeho spoluhráči z útočné formace zrovna střídali.
     
    45:15
    Köhler si počínal na vhazování dobře, ale Honejsek nedokázal vydolovat kotouč zpod bruslí Tomáška. Sparťané opět v útoku, ale Huf nemusel zasahovat.
     
    45:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle byla parádní akce v podání domácích! Kvapil nahrál JIŘÍMU SMEJKALOVI, který měl před brankou Hufa už poměrně jednoduchou úlohu. Asistence: Marek Kvapil, Tomáš Pavelka.
    45:44 Jiří SMEJKAL - 5:0
     
    46:01
    Zlínští se ale nevzdávají a chtějí vstřelit alespoň čestnou branku. Okál vybídl na modré čáře jednoho ze svých spoluhráčů, Sedláček i tentokrát kryje.
     
    46:12
    Obránce Dvořák se vymanil v obranném pásmu a přihrávka poté měla směřovat až na Dvořáčka, před kterým včas odehrál puk jeden ze zlínských obránců.
     
    46:39
    Pech vyhrál čistě buly na hokejku Piskáčka, který ale nepřesně rozehrál. Jeho úmysl dokonce přečetl Kubiš, ale Zlínští už nedokázali ohrozit Sedláčka.
     
    47:16
    Velká šance domácích! Pech nahrál před branku Buchtelemu, před kterým zívala už prázdná branka, ale domácí útočník minul.
     
    47:57
    Rousek sice nezískal kotouč v útočném pásmu, ale alespoň donutil soupeře odevzdat kotouč ve střední třetině. Tam byl připravený Forman a Sparta útočí.
     
    48:52
    Sedláček si neporozuměl se svými obránci a Zlínští se pomalu usazují v útočném pásmu. Navíc sparťané nestihli vystřídat, což je pro ně nevýhoda.
     
    48:54
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu malá korekce ze strany Zlína! Claireaux vystřelil od modré čáry a odražený puk si našel před brankou DANIEL GAZDA, který z pozice obránce na levém kruhu překonává a kazí Sedláčkovi čisté konto. Asistence: Valentin Claireaux.
    48:54 Daniel GAZDA - 5:1
     
    50:06
    Huf měl nyní plné ruce práce. Zlínský brankář byl už zcela mimo své pracoviště, čehož chtěl využít Pech. Sparťané ale další útočnou akci nezaznamenali.
     
    51:13
    Blain dojel puk v obranném pásmu a ve spoluhráči s Rouskem a Jurčinou dodávají klid svým spoluhráčům na dostřídání. Do útoku jedou domácí hráči.
     
    51:59
    Forman sice získal puk v útočném pásmu, ale domácí se v útoku neusadili. Naopak na druhé straně zahrozil Jiří Ondráček, proti kterému zasáhl Sedláček.
     
    52:15
    Tomášek vyhrál buly v obranném pásmu, ale domácí nedokázali přejít do útoku. Košťálek však dobře zapracoval u mantinelu a sparťané můžou jet dopředu.
     
    53:19
    Další práce pro Hufa! Smejkal podržel puk a nahrál Pavelkovi, který svou tvrdou dělovkou trefil masku zlínského brankáře.
     
    53:43
    Pech se dobře vrátil a ve středním pásmu ukradl soupeři puk na svou hokejku. Poté Zlínští přenesli hru do útočného pásma, ale Köhler úspěšný nebyl.
     
    54:29
    Rousek čekal, kde se vynoří zašlápnutý kotouč v rohu kluziště. Nakonec se ho zmocnili Zlínští a Sedláček musel zakročit po ostré střele beka Davida Noska.
     
    55:43
    A další zákrok sparťanského brankáře. David Nosek tentokrát dostal nabito na levý kruh a okamžitě se rozhodl vypálit. Sedláček i v tomto případě bezchybný.
     
    55:52
    Smejkal s Pavelkou vyvezli kotouč do útočného pásma a Huf dokonce musel zasahovat. Smejkal totiž přenechal zadovku Tomáškovi, který ale neskóroval.
     
    56:12
    Jako první byl v obranném pásmu za brankou Sedláčka Marek Kvapil a tím, že zlínští hráči vyhodili puk přes všechny čáry, rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    56:43
    Pavelka chtěl nahodit kotouč do útočného pásma, což se mu nepovedlo. Následně se ocitl Miroslav Forman v postavení mimo hru a rozhodčí hned píská.
     
    56:50
    A další prohřešek, tentokrát ze strany Zlína. Jako první byli u Sedláčka jeho obránci a rozhodčí použil píšťalku, když zapískal další zakázané uvolnění Zlína.
     
    57:13
    Jakub Ferenc se dostal s pukem až do útočného pásma a zkoušel střílet na vzdálenější tyčku Sedláčkovy svatyně. Sparťanský brankář nemusel zasahovat.
     
    57:47
    Dvořák si udělal útočný výlet až za branku Hufa, kde mu ještě pomáhali jeho spoluhráči. Sparťané se ale k další střele na zlínského brankáře nedostali.
     
    58:17
    V momentě, kdy brankář Jakub Sedláček přerušil hru, moderátor oznámil počet diváků. Těch si sem do O2 areny dnes našlo cestu celkem 9 120!
     
    58:43
    Sukeĺ nepřesně hledal Michala Řepíka a domácí se dokonce museli bránit. Sedláček tedy raději před jeho jmenovcem Pavlem Sedláčkem přerušil hru.
     
    59:04
    Rozeběhla se nám poslední minuta. Dvořák se dostal do křížku s jedním zlínským soupeřem, ale rozhodčí celou situaci uklidnili, a můžeme tak pokračovat.
     
    59:12
    Tomášek byl úspěšnější a Pavelka dostal puk až do středního pásma. Nakonec se domácí provinili zakázaným uvolněním a hra se vrátí před Sedláčka.
     
    59:24
    Dvořák ještě uklidnil hru a přes jednoho útočícího hráče Sparty se puk nakonec dostal ještě k Hufovi. Posléze zasahuje také brankář Jakub Sedláček.
     
    59:54
    Piskáček v útočném pásmu ještě hledal na modré čáře Lukáše Rouska, ale zlínští obránci byli na svých místech včas a žádné další komplikace nedovolili.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sparťané ještě ve třetí třetině zaznamenali "Pátou", když se prosadil Jiří Smejkal. Za Zlín poté pouze korigoval Daniel Gazda. Více už toho ale hosté nestihli a domů se vrací domů s prázdnou. Sparťané naopak uzmuli další tři cenné body.
     
    To byla ode mě poslední informace z pražské O2 areny. V úterý sparťané zavítají na led pardubického Dynama a my se s dalším online přenosem přihlásíme v pátek 6. března, kdy na Spartu přijede Olomouc. Do té doby na počtenou! (18:32:47)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. Řepík (Rousek, Sukeľ), 25. Dvořáček (Košťálek), 31. Forman, 37. Řepík (Sukeľ, T. Pavelka), 46. Smejkal (M. Kvapil, T. Pavelka) – 49. Gazda (Claireaux)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Košťálek, Tomáš Dvořák, Piskáček, Jurčina, T. Pavelka – Rousek, Sukeľ, Řepík – Buchtele, Pech, Forman – M. Kvapil, Tomášek, Smejkal – Dvořáček, Říčka, Kudrna.
    Berani Zlín: Kašík (41. Huf) – Freibergs, Nosek, M. Novotný, Ferenc, Řezníček, Buchta, Gazda – Köhler, Fořt, Fryšara – Okál, Honejsek, Šlahař – Herman, Claireaux, Dufek – Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček.

    Rozhodčí: Bejček, Pešina – Frodl, Kajínek

    Diváci: 9 120
    ocianews.com