Třinec – Pardubice 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 1:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 4:0 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 4:3 (po pr.) | Sparta – Zlín 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 0:4 (kon.)
Plzeň – Liberec 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
HC Olomouc
Neděle 01.03.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:20 Tobiáš HANDL - 0:4
     
    59:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přece jen hosté přidávají čtvrtou branku. Lukáš Klimek projel útočnou třetinou na pravý kruh, odkud našel skvěle postaveného TOBIÁŠE HANDLA v mezikruží. Ten vyslal na Mazance přízemní střelu, se kterou si domácí gólman nedokázal poradit a puk mu projel mezi betony až za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Klimek, Zbyněk Irgl.
     
    58:44
    Olomouc měla v závěru zápasu ještě šanci na navýšení. Krásnou kombinační hru Hanáků v provedení Koloucha zakončoval Lukáš Nahodil střelou, kterou Mazanec dokázal vyrazit vysoko nad branku.
     
    54:20
    Petr Kolouch si krásně nabruslil až do útočné třetiny a před sebou měl už pouze Mazance. Střelou k pravé tyčce se však trefil pouze do brankové konstrukce a puk vyletěl druhou stranou pryč.
     
    54:14
    Po střele jednoho z domácích udržel Lukáš puk ve své výstroji, před jeho brankou se ale strhla mela několika hráčů. Vylučovat se nebude.
     
    53:30
    Tutovka Hradce. Po střele Nedomlela od modré vyrazil olomoucký gólman puk pouze na hokejku Radima Šaldy. Ten pálil do odkryté branky, Jan Lukáš se ze za jeho střelou však dokázal skvěle vrátit.
     
    51:11
    Další hradecká šance na snížení. Vyrubalík se provinil podrážením.
     
    50:10
    VIlém Burian pálil z levé strany a překonal Mazance mezi betony, domácí gólman byl však naštěstí natočen tak, že kotouč proklouzl brankovištěm pouze mimo branku.
     
    45:12
    Olomouc je dnes vylučovanější. Zbyněk Irgl si odpyká dvě minuty za vysokou hůl.
     
    44:57
    Radim Šalda si několikrát klepl o přihrávku na modré čáře, obdržel ji ale o několik okamžiků později, než potřeboval a jeho následná střela byla vyražena nad olomouckou branku.
     
    34:21
    Hradečtí už obměnili hráče na ledě a ti si připisují první šance. Jakub Lev dobře zamotal hostující obranu a pálil zprava na branku. Jeho střelu vyrazil Lukáš před sebe, odkud se na brankoviště dral Lukáš Žejdl, dorazit kotouč až do branky se mu ale nepodařilo.
     
    32:46
    Vojtěch Tomeček se provinil útočným faulem, když hrál vysokou holí. Po krátké komerční přestávce si tak Hradečtí zahrají přesilovou hru.
    30:19 Lukáš NAHODIL - 0:3
     
    30:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To už pro Hradecké nevypadá dobře, Olomouc jde do tříbrankového trháku. Lukáš Klimek našel z pravé strany osamoceného LUKÁŠE NAHODILA, který stál na brankovišti. Když k němu tak kotouč doklouzal, neměl olomoucký útočník problém dostrkat puk až za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Klimek, Zbyněk Irgl.
     
    28:16
    Radek Smoleňák dostal krásnou přihrávku od Cingela na pravý kruh. Se svou střelou si ale dal chvíli na čas, Jan Lukáš se tak v brankovišti zvládl přesunout a vychytat hradeckého kapitána.
     
    26:45
    Zdeněk Čáp teď dvakrát pálil od modré. Obě jeho střely byly prudké, Jan Lukáš ale zvládl kotouč vždy vyrazil daleko před sebe.
    24:20 Jan KNOTEK - 0:2
     
    24:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc se z ničeho nic dostává do dvougólového vedení. David Ostřížek kotouč po vyhraném vhazování nahodil na branku, Mazanec ho však vyrazil pouze před sebe. Tam se ho ujal JAN KNOTEK a střelou pod horní tyč si připsal už druhý gól večera. Asistence: David Ostřížek.
     
    22:40
    Patrik Miškář nahrával najíždějícímu Žejdlovi před branku, druhý jmenovaný byl však atakován jedním z hostujících obránců a nemohl efektivně zakončovat.
     
    20:56
    Obrovská šance pro Hradec. Matěj Chalupa dostal z rohu nabito do mezikruží a pálil z první, Jan Lukáš ale dokázal kotouč zachytit svou lapačkou.
     
    12:00
    Jakub Lev střílel z prostoru před brankou, Jan Lukáš se proti němu však vytáhl skvělým zákrokem betonem a kotouč odrazil do rohu kluziště. Velká škoda pro Hradec.
     
    08:06
    Pozor, Knotek s Klimkem si ve vlastním oslabení najížděli do slibné šance, první jmenovaný však v rychlosti minul hradeckou branku.
     
    07:36
    Přesilovku si zahrají také domácí. Vilém Burian se provinil hákováním.
    06:28 Jan KNOTEK - 0:1
     
    06:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté rychle využili přesilovku a ujímají se v zápase jako první vedení. David Škůrek napřáhl na modré, před brankou se ale dobře ochomýtal JAN KNOTEK, který úspěšně tečoval kotouč až do hradecké sítě. Asistence: David Škůrek, Pavel Musil.
     
    06:28
    Z technických důvodů nemůže být hradecká trenérská výzva provedena, gól tak platí.
     
    06:28
    David Škůrek napřáhl na modré a jeho střela zapadla až do branky. Rozhodčí však ještě zkoumají video, zda nedošlo k postavení hráče v brankovišti.
     
    05:58
    Richard Nedomlel nedovoleně odstavil jednoho z hostů ve vlastním obranném pásmu a odpyká si tak dvě minuty za nedovolené bránění.
    Marken.cz

    Anna Marie Kokrhounová

    Branky a nahrávky: 7. J. Knotek (Škůrek, P. Musil), 25. J. Knotek (Ostřížek), 31. Nahodil (Klimek, Irgl), 60. Handl (Klimek, Irgl)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík (A), Šalda – Jergl, Klíma, Perret – Orsava, Lev, M. Chalupa – Smoleňák (C), Cingel, R. Pavlík – Žejdl, Koukal, Miškář – Dragoun.
    HC Olomouc: Lukáš (Mokrý) – Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek (A), Jaroměřský, Vyrůbalík (C) – P. Musil, Nahodil, Klimek – Irgl, J. Káňa, Burian – Olesz, J. Knotek (A), Ostřížek – Skladaný, Kolouch, V. Tomeček – Handl.

    Rozhodčí: Šír, Úleha – Ganger, Klouček

    Diváci: 4288
    thejrc.org