Florida – Calgary 0:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 5:3 (kon.) | Minnesota – Washington 3:4 (kon.)
Anaheim – New Jersey 0:3 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
New Jersey Devils
Pondělí 02.03.2020, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Pavel Zacha (NJD): 2+0, 5 střel na branku, čas na ledě 13:21 (04:42:01)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Cory Schneider (NJD): 34, zákroků, 100% úspěšnost.
    2. Pavel Zacha (NJD): 2+0
    3. Dakota Mermis (NJD): 0+0
     
    Utkání je definitivně za námi. New Jersey v každé ze třetin přidalo po jedné brance a po zásluze se tak raduje ze dvou bodů do tabulky. Dvěma góly se blýskl český útočník Pavel Zacha a pochvalu si určitě zaslouží i Cory Schneider, který si po více než roce připsal čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Anaheim si v závěrečných minutách nevytvořil žádný ofenzivní tlak, a tak zápas pomalu ale jistě končí jistou tříbrankovou výhrou hostujícího týmu.
     
    58:34
    Danton Heinen bl sice v dobré palebné pozici, pak možná ale už překombinovně hledal spoluhráče na opačné straně útočného pásma. Jeho přihrávka navíc ani neprošla, neboť se ji zmocnil jeden z pozorných domácích obránců.
     
    57:20
    Rickard Rakell jel s kotoučem po pravém křídle, načež to zkusil na vzdálenější tyč. Jeho projektil letěl sice velmi svižně, ale o to méně přesně. Kotouč se vymotal jen těsně kolem pravé tyče z brankářova pohledu.
     
    56:11
    Sonny Milano se hnal s kotoučem na holi na branku, načež pálil z poměrně těsné blízkosti. Jeho pokus letěl po ledě, načež ho Schneider zastavil svými betony a následně přikryl pod svou rukavici.
     
    55:10
    Travis Zajac dostal přihrávku na pravý kruh z brankářova pohledu. Odtud poté z první plácl do puku, nicméně brankovou konstrukci neohrozil, jeho střela totiž letěla poměrně výrazně mimo levý horní roh.
    53:56 Nico HISCHIER - 0:3
     
    53:56
    Devils právě vstřelili branku!
    Hostující celek jde do již třígólového vedení! Carrick nahodil od modré čáry, přičemž do jeho pokusu před brankovištěm stihl sáhnout NICO HISCHIER. Gibson se sice položil na led, na tuto teč ale nestačil. 3:0! Asistence: Connor Carrick.
     
    53:32
    Ani nyní se Anaheimu nepodařilo se v útočném pásmu na delší dobu udržet. Devils se osvobodili a při následném útoku se domácí celek dostal jen do postavení mimo hru, které tak vrátí hru do neutrálního pásma.
     
    52:36
    Schenider si poradil se střelou z těsné vzdálenosti od jeho branky, aby následně jeden z jeho spoluhráčů vyhodil kotouč přes všechny čáry a poslal zdravici až ke Gibsonovi.
     
    51:52
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Kevin Rooney – 2 min., sekání).
     
    51:33
    Travis Zajac ujel se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Jeho následná střela mířila na vzdálenější tyč. Gibson si dobře poradil, když Zajacův pokus možná stihl vytěsnit svou levou rukou.
     
    51:10
    Rakell přispěchal i s dalším pokusem. Ten tentokrát letěl z vrcholku pravého kruhu. Schneider se proti němu položil na led a z pomoci betonů a své rukavice kotouč uschoval mimo dosah soupeřových útočníků.
     
    50:35
    Rakell si najel k mantinelu, odkud pak nahodil směrem na vzdálenější tyč, zde našel pouze jednoho ze soupeřů, který si ale málem kotouč srazil do vlastní sítě. Schneider puk stihl jen tak tak zachytit.
     
    49:43
    Anaheim dobře zakombinoval v útočném pámu, zčehož mohl těžit Christian Djoos, který dostal přihrávku před branku. Z první pak ale našel jen Schneiderovu lapačku, která se skvěle vymrštila přesně, kam bylo třeba.
     
    48:24
    Dakota Mermis nebyl na modré čáře sice v úplně komfortní pozici, přesto zkusil své štěstí. Jeho pokus nakonec nebyl vůbec špatný, nicméně letěl spíše jen doprostřed branky, a tak s ním neměl Gibson výraznější potíže.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 18. Zacha (Bratt, P. K. Subban), 24. Zacha (Bratt, P. K. Subban), 54. Hischier (C. Carrick)


    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Manson, Guhle, Del Zotto, Ja. Larsson, Irwin, Djoos – Rakell, Getzlaf, Milano – Sherwood, Henrique, Heinen – Silfverberg, Backes, Jones – Rowney, Agozzino, Deslauriers.
    New Jersey Devils: Schneider (Blackwood) – P. K. Subban, Müller, Severson, Mermis, C. Carrick, Claesson – Palmieri, Hischier, J. Hughes – J. Anderson, Zajac, Wood – N. Gusev, Zacha, Bratt – Hayden, M. McLeod, Rooney.

    Rozhodčí: Nicholson, Lee – Gawryletz, Smith
    ocianews.com