Florida – Calgary 0:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 5:3 (kon.) | Minnesota – Washington 3:4 (kon.)
Anaheim – New Jersey 0:3 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
12:1 (3:1, 6:0, 3:0)
HC Slavia Praha
Pondělí 02.03.2020, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga - o pořadí v play-off • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prší, prší Budvárek, line se arénou z úst domácích fanoušků. A bodejť by ne! Svěřenci Václava Prospala k tomu dlai pádný důvod. Výkon, který se jen tak nevidí. V soupeřově síti nakonec skončilo dohromady dvanáct branek! (20:06:09)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    René Vydarený to zkusil od modré čáry. Jeho pokus Michajlov stihl vyrazit mimo nebezpečí. Následně se ale k hostujícímu gólmanovi kotouč vrátil a tentokrát končí ve výstroji. Násleudje tedy vhazování.
     
    58:32
    Zápas už se nyní bude zřejmě jen dohrávat. Motor má puk ve svém držení, ale niakm se s ním již nežene.
    57:57 Radek PROKEŠ - 12:1
     
    57:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Což k tomu říct! Jsme svědky dvanácté branky! Albert Michnáč posunul kotouč přesně mezi oba kruhy. Z těchto místo jej pak do horního růžku dopravil Radek Prokeš. Asistence: Albert Michnáč, Zdeněk Doležal.
     
    56:13
    Martin Beránek dostal přihrávku na pravý kruh, odkud zkusil své střelecké štěstí. Michajlov ale včas zaklekl a Beránkův pokus bezpečně uschoval někde mezi na své hrudi.
     
    55:10
    Martin Novák si našel střeleckou pozici, když si najel zhruba někam mezi oba kruhy. Odtud pak vyslal ze své hole dělovku na vzdálenější tyč, ovšem tu jen těsně netrefil.
     
    54:39
    Jakub Suchánek nastřelil kotouč na slávistickou branku už ze středního kruhu. Michajlov se nenechal nachytat a jeho pokus drží bezpečně ve výstroji. Po komerční přestávce se tak bude vhazovat v domácím útočném pásmu.
     
    53:31
    Raška se vrací zpět na ledovou plochu, rovnou se zapojuje do obranné činnosti svého celku.
     
    52:43
    Václav Veber měl kotouč na své holi, načež ho směřoval na spoluhráče někam mezi oba kruhy. Tam ho ale ani jeden ze slávistů nesebral a nedostal se tím pádem do střelecké pozice.
     
    51:38
    Tomáš Šmerha dostal nabito na modrou čáru a vyslal poměrně zajímavou střelu. Ta byla sice razantní, nicméně ji scházela potřebná přenost. Klouček mohl být v klidu.
     
    50:54
    Roman Přikryl se hnal pro kotouč, který směřoval na slávistického brankáře. Michajlov ho nakonec jen tak tak stihl rozehrát z doshau českobudějovického útočníka.
     
    49:29
    Na dnešní utkání si do Budvar arény našlo cestu 5 764 diváků.
     
    48:31
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min. + osobní trest do konce utkání, faul kolenem). Trest odpyká Adam Raška.
     
    48:31
    Robin Všetečka zůstal ležet na ledové ploše. Zatím se nezvedá a je u něj celá jeho formace, která mu pomáhá na brusle. Snad bude hostující útočník v pořádku.
     
    47:40
    Vít Christov se hnal do zakončení, měl poměrně dobrou rychlost, ale jeho zakončení skončilo jen na výražečce slávistického brankáře, který si připisuje úspěšný zákrok.
     
    46:47
    Nyní se hraje především ve středním pásmu. Motor má kotouč na svých holích a snaží se přejít do pásma. Uvidíme, zda se mu to povede, nebo už ze svého útočného snažení trochu ubere.
    44:22 Jakub SUCHÁNEK - 11:1
     
    44:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak důvodů k radosti je dnes pro domácí fanoušky rovnou jedenáct! Matouš Venkrbec dostal kotouč na JAKUBA SUCHÁNKA, a ten si při velké radosti připisuje ke svým třema asistencím také přesný zásah! Asistence: Matouš Venkrbec, Vít Christov.
     
    43:54
    Společně s desátou brankou probíhá v Budvar aréně také mexická vlna. Domácí fanoušci dnes mají jednoznačný důvod k radosti.
    42:15 Adam Raška I - 10:1
     
    42:15
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí fanoušci jsou na nohou! Desátá branka je tu! ADAM RAŠKA udělal dvě kličky, načež se dostal do zakončení a z bekhendu si připisuej již svou čtvrtou trefu! Bez asistence.
     
    41:36
    Českobudějovičtí hokejisté se nejprve provinili zakázaným uvolněním, které vrátilo hru před Milana Kloučka. Odtud ho pak domácí dostávají k soupeřově brance a jdou střídat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další dějství je za námi a z pohledu domácích se jednalo o naprosto jednoznačnou záležitost. Motor Slavii nasázel rovnou šest přesných zásahů
    a vede již osmibrankovým náskokem! Zda dokoná i metu, kterou si fanoušci žádali, tedy desátý zásah, můžeme sledovat zhruba od 19:30, kdy začne poslední dvacetiminutovka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:13
    Jakub Suchánek přispěchal s další střelou od modré čáry. Jeho pokus Martin Michajlov drží bezpečně ve výstroji. Bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    38:43
    Tomáš Šmerha dostal nabito na vrcholek kruhu, odkud vypálil z první. Jeho pokus byl sice razantní, ovšem otřel se o některou z holí a nakonec končí vysoko v ochranné síti, div ji nepřeletěl.
     
    37:43
    Českobudějovičtí hokejisté jsou i nyní nastěhováni v útočném pásmu. Domácí fanoušci si stále žádají desátou trefu. Tak uvidíme, zda jim Motor vyhoví a dosáhne na vytouženou metu.
    36:21 Adam Raška I - 9:1
     
    36:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí fanoušci si žádají desátou branku. ADAM RAŠKA se objevil ve střelecké pozici a ani tentokrát nezaváhal. Jeho střela končí v brance, což znamená, že domácí útočník kompletuje hattrick! Asistence: Albert Michnáč, Jakub Suchánek.
     
    35:34
    Filip Kuťák ujel se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Kuťák vzal celou akci na sebe, když pálil po ledě. Jeho pokus Klouček vyrazil.
     
    34:27
    Tomáš Duda se ujal kotouče na útočné modré čáře. Poté ho vyslal k bližší tyči, s čímž neměl Milan Klouček výraznější problémy. Puk v pohodě vyrazil a dostal ho mimo nebezpečí a dosah slávistických hráčů.
     
    32:21
    Albert Michnáč dostal nabito na pravý kruh. Se střelou trochu váhal, a tak se Michajlov stihl přesunout a následnou střelu schoval přesně ve své lapačce.
     
    31:50
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Filip Vlček – 2 min., podrážení).
     
    31:36
    Jakub Suchánek zkoušel vypálit od modré čáry. Jeho pokus zablokoval jeden z clonících hráčů, a ten obrací hru na opačnou stranu.
     
    29:17
    Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Roman Málek, přichází Martin Michajlov.
    29:17 Zdeněk DOLEŽAL - 8:1
     
    29:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné, ve slávistické síti se třepotá další puk! ZDENĚK DOLEŽAL se pohyboval v prostorech před hostující brankou, kam se k němu snesl kotouč a domácí útočník ho pak doplácnul až za Málkova záda! Asistence: Jakub Suchánek.
     
    28:33
    René Vydarený měl poměrně dost prostoru na modré čáře, a tak nahodil. Jeho pokus směřoval doprostřed branky, s čímž neměl hostující brankář Roman Málek výraznější problémy. Svými betony ho dostává mimo nebezpečí.
    27:37 Jakub BABKA - 7:1
     
    27:37
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to je kanonáda domácího týmu! Jakub Suchánek poslal puk na branku, načež ho ještě stihl tečovat JAKUB BABKA, který zapisuje přesnou trefu! Asistence: Jakub Suchánek, Radek Prokeš.
     
    27:03
    René Vydarený si najel dobře na kotouč a nechybělo mnoho, aby přidal svůj druhý zásah. Českobudějovický obránce mířil na vzdálenější tyč. Puk šel ale jen po ledě, a tak s ním neměl Roman Málek výraznější problémy.
    26:12 Adam Raška I - 6:1
     
    26:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A vzápětí jsme svědky také druhé trefy! Po nahození od modré čáry se kotouč dostal z brankářova pohledu k levé tyči. Zde byl ADAM RAŠKA, jenž zvednul puk přesně do horního růžku. Asistence: Zdeněk Doležal, Ivan Lytvynov.
    25:37 Karel PLÁŠIL - 5:1
     
    25:37
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budvar arénou zní Pátá! Václav Karabáček našel pohotovou přihrávkou KARLA PLÁŠILA, který si sjel z obranných řad do těch útočných. Poté Málka vykoupal a zapsal další branku v hostující síti. Asistence: Václav Karabáček, David Gilbert.
     
    24:38
    Adam Kubík byl v útočném pásmu úspěšný na vhazování, načež Václav Veber zkoušel vypálit od modré čáry. Jeho pokus ale ovšem neujal. Byl totiž zablokován a skončil vysoko nad horní tyčkou. Slavie se i nadále drží v pásmu.
     
    23:12
    Jakub Babka objel hostující branku s kotoučem na holi, načež adresoval přihrávku na modrou čáru, kde stál Jakub Suchánek. Ten zkusil štěstí z první. Po jeho pokusu následovaly menší zmatky na brankovišti, které ale Málek zažehnal.
     
    21:49
    Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Martin Michajlov, přichází Roman Málek.
    21:49 Václav KARABÁČEK - 4:1
     
    21:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu čtvrtý zásah, který se třepotá ve slávistické svatyni! VÁCLAV KARABÁČEK sebral kotouč na svou hůl, přičemž stál velmi blízko branky. Poté jej poslal přesně mezi betony až za brankovou čáru. Asistence: Martin Novák.
     
    20:42
    Hra se hned zkraje periody přesunula za českobudějovickou branku, kde oba týmy sváděly souboj o kotouč. Poté jej vybojovala Slavia, která střílela zblízka branky. Klouček byl však pozorný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která se vlekla, ovšem nabídla poměrně velké množství slibných šancí. Většinou v útočném pásmu Českobudějovických. Poté, co Jihočeši skóre obrátili ve svůj prospěch, vedou o dvě branky. Zda se Slavia svému soupeři opět přiblíží, budeme sledovat zhruba od 18:30, kdy začne prostřední dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:10
    Jan Novák dostal kotouč na modrou čáru. Odtud ho pak poslal přímo na branku, kde byl pozorný Milan Klouček. Ten ho svými betony dostal mimo nebezpečí.
     
    18:29
    Hra je v první třetině zatím velmi rozkouskovaná a plyne velmi pomalu. úvodní dějství se hraje již více než čtyřicet minut. Přitom jsme byli svědky dalšího zakázaného uvolnění, které vrátí hru před Martina Michaljova.
     
    17:28
    Matouš Venkrbec dostal přihrávku mezi oba kruhy, načež si kotouč srovnal na holi a dostal se do střelecké pozice. Střílel z bekhendu, ovšem jeho pokus až na branku neprošel.
     
    16:19
    Už to vypadalo, že by se Radek Prokeš mohl dostat do zajímavé pozice. Jeho útočné snažení ale nakonec zastavil čárový sudí, kterému neuniklo postavení mimo hru.
     
    15:52
    Českobudějovičtí hokejisté se drží na kotouči a uplynulé minuty jim vlily potřebnou krev do žil. Nyní se domácí snažili o rychlou rozehrávku, ovšem puk končí jen na zakázaném uvolnění.
    14:18 Zdeněk DOLEŽAL - 3:1
     
    14:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí odskakují do dvoubrankového vedení! René Vydarený dostal kotouč za branku, kde stál ZDENĚK DOLEŽAL. Ten hostující svatyni odjel a zasunul přesně u levé tyče z gólmanova pohledu. Asistence: René Vydarený, Roman Přikryl.
     
    13:42
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Filip Kuťák – 2 min., držení).
    11:51 René VYDARENÝ - 2:1
     
    11:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí fanoušci se radují, Motor jde totiž do vedení! RENÉ VYDARENÝ dostal nabito na modrou čáru a dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Matouš Vrnkrbec, Jakub Babka.
     
    10:23
    Vítězslav Bílek se ujal kotoču ihned po vhazování v útočném pásmu. Bílkův pokus pozorný Milan Klouček uschoval ve své výstroji, tudíž následuje další vhazování.
    09:53 Adam Raška I - 1:1
     
    09:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme srovnáno! Jihočeši srovnávají skóre a můžeme začít odznovu. Zdeněk Doležal poslal kotouč mezi kruhy, kde stál ADAM RAŠKA. Ten pak z první poslal střelu přesně do horního růžku. Asistence: Zdeněk Doležal, René Vydarený.
     
    08:59
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Daniel Vrdlovec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:35
    Tomáš Šmerha získal kotouč na svou hůl. Nic moc nevymýšlel a zkusil hned střelecké štěstí. Jeho pokus ale zůstává bez gólového využtí. Milan Klouček byl připraven.
     
    07:03
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Conor Allen – 2 min., podrážení).
     
    06:23
    Ivan Lytvynov nahodil kotouč na branku, načež se vhazovalo po jeho pravici. Na Martina Nováka pak zívala velmi solidní šance, po několika dorážkách a pokusech Českobudějovických ale slávistická obrana odolala.
     
    05:38
    Českobudějovičtí hráči se stále drží v útočném pásmu a snaží se o vyrovnání. Slavia ale zatím odolává. Nyní pálil od modré Allen. Jeho pokus byl ale zablokován a končí vysoko nad horní tyčkou.
     
    05:12
    Roman Přikryl dobře udržel kotouč při přechodu do útočného pásma, načež se obotčil kolem slávistického obránce a poslal kotouč před branku. Na jeho vzdušnou přihrávku ale najíždějící Adam Raška nedosáhl, byl totiž blokován protihráčem.
     
    04:10
    Martin Beránek se s kotoučem na holi stáhnul blíže k brance, načež zamířil k bližší tyči. Tu nakonec jen těsně minul, ovšem Martin Michaljov se i tak stihl přemístit a u tyče příliš prostoru nenechal.
     
    03:31
    S dalším střeleckým pokusem přispěchal Václav Karabáček, jehož pokus letěl nakonec jen vysoko nad horní tyčku. Následně se Motor ale drží na kotouči a bude moci zkusit zaútočit znovu.
     
    02:53
    Albert Michnáč ujel společně s Jakubem Babkou do přečíslení dva na jednoho. Ce,ou akci zakončoval druhý jmenovaný, nicméně na slávistického brankáře si nepřišel. Jeho pokus totiž Michaljov drží bezpečně ve výstroji.
    02:18 Filip KUŤÁK - 0:1
     
    02:18
    Slavia právě vstřelila branku!
    Máme tu první branku dnešního zápasu! FILIP KUŤÁK se dostal ve středním pásmu ke kotouči, následně nabral rychlost a dostal se do samostatného úniku. Z bekhendu pak zakončil přesně k levé tyči z brankářova pohledu. Bez asistence.
     
    01:27
    Ivan Lytvynov si najel k mantinelu, kde se nacázel odražený kotouč. Odtud ho pak poslal na bližší tyč, kam se však Michaljov přesunul včas a kotouč dostal mimo nebezpečí a mimo dosah českobudějovických hráčů.
     
    00:20
    Jan Novák dostal přihrávku na modrou čáru ihned po vhazování v útočném pásmu. Jeho pokus ale až na branku nedoletěl, Novákův pokus totiž skončil jen na prvním clonícím hráči.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Dvořák) – Plášil, Kachyňa, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Babka, Prokeš, Michnáč – Raška I, R. Přikryl, Z. Doležal.

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Hejda, J. Novák, Barák, Veber, T. Duda, Ryzák, Valík – Šmerha, Kubík, Bílek – J. Doležal, Vrdlovec, Šteiner – Vlček, Kuťák, M. Ondráček – Furch, Kubica, Všetečka.

    Rozhodčí: Wagner, Jaroš – Hejl, Podrazil.
     


    HC Slavia Praha

    Slavia se na začátku druhé poloviny základní části zdála být ve velké formě. S blížícím se play off ale její výkony trošičku upadají. V posledních pěti zápasech si dokonce nepřipsala ani jednu výhru. Poslední vítězný zápas se datuje k 15. únoru, kdy se Pražanům podařilo porazit přerovské Zubry.

    Sešívanou ofenzivu táhne Tomáš Šmerha, který získal již parádní 58 bodů. Patří tak mezi tři nejproduktivnější hráče ligy vůbec. Před ním už je pouze Daniel Voženílek a Petr Kafka.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté se mohou stále spokojeně vyhřívat na první příčce tabulky Chance ligy. A neopouští je ani forma, kterou nastolili. V posledních dvaceti dvou zápasech ztratili pouhé dva zápasy. Povedlo se jim vybojovat i těsný zápas v prvním kole, když porazili těsně o jednu branku Chomutov.

    Jediný otazník visí nad situací v brankovišti. Zde se při tréninku zranil Jan Strmeň. Zranil se i kladenský Godla, a tak Brízgala, jenž byl v Motoru na hostování, musel k Rytířům vrátit. Nyní je tak celá tíha na zádech Milana Kloučka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 10. Raška I (Z. Doležal, Vydarený), 12. Vydarený (Venkrbec, Babka), 15. Z. Doležal (Vydarený, R. Přikryl), 22. Karabáček (M. Novák), 26. Plášil (Karabáček, Gilbert), 27. Raška I (Z. Doležal, Lytvynov), 28. Babka (Suchánek, Prokeš), 30. Z. Doležal (Suchánek), 37. Raška I (Michnáč, Suchánek), 43. Raška I, 45. Suchánek (Venkrbec, Christov), 58. Prokeš (Michnáč, Z. Doležal) – 3. Kuťák


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Dvořák) – Plášil, Kachyňa, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Babka, Prokeš, Michnáč – Raška I, R. Přikryl, Z. Doležal.
    HC Slavia Praha: Michajlov (22.–30. Málek) – Hejda, J. Novák, Barák, Veber, T. Duda, Ryzák, Valík – Šmerha, Kubík, Bílek – J. Doležal, Vrdlovec, Šteiner – Vlček, Kuťák, M. Ondráček – Furch, Kubica, Všetečka.

    Rozhodčí: Wagner, Jaroš – Hejl, Podrazil

    Diváci: 5 764
    thejrc.org