Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
konec
Tisková konference FK Ústí nad Labem

Úterý 03.03.2020, 10:00 • tiskové středisko, Městský stadion, Masarykova 780/228, Ústí nad Labem-Bukov • Tiskové konference
     
    Tisková konference FK Ústí nad Labem poodhalila zajímavé informace týkající se cílů nejen pro jarní část soutěžního ročníku 2019/2020. Představen byl také kádr a mimo jiné byla zhodnocena zimní příprava.

    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (11:22:58)
     
    11:01
    Oficiální část tiskové konference je u konce.
     
    11:00
    Mgr. Aleš Křeček:

    "V hlavě sestavu na první mistrovský zápas máme, máme maximálně dva až tři otazníky. Ať to postavím, jak to postavím, výraznou chybu udělat nemůžu. K brankářům se nechci vyjadřovat, kde má stoprocentní důvěru Juraj Šimurka. Máme dva kvalitní gólmany, budu respektovat jeho rozhodnutí."
     
    10:57
    Václav Kožíšek:

    "Peníze hráčům chodí včas, pouze jednou na podzim kvůli administrativní chybě bylo zpoždění čtyři až pět dnů."
     
    10:55
    Jan Peterka:

    "Chtěli bychom promluvit do předních příček, co se týká baráže. Záleží na prvních třech zápasech. Šest bodů z prvních tří jarních kol bychom považovali za úspěch. Věřím, že máme na to Brno doma porazit."
     
    10:52
    Václav Kožíšek:

    "Nebýt Jiřího Hory, tak se nedohrála minulá sezóna. Patří mu za to velký dík."
     
    10:49
    Václav Kožíšek:

    "V Ústí nad Labem jsme zvyklí na horší podmínky. V podmínkách, jakých zde postoupil Svatopluk Habanec, také nebyly jednoduché."
     
    10:48
    Václav Kožíšek:

    "Fotbal se hraje pro lidi, nemůžeme sport podřídit ekonomice. Z mého pohledu se dívám, jestli budu moct nějaké věci ovlivňovat, proto se díváme již na sezónu 2020/2021."
     
    10:46
    Václav Kožíšek:

    "V pondělí jsme seděli na obědě s vedením ústeckého hokejového klubu a trochu jsme zlehčili situaci tím, že se spojíme. Nicméně od majitele máme jasné zadání. Chci ústecký fotbal zachovat, cesta není jednoduchá. Jsem dva roky krizový manažer, výsledek je toho, že se nespadlo a hrajeme profesionální soutěž. Nikdy to není jednoduché, jsme rádi za Jiřího Horu za to, že peníze do toho vložil. Není to ale východisko, aby do toho neustále vkládal vlastní peníze. Nikomu se nebude chtít dlouhodobě do toho peníze dávat."
     
    10:44
    Václav Kožíšek:

    "Velký přechod z mládeže je do dospělého fotbalu. Schází nám "B" mužstvo a někteří hráči ztráceli v dorostu motivaci. O hráče se staráme, začali jsme hráče držet a posílat do divizí, aby se zdokonalovali dále. I mladší ročníky poté vidí, že mají šanci probojovat se jednou do kádru, připravovat se s dospělými na soustředění. Jsou to kroky, které se nám nyní daří. Nejsem také nadšený z toho, že nemáme vyšší rozpočet, ale finanční situace v Ústí nad Labem je taková, jaká je. Musíme poděkovat městu, které se na chodu podílí."
     
    10:40
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Marek Krátký i Daniel Richter patřili do základní sestavy, byli to hráči, kteří pravidelně hráli. Takové hráče za nula korun neženete. Někdy jsem od nich čekal více, jejich potenciál směřoval k lize, ale v některých momentech to nenaplňovali. Mluvil jsem o to s nimi, jak vidím jejich možnosti. Jsou to hráči v ideálním fotbalovém věku, kdy by měli zúročit svoji fotbalovost. Nevím, jaké budou další kroky Marka Krátkého, naznačoval mi zahraničí. Je to vždy o vnitřní motivaci hráčů. Jsem sám zvědav, jak se bude jeho kariéra vyvíjet. S Danielem Richterem budu počítat jakoby v další sezóně smlouvu prodloužil."
     
    10:36
    Václav Kožíšek:

    "Mládež máme zabezpečenou. Byl jsem iniciátor, který do Ústí nad Labem Jiřího Horu přivedl. Veškerý hráčský výstup směřuje k "A"-týmu."
     
    10:34
    Václav Kožíšek:

    "V mládeži máme rozpočet 12 – 13 miliónů Kč, který se ale daří naplňovat z dotací. Nevím, co by se ale stalo, když by naše "A" mužstvo spadlo do nižší soutěže. Na chodu mládeže se Jiří Hora nepodílí, fungujeme samostatně, přestože jsme jeden klub."
     
    10:32
    Václav Kožíšek:

    "Bohužel náš rozpočet je dán majitelem a musíme ho dodržet. Boj o peníze je neustálý, sportovní stránka je na naše podmínky velice dobrá. Jiří Hora do toho šel s nějakou vizí, která se v průběhu postupně změnila. Financování není jednoduché, měli jsme jinou představu, jak by to mělo fungovat. Nejde to ale tak rychle. Jiří Hora myslel, že to bude rychlejší, ale nebyl si vědom, co profesionální fotbal přináší."
     
    10:29
    Václav Kožíšek:

    "Odchod Marka Krátkého byla i otázka peněz. Otazník byl i nad Danielem Richterem. Majitel chtěl vidět nějaké úsporné opatření. Zastupitelnost u pozice, kterou hrál Marek Krátký, je. Budeme vše dávat dohromady po sezóně podle jeho hostování v Sokolově. V zimě byla možnost hráče zpeněžit, musíme jim nabídnout nebo prodloužit smlouvu. Pokusili jsme je o to v tomto období je zpeněžit."
     
    10:27
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Deadline na moje další pokračování pevně stanoven nebyl, podepsáno nemáme ani jeden z mých kolegů. Chápu, že klub na to tlačí, aby věděl, se kterým trenérem půjdou do dalšího ročníku. Vedli jsme na toto téma několik rozhovorů, momentálně nejsem rozhodnutý. V průběhu dvou a půl let se objevilo několik nabídek, přicházely průběžně, naposledy to byla první slovinská liga, která mě ale neoslovila natolik, abych opustil tento tým."
     
    10:25
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Přemýšlel jsem chvilku, že podepíšu v Ústí nad Labem dlouhodobý kontrakt. S panem Horou jsme měli stejný pohled na věc a ambice o tuzemskou nejvyšší soutěž. Přes zimní přípravu jsem s majitelem nemluvil. Snažíme se soustředit na to, co můžeme ovlivnit, abychom byli dobře připravení, dělali dobré výsledky a důstojně odehráli jarní část. Máme kvalitu, věřím, že se to podaří. Potřebuji mít jasně daný cíl, jak k tomu klub směřuje, jaké jsou kompetence lidí a garanci, že to tak bude dlouhodobě. Moje ambice byla, že jsem si myslel, že postoupím s tímto týmem do první ligy, předložil jsem čtyřletý plán, kde vrchol byl postup. Nejdříve jsem si myslel, že se mu to líbilo, ale nyní o tom nejsem přesvědčen, že by chtěl jít stejnou cestou."
     
    10:21
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Pokud chceme se dotlačit na baráž, je třeba zvládnout začátek. Nečeká nás nic jednoduchého v Prostějově, klíčové zápasy jarní sezóny budou s Brnem a Pardubicemi. Musíme jít zápas od zápasu. Favorit na postup z prvního místa je Brno."
     
    10:20
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Marek Krátký nám vytvářel konkurenci na pravém beku, mohl hrát i o post výše, na křídle nebo záloze. Máme kvalitního hráče Marka Stradu, který je schopen hrát na vysoké úrovni. Pokud nebude Marek Strada moct hrát, budeme muset hrát jinak."
     
    10:19
    Václav Kožíšek:

    "Jiří Hora je ochoten navyšovat rozpočet do investic, do hráčů. Spolupracujeme se dvěma skauty, kteří nám budou tipovat a zhodnocovat hráče. Na trhu je spoustu hráčů, každý něco nabízí a vychvaluje a není jednoduché se trefit správně. Musíme v tom být opatrní."

    Zdeněk Kamínek ml.

    Téma tiskové konference:
    - hodnocení zimní přípravy
    - cíle a představení kádru pro jarní část soutěžního ročníku 2019/2020
    Účastníci tiskové konference:
    - Václav Kožíšek (předseda představenstva FK Ústí nad Labem)
    - Mgr. Aleš Křeček (hlavní trenér FK Ústí nad Labem)
    - Jan Peterka (kapitán FK Ústí nad Labem)
    thejrc.org