NY Islanders – Montreal 2:6 (kon.) | NY Rangers – St. Louis 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 7:3 (kon.)
Tampa – Boston 1:2 (kon.) | Winnipeg – Buffalo 3:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 3:1 (kon.)
Dallas – Edmonton 1:2 (po pr.) | Chicago – Anaheim 6:2 (kon.) | Vegas – New Jersey 3:0 (kon.)
San Jose – Toronto 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
7:3 (3:1, 1:0, 3:2)
Ottawa Senators
Středa 04.03.2020, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:48:37)
     
    Československá stopa v utkání

    Christián Jaroš (OTT) 0+0, 1 střela, 1 hit, 1 zblokovaná střela, čas na ledě – 12:11.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Bryan Rust (PIT) 3+0
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+2
    3. Jevgenij Malkin (PIT) 0+4
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 35 – 26
    Přesilové hry: 1/5 – 0/4
    Trestné minuty: 8 – 10
    Vhazování: 45% – 55%
    Zblokované střely: 17 – 13
    Hity: 15 – 34
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 455 diváků.
    Pittsburgh jasně porazil Ottawu!
     
    Tak je za námi parádní utkání, které nakonec přineslo rovných deset branek a vysokou výhru domácího celku! Znovu jsme viděli rychlý úvod, když se Pittsburgh trefil po třiceti šesti sekundách, zasloužil se o to Jason Zucker. Neuběhla však ani minuta a hosté zase snížili, postaral se o to Brady Tkachuk, kterého trefilo nahození od modré do nohy. Ottawa se navíc dostala na dostřel dvou branek. Connor Brown vyslal krásnou střelu v protiútoku a dal svému týmu ještě naději. Tu mu však vzal Bryan Rust, jenž se prosadil v poslední desetiminutovce rovnou dvakrát, celkově zapsal hattrick a stal se hlavní hvězdou utkání!
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:39
    Tady se bude zápas už jen dohrávat o vítězi dnešního duelu už je totiž nějakou dobu jasno. Tučňáci prolomí nepříznivou šňůru šesti proher a dnes zvítězí.
     
    57:52
    Jinak domácímu útočníkovi s číslem sedmnáct se letos doma daří skvěle. Vždyť ve dvaceti pěti zápasech získal skvělých pětatřicet bodů!
    57:10 Bryan RUST - 7:3
     
    57:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Čepice na led, v dnešním utkání totiž vidíme také hattrick domácího hráče! Hosté chybovali na své obranné modré, načež vzniklo přečíslení. Jevgenij Malkin posunul kotouč do strany na BRYANA RUSTA, jehož střela prolétla Andersonovi mezi betony! Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    56:43
    Pittsburgh nenechává nic náhodě a kombinoval v útočném pásmu. Puk se sice odrazil mimo, ale znovu u něj byli první domácí hokejisté, kteří hru kontrolují.
     
    56:03
    John Marino posunul kotouč na svého spoluhráče, který vyslal krásnou bombu od modré. Tu Craig Anderson vyrazil betonem jen tak tak před sebe, kde se snažil domácí hráč dorážet, ale těsně minul prostor branky!
     
    55:18
    Penguins si už nechtějí komplikovat život, což paradoxně vedlo ke špatné přihrávce v obranném pásmu. Střelu od modré ale Matt Murray vyrazil.
     
    54:43
    Hosté se chtěli dostat do pásma skrze odraz kotouče o mantinelu. Tento dlouhý pas ale skončil jen na střídačce, takže hra musela být přerušena.
     
    54:13
    Komerční přestávka.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 1. Marino (Malkin, Zucker), 2. Sheary (Dumoulin, Letang), 20. Rust (Malkin, Crosby), 38. Crosby (Zucker), 41. Zucker (Sheary, Crosby), 54. Rust (Marleau, Malkin), 58. Rust (Malkin) – 17. Hawryluk (Reilly, White), 42. B. Tkachuk (N. Zajcev, White), 52. Co. Brown (Chabot)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Dumoulin, Letang (A), Marino, M. Pettersson, J. Schultz, J. Johnson – Sheary, Crosby (C), Zucker – Rust, Malkin (A), Marleau – Hörnqvist, McCann, Lafferty – Angello, Blueger, Rodrigues.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Gustavsson) – Hainsey (A), Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Ch. Jaroš, Englund – B. Ryan, Anisimov, B. Tkachuk (C) – Co. Brown, Tierney, Balcers – Hawryluk, White, N. Paul – Sabourin, Peca, Boedker.

    Rozhodčí: Luxmore, StPierre – Devorski, Pancich

    Diváci: 18 455
    thejrc.org