NY Islanders – Montreal 2:6 (kon.) | NY Rangers – St. Louis 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 7:3 (kon.)
Tampa – Boston 1:2 (kon.) | Winnipeg – Buffalo 3:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 3:1 (kon.)
Dallas – Edmonton 1:2 (po pr.) | Chicago – Anaheim 6:2 (kon.) | Vegas – New Jersey 3:0 (kon.)
San Jose – Toronto 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
7:3 (3:1, 1:0, 3:2)
Ottawa Senators
Středa 04.03.2020, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:48:37)
     
    Československá stopa v utkání

    Christián Jaroš (OTT) 0+0, 1 střela, 1 hit, 1 zblokovaná střela, čas na ledě – 12:11.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Bryan Rust (PIT) 3+0
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+2
    3. Jevgenij Malkin (PIT) 0+4
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 35 – 26
    Přesilové hry: 1/5 – 0/4
    Trestné minuty: 8 – 10
    Vhazování: 45% – 55%
    Zblokované střely: 17 – 13
    Hity: 15 – 34
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 455 diváků.
    Pittsburgh jasně porazil Ottawu!
     
    Tak je za námi parádní utkání, které nakonec přineslo rovných deset branek a vysokou výhru domácího celku! Znovu jsme viděli rychlý úvod, když se Pittsburgh trefil po třiceti šesti sekundách, zasloužil se o to Jason Zucker. Neuběhla však ani minuta a hosté zase snížili, postaral se o to Brady Tkachuk, kterého trefilo nahození od modré do nohy. Ottawa se navíc dostala na dostřel dvou branek. Connor Brown vyslal krásnou střelu v protiútoku a dal svému týmu ještě naději. Tu mu však vzal Bryan Rust, jenž se prosadil v poslední desetiminutovce rovnou dvakrát, celkově zapsal hattrick a stal se hlavní hvězdou utkání!
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:39
    Tady se bude zápas už jen dohrávat o vítězi dnešního duelu už je totiž nějakou dobu jasno. Tučňáci prolomí nepříznivou šňůru šesti proher a dnes zvítězí.
     
    57:52
    Jinak domácímu útočníkovi s číslem sedmnáct se letos doma daří skvěle. Vždyť ve dvaceti pěti zápasech získal skvělých pětatřicet bodů!
    57:10 Bryan RUST - 7:3
     
    57:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Čepice na led, v dnešním utkání totiž vidíme také hattrick domácího hráče! Hosté chybovali na své obranné modré, načež vzniklo přečíslení. Jevgenij Malkin posunul kotouč do strany na BRYANA RUSTA, jehož střela prolétla Andersonovi mezi betony! Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    56:43
    Pittsburgh nenechává nic náhodě a kombinoval v útočném pásmu. Puk se sice odrazil mimo, ale znovu u něj byli první domácí hokejisté, kteří hru kontrolují.
     
    56:03
    John Marino posunul kotouč na svého spoluhráče, který vyslal krásnou bombu od modré. Tu Craig Anderson vyrazil betonem jen tak tak před sebe, kde se snažil domácí hráč dorážet, ale těsně minul prostor branky!
     
    55:18
    Penguins si už nechtějí komplikovat život, což paradoxně vedlo ke špatné přihrávce v obranném pásmu. Střelu od modré ale Matt Murray vyrazil.
     
    54:43
    Hosté se chtěli dostat do pásma skrze odraz kotouče o mantinelu. Tento dlouhý pas ale skončil jen na střídačce, takže hra musela být přerušena.
     
    54:13
    Komerční přestávka.
    53:29 Bryan RUST - 6:3
     
    53:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak se nám znovu prosazuje domácí celek, který definitivně rozhoduje o svém vítězství! Patrick Marleau sice svou kličkou trefil jen beton gólmana. K odraženému puku se však jako první dostal BRYAN RUST, jenž měl před sebou téměř odkrytou branku, což pro něj nebyl problém. Asistence: Patrick Marleau a Jevgenij Malkin.
     
    53:11
    Hostující útočník předvedl skvělou rychlost, díky které se jeho týmu nepíská zakázané uvolnění. Ottawě to ale nakonec nebylo k ničemu, jelikož touš ztratila.
     
    52:34
    Komerční přestávka.
     
    52:21
    Tučňáci se drží na kotouči a dostali se s ním až do útočného pásma. Nakonec přišla rána od modré, kterou Craig Anderson udržel ve výstroji.
    51:27 Connor BROWN - 5:3
     
    51:27
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže zápletka by přece jen ještě mohla přijít! Hosté se totiž dostali do hodně otevřené obrany, kdy celou akci na sebe vzal CONNOR BROWN, na jehož ránu na zadní tyč neměl Matt Murray šanci dosáhnout. Asistence: Thomas Chabot.
     
    51:23
    Brian Dumoulin je na ledě!
     
    50:55
    Jenže ani to hostujícímu útočníkovi nestačilo, jelikož přesila soupeřů ho nakonec o kotouč obrala a poslala ho do bezpečí v podobě středního pásma.
     
    50:23
    Ottawané se přesto snaží ještě zaútočit. Proto nahodili kotouč za branku, kam si pro něj jako první dojel Rudolfs Balcers, jenž bojuje za brankou jako lev.
     
    49:49
    Přesilové hry dnes nejsou opravdovou výhodou ani pro jeden z týmů. Domácí v ní sice dali branku, ale jinak je to spíše velmi nepovedená činnost.
     
    49:23
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., hákování).
     
    49:06
    Už je za námi téměř polovina poslední periody, ale na nějaké drama to zatím nevypadá. Domácí nadále vedou o tři branky a kontrolují hru.
     
    48:32
    Thomas Chabot je na ledě!
     
    48:02
    Jevgenij Malkin si sjel na střed hřiště, kam nakonec také přihrávku dostal, avšak se střelou otálel. Následně přesto vznikl závar před Andersonem, jenže kotouč se odrazil mimo branku a hostující obránce vyhodil.
     
    47:50
    Conor Sheary je na ledě!
     
    47:11
    Pittsburgh zatím hraje při hře ve čtyřech aktivněji, ale také se nemůže dostat do nějaké vyloženější šance. Přesto je alespoň v útočném pásmu.
     
    46:43
    Thomas Chabot svým předešlým zákrokem nejspíše uchránil svůj tým od inkasování. Evan Rodrigues si v přečíslení totiž rovnal puk na střelu, když ho hostující obránce na poslední chvilku podrazil.
     
    46:32
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Thomas Chabot – 2 min., podrážení).
     
    45:50
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Conor Sheary – 2 min., hákování).
     
    45:32
    Thomas Chabot jel pro kotouč až do svého obranného pásma a jeho tým má výhodu. Ottawa si totiž za několik okamžiků zahraje další přesilovou hru.
     
    45:00
    Poslední perioda dnešního zápasu nám zatím plyne celkem rychle, jinak ovšem utkání rychlé není. Avšak na druhou stranu jsme viděli zatím sedm branek.
     
    43:56
    Domácí předvedli dobré napadání v útočném pásmu, nakonec se Kris Letang dostal ke střele od modré, avšak trefil první soupeře před sebou.
     
    42:52
    Brian Dumoulin prohrál souboj u mantinelu ve vlastním obranném pásmu, ale nakonec ho to nemusí trápit. Puk se totiž odrazil do neutrálního pásma.
     
    42:17
    Snad bude tempo tohoto utkání pokračovat v podobném duchu i nadále. Nyní však Penguins jen nahodili kotouč, jelikož potřebovali nutně vystřídat.
     
    41:48
    Tak to je zase raketový start, jako jsme viděli už v první třetině. Tentokrát se nám hra přerušila a vhazovat se bude v obranném pásmu domácího týmu.
    41:09 Brady TKACHUK - 5:2
     
    41:09
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže hosté se ještě nevzdávají a znovu snižují na rozdíl tří branek! Mohli bychom vidět parádní přestřelku. Nikita Zajcev vyslal prudkou ránu od modré, kterou trefil do kolene BRADYHO TKACHUKA, od nějž se puk odrazil za bezmocného Murrayho. Asistence: Nikita Zajcev a Colin White.
    40:36 Jason ZUCKER - 5:1
     
    40:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A domácí mají znovu skvělý vstup do třetiny! Conor Sheary sice svou střelou gólmana nepřekonal, ale na brankovišti byl aktivní JASON ZUCKER, jenž doklepl touš do sítě. Asistence: Conor Sheary a Sidney Crosby.
     
    40:22
    A už je před námi i poslední třetina dnešního utkání! Domácí vedou o dvě branky a jsou blízko výhře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 20 – 17
    Přesilové hry: 1/4 – 0/2
    Trestné minuty: 4 – 8
    Vhazování: 41% – 59%
    Zblokované střely: 10 – 9
    Hity: 10 – 25
    Pittsburgh vede po druhé třetině 4:1!
     
    A už jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých nadále vede Pittsburgh. Ten navíc o jednu branku navýšil své vedení. Dlouho se nehrál nijak moc záživný hokej, ale poté Sidney Crosby vystřelil z kraje kruhu a jeho rána prolétla na přední tyči. Craig Anderson neviděl přes dva hráče vůbec nic.

    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Prostřední část se nám už značně blíží ke svému konci a Ottawané se ještě snaží něco vymyslet v útoku. Přišlo však špatné zpracování na modré...
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:32
    Hra se nám znovu přerušila, tentokrát za to mohl špatný přechod Ottawy do útočného pásma. Ten skončil ofsajdem, kterého si čárový sudí všiml.
     
    37:51
    Hosté se snaží odpovědět, ale tvrdá rána v podání Matthewa Pecy se vůbec nevešla do prostoru branky. Matt Murray tak znovu nemusel zasahovat.
    37:21 Sidney CROSBY - 4:1
     
    37:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Navíc zde máme další branku, která znovu končí v brance hostujícího celku! SIDNEY CROSBY to zkusil z kraje kruhu, když Craig Anderson neviděl vůbec nic. Proto mu rána domácího kapitána proletěla u přední tyče! Asistence: Jason Zucker.
     
    36:55
    Jenže hosté se už několik sekund drží v útočném pásmu, přesto se nakonec nedostali ani ke střele.
     
    36:18
    Senátoři se snaží něco vymyslet směrem dopředu, ale tímto směrem jim to celkem hodně hapruje. Pittsburgh je navíc hodně nepříjemný v napadání rozehry.
     
    35:53
    Domácí dobře zabojovali v útočném pásmu, kde se na okamžik dostali k puku. Ottawě to ale netrvalo dlouho, než si ho vzala zpět do své moci.
     
    35:14
    Rozhodně se nahraje tak pohledný hokej jako v první třetině, navíc vidíme jen minimum šancí. Ty vyložené bychom spočítali na prstech jedné ruky.
     
    34:20
    Patrick Marleau se chtěl obtočit a vydat se směrem do útoku. Hostující obránce na to byl ovšem připravený a jeho akci zastavil ještě v samotném zárodku.
     
    33:59
    Hosté odvedli dobrou práci při napadání, takže ze zajímavé pozice mohl pálit Rudolfs Balcers. do jeho rány ale klekl soupeř a pokus srazil mimo tři tyče.
     
    33:23
    Ihned po oslabení se dopředu zase vydali domácí. Craig Anderson ale neměl těžkou práci, stačilo mu jen schovat puk pod lapačku, následuje komerční pauza.
     
    33:16
    Sam Lafferty je na ledě!
     
    32:37
    Až nyní se hosté dostali ke střele na branku. Brady Tkachuk to zkusil zpoza branky, ale Matt Murray udržel beton na ledě, načež puk schoval pod lapačku.
     
    32:09
    Ani Ottawa zatím nepředvádí v početní výhodě nějakou dominanci. Dnes to není výhoda ani pro jeden tým. Tým v nevýhodě se brání totiž většinou v klidu.
     
    31:44
    Dnes zatím není moc zvykem, že domácí vyhrávají vhazování. Tentokrát se jim to však povedlo, proto mohli poslat kotouč daleko přes všechny čáry.
     
    31:16
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sam Lafferty – 2 min., podrážení).
     
    30:48
    Domácí předvedli rychlou akci, na jejímž konci stál John Marino. Tentokrát ale branku nezapsal, jelikož jeho prudká rána mířila jen mimo tři tyče.
     
    30:13
    Ottawané tak bez větších problémů ustáli oslabení, které mělo rovné čtyři minuty. Naopak Pittsburgh si tuto početní výhodu za rámeček zrovna nedá.
     
    29:56
    Chris Tierney je na ledě!
     
    29:20
    Sidney Crosby možná střílel, možná nahrával. Každopádně se kotouč dostal k mantinelu na druhé straně, domácí konečně kombinují v pásmu.
     
    28:48
    Sidney Crosby se dostal díky individuální akci až ke střele, kterou však nejspíše gólman vyrazil do ochranné sítě. To byla snad druhá střela v přesilovce...
     
    28:15
    Ne, domácím se zatím v této početní výhodě ani trochu nedaří. Kris Letang nedokázal zastavit kotouč na modré, takže se jeho týmu píská jen ofsajd.
     
    27:56
    Chris Tierney má za sebou první trest!
     
    27:27
    Nyní se konečně Pittsburgh usadil v útočném pásmu, ale zrovna dlouhého trvání to nemělo. Hosté se znovu dostali ke kotouči, který poslali až k brankáři.
     
    26:42
    Jenže Tučňákům se znovu nedaří projít až do útočného pásma. Ottawané zatím brání své oslabení velmi dobře, přestože v něm jednou inkasovali.
     
    26:13
    Domácí hokejisté mají k dispozici čtyřminutovou početní výhodu! Sidney Crosby byl zasažený vysokou holí a na ledě se objevila krev, jasné dva tresty.
     
    25:56
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Chris Tierney – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    25:48
    Jayce Hawryluk se nyní ocitl na zemi a až opakované záběry ukázaly proč. Conor Sheary mu dal rukavicí do obličeje, ale vylučovat se tentokrát nebude.
     
    25:33
    To se pokusil změnit Patric Hörnqvist, který dostal přihrávku na střed hřiště. Střela mu ale úplně nesedla, a tak Craig Anderson stihl vytasit svou lapačku.
     
    25:14
    Zatím nevidíme tak ofenzivní podívanou jako v první třetině. Pittsburgh sice působí o něco aktivněji, ale do vyložených šanci se zatím nedostává vůbec.
     
    24:41
    Tak přišla střela na druhé straně, načež následovalo zatím asi druhé přerušení. Matt Murray si se střelou od modré bez větších potíží poradil.
     
    24:22
    Jevgenij Malkin si musel dojet pro kotouč až za vlastní branku, odkud se dostal jako nůž máslem až do útočného pásma, nakonec však ani nezakončil.
     
    23:51
    No konečně jsme viděli první přerušení, po kterém se vhazovalo na obranné modré domácích. Ti následně navíc vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    23:13
    Nadále čekáme na první přerušení v rámci druhé třetiny! Tentokrát se střelou od modré prezentovali domácí, avšak Craig Anderson zasáhl vyrážečkou.
     
    22:35
    Bryan Rust spolu se spoluhráčem tlačili svého soka k mantinelu, ovšem nepodařilo se jim kotouč získat. Matt Murray proto musel zasahovat vyrážečkou.
     
    21:54
    V prostřední části dnešního utkání zatím čekáme na nějaké přerušení. Aktivnější je nadále domácí celek, ale Craig Anderson netasil ještě těžší zákrok.
     
    21:16
    Jenže Penguins se kotouč nakonec odrazil mimo útočnou třetinu. Marcus Pettersson si pro něj musel dojet až do obranného pásma, hosté vystřídali.
     
    20:48
    Ottawa se snažil aktivně napadat rozehrávku Pittsburghu, avšak ke kotouči se nedostala. Proto se musí pomalu ale jistě vracet do obranného postavení.
     
    20:12
    A už se zase hraje! Domácí celek vede po první periodě o dvě branky. Snad uvidíme podobně zajímavou podívanou, které nebudou chybět branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 10 – 8
    Přesilové hry: 1/2 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 4
    Vhazování: 25% – 75%
    Zblokované střely: 5 – 1
    Hity: 5 – 15
    Pittsburgh vede po první třetině 3:1!
     
    Je za námi první perioda, po které favorit vede o dvě branky, a to naprosto zaslouženě! Pittsburgh měl raketový start do utkání, když John Marino otevřel skóre už po osmačtyřiceti sekundách. Navíc to netrvalo ani minutu, když náskok svého celku zvýšil Conor Sheary. Pro něj to byla hodně šťastná trefa, jelikož Mike Reilly si srazil puk do sítě. Poté se hra celkem vyrovnala a Ottawa se dočkala snížení. Matt Murray neudržel puk po střele od modré a do sítě ho dorazil Jayce Hawryluk. Tučňáci si ale vzali dvougólové vedení zpět, když se v přesilovce trefil Bryan Rust.

    Další třetina začne přibližně ve 2:06.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:15 Bryan RUST - 3:1
     
    19:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže Tučňáci nakonec využívají početní výhodu a berou si dvougólové vedení zpět! Jevgenij Malkin posunul kotouč na BRYANA RUSTA, jenž byl v ideální střelecké pozici. Sice ještě trochu piloval, ale nakonec se trefil neomylně do růžku na přední tyči! Krásná rána domácího hráče. Asistence: Jevgenij Malkin a Sidney Crosby.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:33
    Hosté znovu začali své oslabení velmi dobře, jelikož po několika sekundách vyhodili kotouč přes všechny čáry. Domácí si zatím početními výhodami moc nepomáhají.
     
    18:10
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Nikita Zajcev – 2 min., hákování).
     
    17:36
    Brian Dumoulin táhl další akci svého celku, ve které poslal pěknou zadovku na Hörnqvista. Jeho střela však šla přesně doprostřed, kde byl brankář připraven.
     
    17:15
    Pittsburgh už nehrál tak aktivně, takže se dá svým způsobem říct, že snížení v podání hostí bylo zasloužené. Domácí už ale zase jsou na kotouči.
    16:24 Jayce HAWRYLUK - 2:1
     
    16:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators přece jen už trochu zabrali, takže přichází snížení rozdílu na jednu branky! Matt Murray neudržel střelu od modré a kotouč tak zůstal ležet v brankovišti. Toho si jako první všiml JAYCE HAWRYLUK, jenž doklepl puk za čáru! Asistence: Mike Reilly a Colin White.
     
    15:35
    Craig Anderson neměl v oslabení moc práce, ale nyní raději schoval puk pod lapačku. Před námi je poslední komerční přestávka v této periodě.
     
    15:18
    Bobby Ryan je na ledě!
     
    14:50
    Od Penguins to zatím není úplně ideální přesilová hra, jelikož se nemohou pořádně dostat do kombinace v útočném pásmu. Senators kotouč v klidu vyhazují.
     
    14:09
    Pittsburgh si tak musel dojet pro kotouč až ke svému gólmanovi, ale další přechod do útoku už vyšel. Po střele od modré ale získala touš znovu Ottawa, která znovu vyhodila přes všechny čáry ke gólmanovi.
     
    13:43
    Hostům se zatím daří v oslabení opravdu na jedničku. Nejprve totiž vyhráli buly, po kterém vyhodili. Následně zamkli modrou a domácí přes ní nepustili.
     
    13:18
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Bobby Ryan – 2 min., držení hole).
     
    12:59
    Domácí hráč se snažil zpracovat kotouč na modré za každou cenu, ale nakonec o kousek přejel. Proto je domácímu celku odpískáno ofsajdové postavení.
     
    12:16
    Ottawané jsou pod obrovským tlakem. Justin Schultz vyslal pobídku na teč před gólmana, ale nikdo z jeho spoluhráčů touš nezasáhl. Posléze puk vylétl ven.
     
    11:38
    Avšak tato kombinace nakonec vedla jen k nepřesné přihrávce, která skončila až mimo útočné pásmo. Tučňáci však byli během několika sekund zpět.
     
    11:13
    Viděli jsme velký boj o puk po vhazování, který nakonec díky skvělé práci Cosbyho získali domácí. Ti tak nyní kombinují v útočném pásmu, kde mají tlak.
     
    10:48
    Komerční přestávka.
     
    10:19
    Každopádně je před námi ještě velký časový úsek. Andreas Englund proto vyslal střelu od modré, ale kotouč nakonec jen prolétl okolo pravé tyčky.
     
    10:00
    Je za námi přesně polovina první periody a ráz utkání zatím udává úvodní minuta a půl. V té domácí vstřelili dvě branky, a tak jasně zatím vedou.
     
    09:25
    Andreas Englund byl nejspíše tím, kdo odvedl dobrou obrannou činnost. Přesto se nakonec Senátorům píská jen další zakázané uvolnění.
     
    08:57
    Tučňáci to zkusili dlouhou přihrávku na útočnou modrou, ale ta neměla příliš šancí na úspěch. Domácí hráč byl dobře obsazen a nemohl se k touši dostat.
     
    08:21
    Hra se už v posledních minutách přece jen trochu uklidnila a kotouč se poměrně často nachází ve středním pásmu. Přesto mají převahu nadále domácí.
     
    07:44
    Jack Johnson ukázal dobrou rychlost a byl u vyhozeného kotouče podstatně dříve než soupeř. Proto se hostům píská jen zakázané uvolnění.
     
    07:26
    Tak se po delší době měl na pozoru zase Matt Murray. Ten ale neměl se zákrokem nejmenší problémy, jelikož na tento pokus viděl a chytil ho do lapačky.
     
    06:58
    Domácí hokejisté sice měli k dispozici vhazování v útočném pásmu, ale Ottawa se ubránila bez větších potíží. Tučňákům následně nevyšel přechod do ataku.
     
    06:25
    Jack Johnson je na ledě!
     
    05:55
    Senators nehrají úplně špatně přesilovou hru, ale nyní nejsou úplně v herní pohodě, což je celkem pochopitelné. Inkasovali dva góly opravdu brzy.
     
    05:11
    Avšak nyní se už hosté dostali do tlaku, který vyústil v tvrdou střelu od modré. Matt Murray toho sice moc neviděl, přesto zasáhl vyrážečkou.
     
    04:50
    Pittsburgh sice nevyhrál vhazování v obranném pásmu, ale zatím ho to nijak nemusí trápit. Dostal se totiž ke kotouči a dojel s ním až do útočného pásma.
     
    04:25
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:58
    Domácí jsou samozřejmě povzbuzení vstřelenou brankou, takže se hned hnali do dalšího ataku. Craig Anderson si tentokrát připsal úspěšný zákrok.
     
    03:02
    Ottawané se nyní naopak budou snažit hlavně uklidnit hru, Jayce Hawryluk si následně sjížděl na útočnou modrou, ale puk se dostal až k brankářovi.
     
    02:30
    No, tak takový start do utkání asi nečekal opravdu nikdo. Domácí zatím na branku vystřelili asi třikrát, z čehož vstřelili rovnou dvě branky. Slušná efektivita.
    01:39 Conor SHEARY - 2:0
     
    01:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Wow, tak Tučňáci se na dnešek nejspíše vyspali hodně dobře! Hosté naprosto propadli v obraně a vzniklo přečíslení. CONOR SHEARY posílal pas na Sidneyho Crosbyho, který puk sice netrefil, ale do sítě si ho smolně srazil Mike Reilly! Asistence: Brian Dumoulin a Kris Letang.
     
    01:03
    A nepříjemný moment se nám odehrál o několik sekund později. Po smolném střetu schytal Arťom Anisimov ránu do hlavy a míří rovnou do kabin!
    00:48 John MARINO - 1:0
     
    00:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je raketový start v podání domácího celku! JOHN MARINO dostal přihrávku na modrou, odkud vypálil na zadní tyč. Jeden z hráčů Pittsburghu přejel před gólmanem, který tak na střelu neviděl. Pro Marina je to skvělý start po návratu do sestavy, kde chyběl kvůli zranění. Asistence: Jevgenij Malkin a Jason Zucker.
     
    00:15
    A dnešní duel mezi Pittsburghem a Ottawou právě začal! Domácí jsou favorité a nastupují v černožluté kombinaci, hosté zvolili bíločervenou variantu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Dumoulin, Letang (A), Marino, M. Pettersson, J. Schultz, J. Johnson – Sheary, Crosby (C), Zucker – Rust, Malkin (A), Marleau – Hörnqvist, McCann, Lafferty – Angello, Blueger, Rodrigues.

    Ottawa Senators: C. Anderson (Gustavsson) – Hainsey (A), Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Ch. Jaroš, Englund – B. Ryan, Anisimov, B. Tkachuk (C) – Co. Brown, Tierney, Balcers – Hawryluk, White, N. Paul – Sabourin, Peca, Boedker.

    Rozhodčí: Luxmore, StPierre – Devorski, Pancich.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 64 zápasů, 7+15

    Christián Jaroš (OTT) 11 zápasů, 0+3
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Pittsburgh – Ottawa 5:2

    Branky a nahrávky: 1. Malkin (Guentzel, J. Johnson), 12. Simon (Blandisi, Hörnqvist), 27. Malkin (Rust, Guentzel), 37. Hörnqvist (Marino, McCann), 47. Guentzel (Malkin, Rust) – 25. N. Paul (Ch. Jaroš, Sabourin), 36. N. Paul (Co. Brown, Chabot).

    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang (A), J. Johnson, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Rust, Malkin (A), Guentzel – Galchenyuk, McCann, Kahun – Hörnqvist (A), Blandisi, Simon – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

    Ottawa Senators: M. Högberg (C. Anderson) – Goloubef, Chabot (A), Brännström, Borowiecki (A), Ch. Jaroš, Englund – Co. Brown, Pageau (A), B. Tkachuk – Duclair, Tierney, Naměstnikov – White, Anisimov, Ennis – Sabourin, Beaudin, N. Paul.
    Do sestavy Ottawy se naopak vrací Colin White!
     
    Ottawa Senators

    To Ottawa je jedním z nejhorších týmů celé NHL a letos se do vyřazovacích bojů nepodívá. Po šestašedesáti má na svém kontě jen padesát osm bodů, což stačí jen na předposlední pozici celé Východní konference. Senátoři mají však o něco lepší momentální formu než jejich soupeř, jelikož z posledních tří zápasů vyhráli hned dva. Nejprve sice těsně nestačili na Nashville, ale následně porazili Vancouver 5:2 a Detroit 4:3 po nájezdech.

    Nejproduktivnější hráči:
    Connor Brown – 40 bodů (14+26)
    Brady Tkachuk – 39 bodů (18+21)
    Anthony Duclair – 37 bodů (22+15)
    Do sestavy Pens se dnes vrací John Marino a Brian Dumoulin!
     
    Pittsburgh Penguins

    Pittsburgh si zatím vede dobře, jelikož po šedesáti čtyřech zápasech má na svém kontě rovných osmdesát bodů. To mu v současné době stačí na třetí pozici v rámci Metropolitní divize. V současné době se ale Tučňákům nedaří ani trochu, vždyť nevyhrály už v šesti případech za sebou! V posledních třech duelech nestačili na Los Angeles 1:2, Anaheim 2:3 a na San Jose 0:5. Dnes proto budou chtít tuto nepříjemnou šňůru rozhodně protrhnout.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jevgenij Malkin – 73 bodů (21+42)
    Bryan Rust – 50 bodů (24+26)
    Jake Guentzel – 43 bodů (20+23)
    Dnes nás čeká duel mezi Pittsburghem a Ottawou
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 1. Marino (Malkin, Zucker), 2. Sheary (Dumoulin, Letang), 20. Rust (Malkin, Crosby), 38. Crosby (Zucker), 41. Zucker (Sheary, Crosby), 54. Rust (Marleau, Malkin), 58. Rust (Malkin) – 17. Hawryluk (Reilly, White), 42. B. Tkachuk (N. Zajcev, White), 52. Co. Brown (Chabot)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Dumoulin, Letang (A), Marino, M. Pettersson, J. Schultz, J. Johnson – Sheary, Crosby (C), Zucker – Rust, Malkin (A), Marleau – Hörnqvist, McCann, Lafferty – Angello, Blueger, Rodrigues.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Gustavsson) – Hainsey (A), Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Ch. Jaroš, Englund – B. Ryan, Anisimov, B. Tkachuk (C) – Co. Brown, Tierney, Balcers – Hawryluk, White, N. Paul – Sabourin, Peca, Boedker.

    Rozhodčí: Luxmore, StPierre – Devorski, Pancich

    Diváci: 18 455
    ocianews.com