NY Islanders – Montreal 2:6 (kon.) | NY Rangers – St. Louis 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 7:3 (kon.)
Tampa – Boston 1:2 (kon.) | Winnipeg – Buffalo 3:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 3:1 (kon.)
Dallas – Edmonton 1:2 (po pr.) | Chicago – Anaheim 6:2 (kon.) | Vegas – New Jersey 3:0 (kon.)
San Jose – Toronto 5:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
6:2 (1:0, 4:1, 1:1)
Anaheim Ducks
Středa 04.03.2020, 02:40 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Všem hokejovým fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné středeční ráno! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Chicagem a Anaheimem.
     
    Chicago Blackhawks

    Do konce základní hrací části zbývá Chicagu 18 zápasů a pokud se chtějí Indiáni probojovat do play-off, tak na ně čeká přetěžká práce, neboť se v Západní konferenci nacházejí na jedenáctém místě s šestibodovou ztrátou na prozatím osmý Nashville. Svěřenci kouče Collitona dokázali zvítězit dvakrát v řadě a výraznou měrou se pod to podepsal i Dominik Kubalík, jenž Tampě nastřílel hattrick, proti Floridě zapsal jednu asistenci. Nejproduktivnějím hráčem týmu je s 78 body Patrick Kane.
     
    Anaheim Ducks

    Anaheim je tabulkově ještě horší než Chicago. Na postup sice také ještě může pomýšlet, je to však spíše už jen v rovině teorie. A to i vzhledem k aktuální formě, neboť Kačeři vyhráli pouze dvakrát z předešlých sedmi utkání. Svěřenci trenéra Eakinse navíc na Blackhawks neumí, poslední tři zápasy proti tomuto soupeři nezvládli. Týmovou produktivitu vede Adam Henrique, jemuž se podařilo nasbírat 40 bodů.
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI)
    Dominik Kubalík (CHI)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (M. Subban) – Boqvist, Keith (A), Koekkoek, Määttä, C. Murphy, Carlsson – Saad, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Dach, DeBrincat – Caggiula, D. Strome, A. Nylander – Carpenter, Kämpf, Highmore.

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Manson (A), Guhle, Del Zotto, Ja. Larsson, Irwin, Djoos – Rakell, Getzlaf (C), Milano – Sherwood, Henrique, Heinen – Silfverberg (A), Backes, Jones – Rowney, Steel, Deslauriers.

    Rozhodčí: Chmielewski, Rank – Marquis, Galloway.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání bylo zahájeno, tak pojďme na něj! Úvodní buly zvládl lépe Adam Henrique, premiérový útok střetnutí tedy patří Kačerům!
     
    00:32
    Právě jejich nejproduktivnější hráč dosavadní sezóny Henrique se pkusil najít svým pasem Dantona Heinena, jenže toho si pohlídal Duncan Keith.
     
    01:06
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Lucas Carlsson. Nedostali se mu ovšem dostatečné podpory od spoluhráčů a tak jen nahodil za branku.
     
    01:49
    Kirby Dach na sebe šikovně navázal protihráče a zpoza brány hledal v předbrankovém prostoru Kanea, který se k touši těsně nedostal.
     
    02:07
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Indiáni se velmi brzy ujímají důležitého vedení! Na pas Dacha si nabruslil Boqvist, u nějž to vypadalo, že už bude střílet. V poslední chvíli si ale švédský obránce všiml volného DRAKEA CAGGIULY, jemuž adresoval střílenou nahrávku, útočníkovi pouze stačilo přiložit hůl a poslat puk do odkryté svatyně. Asistence: Adam Boqvist a Kirby Dach.
    02:07 Drake CAGGIULA - 1:0
     
    03:30
    Chicago hraje ve velké pohodě§ Na rozdíl dvou branek mohl navýšit rozjetý Dominik Kubalík, z plné rychlosti ovšem těsně přestřelil.
     
    03:41
    Akce ještě pokračovala. Český forvard dojel touš za brankou, před ní nahrál Brandonu Saadovi, jemuž zakončení na poslední chvíli zblokoval Josh Manson.
     
    04:19
    Do kombinační akce se zapojil i gólman John Gibson. Ten si povyjel proti nahození Saada, před Kanem odpálil kotou do bezpečí.
     
    04:56
    A znovu GIbson. Tentokráte se zapojil do rozehrávky po vyhození Keitha po mantinelu. Nyní měl více času, čehož využil k přihrávce na volného Getzlafa.
     
    05:25
    Snad poprvé musel být ve větším pozoru domácí strážce svatyně Crawford. Kanaďan neměl moc potíží s nahozením Milana z nulového úhlu.
     
    05:47
    Hra se přerušuje. Vhazovat se bude po levici gólmana z Chicaga, tvrdou ránu Guhleho od modré srazil Koekkoek do ochranné sítě.
     
    06:17
    Napoprvé se Ollimu Määttovi nepodařilo zastavit kotouč. S druhým pokusim si ifnský bek poradil o poznání lépe, přes presujícího Henriqueho dokázal nahrát DeBrincatovi.
     
    06:44
    Patrick Kane nahrál na pravý mantinel Dachovi a šel před branku. Americký forvard také svého krajana hledal, těžkou žabičku ale nejproduktivnější hráč Indiánů netrefil.
     
    07:06
    Corey Crawford si povyjel proti Sherwoodovi, jenž se na brankáře hnal z levého křídla. Američan neměl moc možností, kanadského gólmana tedy trefil do výstroje a vybojoval alespoň buly.
     
    07:32
    Důležité vhazování v obranné třetině Jonathan Toews zvládl. Rozehrál na Keitha, který po mantinelu dostal puk do středního pásma.
     
    08:07
    Netrvalo dlouho, než se Anaheim opět dostal do těsného ohrožení Crrawfordovy svatyně. Na teč nahazoval Del Zotto, ani jedna z hokejek však směr touše nepozměnila.
     
    08:52
    Rychlý brejk domácího celku táhl prozatím velmi aktivní Kirby Dach. V průběhu jízdy byl ovšem zdvojen, americký forvard o puk přišel.
     
    09:00
    Postavená mimo hru zastavilo rychlý brejk hostů, domácí třetí lajna může na chvilku vydechnout. Trpělivost na modré neudržel David Backes.
     
    09:26
    Jakob Silfverberg si nabruslil do útočné třetiny po pravém mantinelu a jelikož neměl dostatečnou podporu, vzal to na sebe. Ránu k bližští tyči schoval Crawford v lapačce.
     
    10:06
    Ryn Getzlaf si počkal na ideální chvíli a pak v mezikruží průnikovým pasem uvolnil Sonnyho Milana. Ten měl dost času na střelu, tu ale poslal těsně vedle!
     
    10:47
    Od zadního mantinelu se černá pryž odrazila k Jacobu Larossonovi. Švédský obránce na nic nečekal a okamžitě pálil, gólman stihl včas srazit k sobě betony.
     
    11:25
    Nebezpečné ovšem dokáže bát i Chicago. Rychlý brejk tažený DeBrincatem zakončoval v mezikruží Kane, Gibson by jen těžko zasahoval, pokud by střela šla mezi tři tyče.
     
    11:43
    Zatím se hraje velmi pohledný hokej plný zajímavých šancí. Crawford si teď zavařil na velké problémy, když příliš dlouho otálel s rozehrávkou. V posledním okamžiku dokázal najít osamoceného Toewse.
     
    12:05
    Dlouho to vypadalo, že bude Alexander Nylander střílet, jenže opak byl pravdou. Švédský forvard vypálil a tím pořádně překvapil brankáře, který se již přesouval na druhou stranu. Ještě však stihl dát k pravé tyči vyrážečku.
     
    12:54
    Alex DeBrincat zbytečně zabrzdil situaci, když se mohl rozjet dopředu, místo toho ale v obranném pásmu udělal kličku do protipohybu Sherwoodovi. Posléze vystavil do těžké pozice Boqvista, jenž se osvobodil pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    13:13
    Za zbytečnost amerického forvarda Chicago nezaplatilo vyrovnáním. Getzlaf sice zvládl buly, jenže mansonovi na modré přeskočil kotouč přes hokejku.
     
    13:33
    I pod tlakem zvládl Sonny Milano nahrát před branku najíždějícímu Dantonu Heinenovi, jenž střelou z první prověřil reflexy Crawforda, ten zasáhl vyrážečkou.
     
    14:11
    Alexander Nylander předvedl ve středním pásmu efektní i efektivní piruety, číž vyřadil ze hry hned dva jráče soupeře. Poté nepřesně nahrál Kaneovi.
     
    14:56
    Do jízdy obdržel milimetrověpřesný pas Jakob Silfverberg. Švéd mířil Crawfordovi do teploměru, brankář stihl srazit pravou ruku k tělu.
     
    15:30
    Do hry se často zapojuje i čvrrtá lajna Indiánů. Matthew Highmore se probojoval do útočné třetiny, pak ovšem nedokázal nahrát Kampfovi.
     
    15:43
    Hraje se nahoru dolů. Po ztrátě Highmora se okamžitě rozjel Guhle, jenže ani on nedokázal přesně najít jakéhokoliv spoluhráče.
     
    16:13
    Elitní formace Chicaga rozpoutala v útočném pásmu menší kolotoč. Po příhře Kobalíka pálil Brandon Saad z první těsně nad břevno.
     
    16:40
    Josh Manson se prokličkoval skrze dvěma protihráči až do útočného pásma. Zde poněkud zbrzdil celou situaci, nakonec nahrál krajanovi Getzlafovi, kapitán Anaheimu pálil do připraveného gólmana.
     
    17:01
    Po buly v obranném pásmu Dach riskantně bekhendovým pasem hledal za vlastní svatyní Boqvista. Našel jej, avšak nechybělo mnoho, aby nahrávku vystihl Rakell.
     
    17:39
    Zdálo se, že se bude vylučovat, ale neděje se tak. Jenže mělo se, Rickard Rakell totiž vyhodil kotouč do hlediště ve vlastním obranném pásmu, nikoli až ve středním, jak signalizovali sudí.
     
    18:24
    Drake Caggiula se hnal vstříc druhému zásahu. V samostatném úniku byl zahákován, jenže vzrušení bylo zbytečné, kanadský forvard totiž přebíral puk v ofsajdovém postavení.
     
    18:57
    Střílené vyhození Mansona bez větších potíží zastavil za svou svatyní Corey Crawford. Měl čase se rozhlédnout, po mantinelu bez potíží předal černou pryž Koekkoekovi.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:14
    Od pravého mantinelu nahodil do změti těl před brankou Adam Henrique. Kotouč se mezi nimi na chvilku ztratil, domácí brankář si ho dokázal najít a ukryl jej v lapačce.
     
    19:50
    A znovu v akci domácí strážce svatyně. Tentokrát si dobře povyjel proti střele Davida Backese z mezikruží. Nová akvizice Kačerů si ještě bude muset na premiérový gól v novém dresu počkat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skončila první třetina utkání mezi Chicagem a Anaheimem, která nám nabídla jednu branku. Ve vedení je favorit, tedy domácí Indiáni, kteří se prosadili už na počátku třetí minuty, kdy skvělou střílenou přihrávku umístil do odkryté svatyně Drake Caggiula. Jinak sledujeme velmi vyrovnané střetnutí, gólmani však další puky za svá záda zatím nepustili.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:33.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá dvacetiminutovka je v plném proudu. Tentokráte byl úspěšnější na buly Jonathan Toews, na puku jsou domácí Indiáni.
     
    20:26
    A právě Jonathan Toews před brankou našel Dominika Kubalíka, jenže jemnou tečí nedokázal poslat puk mezi Gibsonovými betony do brány.
     
    21:04
    Od pravého holenního chrániče se kotouč odrazil na modrou k Adamu Boqvistovi, jehož tvrdá rána z první zamířila přímo do gólmana.
     
    21:20
    Zvoní tyč! Z vrcholku pravého kruhu opět vypálil Adam Boqvist, Johna Gibsona od druhého inkasovaného gólu zachránila pravá část brankové konstrukce!
    21:20 Boqvistova střela skončila na tyči
     
    22:01
    Přes večkerou snahu se Duncanu Keithovi nepodařilo udržet útočné pásmo. Do brejku se vydal Rakell, jenže do ofsajdu jej vystavil Milano.
     
    22:17
    Okamžitě po buly pálil od pravého mantinelu Kiefer Sherwood. Američan, který letos stále čeká na první zásah v NHL, na Crawforda nevyzrál.
     
    23:10
    Olli Määttä šikovně vypálil do přehuštěného brankoviště. Gibson kotouč pouze vyrazil před sebe, Kaneovi nedovolil dorážku Del Zotto.
     
    23:46
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Collitona vedou o dva góly! Dělovku Keitha srazil mimo bránu Henrique. Puk se ale pro hosty nešťastně odrazil od zadního mantinelu přímo na hůl DYLANA STROMA, jenž bez problémů poslal černou pryž pod břevno. Asistence: Duncan Keith a Adam Boqvist.
    23:46 Dylan STROME - 2:0
     
    24:20
    Anaheim právě vstřelil branku!
    To je odpověď, jak se sluší a patří! Djoos byl sám před gólmanem, místo střely si ale počkal na pravou chvíli, kdy mohl nahrát DANTONU HEINENOVI, nová posila Anaheimu snad ani nemohla minout odkrytou klec. Asistence: Christian Djoos a Sonny Milano.
    24:20 Danton HEINEN - 2:1
     
    24:53
    Další změnu skóre nepřipustil John Gibson. Gólman si dobře našel prostor i i navzdory stínícímu Toewsovi, střelu Koekkoeka schoval v lapačce.
     
    25:25
    Brandon Saad vybruslil zpoza branku a kotouč se snažil zasunout k bližší tyči, brankář ovšem včas přisunul pravý beton ke konstrukci.
     
    25:54
    První přesilovou hru v utkání si zahraje Anaheim. Patrick Kane vlétl do souboje s Del Zottem v útočném pásmu až příliš zbrkle, soupeře podrazil.
     
    26:20
    Úvod početní převahy nevyšel Kačemům podle jejich představ. Za brankou Getzlafa obral Keith, jenž posléze vyhodil přes všechny čáry do bezpečí.
     
    26:54
    A další dvě úspěšný vyhození. Nejprve Olli Määttä , posléze kapitán Jonathan Toews. Hostům se souhra přesilovkové pětky vůbec nedaří.
     
    27:30
    Tak pozor, Chicago jde na 24 vteřin do tří! David Kämpf nechal pod soupeřem hokejku. Ten následně upadl, rozhodčí znovu vylučují za podrážení.
     
    27:54
    Krizovou chvilku domácí hokejisté přestáli bez úhony. Patrick Kane je zpátky na ledě, Indiáni hrají ve čtyřech. V největší šanci Henrique nepřetlačil Crawfordův levý beton.
     
    28:20
    Chicago si mohlo vzít dvoubrankové vedení zpět v oslabení! Po pádu posledního obránce se do samsotatného úniku vydal Brandon Saad, Gibson si ovšem pohlídal mezírku mezi betony!
     
    28:47
    Anaheimu se ani tato přesilovka vůbec nedaří. Do další šance Indiánů se dostal Ryan Carpenter, hostující strážce svatyně tentokráte zasáhl vyrážečkou.
     
    29:30
    Český forvard David Kampf je zpátky na ledové ploše. Okamžitě se zapojuje do plnění defenzivních povinností, Kačeři se totiž drží v pásmu.
     
    29:54
    Série několika nahrávek vyvrcholila nahozením Brendana Guhleho od levého mantinelu. Crawford dobře viděl, černou pryž uschoval v lapačce.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. Hokejisté Blackhawks se drží v těsném jednobrankovém vedení, o vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto.
     
    30:43
    Prudké nahození Patricka Kane z levé strany nedokázal Kirby Dach usměrnit mezi tři tyče, gólman Anaheimu tentokráte mohl zůstat ledově klidným.
     
    31:17
    Pomocí vysokého obloučku se Josh Manson dokázal vysvobodit z pod tlaku dvou protihráčů. Elitní lajna Kačerů se unaveně plouží na střídačku.
     
    31:50
    Nahození Duncana Keitha od modré čáry jemně tečoval Alexander Nylander. Gibson na změnu směru nereagoval, k jeho štěstí však puk přesto spadl do jeho výstroje.
     
    32:11
    Pohlednou akci Indiánů zakončil Adam Boqvist. Ten se snažil někoho najít před brankou, jenže puk proletěl brankovištěm bez doteku jakékoliv hokejky.
     
    32:35
    Na druhou stranu se do rychlého brejku rozjel Rickard Rakell. V mezikruží našel Getzlafa, jemuž se však při snaze o zakončení nabalil puk na čepel hole, z šance nebylo nic.
     
    33:08
    Početní převahu si vyzkoušejí také Indiáni. Za hákování Patricka Kanea dostává dvě minuty Matt Irwin
     
    33:57
    Hokejisté Blackhawks se drží v pásmu, jenže zatím nepřišla žádná nebezpečnější rána. O tu se pokusil Kubalík, z pokleku mu ale střela vůbec nesedla.
     
    34:20
    Až po minutě se Anaheim dokázal osvobodit. Zasloužil se o to Josh Manson, jenž za brankou obral o touš Jonathana Toewse.
     
    34:54
    Další úspěšné vyhození Kačerů. Tentokráte v podání forvarda Rickarda Rakella, který zastavil rozehrávku Keitha po mantinelu.
     
    35:11
    Poté, co opustil trestnou lavici, se Matt Irwin vydal po vysokém vyhození spoluhráče do samostatného úniku. Ještě než stihl zakončit se ovšem ozval hvizd rozhodčího, americký bek si totiž puk zpracovával vysokou holí.
     
    35:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago si bere zpět dvoubrankový náskok! Nejméně poloviční zásluhu má na gólu Kane, který skvělým pasem našel DYLANA STROMA. Kanadský útočník pouze nastavil hokejku a poslal puk za záda marně se přesunujícího Gibsona. Asistence: Patrick Kane a Lucas Carlsson.
    35:29 Dylan STROME - 3:1
     
    36:10
    Ryn Getzlaf naznačil, že by se mohl vydat do rychlého brejku, jenže si všiml, že ho nikdo nepodporuje. Tak jen nahodil za bránu soupeře a šel také střídat.
     
    36:27
    Na hattrick si ještě Dylan Strome bude muset počkat. Centr druhé formace obdržel výborný pas pro změnu od Caggiuly, tentokráte ale nemířil přesně.
     
    37:24
    Vysoké nahození Christiana Djoose velmi nebzpečně ztečoval k ledu Max Jones. Crawford měl štěstí, černá pryž jej trefila do pravého betonu.
     
    38:07
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Ukázkově vyřešené přečíslení dvou proti jednomu znamená vedení Indiánů o tři góly! ALEXANDER NYLANDER čekal, čekal, až udělal Gibsonovi kličku do bekhendu a přehodil jeho pravý beton. Bez asistence.
    38:07 Alexander NYLANDER - 4:1
     
    38:22
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Druhý zásah v rozmezí patnácti vteřin! A znovu u toho byl Nylander. Švédský forvard tentokráte obral o puk Irwina a před branku předložil nahrávku PATRICKU KANEOVI. Nejproduktivnější hráč Blackhawks tvrdou střelou z první prostřelil brankáře. Asistence: Alexander Nylander a Dylan Strome.
    38:22 Patrick KANE - 5:1
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    39:18
    Nebzpečná akce Kačerů neskončila gólem naděje. Černé pryže se následně zmocnil Duncan Keith. Dlouho neváhal, pod tlakem vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    39:29
    Krátce po buly pálil od modré čáry Josh Manson. Corey Crawford dobře viděl na projektil defenzivně laděného hokejisty, touš schoval ve výstroji.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka byla gólově podstatně bohatší než ta první. Padlo totiž hned pět branek, přičemž další čtyři do hostující svatyně. Na rozdíl dvou branek zvýšil ve 24. minutě Dylan Strome, avšak o necelou minutu později snížil Danton Heinen. Chicago si svůj dvoubrankový náskok vzalo zpět zásluhou druhého zásahu Dylana Stroma, Kačeři se tentokrát na odpověď nezmohli. Naopak v závěru druhé třetiny inkasovali dvakrát v rozmezí patnácti vteřin, kdy na gól Alexandera Nylandera bleskově navázal Patrick Kane.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Joh Gibson toto má evidentně dost. Třetí třetinu odchytá velezkušený Ryan Miller.
     
    40:10
    Závěrená dvacetiminutovka byla zahájena! Dojde si Chicago pro pohodlné vítězství nebo se ještě Anaheimu podaří zdramatizovat střetnutí?
     
    41:21
    Nahození Rakella od levého mantinelu Crawfordovi vypadlo z lapačky. Na druhý pokus už Kanaďan kotoučo do rukavice schoval, Getzlaf se nedostal k dorážce.
     
    41:53
    Dominik Kubalík se nyní nepohodl s Toewsem. Domácí kapitán nahazoval za branku soupeře, kam očekával pohyb českého forvarda, ten to mezitím stočil směr střídačka.
     
    41:59
    Střídání gólmanů i na druhé straně! Jeden z hostujících hráčů při proskakování brankovštěm trefil brankáře do hlavy, Crawford není schopný pokračovat ve hře, brankoviště přenechává Subbanovi.
     
    42:30
    Malcom Subban se krátce po svém příchodu na eld musel pořádně ohánět. Zasahovat nakonec ale nemusel, neboť Milano vypálil nepřesně.
     
    42:46
    Kačeři vstoupili do závěrečného dějství hodně aktivně, ještě se snaží alespoň snížít velkou ztrátu. Ani Manson však nemířil přesně.
     
    43:09
    S Crawfordem to nejspíše tak vážné nebude. Po necelých dvou minutách se totiž vrací zpět na své místo.
     
    43:39
    Po nahození Keitha se strhla velká bitva v předbrankovém prostoru Anaheimu. Miller celou situaci ustál, poradil si i s nebezpečnou dorážkou Kanea.
     
    44:43
    Chicago si zahraje přesilovou hru. Ryan Getzlaf podrazi pronikajícího soupeře. Moc dobře si byl přestupku vědom, vůbec neprotestoval.
     
    44:50
    Jonathan Toews zvládl buly v útočné třetině. Blackhawks se drží v útočném pásmu, kde kombinuje elitní přesilovková lajna i s Dominikem Kubalíkem.
     
    45:20
    Z vrcholku levého kruhu pálil Patrick Kane, dorážel Toews, avšak Ryan Miller i za výrazného přispění obránců i nadále drží nulu.
     
    45:56
    Indiáni pokračují v drtivém tlaku. Jediné, co tomu chybé, je přesné zakončení. Podobně jako Toews, tak i Brandon Saad pálil nepřesně.
     
    46:08
    Těžkou situaci Anaheim zvládl a konečně se osvobozuje. Josh Manson byl tím, jenž dovolil kompletní čtyřce díky dlouhému vyhození vystřídat.
     
    46:43
    Kapitán Kačerů Ryn Getzlaf je pět na ledě. Chicago druhou přesilovou hru nevyužilo, při současném stavu ho to alepříliš trápit nemusí.
     
    47:01
    Za brankou Coreho Crawforda se strhla velká bitva o puk. Vítězně z ní vyšel Adam Boqvist, mladičký Švéd jemným obloučkem vyhodil kotouč do středního pásma.
     
    47:37
    Svěřenci trenéra Eakinse se snaží, to jim nelze upřít. Chybí ale klid v zakončení, Rickard Rakell ještě mohl pár metrů popojet, místo toho vypálil z prakticky nulového úhlu hodně nepřesně.
     
    48:02
    Na druhé straně přišlo nahození od modré čáry v podání Olliho Määtty. Ryan Miller na černou pryž dobře viděl, bez větších potíží ji skryl ve výstroji.
     
    48:26
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přichází snížení! Od modré čáry nahodil na bránu bek Larsson, mimo dosah gólmana puk výborně ztečoval CARTER ROWNEY! Asistence: Jacob Larsson a Nicolas Deslauriers.
    48:26 Carter ROWNEY - 5:2
     
    49:30
    Kačeři se ještě mohou pokusit s výsledkem něco udělat, jenže deset minut není příliš dlouhá doba. Elitní lajna se teď usadila v útočné třetině.
     
    49:59
    Ryan Getzlaf se zničehonic ocitl sám před Coreym Crawfordem, jenže v obrovské šanci selhal, kotouč ze zápěstí poslal vysoko nad.
     
    50:18
    Kirby Dach se parádně proháčkoval mezi dvěma soupeři, jenže v klíčové chvíli mu kotouč přeskočil přes hokejku, takže vůbec nezakončil.
     
    50:46
    Kačeři si zahrají třetí přesilovou hru v utkání. Za katr již sedl Drake Caggiula. Člen produktivní třetí formace přesekl hokejku zakončujícímu Sherwoodovi.
     
    51:22
    Z mezikruží vypálil pořádnou dělovku Christian Djoos. Corey Crawford reagoval na poslední chvíli, lapačkou puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    51:51
    Výbornou práci ovedl za vlastní svatyní Brandon Saad. Křídelník vybojoval černou pryž na Backesovi, posléze bez problémů vyhodil přes všechny čáry do bezpečí.
     
    52:25
    Při vlastním oslabení se do úniku dostal Matthew Highmore. Zvolil bekhendovou kličku, kterou Miller výborně přečetl, forvard vzápětí nedokázal přehodit gólmanův levý beton.
     
    52:46
    Drake Caggiula strávil na trestné lavici celé dvě minuty. Anaheim nevyužil ani třetí přesilovku a zřejmě tak definitivně rozhodl o své porážce.
     
    53:20
    Ryan Miller podává od nástupu na led výborný výkon. Nyní si připsal další úspěšný zákrok a to po nahození Duncana Keitha od modré čáry.
     
    53:52
    Výborné čtené hry ukázal Crawford. Kanadský strážce svatyně očekával, že Rowney bude zpoza branky nahrávat před ni, přihrávku přerušil lapačkou.
     
    54:08
    Tentokráte reagoval domácí brankář pozdě na tečovanou ránu Steela Deslausiersem. Naštěstí pro něj touš proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    55:03
    Chicago právě vstřelilo branku!
    DAVID KÄMPF vrací Chicagu čtyřbrankové vedení! Za gól po právu poděkoval Highmorovi, který nejprve zabránil soupeři ve vyhození a poté výborným pasem předložil českému hráči puk před odkrytou bránu. Asistence: Matthew Highmore.
    55:03 David KÄMPF - 6:2
     
    56:10
    Adam Boqvist se vydal podpořit ofenzivní složku. Od pravého mantinelu našel v mezikruží Kubalíka, tomu znemožnil zakončení Larsson.
     
    56:44
    Čárový rozhodčí signalizoval ofsajd, hosté tedy nemohli do útočné třetiny. Za vlastní brankou podržel kotouč Keith, oba celky střídají.
     
    57:06
    Postavení mimo hru vrátí dění do středního pásma. David Backes udělal všechno na jedničku, až klička před modrou byla zbytečná, Sherwood s touto variantou nepočítal.
     
    57:41
    Nahození Koekkoeka dojel za brankou soupeře Kirby Dach. Na modré našel osamoceného Ollihu Määttu, jehož ránu ze zápěstí pokryl Miller.
     
    58:10
    Už to vypdalo, že se Jonathan Toews dostane k k zakončení, nakonec se tomu tak nestalo. Těsně před ním změnil směr letu kotouče Del Zotto.
     
    58:56
    Ve velmi těžké pozici Matt Irwin udělal to nejlepší, co v dané chvíli mohl. Bekhendem nahodil touš na bránu a vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:16
    Bez podpory spoluhráčů najel do útočného pásma Alex DeBrincat. Přesto americký útočník situaci nevzdal, svižnou střelou z vrcholku pravého kruhu trefil Millera do výstroje.
     
    59:40
    Utkání se pouze dohrává. Za vlastní svatyní kvedlá s kotoučem Duncan Keith, hosté už se ani nesnaží defenzivně laděného hokejistu napadat.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání mezi Chicagem a Anaheimem, které se stalo jednostrannou záležitostí domácího celku. Indiáni zvítězili 6:2 a získali velmi cenné dva body v boji o vyřazovací fázi. Velmi produktivní dnes byla třetí lajna Blackhawks, jež se postarala rovnou o čtyři zásahy. Gól zaznamenal i David Kämpf, ten dal výsledku konečnou podobu, naopak Dominik Kubalík vyšel po čtyřech zápasech bodově na prázdno. Svěřenci kouče Collitona se navzdory vítězství neposunuli z dvanácté pozice Západní konference, avšak na osmý Winnipeg snížili ztrátu na rozdíl šesti bodů. Anaheim zůstává na Západě předposlední.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Dylan Strome (CHI) 2+1
    2. Corey Crawford (CHI) 37 zákroků, úspěšnost 94,9%
    3. Alexander Nylander (CHI) 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) 1+0, 3 střely, +/- 0, čas na ledě 11:27
    Dominik Kubalík (CHI) 0+0, 2 střely, +/- 0, čas na ledě 18:01
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:18:33)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Caggiula (Boqvist, Dach), 24. D. Strome (Keith, Boqvist), 36. D. Strome (P. Kane, Carlsson), 39. A. Nylander, 39. P. Kane (A. Nylander, D. Strome), 56. Kämpf (Highmore) – 25. Heinen (Djoos, Milano), 49. Rowney (Ja. Larsson, Deslauriers)


    Chicago Blackhawks: Crawford (42.–44. M. Subban) – Boqvist, Keith (A), Koekkoek, Määttä, C. Murphy, Carlsson – Saad, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Dach, DeBrincat – Caggiula, D. Strome, A. Nylander – Carpenter, Kämpf, Highmore.
    Anaheim Ducks: Gibson (41. R. Miller) – Manson (A), Guhle, Del Zotto, Ja. Larsson, Irwin, Djoos – Rakell, Getzlaf (C), Milano – Sherwood, Henrique, Heinen – Silfverberg (A), Backes, Jones – Rowney, Steel, Deslauriers.

    Rozhodčí: Chmielewski, Rank – Marquis, Galloway

    Diváci: 21 345
    thejrc.org