NY Islanders – Montreal 2:6 (kon.) | NY Rangers – St. Louis 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 7:3 (kon.)
Tampa – Boston 1:2 (kon.) | Winnipeg – Buffalo 3:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 3:1 (kon.)
Dallas – Edmonton 1:2 (po pr.) | Chicago – Anaheim 6:2 (kon.) | Vegas – New Jersey 3:0 (kon.)
San Jose – Toronto 5:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
6:2 (1:0, 4:1, 1:1)
Anaheim Ducks
Středa 04.03.2020, 02:40 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:18:33)
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) 1+0, 3 střely, +/- 0, čas na ledě 11:27
    Dominik Kubalík (CHI) 0+0, 2 střely, +/- 0, čas na ledě 18:01
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Dylan Strome (CHI) 2+1
    2. Corey Crawford (CHI) 37 zákroků, úspěšnost 94,9%
    3. Alexander Nylander (CHI) 1+1
     
    Máme za sebou utkání mezi Chicagem a Anaheimem, které se stalo jednostrannou záležitostí domácího celku. Indiáni zvítězili 6:2 a získali velmi cenné dva body v boji o vyřazovací fázi. Velmi produktivní dnes byla třetí lajna Blackhawks, jež se postarala rovnou o čtyři zásahy. Gól zaznamenal i David Kämpf, ten dal výsledku konečnou podobu, naopak Dominik Kubalík vyšel po čtyřech zápasech bodově na prázdno. Svěřenci kouče Collitona se navzdory vítězství neposunuli z dvanácté pozice Západní konference, avšak na osmý Winnipeg snížili ztrátu na rozdíl šesti bodů. Anaheim zůstává na Západě předposlední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Utkání se pouze dohrává. Za vlastní svatyní kvedlá s kotoučem Duncan Keith, hosté už se ani nesnaží defenzivně laděného hokejistu napadat.
     
    59:16
    Bez podpory spoluhráčů najel do útočného pásma Alex DeBrincat. Přesto americký útočník situaci nevzdal, svižnou střelou z vrcholku pravého kruhu trefil Millera do výstroje.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:56
    Ve velmi těžké pozici Matt Irwin udělal to nejlepší, co v dané chvíli mohl. Bekhendem nahodil touš na bránu a vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    58:10
    Už to vypdalo, že se Jonathan Toews dostane k k zakončení, nakonec se tomu tak nestalo. Těsně před ním změnil směr letu kotouče Del Zotto.
     
    57:41
    Nahození Koekkoeka dojel za brankou soupeře Kirby Dach. Na modré našel osamoceného Ollihu Määttu, jehož ránu ze zápěstí pokryl Miller.
     
    57:06
    Postavení mimo hru vrátí dění do středního pásma. David Backes udělal všechno na jedničku, až klička před modrou byla zbytečná, Sherwood s touto variantou nepočítal.
     
    56:44
    Čárový rozhodčí signalizoval ofsajd, hosté tedy nemohli do útočné třetiny. Za vlastní brankou podržel kotouč Keith, oba celky střídají.
     
    56:10
    Adam Boqvist se vydal podpořit ofenzivní složku. Od pravého mantinelu našel v mezikruží Kubalíka, tomu znemožnil zakončení Larsson.
    55:03 David KÄMPF - 6:2
     
    55:03
    Chicago právě vstřelilo branku!
    DAVID KÄMPF vrací Chicagu čtyřbrankové vedení! Za gól po právu poděkoval Highmorovi, který nejprve zabránil soupeři ve vyhození a poté výborným pasem předložil českému hráči puk před odkrytou bránu. Asistence: Matthew Highmore.
     
    54:08
    Tentokráte reagoval domácí brankář pozdě na tečovanou ránu Steela Deslausiersem. Naštěstí pro něj touš proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    53:52
    Výborné čtené hry ukázal Crawford. Kanadský strážce svatyně očekával, že Rowney bude zpoza branky nahrávat před ni, přihrávku přerušil lapačkou.
     
    53:20
    Ryan Miller podává od nástupu na led výborný výkon. Nyní si připsal další úspěšný zákrok a to po nahození Duncana Keitha od modré čáry.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Caggiula (Boqvist, Dach), 24. D. Strome (Keith, Boqvist), 36. D. Strome (P. Kane, Carlsson), 39. A. Nylander, 39. P. Kane (A. Nylander, D. Strome), 56. Kämpf (Highmore) – 25. Heinen (Djoos, Milano), 49. Rowney (Ja. Larsson, Deslauriers)


    Chicago Blackhawks: Crawford (42.–44. M. Subban) – Boqvist, Keith (A), Koekkoek, Määttä, C. Murphy, Carlsson – Saad, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Dach, DeBrincat – Caggiula, D. Strome, A. Nylander – Carpenter, Kämpf, Highmore.
    Anaheim Ducks: Gibson (41. R. Miller) – Manson (A), Guhle, Del Zotto, Ja. Larsson, Irwin, Djoos – Rakell, Getzlaf (C), Milano – Sherwood, Henrique, Heinen – Silfverberg (A), Backes, Jones – Rowney, Steel, Deslauriers.

    Rozhodčí: Chmielewski, Rank – Marquis, Galloway

    Diváci: 21 345
    thejrc.org