NY Islanders – Montreal 2:6 (kon.) | NY Rangers – St. Louis 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 7:3 (kon.)
Tampa – Boston 1:2 (kon.) | Winnipeg – Buffalo 3:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 3:1 (kon.)
Dallas – Edmonton 1:2 (po pr.) | Chicago – Anaheim 6:2 (kon.) | Vegas – New Jersey 3:0 (kon.)
San Jose – Toronto 5:2 (kon.)
po prodl.
Dallas Stars
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Edmonton Oilers
Středa 04.03.2020, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:08 Alex CHIASSON - 1:2
     
    61:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba Stephena Johnse píše tečku za příběhem dnešního zápasu. Bek Dallasu nedokázal puk odpravit do bezpečí a na středu zůstal osamocen ALEX CHIASSON. Strojově přesnou ranou na vzdálenější tyč nachytal Antona Chudobina, který předtím ve dvou velkých šancích vychytal Connora McDavida. Tentokrát už ale nezasáhl a Edmonton si i přes slabší střeleckou aktivitu odnáší dva body za vítězství v prodloužení. Bez asistence.
     
    60:36
    Esa Lindell ale při akci podrážel.
     
    60:26
    První výpad v podání Roope Hintze nevyšel a na druhé straně se díky průniku Nugenta-Hopkinse nabídla gólovka Connoru McDavidovi. Chudobin vytáhl nejlepší zákrok večera.
     
    57:02
    Adam Larsson předvedl své umění za brankou, když tělem poslal k ledu Radka Faksu. Jenže rozhodčí odklíčovali zákrok vysokou holí a je tu důležitá přesilovka Stars.
    46:42 John KLINGBERG - 1:1
     
    46:42
    Dallas právě vstřelil branku!
    I Stars dokázali využít svou početní převahu. Alexandr Radulov vytáhl kotouč z rohu kluziště, předeslal jej na Jamieho Benna a ten pokračoval v kombinaci až na JOHNA KLINGBERGA. Rána švédského obránce konečně našla okénko v postoji Mikka Koskinena a zapadla do horního víka. Krásný gól znamená srovnání stavu. Asistence: Jamie Benn a Alexandr Radulov.
     
    45:58
    Andreas Athanasiou fauluje už podruhé v utkání, neboť nedokázal reagovat na rychlý pohyb Roopeho Hintze, kterého podrážel.
     
    37:02
    Andreas Athanasiou poté fauluje, dvě minuty za hákování.
     
    33:38
    A Comeau dělá velkou chybu v útočném pásmu, když fauloval krosčekem Nurse. Přesilovka pět na tři pro Oilers.
     
    32:52
    Zákrok mimo dění předvedl Corey Perry na hlavní hvězdu Edmontonu, Connora McDavida. Jsou z toho dvě minuty za nedovolené bránění.
    27:24 Ryan NUGENT-HOPKINS - 0:1
     
    27:24
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A hosté se vzhledem k průběhu zápasu překvapivě ujímají vedení. RYAN NUGENT-HOPKINS využil clony Alexe Chiassona, který zaměstnal brankáře Antona Chudobina. Vytáhl kotouč do kruhu pro vhazování a odtud vyslal jedovatou ránu, která ideálně zapadla k přední tyči. Využitá přesilovka znamená důležitou změnu ve vývoji utkání. Asistence: Darnell Nurse, Leon Draisaitl.
     
    25:42
    Alexandr Radulov Chiassonovi neumožnil klidné zakončení, když jej krosčekoval.
     
    25:42
    Z ničeho nic to mohlo být 0:1. Zase se ukázala genialita McDavida, který celou akci vymyslel, a volný Alex Chiasson napálil levou tyčku. Pak přichází faul Radulova.
     
    23:15
    Tyler Seguin je hodně hladový po gólu, ale Mikko Koskinen začaroval prostor mezi třemi tyčemi. Zlikvidoval dvě rány příklepem z dílny ostrostřelce Dallasu, hlavně ta druhá, kdy stál na hraně brankoviště, byla opravdu nebezpečná.
     
    22:21
    Skvělý forčeking Tylera Seguina donutil k faulu Leona Draisaitla. To je jeho druhý trest v utkání, tentokrát kvůli sekání.
     
    14:46
    Na trestnou lavici si půjde sednout nejproduktivnější hráč ligy. Leon Draisaitl odpyká trest pro příliš mnoho hráčů na ledě. Na vině je James Neal, který se jako šestý muž nechtěně dotkl kotouče bruslí.
     
    12:31
    Alexandr Radulov se pokoušel o bekhendové zakončení z bezprostřední blízkosti, na první gól se ale bude čekat po dalším skvělém zákroku Koskinena. Nenechal se nachytat ani klamavými pohyby rameny.
     
    08:21
    Stephen Johns dává kanadskému klubu naději poté, co sáhl k faulu v obranné třetině. Do této chvíle Oilers prakticky nevystřelili nebezpečně na branku, teď mají šanci na nápravu. Dvě minuty za podrážení Jamese Neala.
     
    05:08
    Nenápadný háček Khairy a je tu první vyloučení. Edmonton je v oslabeních skvělý, nachází se dokonce na druhém místě v NHL.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 47. J. Klingberg (Ja. Benn, Radulov) – 28. Nugent-Hopkins (Nurse, Draisaitl), 62. Chiasson


    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell, Johns, Heiskanen, Sekera, Oleksiak – Perry, Seguin, Ja. Benn – Gurjanov, Dickinson, Hintz – Comeau, Faksa, Cogliano – Radulov, Pavelski, Janmark.
    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Nurse, Bear, Jones, A. Larsson, K. Russell, Benning – Ennis, McDavid, J. Archibald – Nugent-Hopkins, Draisaitl, Yamamoto – Athanasiou, Sheahan, Kassian – Neal, Khaira, Chiasson.
    thejrc.org