Akademici Plzeň – HC UP Olomouc 5:4 (po pr.)
po prodl.
Akademici Plzeň
5:4 (0:3, 2:0, 2:1 - 1:0)
HC Univerzita Palackého v Olomouci
Středa 04.03.2020, 20:45 • Ice Arena, Plzeň • Univerzitní liga ledního hokeje • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem hokejovým fanynkám a fanouškům přeju krásný středeční večer! Vítám vás při sledování 20. kola hokejové Univerzitní ligy, u zápasu mezi Akademiky z Plzně a Palackého univerzitou.
     
    Akademici Plzeň

    Plzenští Akademici se po devatenácti odehraných kolech nacházejí na čtvrté pozici o pouhé tři body před středečním soupeřem. Západočeši disponují výbornou formou, v předešlých pěti utkáních prohráli pouze jednou a to s vedoucím celkem tabulky Engineers Prague. Nejproduktivnějšími hráči týmu je s 11 body dvojice Kučera – Faschingbauer.
     
    HC Univerzita Palackého v Olomouci

    Do nově vzniklé soutěže vstoupila Univerzita Palackého skvělým způsobem, v jednu chvíli dokonce bojovala s Masarykovou univerzitou o úplné čelo tabulky. Jenže pak přišel obrovský pokles formy. Olomoučtí studenti v dvanácti posledních zápasech pobrali jen šest bodů, když dvakrát porazili poslední Cavaliers z Brna. I zde vedou týmovou produktivitu dva hráči, na 13 bodech jsou Cach a Rimmel.
     
    Úvodní sestavy:

    Akademici Plzeň: Frček (Štekr) – Šimůnek, Prachař (C), Sklenička, Koco, Beer (A), Starý, Soukup, Váchal – Hřebík, Salajka, Hájek, Šíma, Kučera (A), Straka, Markov, Rejzek, Šibra, Šiška, Strmiska, Faschingbauer

    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Ovčaři (Molnár) – Kuchař, Smolka, Dubovčí – Janošek, Janečko, Hajšman (C), Kerda, Skopal (A), Lainka, Rimmel (A), Mareček

    Rozhodčí: Kraval – Axman, Juránek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Úvodní buly zvládli lépe domácí hokejisté. Ti jsou dnes obrovskými favority i vzhledem k faktu, že soupeř do Plzně přijel pouze v třinácti lidech.
     
    01:27
    Už ve druhé minutě se vylučuje, za hákování putuje na trestnou lavici hostující kapitán Hajšman.
     
    02:43
    Plzeňským senedaří udržet v útočném pásmu. Podařilo se to snad až na čtvrtý pokus, nahození Šimůnka od modré schoval ve výstroji Ovčaři.
     
    03:37
    Hosté hrají v plném počtu. Hajšman se oakmžitě zapojuje do plnění obranných povinností, Akademici se stále drží v pásmu.
     
    04:19
    Pavel Skopal se odvážně vydal vstříc třem protihráčům. Puk na kotouči udržel, při snaze nahrát spoluhráči ale trefil soupeřovu pravou brusli.
     
    05:05
    Pavel Skopal zpoza brány obdržel nahrávku od Kuchaře a tvrdě vypálil. Gólman Frček na černou pryž dobře viděl a bez problémů ji schoval v lapačce.
     
    06:16
    V situaci jednoho proti dvěma neměl Dušan Kerda moc na výběr, musek vypálit. Ze zápěstí nechal vyniknout Frčkovu vyrážečku.
     
    07:30
    V úvodu střetnutí je možná poněkud překvapivě aktivnější výběr Olomouce. Lze očekávat, že na třináctku hokejistů však postupem času dolehne únava.
     
    08:16
    Do kombinace Akademiků se zapojil rovněž brankář, který po mantinelu našel volného Petra Marečka. Ten v klidu rozehrál na Faschingbauera.
     
    08:43
    Bude se poprvé vylučovat také na domácí straně. Z důvodu hákování již sedí za katrem obránce Eduard Šimůnek.
     
    09:06
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a překvapivě se ujímají vedení! Zpoza brány našel Skopal v pravém kruhu DUŠANA KERDU, jehož střela skončila až za zády Frčka! Asistence: Pavel Skopal.
     
    10:10
    Plzeňští mají co dělat. Zatím rozhodně nepředvádějí hokej podle svých představ, jejich hra čítá velké množství nepřesností.
     
    11:34
    Domácí hokejisté se rychle snaží o odpověď Od modré nebezpečně pálil Pavel Koco. S výrazným přispěním obránce puk změnil směr a doklouzal do rohu.
     
    12:03
    Další úspěšný zákrok Ovčařiho. Gólman Palackého univerzity se v posledních minutách rozhodně nenudí, tentokráte zastavil nahození Šímy.
     
    13:46
    Avšak nenudí se ani hráči na druhé straně barikády. Pavel Skopal najel sám do dvojice protihráčů. Kotouč udržel, jenže v době jeho převzetí se nachízel v postavení mimo hru.
     
    14:00
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    To jsou věci, Hanáci se dostávají do dvoubrankového náskoku. Okamžitě po buly vystřelil MIROSLAV JANOŠEK, Frček ke své pravé tyčce nedosáhl! Asistence: Petr Mareček.
    14:00 Miroslav JANOŠEK - 0:2
     
    15:10
    Kontaktní branku měl na holi Jan Faschingbauer. Dobře si nabruslil od levého mantinelu, křižnou ránu ovšem skryl Ovčaři.
     
    16:33
    Dlouho Jan Šibra čekal, zda se mu nenabídne některý ze spoluhráčů. Jelikož se tak nestalo, vystřelil sám, brankář nadvakrát štiplavou ránu zkrotil.
     
    17:26
    Akademici dlouho obléhali branku soupeře, jenže bez střely vsítit gól nejde. Naopak po chybě v defenzivě ujeli hosté ve dvou na jediného obránce. Po jeho faulu bude následovat trestné střílení.
     
    17:26
    Skóre se nemění. Exekutor samostatného nájezdu naznačil kličku do bekhendu a na poslední chvíli si ještě chtěl puk stáhnout na forhend, jenže puk mu sjel z hole.
     
    18:05
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Hrají jen ve třinácti lidech, přesto vedou o tři góly! Dlouhý pas Dubovčího si zpracoval MIKULÁŠ RIMMEL. Forvard najížděl z levé strany sám na brankáře, střelou zápěstím k bližší tyčce jej bezpečně propálil. Asistence: Dominik Dubovčí.
    18:05 Mikuláš RIMMEL - 0:3
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:46
    V závěru úvodní dvacetiminutovky domácí ještě chtěli zkorigovat stav utkání, poslední útok ale zhatil nepřesný pas Adama Váchala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina zápasu mezi Akademiky z Plzně a Palackého univerzitou. Utkání se zatím překvapivě vyvíjí ve prospěch hostů, kteří vstřelili tři góly, zatímco ani jeden neinkasovali. Hanáky poslal do vedení v přesilové hře Dušan Kerda, náskok posléze navýšil po rychlém pasu Marečka Miroslav Janošek. Současnou podobu výsledku dal zásah Mikuláše Rimmela, jenž si na jedničku poradil s únikem po levém mantinelu.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:36.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Netrvalo dlouho a plzenští hokejisté se opět usadili v pásmu soupeře. Jenže nemělo to dlouhého trvání, neboť Faschingbauer na modrou nepřesně nahrál Šimůnkovi.
     
    21:49
    Napoprvé Martinovi Strakovi střela nevyšla, kotouč mu v klíčovo uchvíli sjel z čepele hole. Dostal ale i druhý pokus, tentokráte zamířil těsně nad.
     
    22:39
    Druhá třetina se zatím nese v duchu náporu domácích hokejistů. Ti se sice snaží, avšak jejich produktivita je prozatím nulová.
     
    23:02
    Dominik Dubovčí neměl nahrát komu dopředu, a tak se stáhl za vlastní svatyni, kde nechal celou svoji unavenou čtveřici vystřídat.
     
    24:46
    Osmělila se rovněž Olomouc. Hosté se již tolik dopředu neženou, teď se ovšem do útoku vydal Petr Lainka. Na Frčka však nevyzrál.
     
    25:13
    Domácí hokejisté se opět probojovali do útočného pásma, ale Tomáš Kučera v souboji s Kuchařem neuspěl. Hostující bek posléze vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    26:30
    Mikuláš Rimmel se krásně proháčkoval po levím mantinelu, odkud nahrál na střed najetému Petru Marečkovi. Ránu z první Frček s obtížemi vyrazil nad břevno.
     
    27:21
    Olomoučtí hráči viditelně spoléhají na rychlé brejky. Jeden takový vedl středem hřiště Dominik Hajšman, jeho zadovku ale výborně přečetl Šiška.
     
    28:00
    Až příliš rychlý byl po pravém mantinelu Pavel Skopal. A jelikož s pukem jedoucí Dušan Kerda udělal před modrou zbytečnou kličku, píská rozhodčí postavení mimo hru.
     
    28:07
    Hokejisté Univerzity Palackého si zahrají druhou početní převahu. Zadaří se jim stejně jako v prvním případě? Na lavici hanby sedí za podrážení Prachař.
     
    29:23
    Až ve druhé minutě početní převahy se hosté usadili v útočné třetině. Od levého mantinelu nahazoval před bránu Smolka, Rimmel kotouč ze vzduchu nedokázal trefit.
     
    30:07
    Domácí kapitán Prachař je zpátky na hrací ploše, Hanáci druhou početní převahu nevyužili. Akademici se znovu mohou vrhnout do útoku.
     
    31:33
    Jenže Západočechům se nedaří. Sice se dostávají do útočného pásma, avšak pak je brzdí vlastní chyby v kombinaci. Straka nepřesně hledal Markova.
     
    32:14
    Jindřich Sklenička se krásnou kličkou o mantinel zbavil Janečka, jenže vzápetí upadl, čehož okamžitě ziskal k zisku kotouče Dominik Kuchař.
     
    33:06
    Od pravého mantinelu nahazoval na branku Jan Janečko. Jakub Frček spatřil černou pryž na poslední chvíli, vyrážečkou ji poslal do ochranné sítě.
     
    33:21
    Akademici mohou vstřelit gól naděje z přesilové hry. Druhým vyloučeným na hostující straně je Dominik Dubovčí. Provinil se držením.
     
    34:10
    Jenže Plzeňským přesilové hry v dnešním střetnutí nesvědčí. Od modré střílel David Markov, jenže Ovčaři měl odkrytý výhled, bez problémů zasáhl.
     
    35:21
    S končícím trestem beka Dubovčího vypálil z vrcholku pravého kruhu svižnou křižnou ránu Adam Hájek. Ani on ovšem nevyzrál na brankáře.
     
    35:39
    Po skončení trestu si Hanáci zahrají sami početní převahu. Zbytečného podrážení ve středním pásmu se prezentoval Jindřich Sklenička.
     
    36:02
    Přesilovky nejsou doménou ani jednoho celku. Hráči v modrém podnikli tři útočné výpady, ani v jednom případě se ovšem nedokázali na stálo udržet v pásmu.
     
    37:32
    Těsně před koncem Skleničkova trestu přichází vyloučení na druhé straně. Za sekání si jde sednout Jan Janečko.
     
    38:14
    Tak pozor, hosté jdou do tří! Za katr putuje z důvodu hákování Petr Lainka a Akademici mají k dispozici více jak minutovou přesilovku o dva hráče!
     
    38:59
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Přesilovka 5 na 3 je využita, Západočeši jsou zpátky ve hře! Zakončení Prachaře ještě gólman vyrazil, na dorážku JINDŘICHA SKLENIČKY už ale neměl nárok! Asistence: David Prachař a Jakub Faschingbauer.
    38:59 Jindřich SKLENIČKA - 1:3
     
    39:30
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Západočeši využívají i klasickou početní převahu, Hanáci rázem vedou o jedinou branku! Beer našel na pravém kruhu volného JANA REJZEKA, Ovčaři se proti jeho ráně přesunul pozdě. Asistence: Dominik Beer a Martin Straka.
    39:30 Jan REJZEK - 2:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka utkání mezi Akademiky a Palackého univerzitou přinesla dva góly. Ty padly do stejné branky jako v první třetině, tedy do svatyně hostů. Dvojnásobnou přesilovku nejprve využil v závěru druhé třetiny Jindřich Sklenička, pokračující klasickou početní převahu přetavil v branku Jan Rejzek. Třetí třetina slibuje velké drama. Opět stojí za zmínku, že hosté přijeli pouze ve třinácti lidech, a tak lze v závěru očekávat větší únavu na jejich straně.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetinaje v plném proudu. Jak utkání dopadne? Udrží si Univerzita Palackého těsné vedení nebo domácí doženou tříbrankovou ztrátu?
     
    41:12
    Před branku si najížděl nikým nepokrytý Lukáš Šíma. Adam Hájek už mu adresoval nahrávku, na poslední chvilku změnil směr jízdy puku Janečko.
     
    42:26
    Akademici chtějí viditelně vyrovnat co nejdříve. Od modré čáry nahodil na branku Tomáš Kučera a bylo velmi důležité, že Jakub Ovčaři touš udržel ve výstroji.
     
    42:56
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou gólů! Skvěle to udělal Hajšman, který našel milimetrově přesným pasem MIROSLAVA JANOŠKA, tomu se podařilo přehodit pravý beton gólmana! Bez asistence.
    42:56 Miroslav JANOŠEK - 2:4
     
    43:20
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Dlouho Hanákům dvoubrankový náskok nevydržel! Ovčaři sice vyrazil střelu Soukupa, ze vzduchu ale poslal puk za jeho záda TOMÁŠ KUČERA! Asistence: Tomáš Soukup.
     
    44:40
    Mikuláš Rimmel se probojoval do útočného pásma, jenže nedostalo se mu podpory spoluhráčů. Tak bekhendem vyhodil kotouč za svatyni soupeře a šel střídat.
     
    45:45
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Nahození ADAMA VÁCHALA se zpomalilo o jednoho z obránců a skončilo až za překvapeným brankářem! Bez asistence.
     
    46:46
    Jak se očekávalo, tak na hostujících hokejistech jsou vidět známky únavy. Domácí jsou ve třetí třetině jasně aktivnějším týmem a útočí na senzační obrat.
     
    47:20
    Dá se říci, že Palackého univerzita pouze brání. Dominik Kuchař výborně vystál kličkujícího Markova, za záda jej nepustil.
     
    48:55
    Parádní individuální akcí se prezentoval Pavel Skopal. Ten se stahovačkou zbavil osoboního strážce, poté kotouč zvedl těsně nad horní tyčku.
     
    49:44
    Nebezpečné Smolkovo nahození od modré čáry Frček vykopl před sebe pravým betonem. Nejrychlejší reflexy prokázal Sklenička, který odpálil puk do středního pásma.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre je vyrovnané. Akademici v jednu chvíli ztráceli tři branky, avšak manko dokázali vymazat a nyní jsou opět favority na vítězství.
     
    51:01
    Od pravého mantinelu až do levého kuhu se projel Dominik Hajšman, žádný z protihráčů ho nedokázal zastavit. Střela zápěstím skončila v brankářově výstroji.
     
    52:19
    Jaroslav Starý si hodil kotouč po mantinelu a s přehledem přebruslil osobního strážce. Zpoza brány hledal Šibru, forvard však pozdě přiložil hůl k ledu.
     
    53:50
    Jakub Ovčaři drží naděje hostů na bodový zisk. Opět si výborně našel místečko, odkud viděl na nahození Beera, a puk z výstroje nenechal spadnout.
     
    54:13
    Do předbrankového prostoru nahazoval na teč Eduard Šimůnek. Hledal hokejku Markova, jemuž na poslední chvíli dokázal přizvednout náčiní Skopal.
     
    55:35
    Do rozehrávky Akademiků se zapojil i gólman Frček. Ten rozehrál na Koca, jenže ten při přebírání touše upadl. Dušan Kerda toho ale využít nedokázal.
     
    56:21
    Hosté mají šance se v závěru zápasu přiblížit vítězství! Za hákování se totiž usedá na trestnou lavici Jindřich Sklenička, ten dnes sedí za katrem už podruhé.
     
    57:20
    Jenže mohli to být naopak domácí, kteří mohli rozhodnout při vlastním oslabení! Ovčaři puk vyrazil, ale nevěděl kam. Nakonec pro něj dopadlo vše v rámci možností, puk odklidil z předbrankového prostoru Janečko.
     
    58:21
    Početní převaha Palackého univerzity je minulostí. Do konce základní hrací doby zbývá už jen něco málo přes minuty. Zápassměřuje do prodloužení.
     
    58:46
    Velká komplikace pro hosty! Krátce po skončení jejich vlastní přesilovky fauloval Dominik Kuchař, který teď bude nervózně sledovat počínání spoluhráčů v oslabení.
     
    59:59
    Je to jasné, Hanáci si do Olomouce odvezou alespoň jeden bod! V závěrečných sekundách třetí třetiny se dopustili dalšího faulu, avšak domácí už nemají čas vstřelit gól v základní hrací době. Na trestnou lavici usedá za hákování Skopal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:41
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Konec! Akademici podruhé v utkání využili přesilovku o dva hráče a rozhodli o tom, že bonusový bod zůstane v Plzni! Od modré vystřelil Váchal, mimo dosah Ovčařiho kotouč ztečoval JINDŘICH SKLENIČKA. Asistence: Adam Váchal a Tomáš Kučera.
    60:41 Jindřich SKLENIČKA - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání 20. kola Univerzitní ligy, v němž Akademici Plzeň porazili Univerzitu Palackého 5:4 po prodloužení. S domácími to přitom po první třetině nevypadalo vůbec dobře, neboť prohrávali o tři branky. Postupem času se však osmělili a dvěma zásahy se dostali soupeři na kontakt. Hanáci sice vzápětí odskočili na rozdíl dvou gólů, avšak dva zásahy domácího celku ve třetí třetině poslali zápas do prodloužení. V něm Akademici dostali výhodu přesilovky pěti proti třem, kterou využil Jindřich Sklenička. V souboji tabulkových sousedů tedy uspělo plzeňské mužstvo, které svému konkurentovi odskočilo na čtvrtém místě na rozdíl čtyř bodů.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:06:49)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 39. Sklenička (Prachař, Faschingbauer), 40. Rejzek (Beer, Straka), 44. Kučera (Soukup), 46. Váchal, 61. Sklenička (Váchal, Kučera) – 10. Kerda (Skopal), 14. Janošek (Mareček), 19. Rimmel (Dubovčí), 43. Janošek


    Akademici Plzeň: Frček (21. Štekr) – Šimůnek, Prachař (C), Sklenička, Koco, Beer (A), Starý, Soukup, Váchal – Hřebík, Salajka, Hájek, Šíma, Kučera (A), Straka, Markov, Rejzek, Šibra, Šiška, Strmiska, Faschingbauer
    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Ovčaři (Molnár) – Kuchař, Smolka, Dubovčí – Janošek, Janečko, Hajšman (C), Kerda, Skopal (A), Lainka, Rimmel (A), Mareček

    Rozhodčí: Kraval – Axman, Juránek

    Diváci: 85
    thejrc.org