Washington – Philadelphia 2:5 (kon.) | Calgary – Columbus 3:2 (po pr.) | Colorado – Anaheim 3:4 (po pr.)
Vancouver – Arizona 2:4 (kon.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:4 (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)
Anaheim Ducks
Čtvrtek 05.03.2020, 03:45 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    Všem hokejovým fanynkám a fanouškům přeju krásné čtvrteční ráno! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Coloradem a Anaheimem.
     
    Colorado Avalanche

    Colorado se v posledních utkáních pyšní parádní formou. Svěřenci kouče Bednara jsou druzí v Západní konferenci, zvítězili už sedmkrát za sebou, avšak nebyly to žádné jasné výhry, šest z těchto zápasů totiž skončilo rozdílem jediné branky. Avalanche si zakládají především na pevné defenzivě, ta je třetí nejlepší v celé soutěži v počtu inkasovaných branek. Velkou měrou se o to zasloužil i Pavel Francouz, jenž po zranění Grubauera plní roli jedničky. Nejproduktivnějším hráčem je Nathan MacKinnon, s 86 body je pátým nejlepším hráčem soutěže, co se bodů týče.
     
    Anaheim Ducks

    Anaheim řeší úplně jiné problémy, než jeho čtvrteční soupeř. Na Západě se pohybuje na předposlední pozici, horší jsou pouze Králové z Los Angeles. Kačeři z předešlých šesti zápasů pouze ve dvou zvítězili, aktuálně mají sérii dvou porážek v řadě. Svěřenci trenéra Eakinse mají minimální šanci postoupit do vyřazovací fáze, avšak o motivaci není nouze, zastavit rozjeté Colorado nebude vůbec jednoduché. Týmovou produktivitu vede Adam Henrique s 40 body.
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Francouz (COL)
    Martin Kaut (COL)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Francouz (Hutchinson) – Girard, Graves, E. Johnson (A), Cole, Barberio, Zadorov – Naměstnikov (A), MacKinnon (C), Landeskog – Donskoi, Compher, Nieto – M. Kaut, Jost, Ničuškin – O'Connor, Bellemare, Kameněv.

    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Irwin, Guhle, Del Zotto, Ja. Larsson, Hakanpää, Djoos – Silfverberg (A), Henrique (A), Rakell – Heinen, Getzlaf (C), Milano – Sherwood, Steel, Jones – Rowney, Agozzino, Deslauriers.

    Rozhodčí: Lambert, Pollock – Alphonso, Gibbons.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání bylo právě zahájeno, tak pojďme na něj! Úvodní buly zvládl lépe Adam Henrique, první útok tudíž patří Kačerům z Anaheimu.
     
    00:42
    Jenže Rickard Rakell si nedokázal zpracovat nahrávku, a tak se na druhou stranu rychle rozjeli hosté. Od pravého mantinelu si až před branku sjel Ničuškin, zakončit však nedokázal.
     
    01:08
    Svěřenci kouče Bednara vyprodukovali další ránu, ani teď ovšem nemusel Ryan Miler předvést první zákrok, puk proletěl kousek vedle jeho pravé tyčky.
     
    01:56
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Tyson Jost. Svou jízdu s pukem ukončil až za brankou soupeře, odkud nepřesně přihrával Kautovi.
     
    02:11
    Nikitu Zadorovovi přeskočil puk přes hokejku, čehož využil Sam Steel. Z levé strany hledal před brankou Jonese, ten se ale neprosadil přes Barberia.
     
    02:45
    Druhá formace Colorada se na malou chvíli zdržela v útočné třetině, avšak žádnou střelu na bránu vyprodukovat nedokázala. Girardovo nahození zblokoval Larsson pravou nohou.
     
    03:21
    Okamžitě po buly pálil na druhé straně Michael Del Zotto. Francouz šel do pokleku, avšak zasahovat nemusel, rána byla hodně nepřesná.
     
    03:51
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Favorit utkání se dostává ze své první větší příležitosti do vedení! Ránu MacKinnona od pravého mantinelu Miller pouze vyrazil před sebe, ze vzduchu kotouč dorazil do sítě VLADISLAV NAMĚSTNIKOV! Asistence: Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog.
    03:51 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 1:0
     
    04:30
    Colorado dlouho neotálelo a už vede. Mezitím Pavel Francouz stále čeká na svůj první úspěšný zásah v utkání, nedočkal se ani po zakončení Rowneyho.
     
    05:34
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přichází bleskové srovnání! Rowney našel nahrávkou zpoza branky ANDREWA AGOZZINA, na jehož střelu z bezprostřední blízkosti neměl Francouz šanci zareagovat. Asistence: Carter Rowney a Matt Irwin.
    05:34 Andrew AGOZZINO - 1:1
     
    06:14
    Domácí se nechtějí smířit s vyrovnaným stavem, už opět obléhají Millerovu svatyni. Ten se přesouvá ze strany na stranu, zatím však puky létají kolem něj, nikoli do brány.
     
    07:29
    K brejku zavelel Adam Henrique. Projel středem hřiště, aby nakonec vypálil ze zápěstí od levého mantinelu, na českého brankáře si ovšem nepřišel.
     
    07:53
    Po zisku černé pryže neváhal Brendan Guhle ani vteřinu, přes všechny čáry vyhodil do bezpečí na zakázané uvolnění. Za malou chvilku se tedy dění přesune zpátky před Millera.
     
    08:26
    Gabriel Landeskog se snažil najít místečko, odkud by mohl vystřelit, avšak Hakanpaa splnil svou roli na jedničku, švédskému forvardovi vypálit nedovolil.
     
    08:43
    Hokejista Tre Kronor nakonec za brankou našel MacKinnona. Nejproduktivnější hráč Avalanche v sezóně párkrát zakvedlal s touší a poté se pokusil vyjet a zasunout ho k bližší tyči, Miller se ale nachytat nenechal.
     
    09:02
    Po vítězném buly Tysona Josta vypálil od modré do změti těl Mark Barberio. Gólman Kačerů reagoval pozdě, naštěstí pro něj šla rána mimo tři tyče.
     
    09:55
    V akci také Pavel Francouz, jenž se do hry zatím příliš nedostává. Nyní si s přehledem poradil s lehkým nahozením, které na něj od pravého mantinelu vyslal Djoos.
     
    10:16
    Výbornou práci odvedl Logan O'Connor, který se elegantně obtočil kolem dvou protihráčů, aby posléze našel na modré Johnsona. Rána příklepem nebyla z kategorie nejpřesnějších.
     
    10:40
    Bitka! Rukavice shodili Pierre-Édouard Bellemare a Nicolas Deslauriers. Oba hráči uštědřili tomu druhému pár ran, ve finále souboje už se spíše jen drželi, a proto je rozhodčí od sebe odtrhli.
    10:40 Bitka mezi Bellemarem a Deslausiersem
     
    11:01
    Matt Irwin možná i za pomoci nedovolených prostředků odstavil od puku Donskoie. V jednu chvíli to vypadalo, že bek soka krosčekoval, avšak rozhodčí nevylučují.
     
    11:45
    Ne úplně jistý zákrok předvedl Pavel Francouz proti ráně mířené přímo doprostřed brány. Výborně ale zareagoval, vyražený puk odpálil vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    12:21
    Cíl Sama Steela byl jasný, nahodit na bránu a vybojovat buly v útočné třetině. Jenže se přepočítal, český gólman touš zachytil a ještě stihl rozehrát volnému Nietovi.
     
    12:58
    Unavená první lajna Anaheimu může jít střídat. Rickard Rakell ještě mohl podniknout výpad do útočné třetiny, místo toho jen nahodil kotouč za branku.
     
    13:40
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Máme tu obrat ve skóre, Kačeři vedou! Pas Rakella prošel přes Silfverberga až k BRENDANU GUHLEOVI, jemuž stačilo pouze trefit poloodkrytou svatyni soupeře. Francouz reagoval hodně pozdě, zřejmě neočekával, že se puk dostane až k obránci. Asistence: Jakob Silfverberg a Rickard Rakell.
    13:40 Brendan GUHLE - 1:2
     
    14:02
    Úvodní přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici usedá Kiefer Sherwood, který v obranném pásmu vyhodil puk do hlediště bez doteku plexiskla.
     
    14:29
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Je znovu vyrovnáno! Hokejisté Avalanche bleskově využili svoji první početní převahu. Na sebe to vzal GABRIEL LANDESKOG, jenž si nabruslil do pravého kruhu a ze zápěstí neomylně zamířil do pravého horního rohu. Asistence: Samuel Girard a Tyson Jost.
    14:29 Gabriel LANDESKOG - 2:2
     
    15:11
    Na stranu Colorada chtěl vedení překlopit Logan O'Connor. Člen čtvrté formace skvěle ztečoval k ledu nahození Gravese, Ryan Miller se však změnou směru puku rozhodit nenechal.
     
    15:43
    Na druhý pokus už Gravesovi nahození nevyšlo. Naopak se do rychlého protiútoku rozjel Rickard Rakell, nevyzrál ale na Zadorova.
     
    16:15
    Autor druhého gólu Gabriel Landeskog to nyní udělal velmi šikovně. U vlastní modré to vyřešil tak, že Jonese vystavil do ofsajdu, hostující forvard se nechal nachytat.
     
    16:28
    Velmi nepovedené vyhození, ale šlo na bránu, a to je to nejpodstatnější. Francouz ještě mohl rozehrávat, před dotírajícím Rowneym si ovšem tento úmysl rozmyslel.
     
    17:11
    Zakázané uvolnění se nepíská. Brendan Guhle si počkal na Silfverberga a posléze vyhodil tak, aby švédský forvard mohl kotouč alespoň trochu tečovat.
     
    17:59
    Na poslední chvíli dokázal Nikita Zadorov ještě udržet útočnou třetinu. Pod tlakem se však dopustil nepřesného pasu, hra se tedy přesto stěhuje do středního pásma.
     
    18:34
    Tentokráte se již icing píská. Přes všechny čáry vyhodil Matt Irwin, Adam Henrique neměl šanci v rychlostním souboji dostihnout Barberia.
     
    18:52
    Vladislav Naměstnikov umí i do defenzivy, to je o něm všeobecně známo. Ve vlastním obranném pámu vybojoval puk, ačkoli proti jemu samotnému byli dva hokejisté.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    A navíc ruský útočník vybojoval druhou početní převahu pro Colorado. Při snaze o vyhození jej totiž zbytečně sekl přes pravou ruku Kiefer Sherwood, ten dnes usedá za katr podruhé.
     
    19:37
    Po pasu MacKinnona napříč celým pásmem se do kotouče opřel z první na vrcholku pravého kruhu Ryan Graves. Gólman by se nejspíše nestihl přemístit, rána ale šla těsně vedle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skončila první třetina zápasu mezi Coloradem a Anaheimem, která nám nabídla hned čtyři branky, po dvou na každé straně. Do vedení se dostali už ve 4. minutě domácí zásluhou Vladislava Naměstnikova, avšak zásahy Andrewa Agozzina a Brendana Guhleho znamenaly obrat ve skóre. To srovnal v první početní převaze Avalanche přesnou střelou do pravého horního rohu Gabriel Landeskog. Hra je vyrovnaná, Anaheim do Kanady nepřijel s poraženeckou náladou.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina začíná. Domácí hokejisté mají ještě minutovou přesilovou hru, když na trestnou znovu usedl za svůj prohřešek z úvodní části Sherwood.
     
    20:49
    Gabriel Landeskog si počkal, až se před Millerem uskupí větší počet hráčů a poté vystřelil od levého mantinelu. Hostující gólman na puk dobře viděl a zakročil pravým betonem.
     
    21:03
    Zpoza brány našel MacKinnon v předbrankovém prostoru volného Tysona Josta, gólman Kačerů měl nyní velké štěstí, že ho forvard trefil do lapačky!
     
    21:40
    Defenzivní práci si na jedničku odvedl Mark Barberio. Člen třetí obranné formace výborně přečetl nájezd Deslausierse, dlouhý pas Guhleho za záda nepustil.
     
    22:01
    Gabriel Landeskog zadovkou posunul puk MacKinnonovi, ten pod tlakem nabil na modrou Ianu Coleovi. Tvrdá rána skončila ve výstroji velezkušeného Millera.
     
    22:30
    Okamžitě po buly vystřelil příklepem Samuel Girard. Gólman Anaheimu měl velké štěstí,že černou pryž nikdo netečoval, proletěla kousek vedle levé tyčky.
     
    23:19
    Přesto, že Matt Nieto při kličkované upadl, tak na poslení chvíli dokázal zachytit puk ještě na modré čáře. Následovalo nepřesné zakončení Comphera.
     
    23:46
    Hodně složitou nahrávku obdržel na modrou čáru Erik Johnson. Americký bek si s ní neporadil podle představ, zpracoval ji až za modrou čárou, píská se ofsajd.
     
    24:20
    Druhá třetina je zatím jasně v režii Colorada, které ještě nepustilo soupeře do jediného kloudného ataku. Začíná se ukazovat, kdo je v utkání právem označován jako favorit.
     
    24:58
    Valerij Ničuškin si nabruslil do pravého kruhu, odkud vypálil švihem přes obránce. Miller máchl lapačkou naprázdno, od inkasované branky ho zachránila horní tyč!
    24:58 Ničuškin nastřelil horní tyč
     
    25:05
    Další velká šance! Za obranou Ducks zůstal zapomenutý Joonas Donskoi, forhendem ovšem nedokázal poslat puk pod břevno tak, jak původně zamýšlel!
    25:05 Donskoi v úniku nemířil přesně
     
    25:23
    Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně. Střela Del Zotta se nebezpečně odrazila od zadního mantinelu, Francouz si prostor u blížší tyče pohlídal.
     
    26:25
    Opět hraje Colorado. Třetí útočná formace rozpoutala kolotoč v útočné třetině soka, jenže nedokázala pořádně vystřelit, Josta nakonec obral Larsson.
     
    26:42
    Za vysokým obranným vyhozením Djoose si dobruslil Nikita Zadorov. Při snaze o založení rychlého toku nastřelil hokejku Rakella, od níž se touš odrazil na domácí střídačku.
     
    27:04
    Ian Cole na modré čáře upadl, čehož se pokusil využít Ryan Getzlaf. Hodil si puk do jízdy, jenže celou situaci skvěle přečetl Francouz, který vybruslil daleko ze své svatyně a před forvardem odpálil puk do bezpečí.
     
    27:46
    Bekhendové nahození od levého mantinelu se minulo účinkem. MacKinnon to možná nezamýšlel špatně, avšak Del Zotto ho výborně dostoupil a úmysl mu překazil.
     
    28:21
    Ani snaha o rychlé založení brejku domácím nevyšla. Autor nahrávky Samuel Girard přecenil rychlostní schopnosti Landeskoga, píská se icing.
     
    28:50
    Brendanovi Guhlemu přeskočil kotouč přes čepel hole, bek na poslední chvíli udržel útočnou třetinu. Vysokým bekhendovým lobem poslal černou gumu do Francouzovy lapačky.
     
    29:26
    Vypadá to, že se Anaheim začíná ve druhé třetině postupně osmělovat. Třetí lajna se na delší dobu udržela v pásmu, avšak žádné zakončení nepřišlo.
     
    29:42
    Po ztrátě Getzlafa se po levém mantinelu hnal do brejku Tyson Jost. Pod sebou ještě našel lépe postaveného Naměstnikova, s jehož střelou si Miller věděl rady.
     
    30:01
    Zápas se přehoupl do druhé poloviny. Nadále platí nerozhodný stav, který je odpovídajícím vyústěním zatím velmi vyrovnaného střetnutí.
     
    30:48
    Premiérová přesilová hra čeká na Anaheim. Kačeři si ze zvyšujícího tlaku vynutili faul, Gabriel Landeskog se provinil hákováním.
     
    31:12
    Adam Henrique zvládl buly, Ducks se tedy od prvních sekund početní převahy drželi v pásmu. Do té doby, než Guhlemu na modré nepřeskočil kotouč přes hokejku.
     
    31:55
    Pavel Francouz zatím v početní nevýhodě nemusel řešit žádnou složitou situaci. Krátce po přejezdu přes modrou Rakellovi sebral puk Samuel Girard.
     
    32:48
    Anaheim právě vstřelil branku!
    S koncem Landeskogova trestu se Kačeři opět ujímají vedení! Kapitán Getzlaf našel najetého SAMA STEELA, jehož povedená rána z první skončila za Francouzovými zády. Asistence: Ryan Getzlaf.
    32:48 Sam STEEL - 2:3
     
    33:30
    Domácí to nechtějí nechat jen tak, ihned se rozjeli do útoku ve snaze o rychlou odpověď. Hříšník z předešlých chvil Landeskog nepřešel přes Irwina.
     
    34:14
    Co chybělo! Po ztrátě Djoose na útočné modré se do brejku vydal J. T. Compher podporován Donskoiem. Druhý jmenovaný dostal přihrávku přímo do hokejky, střelou ale jen orazítkoval pravou tyč!
    34:14 Po ráně Donskoie gólmana Anaheimu podruhé zachránila branková konstrukce
     
    34:45
    Hokejisté Avalacnhe stále okupují prostor kolem Millerovy svatyně. Rána Martina Kauta se nevešla mezi tři tyče, totéž platilo i o zakončení Ničuškina.
     
    35:20
    Domácí hráči ale nesmí zapomínat rovněž na zadní vrátka. Do nich se nyní dostal Kiefer Sherwood, z dobré palebné pozice jen těsně přestřelil.
     
    35:51
    S dotírajícím forvardem si Christian Djoos poradil na jedničku. Dojel s pukem za vlastní svatyni, kde odrazil veškerý útok soupeře.
     
    36:13
    Kačeři se na rozdíl od včerejšího zápasu s Chicagem, v němž inkasovali šest branek, proti Avalanche brání podstatně lépe. Svěřenci kouče Bednara mají velký problém vytvořit si šanci.
     
    36:40
    Od pravého mantinelu nahazoval na bránu Nikita Zadorov. Kotouč dokázal tečovat Joonas Donskoi, avšak černá pryž přesto skončila mimo branku.
     
    37:10
    Kačerům se podařilo více vyrovnat hru. Danton Heinen se od pravého mantinelu dostal do levého kruhu, křižná rána proletěla kousek vedle levé tyčky.
     
    37:46
    A znovu Donskoi. Tentokráte si finský útočník najel do předbrankového prostoru na pas Nieta, pozdě ovšem přiložil hokejku k ledu.
     
    38:23
    Hraje se nahoru dolů, prakticky bez přerušení. Po ztrátě Colea se na druhou stranu vydal Milano, v plné jízdě ale zapomněl zakončit.
     
    38:59
    Defenzivní činnost na výbornou odvedl Erik Johnson. Forvarda Shewooda nepustil k ničemu, ani ke střele, ani k nahrávce.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:41
    Poslední kontr prostřední dvacetiminutovky bude s největší pravděpodobností patřit hostům. Po nahození Guhleho se bude vhazovat po Francouzově levici.
     
    39:45
    Klíčové buly v obranném pásmu Nathan MacKinnon zvládl. Kapitán si byl dobře vědom, že útok na opačnou stranu již nestihne, tak jen vysokým obloučkem poslal kotouč ke středovému kruhu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka byla gólově podstatně chudší než ta první. Padla v ní jediná branka, a to překvapivě do svatyně domácího Pavla Francouze, Kačerům vrátil v přesilové hře vedení střelou z první Sam Steel. Domácí hokejisté jsou střelecky aktivnější, dvakrát dokonce nastřelili brankovou konstrukci, štěstí ale dnes zatím není na jejich straně. Stále však před sebou mají ještě jednu třetinu.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu! Jak utkání dopadne? Přeruší Anaheim sedmizápasovou šňůru vítězství soupeře nebo se domácí vzchopí a ještě otočí utkání ve svůj prospěch?
     
    40:33
    Mizernou rozehrávku Gravese vystihl Jakob Silfverberg, jenž ale tváří v tvář Francouzovi neuspěl, český gólman vytěsnil ránu soka vyrážečkou!
    40:33 Silfverberg tváří v tvář Francouzovi neuspěl
     
    41:02
    Pobyt domácího mužstva v útočném pásmu soupeře neměl dlouhého trvání. Donskoi nahazoval po mantinelu, v tomto prostoru se ovšem nacházel pouze Guhle.
     
    41:46
    Obrovskou rychlost vyvinul po pravém mantinelu Valerij Ničuškin. Bek ruského forvarda stíhal marně, střelu v plné rychlosti Miller vyrazil nad.
     
    42:30
    Erik Johnson nastřelil kotouč z vlastní obranné poloviny. Černou pryž tečoval Joonas Donskoi, proto se nepíská zakázané uvolnění.
     
    42:57
    Samuel Girard se pokusil nahodit do přehuštěného brankoviště, jenže napálil prvního stojícího hráče, kapitána Kačerů Ryana Getzlafa.
     
    43:21
    Carter Rowney se u pravého mantinelu zbavil Barberia. Následně se pokusil vsítit branku, křižnou střelu ovšem Francouz vykopl pravým betonem.
     
    43:39
    Landeskog nahazoval od pravého mantinelu do brankoviště, kde byl na teč připravený Nathan MacKinnon. Kanadský forvard se však neprodral přes Djoose.
     
    44:13
    Po faulu v útočném pásmu se domácí hokejisté budou muset dvě minuty bránit v oslabení. Za držení je potrestán Donskoi.
     
    44:48
    Při vlastním oslabení ujel do zajímavé šance Matt Nieto. Člen druhé útočné formace vypálil z pravého kruhu, Miller zasáhl vyrážečkou.
     
    45:16
    Výbornou práci odvedli Djoos spolu s Bellemarem. První jmenovaný odstavil od puku Milana, Francouz posléze osvobodil Avalanche vyhozením.
     
    45:59
    Až v závěru početní převahy se hosté dostali k ohrožení soupeřovy svatyně. Střelu Sherwooda od pravého mantinelu pokryl Francouz, dorážku nepřipustil Cole.
     
    46:41
    Přesilovka Anaheimu skončila a ihned následuje početní převaha Colorada. Po střele totiž Sonny Milano zasáhl vysokou holí do obličeje Girarda.
     
    46:55
    Nathan MacKinnon zvládl buly v útočné třetině. Domácí se ale k zakončení nedostali, po sérii přihrávek zastavil pas Gravese kapitán Ducks Getzlaf.
     
    47:19
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Kapitán to vzal na sebe a dobře udělal! NATHAN MACKINNON nabruslil do útočného pásma a z levého kruhu vystřelil k pravé tyči, Miller se za pukem natahoval marně! Asistence: Gabriel Landeskog a Tyson Jost.
    47:19 Nathan MACKINNON - 3:3
     
    48:15
    A domácí hokejisté jsou pochopitelně při chuti. Od pravého mantinelu si před bránu nabruslil Valerij Ničuškin, jehož bekhendové zakončení brankář zastavil s velkými obtížemi.
     
    48:56
    Kačeři ale ukazují, že s nimi jeden obdržený gól nezamává. Od modré vypálil Brenda Guhle, Pavel Francouz schoval kotouč v lapačce.
     
    49:01
    Český gólman, rodák z Plzně, musel v krátkém časovém sledu předvést další zákrok. Tentokráte si poradil s projektilem Rakella vypáleným z vrcholku pravého kruhu.
     
    49:38
    Elitní lajna Avalanche je při chuti. MacKinnon nahodil kotouč do brankoviště, avšak jak Landeskog, tak ani Naměstnikov černou pryž do sítě nedostali.
     
    49:38
    Po odpískání se mezi oběma tábory strhla hromadná potyčka. Rozhodčí situaci vyřešili vzájemným vyloučením, na trestnou lavici usedl Naměstnikov s Getzlafem.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hraje se ve čtyřech na obou stranách, o vítězi nyní může rozhodnout sebemenší chybička.
     
    50:47
    Parádní individuální akcí se prezentoval Gabriel Landeskog. Švédský útočník se proháčkoval mezi dvěma hokejisty, avšak na třetího si nepřišel, Jani Hakanpää zblokoval jeho ránu do ochranné sítě.
     
    51:09
    Samuel Girard se chystal vystřelit, když si na poslední chvíli ještě všiml najíždejícího Josta. Stříleným pasem našel jeho hokejku, puk však proletěl těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    51:40
    Max Jones neustál kontakt s Barberiem, upadl, a nepříjemně podmetl Pavla Francouze. Brankář se naštěstí zdá býti v pořádku. Po odpískání se opět strhla šarvátka, po níž putují na lavici hanby právě Barberio a Jones.
     
    52:26
    Opět se tedy hraje ve čtyřech na obou stranách. Domácí hokejisté drží kotouč na holích, ale nikam se neženou, nechtějí zbytečně riskovat.
     
    52:46
    Totéž však platí i o Anaheimu. Svěřenci kouče Eakinse jsou hodně zatažení vzadu, při hře ve čtyřech prakticky vůbec nepresují.
     
    53:20
    Útočníkům se nechtělo, tak to na sebe vzal Erik Johnson. Američan si nabruslil do mezikruží, odkud vypálil tvrdou střelu těsně nad.
     
    53:52
    Colorado se na malý moment usadilo v útočné třetině, jenže žádná výraznější šance k vidění nebyla. Za vlastní brankou zastavil nahození Miller, jenž v klidu rozehrál na Guhleho.
     
    54:02
    Hra již probíhá v tradičním počtu pět na pět. Do šance se po delší době probojovali hosté, ovšem s nahozením Heinena neměl Francouz žádné větší potíže.
     
    54:30
    S narůstajícím časem se na hokejky obou celků krade více a více nervozity. To bylo příkladně vidět na Ianu Coleovi, jenž pokazil zdánlivě lehkou přihrávku na Kauta.
     
    55:23
    Přihrávka Donskoie nenašla adresáta, k překvapení všech přítomných však došla k Millerovi. Ten se stihl dobře postavit, puk za svá záda nepustil.
     
    55:55
    Zakázané uvolnění. Samuel Girard se pokusil zrychlit hru pasem na Gabriela Landeskoga, ten ale na nahrávku těsně nedosáhl.
     
    56:24
    Výbornou defenzivní práci odvedl Michael Del Zotto. Nenechal se rozhodit dotírajícím Nietem, naopak pěknou zadovkou uvolnil u pravého mantinelu Larssona.
     
    56:51
    Kapitán Ryan Getzlaf najel do útočného pásma a z mezikruží vypálil. Rána mířila do pravého horního rohu, kde se objevila Francouzova lapačka.
     
    57:28
    Další pokus z mezikruží. Tentokráte v podání Rickarda Rakella. Český gólman nemusel zasahovat, puk proletěl několik centimetrů vedle jeho levé tyče.
     
    57:46
    Jani Hakanpää zvládá první utkání NHL v kariéře ve velkém stylu. Finský zadák do utkání skočil po hlavě a podává výborný výkon, nyní čistým způsobem vypíchl kotouč MacKinnonovi.
     
    58:16
    Pierre-Édouard Bellemare dostal hodně volného prostoru na levě straně. Před brankou hledal najíždejícího Ničuškina, jehož drobná teč nestačila na vstřelení gólu.
     
    58:45
    Domácí nechtějí do prodloužení, snaží se rozhodnout o vítězství ještě v základní hrací době. Jenže střely Donskoie i Comphera se nevešly do prostoru brankové konstrukce.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:28
    Pro změnu zahrozili Kačeři. Sražené nahození Guhleho si našel Danton Heinen, z otočky ale nedokázal vypálit dostatečně razantně.
     
    59:57
    Je to jasné, půjde se do prodloužení. Z nouze ještě zkusil štěstí prakticky z nulového úhlu Jakob Silfverberg, avšak gólman ve službách Colorada se zaskočit nenechal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina přinesla, podobně jako ta druhá, jediný gól, tentokráte však padl do hostující svatyně. Prosadil se kapitán Nathan MacKinnon, který v přesilové hře sám zavezl puk do útočného pásma a Millera prostřelil ránou k pravé tyči. Za stavu 3:3 se tedy jde do prodloužení, v němž se domácí budou snažit navýšit šňůru vítězství v řadě za sebou na číslo osm.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    V nastaveném čase můžeme očekávat velké množství šancí. Buly zvládl lépe Adam Henrique. Brendan Guhle se neunáhlil, raději vybruslil za vlastní svatyni.
     
    60:42
    První velkou možnost měl Rickard Rakell. Od levého mantinelu nabruslil až před Francouze, bráněný Girardem však nedokázal dostatečně razantně vystřelit.
     
    61:28
    Ryan Getzlaf nabral velkou rychlost po pravém mantinelu. Ještě se mu podařilo vybruslit více na střed, střelou pod břevno si ovšem na Francouze nepřišel.
     
    61:53
    A rychle na druhou stranu! Valerij Ničuškin dlouho naznačoval nahrávku, nakonec ale zvolil bekhendové zakončení, kterým nechal vyniknout Millerův pravý beton.
     
    62:21
    A opět domácí! Nathan MacKinnon se zbavil osobního strážce a vypálil svižnou střelu ze zápěstí, tu velezkušený brankář Anaheimu vytěsnil lapačkou na poslední chvíli!
     
    62:44
    Domácí kapitán MacKinnon si více volného prostoru vysloveně užívá. Nyní se krásně uvolnil přes Guhleho, jenže ani v tomto případě nevyzrál na Millera.
     
    63:30
    Stále není konec! Po velké hrubce hostující obrany se v úniku ocitl Samuel Girard, tváří v tvář Millerovy ale neuspěl!
    63:30 Girard v úniku neukončil zápas
     
    63:59
    Američan ve službách Anaheimu se v nastaveném čase rozhodně nenudí. Tentokráte měl o poznání snažší práci, na nahození Girarda totiž dobře viděl.
     
    64:29
    V pozoru však musí být i Pavel Francouz. Hra se rychle přesunula právě před jeho svatyni, zakončení Steela udržel český strážce svatyně v lapačce.
     
    64:58
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři dvě vteřiny před koncem prodloužení rozhodují o svém vítězství! RICKARD RAKELL se nenechal ovlivnit rychle plynoucím časem. V klidu zamířil a zápěstím zamířil nechytatelně do levého horního rohu. Bez asistence.
    64:58 Rickard RAKELL - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Skvělá série Colorada je u konce. Domácí mužstvo se před utkáním pyšnilo sedmi vítězstvími v řadě za sebou, jenže Anaheim se statistikou soupeře nezalekl a dnes tuto šňůřu přerušil. Prodloužení nabídlo velké množství zajímavých šancí. Utkání mohl ukončit Samuel Girard, samostatný únik ale neproměnil. Když už se zdálo, že se půjde do nájezdů, tak vteřinu a dvě desetiny před koncem prodloužení vypálil ze zápěstí Rickard Rakell a puk skončil v síti, Pavel Francouz se jen bezmocně podíval za svá záda.

    Colorado zůstává i navzdory prohře v dobré pozici, na druhém místě Západní konference má šestibodový náskok na Dallas. Anaheim na Západě zůstává čtrnáctý, postup do play-off nadále zůstává pouze v rovině teorie.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Rickard Rakell (ANA) – 1+1
    2. Gabriel Landeskog (COL) – 1+2
    3. Nathan MacKinnon (COL) – 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Francouz (COL) 26 zákroků, 4 góly, úspěšnost 86,7%
    Martin Kaut (COL) 0+0, 1 střela, -1, čas na ledě 9:21
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:32:00)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Naměstnikov (MacKinnon, Landeskog), 15. Landeskog (Girard, Jost), 48. MacKinnon (Landeskog, Jost) – 6. Agozzino (Rowney, Irwin), 14. Guhle (Silfverberg, Rakell), 33. Steel (Getzlaf), 65. Rakell


    Colorado Avalanche: Francouz (Hutchinson) – Girard, Graves, E. Johnson (A), Cole, Barberio, Zadorov – Naměstnikov (A), MacKinnon (C), Landeskog – Donskoi, Compher, Nieto – M. Kaut, Jost, Ničuškin – O'Connor, Bellemare, Kameněv.
    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Irwin, Guhle, Del Zotto, Ja. Larsson, Hakanpää, Djoos – Silfverberg (A), Henrique (A), Rakell – Heinen, Getzlaf (C), Milano – Sherwood, Steel, Jones – Rowney, Agozzino, Deslauriers.

    Rozhodčí: Lambert, Pollock – Alphonso, Gibbons

    Diváci: 18 033
    thejrc.org