Washington – Philadelphia 2:5 (kon.) | Calgary – Columbus 3:2 (po pr.) | Colorado – Anaheim 3:4 (po pr.)
Vancouver – Arizona 2:4 (kon.)
po prodl.
HC Slavia Praha
4:3 (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
AZ Havířov
Čtvrtek 05.03.2020, 18:00 • ZS Eden, Praha • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 21. kolo
Partner:
     
    Utkání je u konce. Děkuji vám za sledování přenosu a někdy příště u hokeje z Edenu na počtenou! Hezký večer. (20:10:16)
     
    Konec zápasu.
     
    60:18
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia získává bonusový bod! K MIKULÁŠI SKOUPÉMU se odrazil kotouč po akci Slavíčka a útočník Slavie dokázal prostřelit roztáhnutého brankáře Zlatnického – 4:3. Asistence: Šimon Slavíček a Dominik Palát.
     
    60:14
    Slávisté pokračují v přesilové hře. Hosté pouze ve třech.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Šimon Slavíček se dostal k zakončení z první, znovu však pouze orazítkoval oblouk branky Štěpán Zlatnického. Bude se prodlužovat.
     
    59:43
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Denis Bárta – 2 min., faul kolenem).
     
    59:43
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:12
    Hosté v plném počtu.
     
    58:44
    Nyní domácí tým zastavilo ofsajdové postavení. Slavii se krátí přesilová hra v závěru zápasu.
     
    58:11
    Nejprve se dostával až před Zlatnického Slavíček, který však pouze trefil oblouk branky. Následné nahození Jakuba Hrdličky brankáře Havířova také nepřekvapilo a Slavia bude muset hledat další možnosti.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Denis Bárta – 2 min., podrážení).
     
    55:55
    Marek Vlasák mohl využít zaváhání v obraně Havířova. Kotouč se ale červenobílému forvardovi postavil v bekhendu na hranu a brankář Štěpán Zlatnický si tak připsal pouze rutinní zákrok.
     
    54:18
    Hosté v plném počtu.
     
    54:11
    Naopak do rychlého kontru se dostali hosté, proti střele Dominika Kolata však dokázal zasáhnout přesouvající se brankář Michal Pittr.
     
    53:30
    Sešívanému týmu se ale přesilová hra příliš nedaří a Havířov zatím velice dobře brání vlastní obrannou třetinu.
     
    52:18
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (2 min. – zdržování hry / nepovolený postup při vhazování). Trest odpyká Michal Kusak.
     
    51:30
    Slavia se dostala až do blízkosti branky Štěpána Zlatnického, který byl zatím téměř bez práce ve třetí třetině. Vypadalo to jako nedovolený zárkok na Matěje Vymětala, pokračuje se však dále ve hře.
     
    49:56
    Domácí v plném počtu.
     
    49:15
    Další zásah Michala Pittra při sešívaném oslabení. Hosté jsou stále aktivní při vlastní přesilovce a Slavii se nedaří dostat puk do bezpečí.
     
    48:31
    Slavia byla nyní v obležení a Havířov nebyl vůbec daleko od vstřelení vedoucí branky. Pittr ale dokázal branku zavřít a slávisté kotouč následně odpálili do bezpečí.
     
    47:56
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Michal Novák – 2 min., napadení).
     
    47:45
    Matěj Vymětal sice nejprve ztratil kotouč, ale následně se vydal do rychlého kontru, který však nedokázal z velkého úhlu zakončit.
     
    46:14
    Havířov právě vstřelil branku!
    Mikuláš Skoupý sice na nějaký čas vyvezl kotouč mimo vlastní pásmo. Hosté se ho ale rychle ujali a dostali ho zpět k Pittrovi. Nádhernou akci poté zakončil po přesné přihrávce Moškoře KEVIN HORVÁTH – 3:3. Asistence: Jan Moškoř a Martin Pavlačka.
     
    45:30
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Dominik Palát – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:08
    Šimon Slavíček se dostal po pěkné vyšívané až za obránce Havířova. Z velkého úhlu ale nedokázal ani zakončit, ani poslat přihrávku na uvolňujícího se Štancla.
     
    43:22
    Jakub Štancl se dostal relativně pohodlně od pravého mantinelu až na osu hřiště mezi kruhy. Nikým nehlídaný poté mohl pálit, jeho střela však skončila pouze na zadním mantinelu.
     
    41:29
    O mnoho nadějnější byla střela kapitána hostů Jana Moškoře. Znovu byl slyšet zvuk tyčky za Pittrem. Slavia má v zápase v tomto směru zatím velké štěstí.
     
    40:40
    První střelu třetí třetiny si vzal na starost Martin Pavlačka. Ze střední vzdálenosti ale vyslal pouze takovou střelu, která pro brankáře Slavie Pittra neskýtala příliš velké nebezpečí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:30.
     
    Slavia se dostala ve druhé třetině znovu do vedení po brance Jakuba Štancla v polovině druhé části. Hosté však znovu vyrovnali po důrazu Michala Kusaka. Zatím vedoucí branku však vstřelil v osmatřicáté minutě Šimon Slavíček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:41
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí tým se dostává znovu do náskoku. Branka již byla na spadnutí. Hosté bránili snad ve čtyřech lidech prostor vlastní branky. Obránce Palát hradbu těl ještě neprostřelil. ŠIMON SLAVÍČEK byl úspěšnější – 3:2. Asistence: Vojtěch Malínek a Dominik Palát.
     
    38:31
    Domácí v plném počtu.
     
    36:59
    Obránce a kapitán domácího celku Tomáš Kluch poslal vysokou střelu směrem ke Štěpánovi Zlatnickému, který se musel mít na pozoru. Kluchovu střelu ale dokázal vyrazit. Úspěšný nebyl ani dorážející Jan Hamršmíd.
     
    36:52
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Adam Kremnický – 2 min., faul kolenem).
     
    36:31
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Vojtěch Malínek – 2 min., podrážení).
     
    36:29
    Adam Kremnický poslal z velké dálky pozdrav k Michalu Pittrovi. Brankář Slavie vyrazil puk hokejkou až do ochranné sítě.
     
    34:20
    Havířov právě vstřelil branku!
    Znovu srovnáno! Hosté byli důrazní v předbrankovém prostoru a dotlačili puk za brankovou čáru. MICHAL KUSAK byl nejdůraznějším hráčem, který nakonec dorazil puk do branky – 2:2. Asistence: Martin Pavlačka.
     
    33:25
    Slávisté propadli ve středním pásmu a na obránce Hrdličku se hnali hned tři hráči Havířova. Jakub Belan si ale poté, co obdržel přihrávku, nedokázal poradit nejlépe a z havířovské šance tak sešlo.
     
    32:02
    Ondřej Becher ale znovu zahrozil a i tentokrát z toho byla střela do tyče! Michal Pittr by zřejmě nedokázal proti této střele zasáhnout. Becher střílel z bezprostřední blízkosti.
     
    30:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    Milan Antoš na domácí střídačce usilovně nabádal vlastní svěřence o více střelby. A ejhle. Domácí po tomto pokynu znovu vedou. JAKUB ŠTANCL se trefil přesně do horních pater branky – 2:1. Asistence: Dominik Palát a Jakub Hrdlička.
     
    28:08
    Mikuláš Skoupý překombinoval situaci v útočném pásmu, což velice nelibě nesl Milan Antoš na domácí střídačce. Navíc se do brejku hnal hostující kapitán Jan Moškoř. Rychlá střela z jeho hokejky skončila mezi betony brankáře Michala Pittra. Hosté se sice radovali z vedoucí trefy, Pittr ale následně odkryl kotouč pod sebou v brankovišti.
     
    27:38
    Hra se nám poslední dobou trochu kouskuje pravidelnými zakázanými uvolněními, tentokrát se provinili tímto prohřeškem hostující hráči.
     
    26:52
    Marek Vlasák se uvolnil ke střele z pravého kruhu. Útočník domácího celku si ce měl dostatek času na umístění střely, přesto však trefil pouze rameno Štěpána Zlatnického.
     
    26:20
    Tomáš Kluch se snažil z vlastního obranného pásma vysunout dopředu produktivního Šimona Slavíčka. Útočník Slavie však na kotouč nedosáhl a píská se icing.
     
    25:29
    Ondřej Becher se snažil zasunout kotouč po obtočení se kolem branky za lehce dezorientovaného Michala Pittra. Ten však přece jen dokázal zasáhnout a zamezil tak druhé havířovské trefě.
     
    24:18
    Jakub Štancl si na útočné modré čáře přebral dlouhou přihrávku od vlastních beků a mohl z levé strany mířit ke Zlatnickému. Pokus mu však přizvedla nad branku havířovská defenziva.
     
    22:29
    Matěj Vymětal se skoro dostal k vedoucí brance, když namířil svoje přistrčení do bruslí netušícícho obránce. Kotouč se doklouzal těsně vedle branky k zadnímu mantinelu.
     
    22:13
    Kevin Horváth se dostal k zakončení v bezprostřední blízkosti brankáře Michala Pittra. Gólman Slavie se dokázal roztáhnout a puk zachytil.
     
    22:00
    Mikuláš Skoupý nedosáhl na rozehrávku obránce Jiřího Stejskala a kotouč se tak přes téměř celé klužiště doklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    20:07
    Zajímavá situace i na začátku druhé části. Hráči po příchodu na led zapoměli zavřít vrátka a chvíli se tak hrálo s otevřenými dvěrmi k ledu. Sudí si toho ale rychle všimli a hru přerušili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodní dějství jednadvacátého kola ELIOD Extraligy dorostu skupiny O pořadí v play-off. Domácí Slavia se dostala po výborném vstupu do vedení již v první minutě po přesné teči Mikuláše Skoupého. Hosté ale nehrají vůbec špatně a odměnou jim za to budiž vyrovnání Martina Pavlačky z minuty osmé.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Jiří Stejskal se prokličkoval až do útočného pásma. Domácí obránce se ale dostal mezi větší množství soupeřů a vystřelit již nedokázal.
     
    18:42
    Nepovedená rozehrávka hostujícího celku znamená zakázané uvolnění a vhazování před brankářem Štěpánem Zlatnickým.
     
    17:04
    Ondřej Becher znovu v hlavní roli. Jeden z havířovských hokejistů ztížil výhled domácímu brankáři, který ale vůbec na puk neviděl. Becherova střela se otřela o pravou tyč!
     
    16:01
    Ondřej Becher využil své rychlosti a nabruslil si do útočného pásma až za sešívané beky. Pittr musel být znovu pozorný, jelikož se Becher dokázal natlačit do předbrankového prostoru. Zakončit však již nedokázal.
     
    14:42
    Pavel Makovec prověřil další střelou ze střední vzdálenosti Michala Pittra. Brankář Slavie si pohlídal jeho střelu a následně odolal i sprše, kterou mu připravili dorážející hráči.
     
    14:07
    Individuální kličkovaná v podání Slavíčka mohla připravit šanci pro Štancla, který si našel odražený kotouč. Střelu sešívaného forvarda ale srazila havířovská obrana do rohu hrací plochy.
     
    13:14
    Skoupý se snažil ve středním pásmu protečovat puk do jízdy Malínkovi, to se však příliš nepodařilo a zahrozit mohli hosté. Brankář Pittr byl však znovu na místě a podržel svůj tým.
     
    12:25
    Domácí v plném počtu.
     
    11:51
    Nyní již snaha Havířova vzhlížela nadějněji, sešívaná obranná vozba ale nepovolila dorážet na brankáře Michala Pittra, který tak dokázal udržet kotouč ve své moci.
     
    11:29
    Slavia znovu vyhodila kotouč a znemožnila Havířovu delší pobyt v útočném pásmu. AZet bude muset znovu rozehrávat až zpoza vlastní branky.
     
    10:49
    Maxim Brummel vyvezl kotouč až do havířovské třetiny a podržel puk daleko od vlastního brankáře Pittra. Dobrá práce sešívaného útočníka.
     
    10:25
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jakub Dráb – 2 min., hákování).
     
    09:15
    Slavia sice zavřela havířovské hráče do vlastního pásma, žádná nadějnější pozice ale pro domácí tým nevznikla. Dorážejícího Vymětala si posléze pohlídali hostující obránci a Zlatnický udržel puk pod kontrolou.
     
    07:45
    Havířov právě vstřelil branku!
    V Edenu máme vyrovnáno! Michalu Pittrovi propadlo do sítě mezi rukou a tělem tečované nahození. Úspěšným střelcem je označen MARTIN PAVLAČKA – 1:1. Asistence: Petr Kubíček a Ondřej Becher.
     
    06:48
    Matěj Bílek prověřil pozornost brankáře Michala Pittra. Nahození od modré čáry ale příliš potíží gólmanovi Slavie nezpůsobilo a sešívaný strážce klece zachytil kotouč do rukavice.
     
    05:11
    Pražané jsou zatím aktivnějším celkem a další útok Malínkovy formace musel hasit dalším zákrokem Štěpán Zlatnický. Havířov následně otáčí hru a míří směrem k Pittrovi.
     
    04:11
    Ukázkový hit Jakuba Hrdličky! Sešívaný bek, který má i zkušenosti z mládežnických reprezentací poslal čistým způsobem na led věkem ještě dorostence Jakuba Belana.
     
    03:37
    Hosté v plném počtu.
     
    03:02
    Jeden ze slávistických beků podklouzl za brankou a poslal kotouč velice nešťastně mezi kruhy na útočníka Dominika Kolata. Ten se nacházel v nadějné pozici. Brankář Pittr ho ale dokázal z bezprostřední blízkosti vychytat!
     
    02:45
    Slavia se usadila v útočném pásmu a puk se dostal až na modrou čáru k Vojtěchu Malínkovi, který po přípravě vypálil velice zajímavě. Zlatnický si ale dokázal poradit.
     
    01:51
    Hosté ihned po zisku kotouče vyhazují a vysouvají obranný blok až do střední třetiny hřiště. Slavia se bude muset znovu pokusit o vniknutí do útočného pásma.
     
    01:37
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Denis Bárta – 2 min., hákování).
     
    00:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí se rychle dostávají do vedení. Vhazování v útočném pásmu vyhrál Malínek přesně na DOMINIKA PALÁTA, který nahodil kotouč směrem ke Zlatnickému a brankář Havířova na kotouč nedosáhl – 1.0. Asistence: Vojtěch Malínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Pittr (Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Slavíček, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Štancl, Vymětal

    AZ RESIDOMO Havířov: Zlatnický (Nowak) – Wlodara, Bílek, Kremnický, P. Kubíček, Křivohlávek, Zielinski, R. Kubíček – Žák, Pavlačka, Belan, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Horváth

    Rozhodčí: Kubíček – Karda, Teršíp.
     
    Týmy Slavie a Havířova své poslední odehrané utkání zvládly. AZ doma přetlačil Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech. Slávisté přivezli cennou výhru z Brna, kde v závěru otočili duel s Kometou a odvezli do hlavního města plný bodový zisk.
     
    Oba celky se nachází ve středu tabulky. Havířov je na devátém místě s osmačtyřiceti body. Slavia svého dnešního soupeře stíhá. Pražané jsou jedenáctí a na Slezany ztrácí čtyři body.
     
    Dobrý den všem hokejovým fanynkám a fanouškům z pražského Edenu! Přijměte pozvání k zápasu jednadvacátého kola ELIOD Extraligy dorostu skupiny O pořadí v play-off, ve kterém domácí HC Slavia Praha přivítá soupeře AZ RESIDOMO Havířov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 1. Palát (Malínek), 31. Štancl (Palát, Hrdlička), 39. Slavíček (Malínek, Palát), 61. Skoupý (Slavíček, Palát) – 8. Pavlačka (P. Kubíček, Becher), 35. Kusak (Pavlačka), 47. Horváth (Moškoř, Pavlačka)


    HC Slavia Praha: Pittr (Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Slavíček (A), Malínek, Jokl, Hamršmíd, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl, Vymětal
    AZ Havířov: Zlatnický (Nowak) – Wlodara, Bílek, Kremnický, P. Kubíček (A), Křivohlávek, Zielinski, R. Kubíček – Žák, Pavlačka (A), Belan, Moškoř (C), Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Horváth

    Rozhodčí: Kubíček – Karda, Teršíp

    Diváci: 48
    bahis siteleri