Washington – Philadelphia 2:5 (kon.) | Calgary – Columbus 3:2 (po pr.) | Colorado – Anaheim 3:4 (po pr.)
Vancouver – Arizona 2:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:5 (0:1, 2:3, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 05.03.2020, 15:00 • DRFG arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 21. kolo
Partner:
     
    59:40
    Putz rozezvonil horní tyč brněnské branky!
     
    59:21
    Liberec si až nyní zahraje první přesilovou hru, její strůjcem je brněnský Nesim Harmim dvě minuty za podrážení.
     
    49:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bleskový útok Liberce končí v brance Komety! Masař našel z levého křídla MATĚJE LEDNA, jenž přesně zakončil povedený brejk Bílých Tygrů. Asistence: Filip Kříž, Matěj Leden.
     
    38:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa nabídnutou výhodu využila a snižuje na rozdíl dvou branek! Po vhazování se střelou od modré čáry prosadil PATRIK FAJMON. Asistence: Adam Boltvan.
     
    38:23
    První brněnský průnik v přesilové hře končí dalším trestem na straně Liberce, za faul kolenem odjíždí na trestnou lavici Lukáš Meisel. Kometa bude mít po dobu 13 vteřin výhodu pěti hráčů proti třem.
     
    36:36
    Kometa si zahraje přesilovou hru v pořadí již třetí v dnešním utkání, dvě minuty za vysokou hůl obdržel Adam Měchura.
     
    36:13
    Další libereckou střelu měl na svědomí Hladík, ta nadělala brněnskému brankáři velké problémy a z dorážky se snažil prosadit Gajda, Bizoň se však orientoval včas a pátému kotouči v cestě do branky vystavil stopku.
     
    33:09
    Nyní libereckou obranu provětral Harmim, jehož individuální akci zastavil Král betonem, nebyl si však jistý, kde se puk nachází a k dorážce se znovu dostával Boltvan, libereckému brankáři však pomohli obránci a skóre se nemění.
     
    31:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši přitlačili a těží z toho čtvrtou branku v dnešním utkání! Prudkou střelu v podání Dvořáka ještě Bizoň vyrazil, ale k dorážce byl připraven kdo jiný než MILAN TADEÁŠ JOBEK, jenž má na svědomí i čtvrtý liberecký zářez. Asistence: Jakub Dvořák.
     
    28:41
    Další zaváhání liberecké obrany mohl ztrestat Šalé, ovšem jeho samostatný únik pouze cinkl o horní tyč liberecké svatyně!
     
    26:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec si bere zpět dvoubrankový náskok! V rozehrávce si vůbec nerozuměli domácí obránci Běhůnek s Fajmonem, toho Bílí Tygři nevyužili, ale následný nápor zakončil přesným bekhendem MILAN TADEÁŠ JOBEK, jenž tak zkompletoval čistý hattrick. Asistence: Mikuláš Jenčovský, Martin Böhm.
     
    25:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní však liberecká obrana nechala zcela bez povšimnutí ALEXE SEVERA a brněnský útočník se po samostatném úniku prosadil střelou mezi Královy betony. Asistence: Patrik Ulbricht.
     
    20:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec uzavřel domácí tým v obranné třetině a navyšuje náskok na rozdíl dvou branek! Mezi kruhy se dobře orientoval MILAN TADEÁŠ JOBEK a přesnou střelou k tyči překonal Bizoně podruhé. Asistence: Martin Böhm, Luka Vodlan.
     
    16:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bleskový přechod do útoku v podání hostů končí úvodní brankou utkání! Zásluhu na otevření skóre měl Putz, jen vedl kotouč po levém křídle a předložil jej na hůl MILANA TADEÁŠE JOBKA, jenž nadvakrát překonal Bizoně. Asistence: David Putz, Luka Vodlan.
     
    13:49
    Individuální akce v podání Šalého, jenž se dostal až na hranici libereckého brankoviště, už se zdálo, že obhodí i beton brankáře Krále, ale na poslední chvíli byl připraven odpálit kotouč liberecký Měchura.
     
    13:24
    Kometa si zkusí další početní výhodu, na dvě minuty za podrážení odjíždí Ondřej Culek.
     
    13:07
    Hosté do toho v plném počtu znovu šlápli a Vodlan připravil tutovou pozici pro Putze, ten však z bezprostřední blízkosti branku Komety minul!
     
    11:21
    Pohledná kombinace Brna! Kotouč putoval od Běhůnka na Fajmona, jenž křížnou přihrávkou našel Pigla, ten se snažil ještě vylepšit pozici pro Sedláčka, jenž už mohl zakončovat do odkryté branky soupeře, ale Král se stačil včas přemístit!
     
    10:43
    Poprvé v dnešním utkání se vylučuje, na dvě minuty za hákování odjíždí na trestnou lavici liberecký útočník Filip Kříž. Kometa tak má k dispozici přesilovou hru, chytne se?
     
    10:02
    Liberec byl nyní velmi blízko k otevření skóre! Do útočného pásma zavezl kotouč Leden a šikovně jej v přečíslení dva na jednoho předhazoval Jenčovskému, tomu však v radosti zabránil beton brankáře Bizoně!
     
    02:25
    Putz byl úspěšný na vhazování ve středním pásmu a sám si vypracoval únik na Bizoně, mířil mezi betony brněnského brankáře, ten však první kritickou chvíli ustál!

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 26. Sever (Ulbricht), 39. Fajmon (Boltvan) – 17. Jobek (Putz, Vodlan), 21. Jobek (Böhm, Vodlan), 27. Jobek (Jenčovský, Böhm), 32. Jobek (Dvořák), 50. Masař (Kříž, Leden)


    HC Kometa Brno: Bizoň (Schnattinger) – Řehák, Fajmon, Běhůnek, Ulbricht, Němec, Svoboda – Nesvadba, Nekvapil, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.
    Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Böhm, Hladík, Meisel, Dvořák, Patzelt, Culek, Tůma – Putz, Vodlan, Jenčovský, Kříž, Leden, Měchura, Masař, Jobek, Gajda.

    Rozhodčí: Čuňočka – Bernard, Zapletal
    thejrc.org