Washington – Philadelphia 2:5 (kon.) | Calgary – Columbus 3:2 (po pr.) | Colorado – Anaheim 3:4 (po pr.)
Vancouver – Arizona 2:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:4 (1:2, 2:1, 2:1)
HC Olomouc
Čtvrtek 05.03.2020, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Superpohár • Skupina C
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji za pozorost. (18:20:40)
     
    Bílí Tygři si užívají bouřlivou děkovačku se svými fanoušky. A mají k tomu dobrý důvod, Moru totiž v nesmírně důležitém souboji nakonec přestříleli 5:4 a stále živí naději na postup do vyřazovací fáze. Budou se ale muset spolehnout na příznivou shodu ostatních výsledků. To Olomouc si dnes situaci malinko zkomplikovala a bude muset ještě zamakat. Sledovali jsme fantastický juniorský hokej té nejvyšší kvality!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:31
    A další tutovka! Matěj Kořenek střílel z mezikruží. Pavel Čajan jeho ránu nejdůležitějším zákrokem večera nasměroval do vzduchu a Kořenek baseballovou dorážkou znovu jen o píď netrefil!
     
    59:01
    Neskutečné, nahození od modré čáry tečoval Joshua James Mácha přesně do protipohybu gólmana a kotouč projel o centimetry mimo! To už vypadalo na vyrovnání.
     
    58:56
    Jeden ze Severočechů zblokoval další olomouckou střelu. Vyhození Jana Šíra posléze končí na dalším zakázaném uvolnění.
     
    58:43
    Hanáci šli poměrně rychle do zakončení, pokus Daniela Ministra z pravého kruhu důležitým zákrokem zpacifikoval Pavel Čajan.
     
    58:35
    A pozor, Kohouti hrají v šesti! Jeden z domácích se přes celé kluziště pokusil trefit prázdnou bránu a minul jen o centimetry. Píská se icing a jeden z koučů si vyžádal oddechový čas.
     
    58:09
    Vojtěch Strnad nahodil kotouč do útočného pásma, jeho spoluhráči mohou vystřídat.
     
    57:38
    Liberečtí zahustili střední pásmo a nechtějí dopustit rychlé přechody Moravanů do ofenzivy. Zatím se jim to poměrně daří a hraje se bez šancí.
     
    56:33
    Tomáš Trunda fantastickou prací při napadání zkomplikoval hostující rozehrávku a získal pro svůj celek cenný čas.
     
    56:12
    Olomouc se s takovým skóre samozřejmě nechce smířit. Matěj Kořenek zakončoval bekhendem u pravé tyčky, Čajan se ale proti němu dobře přemístil a kryje.
     
    55:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Takhle to vypadá, když za to vezme TOMÁŠ TRUNDA! Výškově jednoznačně nejmenší hráč na hřišti použil své parametry jako výhodu, od levého mantinelu se prosmýkl až před Marka Hasalu, přehodil si kotouč na bekhend a pověsil ho přímo pod břevno! Bez asistence.
     
    54:51
    Pro změnu velká šance Mory! Matěj Tomajko v přečíslení objel zalehnuvšího Šedivého a našel Petra Madera, jenž zblízka tečoval pouze do skvělého Čajana!
     
    54:25
    Do Tomajkovy dělovky od modré čáry se postavil Jakub Šedivý, který dostal kotouč alespoň do středního pásma.
     
    53:48
    Jen to cinklo! Vojtěch Jiruš diagonální přihrávkou oslovil Filipa Jansu, který krásně vystřelil z pravého kruhu. Ke smůle Tygrů ale trefil pouze vzdálenější tyč a radost na tribuně byla předčasná.
     
    52:44
    Hamplovo nahození se od mantinelu odrazilo rovnou mezi kruhy, vypálit se trefil Michael Drábek, mířil nicméně jen do olomouckého protihráče.
     
    52:02
    Střelu Davida Aubrechta z levého kruhu nohou zblokoval Tobiáš Handl, načež se kupředu vydávají také Moravané.
     
    51:27
    Jakub Rychlovský vjel do útočného pásma a z poměrně velké dálky vypálil zápěstím. Hasala střelu kontroloval pohledem na cestě mimo tři tyčky.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Šír (Rychlovský), 24. Drábek (Aubrecht), 40. Rychlovský (Jiruš, Šír), 41. Jiruš, 56. Trunda – 4. Štědrý (Tomajko), 10. Krupa (Kořenek), 39. Handl (Tomajko), 47. Rutar (Vosátko)


    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Franc) – Aubrecht, Hampl (A), Kovář, Žůrek, Šedivý – Křepelka, Rychlovský (C), Vomáčka, Šír, Adamec, Jansa, Strnad, Jiruš (A), Drábek, Nezbeda, Trunda, Rossmy.
    HC Olomouc: Mokrý (41. Hasala) – Mader (C), Groch, Hlaváč, Vosátko (A), Hladíš, Rutar, Pírek, Bahounek – Kalač (A), Handl, Krupa, Tomajko, Mácha, Štědrý, Kořenek, Fasner, Tichý, Ministr.

    Rozhodčí: Bejček – Kajínek, Bosák.
    thejrc.org