Washington – Philadelphia 2:5 (kon.) | Calgary – Columbus 3:2 (po pr.) | Colorado – Anaheim 3:4 (po pr.)
Vancouver – Arizona 2:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:4 (1:2, 2:1, 2:1)
HC Olomouc
Čtvrtek 05.03.2020, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Superpohár • Skupina C
Partner:
     
    59:31
    A další tutovka! Matěj Kořenek střílel z mezikruží. Pavel Čajan jeho ránu nejdůležitějším zákrokem večera nasměroval do vzduchu a Kořenek baseballovou dorážkou znovu jen o píď netrefil!
     
    59:01
    Neskutečné, nahození od modré čáry tečoval Joshua James Mácha přesně do protipohybu gólmana a kotouč projel o centimetry mimo! To už vypadalo na vyrovnání.
     
    58:35
    A pozor, Kohouti hrají v šesti! Jeden z domácích se přes celé kluziště pokusil trefit prázdnou bránu a minul jen o centimetry. Píská se icing a jeden z koučů si vyžádal oddechový čas.
     
    55:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Takhle to vypadá, když za to vezme TOMÁŠ TRUNDA! Výškově jednoznačně nejmenší hráč na hřišti použil své parametry jako výhodu, od levého mantinelu se prosmýkl až před Marka Hasalu, přehodil si kotouč na bekhend a pověsil ho přímo pod břevno! Bez asistence.
     
    54:51
    Pro změnu velká šance Mory! Matěj Tomajko v přečíslení objel zalehnuvšího Šedivého a našel Petra Madera, jenž zblízka tečoval pouze do skvělého Čajana!
     
    53:48
    Jen to cinklo! Vojtěch Jiruš diagonální přihrávkou oslovil Filipa Jansu, který krásně vystřelil z pravého kruhu. Ke smůle Tygrů ale trefil pouze vzdálenější tyč a radost na tribuně byla předčasná.
     
    48:46
    Liberec byl nesmírně blízko! Přihrávku na najíždějícího Jakuba Žůrka si jeden z hostů srazil na vlastní branku, Marek Hasala ovšem mrštně vykopl beton a zabránil pohromě. Dorážku Vojtěcha Strnada pak Hanáci zblokovali!
     
    46:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A znovu budeme hrát prakticky od začátku, také olomoucká přesilovka totiž slaví patřičný úspěch! David Vosátko přenesl hru na levý kruh, kde operoval ADAM RUTAR. Dělovka hostujícího beka prolétla skrz hradbu těl a málem protrhla síť! Asistence: David Vosátko.
     
    45:07
    Dobrá příležitost pro Hanáky, zahrají si totiž proti čtyřem! Na trestnou lavici se za držení protihráče odebírá Jakub Žůrek (LIB).
     
    40:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní záležitost! VOJTĚCH JIRUŠ to vzal na sebe, podél levého mantinelu vnikl do útočného pásma a výstavní střelou z poměrně ostrého úhlu našel mezeru v gólmanově postoji. 4:3 pro Severočechy! Bez asistence.
     
    40:17
    Máme tu přesilovku šelem. Za hákování na osobu Jakuba Rychlovského si jde odpočinout Šimon Groch (OLO).
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Olomouc: ze hřiště odchází Mokrý, přichází Hasala.
     
    39:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Bílí Tygři udeřili prakticky souběžně se sirénou a gól i přes olomoucké protesty po poradě mezi rozhodčími a časoměřiči platí! Jakub Rychlovský to pod časovým tlakem zkusil ze záporného úhlu. Jan Šír promáchl dorážku, jenže pak z otočky poslal kotouč napříč předbrankovým prostorem Vojtěch Jiruš a JAKUB RYCHLOVSKÝ snadno zakončil! Asistence: Vojtěch Jiruš, Jan Šír.
     
    38:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora se znovu dostává do vedení! Hosté udeřili z rychlého brejku, který po prudké Tomajkově přihrávce zakončil přesnou tečí za Čajanova záda TOBIÁŠ HANDL. Asistence: Matěj Tomajko.
     
    35:18
    A na druhé straně pláchl Jan Šír, který se ještě pokoušel nahrát Jakubu Rychlovskému. Zakončení do prázdné brány se ale nekonalo, přihrávce scházela větší přesnost!
     
    34:56
    Tomáš Krupa objel klec a skrz brankoviště nahrál Matěji Kořenkovi, který před poloodkrytou klecí nezasáhl kotouč tak, jak bylo potřeba! Velká šance tedy zůstala nezúročena.
     
    25:06
    Hlaváč luxusní přihrávkou přes polovinu hřiště poslal do úniku Matěje Kořenka, který ale nezvládl převzetí puku a vystavil se do těsného ofsajdu!
     
    23:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy si vypracovaly drtivý tlak, až to vypadalo, jako by hrály přesilovku. A výsledek stál za to, MICHAEL DRÁBEK si totiž od pravého mantinelu vybruslil až za kruhy a výstavní střelou do šibenice nedal Mokrému nárok! Asistence: David Aubrecht.
     
    22:28
    Miloslav Adamec si počkal na brankovišti. Nakonec opravdu dostal přesnou přihrávku, jenže i tuto situaci dokázal vyřešit neskutečný Vojtěch Mokrý! Adamec jen nevěřícně zvedl hlavu ke stropu haly.
     
    21:18
    Teď už liberečtí fanoušci zvedli ruce nad hlavu, střela Michaela Drábka z mezikruží ale rozvlnila síť pouze z vnějšku! Tygři i ve druhé části pokračují v dobývání soupeřovy klece.
     
    17:18
    Za hákování je vyloučen Jakub Rychlovský (LIB). Severočeši si tedy pobyt v oslabení prodloužení, třináct sekund navíc budou jen ve třech.
     
    15:34
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min., podrážení).
     
    14:01
    Mohlo být vyrovnáno! Přesnou přihrávku do druhé vlny obdržel Jakub Rychlovský, jenž si pečlivě připravil střelu. Z oblasti mezi kruhy ale znovu ztroskotal na skvělém gólmanovi Olomouce!
     
    12:24
    Jan Hampl chyboval v rozehrávce a Kořenek připravil stoprocentní šanci Tomáši Krupovi! Ten ovšem z mezikruží o několik málo centimetrů netrefil Čajanovu pokladnici.
     
    09:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je pro Liberec pořádně krutý trest za neproměněné příležitosti. Matěj Kořenek se nejdříve zjevil v úniku, který zakončil tvrdou ranou do tyčky. Stejný hráč se však vzápětí nacpal do předbrankového prostoru, vystřelil do Čajanových betonů a práci dokončil dorážející TOMÁŠ KRUPA! Asistence: Matěj Kořenek.
     
    09:18
    Tygři jsou v těchto chvílích jasně lepší. Po skvěle sehraném přečíslení si Jakub Žůrek navedl kotouč do levého kruhu, avšak v zajímavé šanci neprostřelil Mokrého rameno!
     
    08:14
    A zase v hlavní roli Vojtěch Mokrý. Strážce olomoucké klece nyní z podobné pozice vyčapal také Michaela Drábka, který se ještě neúspěšně snažil o dorážku!
     
    07:27
    Obrovská šance Tomáše Trundy! Bennet Rossmy jej parádní přihrávkou od zadního hrazení našel úplně samotného před brankou. Vojtěch Mokrý reflexivním zákrokem podržel svůj tým!
     
    05:30
    Tomáš Trunda ve spolupráci dvou dorostenců krásně prostrčil puk na Benneta Rossmyho. Ten v akci dvou na jednoho servíroval šanci Filipu Jansovi, který ovšem na přihrávku před odkrytou klecí těsně nedosáhl!
     
    03:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Odpověď Moravanů na sebe nenechala vůbec dlouho čekat! Před Pavlem Čajanem vznikla pořádná skrumáž, z níž těžil JAN ŠTĚDRÝ a pověsil touš do sítě. Máme tedy zaděláno na velice zajímavý duel! Asistence: Matěj Tomajko.
     
    02:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Velká radost ve Svijanské aréně, domácí hokejisté totiž rychle otevírají skóre! Hned po vyhraném vhazování se kotouč dostal na modrou čáru k JANU ŠÍROVI, který nesmírně pohotovou ranou k levé tyči zaskočil Mokrého. Asistence: Jakub Rychlovský.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Šír (Rychlovský), 24. Drábek (Aubrecht), 40. Rychlovský (Jiruš, Šír), 41. Jiruš, 56. Trunda – 4. Štědrý (Tomajko), 10. Krupa (Kořenek), 39. Handl (Tomajko), 47. Rutar (Vosátko)


    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Franc) – Aubrecht, Hampl (A), Kovář, Žůrek, Šedivý – Křepelka, Rychlovský (C), Vomáčka, Šír, Adamec, Jansa, Strnad, Jiruš (A), Drábek, Nezbeda, Trunda, Rossmy.
    HC Olomouc: Mokrý (41. Hasala) – Mader (C), Groch, Hlaváč, Vosátko (A), Hladíš, Rutar, Pírek, Bahounek – Kalač (A), Handl, Krupa, Tomajko, Mácha, Štědrý, Kořenek, Fasner, Tichý, Ministr.

    Rozhodčí: Bejček – Kajínek, Bosák.
    thejrc.org