Washington – Philadelphia 2:5 (kon.) | Calgary – Columbus 3:2 (po pr.) | Colorado – Anaheim 3:4 (po pr.)
Vancouver – Arizona 2:4 (kon.)
po s.n. (3:4)
HC Kometa Brno
5:6 (2:3, 1:1, 2:1 - 0:0)
Berani Zlín
Čtvrtek 05.03.2020, 18:30 • DRFG arena • DHL Superpohár • Skupina D
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým PSG Berani Zlín.
    Autorem rozhodujícího nájezdu je v 8. sérii VOJTĚCH DOBIÁŠ.
     
    61:59
    Luža uvolnil před brankou Brna Janoška, jenž trefil tyčku brněnské branky! Zlínští už zvedali ruce, ale hraje pokračuje.
     
    59:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Svoboda – 2 min., podrážení).
     
    54:43
    Přesilová hra Komety končí, dvě minuty za napadení obdržel Michal Kunc.
     
    54:29
    Možnost pro Kometu, dvě minuty za sekání fasuje Jáchym Jasoněk.
     
    53:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přestřelka pokračuje! Kometa nyní sevřela Berany v ohradě a slaví vyrovnávací branku! Kunc si všiml před brankou ideálně postaveného JAKUBA BRABENCE a ten jeho nabídkou nepohrdl. Asistence: Michal Kunc.
     
    51:45
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín si bere zpět jednobrankový náskok! Pravidlo nedáš – dostaneš naplnili Berani do puntíku, když po nepovedené brněnské příležitosti rozjel útočnou akci Sebera, přes Pavlase se dostal kotouč na hůl VOJTĚCHA DOBIÁŠE a zlínský útočník zkompletoval hattrick. Asistence: Petr Pavlas, Matěj Sebera.
     
    46:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa vyrovnává! Tuhý boj u mantinelu vyhrál Pigl a s kotoučem obkroužil branku a předkládal je mezi kruhy, do jeho přihrávky vložil hůl KAREL DUFEK a usměrnil puk za záda Šarmana. Asistence: Tomáš Pigl, Matěj Svoboda.
     
    43:50
    Vašíček si srovnal kotouč na levém kruhu a podruhé v utkání trefil tyč!
     
    43:01
    Zlín byl opět blízko ke skórování ve vlastním oslabení! Na Kubíka se rozjel Dobiáš, ovšem brněnský brankář jej tentokrát dokázal vychytat a významně podržel Kometu!
     
    42:44
    Kometa bude mít k dispozici přesilovou hru, potrestaným hráčem je Filip Weintritt, jenž fasuje 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Dvouminutový trest odsedí Dan Handl.
     
    41:05
    Chludil vedl zlínskou akci a předložil puk Dobiášovi, na toho zívala prázdná branka Brna, ale zlínský útočník přestřelil!
     
    35:27
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani se prosazují ve vlastním oslabení! Brněnskou akci vystihl Fajkus a rozjel se do přečíslení dva na nikoho společně s VOJTĚCHEM DOBIÁŠEM, jenž přihrávku prvně jmenovaného přetavil ve čtvrtou branku Zlína. Asistence: Sebastian Fajkus.
     
    35:11
    Kometa bude mít možnost vzít si vedení zpět. Dvě minuty za vysokou hůl obdržel David Kozubík.
     
    33:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa srovnává stav skóre! Po vhazování v obranném pásmu vystartoval do útočného pásma Kunc a všiml si podpory JAKUBA BRABENCE, jenž zakončil přečíslení pod horní tyč zlínské branky. Asistence: Michal Kunc, Jakub Malý.
     
    25:47
    Navýšení zlínského náskoku měl na holi Sebera, Kubík však sevřel své betony včas!
     
    19:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci v poslední vteřině první třetiny otáčejí skóre zápasu! Druhou přesilovou hru v řadě využili Berani zásluhou přesné přihrávky Chludila na hůl MATĚJE SEBERY, jemuž stačilo pouze nastavit hokejku, aby kotouč zapadl do brněnské branky. Asistence: Lukáš Chludil, Vojtěch Dobiáš.
     
    18:48
    Zlín navíc bude pokračovat v přesilové hře, rozhodčí vylučují Jana Mlčáka na dvě minuty za krosček.
     
    18:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci při signalizaci dalšího faulu srovnávají stav utkání! Spolupráce Dobiáše se Seberou ještě k vyrovnání nevedla, Zlín ovšem pokračoval v útočné akci a na brankovišti předvedl dostatečný důraz VOJTĚCH DOBIÁŠ. Asistence: Šimon Frömel.
     
    18:26
    Zlín bude mít před první sirénou možnost vyrovnat, dvě minuty za podrážení obdržel brněnský útočník Martin Snášel za faul kolenem.
     
    17:20
    Zlín právě vstřelil branku!
    Nyní už se Zlín raduje a snižuje na rozdíl jediné branky! Dobiášova snaha měla smysl, když počkal na druhou vlnu, kterou prezentoval přesnou střelou DOMINIK LUŽA. Asistence: Vojtěch Dobiáš.
     
    16:33
    Vašíček postupoval vstříc zlínské brance z levého křídla a při zakončení trefil tyč!
     
    11:56
    Individuální akce v podání Kunce, jenž už mohl sám zakončovat, ale nezachoval se sobecky a předložil kotouč Svobodovi, ten však ve vyložené pozici těsně minul zlínskou odkrytou klec!
     
    10:05
    Hosté ze Zlína nestíhají a z toho pramení další faul, který má na svědomí Petr Pavlas, jenž odjíždí na trestnou lavici za podrážení.
     
    09:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! Povedenou souhru na trase Brabenec – Kunc zakončil přesnou střelou pod horní tyč MATĚJ SVOBODA. Asistence: Michal Kunc, Jakub Brabenec.
     
    08:21
    Brabenec si však vybojoval faul, dvě minuty za hákování fasuje Lukáš Chludil.
     
    08:21
    Kowalczyk uvolnil přihrávkou od mantinelu Brabence, ten už měl před sebou pouze zlínského brankáře, ale ani nadvakrát se mu nepodařilo kotouč procedit za Šarmanova záda.
     
    07:51
    Kozubík nyní zpoza branky našel ideálně postaveného Lužu, jenž okamžitě usměrňoval kotouč na brněnskou branku, Kubík nyní podržel Kometu, když vytáhl pohotový zákrok betonem.
     
    03:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa těží z nástupu do utkání úvodní branku! Na levý kruh obdržel kotouč DANIEL KOWALCZYK, srovnal si puk na čepeli a zamířil přesně mezi betony Šarmana. Asistence: Michal Kunc, Patrik Krška.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 3. Kowalczyk (Kunc, Krška), 10. Svoboda (Kunc, Brabenec), 34. Brabenec (Kunc, Malý), 47. Dufek (Pigl, Svoboda), 54. Brabenec (Kunc) – 18. Luža (Dobiáš), 19. Dobiáš (Frömel), 20. Severa (Chludil, Dobiáš), 36. Dobiáš (Fajkus), 52. Dobiáš (Pavlas, Sebera), rozh. náj. Dobiáš

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Fajkuse (ZLN)
    1:1   Kunc (KOM)
    2. série:
    1:1   Luža (ZLN)
    1:1   Brabenec (KOM)
    3. série:
    1:1   Kozubík (ZLN)
    2:1   Kowalczyk (KOM)
    4. série:
    2:2   Frömel (ZLN)
    3:2   Svoboda (KOM)
    5. série:
    3:3   Dobiáš (ZLN)
    3:3   Mlčák (KOM)
    6. série:
    3:3   Kowalczyk (KOM)
    3:3   Fajkus (ZLN)
    7. série:
    3:3   Kunc (KOM)
    3:3   Frömel (ZLN)
    8. série:
    3:3   Vašíček (KOM)
    3:4   Dobiáš (ZLN)


    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Holemý, Furch, Sedláček, Studený, Kowalczyk, Mlčák – Žák, Pigl, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Malý, Brabenec, Vačíšek, Kunc.
    Berani Zlín: Šarman (Kořének) – Janošek, Holík, Jaroněk, Bednářík, Mikulík, Pavlas – Dobiáš, Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Kozubík, Luža, Hrazdira, Fajkus, Frömel, Chludil.

    Rozhodčí: Skopal – Komínek, Smetková
    thejrc.org