Litvínov – Kladno 6:2 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:2 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:0 (kon.)
K. Vary – Liberec 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 0:2 (kon.) | Třinec – Plzeň 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 5:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
6:2 (1:1, 2:1, 3:0)
Rytíři Kladno
Pátek 06.03.2020, 18:00 • ZS I.Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký páteční večer u hokejové Tipsport extraligy. Dnes je na programu její poslední dvaapadesáté kolo, které zejména pro tři týmy bude velmi důležité. Půjde totiž o záchranu extraligové příslušnosti. Tři týmy nemají vůbec nic jistého a závěrečný program tak nemohl být už napínavější. Hned jeden duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a Rytíři Kladno bude přímým soubojem o záchranu, na dálku se bude ovšem sledovat i zápas v Brně, kde Kometa hraje s Pardubicemi, které jsou taktéž namočené v sestupových vodách.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté se nacházejí na třináctém místě extraligové tabulky se šedesáti body. Naposledy se utkali s Olomoucí, a sice na jejím ledě. Tam po první třetině vedli 1:0 a vypadalo to nadějně. Avšak Kohouti v prostředním dějství srovnali a v tom třetím pak strhli vedení na svou stranu, které v závěru pečetili střelou do prázdné branky a zvítězili 3:1. Díky tomu tak Litvínovští stále nemají jistotu udržení se v nejvyšší tuzemské soutěži. Vše tak mají na domácím ledě ve svých rukách, stačí jim jakákoli výhra. Ale na to se spoléhat nesmějí, budou se snažit, aby poslední Kladno porazili za plný počet bodů a nepřipustili žádné drama. Dá se tak očekávat velmi tuhá bitva o veledůležité body na obou stranách. Zápas na litvínovském zimním stadionu tak bude pro diváky zajímavou podívanou, pro příznivce obou týmů spíše pořádnou zkouškou nervového systému.

    Nejproduktivnější hráči

    Richard Jarůšek – 38 bodů (22+16)
    Viktor Hübl – 33 bodů (17+16)
    Jakub Petružálek – 32 bodů (9+23)
    Brankář Vervy věří, že Litvínov domácí duel zvládne a zachrání se.
     
    Rytíři Kladno

    Kladenští Rytíři jsou na tom úplně stejně, jako jejich dnešní soupeř. Jsou sice na poslední příčce, ale mají shodný počet bodů, tedy šedesát a i oni mají šanci se zachránit. Důležité kroky k tomu, aby do posledního kola měli ještě možnost hrát o záchranu elitní soutěže, udělali v posledních třech duelech, ve kterých naplno bodovali. Naposledy se tak stalo s Mladou Boleslaví, kterou doma udolali 3:2. Dnes je tak čeká nejdůležitější zápas celé sezóny a rádi by si i v další sezóně zahráli mezi elitou a do Chance ligy se po roce vrátit nechtějí. Uvidíme, který z týmů se bude radovat z výhry a udělá ten poslední krok k možnosti se udržet.

    Nejproduktivnější hráči

    Brady Austin – 41 bodů (17+24)
    Ladislav Zikmund – 30 bodů (15+15)
    Jaromír Jágr – 29 bodů (15+14)
    Bude Adam Brízgala skutečně kladenským žolíkem?
     
    Sestupová matematika, na koho padne Černý Petr?

    U obou soupeřů je to jasné, jakákoli výhra je posouvá k záchraně v nejvyšší tuzemské soutěži. Ovšem, existuje tu i varianta, že se zachrání jak Kladno, tak i Litvínov a spadnou Pardubice. Takový okamžik by musel nastat, pokud by pardubičtí hokejisté na ledě Komety Brno vůbec nebodovali a duel v Litvínově by skončil výhrou Kladna po prodloužení či nájezdech. Pak by do Chance ligy spadly právě Pardubice. Více zamotané to už být nemůže, a tak se musíme nechat napínat až do poslední chvíle a jak to dopadne, se rozuzlí o pozdějším pátečním večeru stejně tak, jako se rozhodne o sestupujícím týmu do nižší soutěže.
    Tabulka TELH po 51. kole
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly třikrát a pokaždé se z výhry radoval Litvínov. Kladenští se svým dnešním soupeřem urvali zatím jen jeden bod. Dnes tak budou mít co vracet a pokusí se poprvé svého soka porazit v nejdůležitějším utkání celé sezóny.

    Kladno – Litvínov 2:3pp
    Litvínov – Kladno 4:1
    Kladno – Litvínov 3:5
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Štich, Kudla, Baránek, L. Doudera – Petružálek, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Válek, Gerhát, Hedberg – Helt, Jurčík, Trávníček (A).

    Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – Zikmund, Machač, Jágr – Melka, Vampola, J. Strnad (C) – Hovorka, Stach, Š. Bláha – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný.

    Rozhodčí: Hodek, Jeřábek – Lhotský, Svoboda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Veledůležité utkání mezi oběma celky právě začalo, jdeme na to. U puku jsou domácí hokejisté a snaží se projít do první akce zápasu.
     
    00:29
    Filip Helt si špatně přehodil puk na hokejku a pokus mu nesedl. Přesto Adam Brízgala kotouč podržel a zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    00:34
    Richard Jarůšek si zamíchal kotoučem a vyslal střelu z levého kruhu, tu Brízgala vyrazil a hned na to stejný hráč střílel ještě z prostoru mezi kruhy, ale bylo to spíše nahození.
     
    01:20
    Nyní se zjevili před Janusem hosté, ale před jeho klecí si počínali nepřesně. Obrana Vervy sbírá kotouč a hned na to spěchá do útoku.
     
    02:03
    Verva se do svého soupeře doslova zakousla a je od úvodních minut mnohem aktivnější. Znovu se Litvínovští natlačili před Adama Brízgalu, jenž kryje puk pod svou lapačku.
     
    02:16
    Od vlastního brankáře zakládají další akci hosté, jsou ale napadáni beky Vervy. Až po chvilce se Kladno skutečně dostalo před Jaroslava Januse, ten však nemusel vůbec zasahovat.
     
    02:45
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (David Stach – 2 min., podrážení).
     
    02:47
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči a už se usadili v teritoriu hosů.
     
    03:08
    Nechybělo mnoho a Verva mohla vést. František Lukeš pálil na Brízgalovu svatyni, po jeho střele zazvonila tyč kladenské svatyně!
     
    03:40
    Kladno se dostalo na kotouč a okamžitě ho vyhazuje až před domácí branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    04:09
    Znovu hosté zastavili rozehrávku soupeře a okamžitě odpalují puk daleko od Brízgalovy branky.
     
    04:45
    Kladno své první oslabení zvládlo bez úhony a je už v plném počtu.
     
    Utkání sleduje 6 011 diváků. V Litvínově je vyprodáno!
     
    05:19
    Jaromír Jágr byl obrán o kotouč v útočném pásmu a hostující osmašedesátka se tak nedostala zblízka do zakončení. Na druhé straně spěchal za pukem Michal Trávníček, ale nestihl to. Zakázané uvolnění Litvínova.
     
    05:46
    Strnad nebezpečně nahodil puk před branku Litvínova, tam se ho snažil sklepnout Barinka. Ale jeden z domácích obránců získal puk a hned na to ho vyváží do neutrální zóny.
     
    08:05
    Následuje první komerční přestávka.
     
    07:49
    Kudla vyvezl puk ze středního pásma a poté vystřelil před Brízgalou, který raději podržel puk a ukryl ho v lapačce. Hra je přerušena.
     
    08:05
    Petr Vampola protečoval puk do útočného pásma, nakonec se dostal ke střele jeho spoluhráč a vystrašil tak Jaroslava Januse, který musel krýt pokus Kladna.
     
    08:41
    Hosty nyní v rozletu zastavilo postavení mimo hru, které ji stěhuje do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    08:57
    Brízgala na druhé straně kryl prostor u své levé tyče a poté okamžitě přikryl touš. Znovu je hra přerušena a buly proběhne po jeho levé ruce.
     
    09:03
    Hedberg dostal puk na Lukáše Válka, jenž vyslal střelu z pravého kruhu, ale Adam Brízgala byl na svém místě a připraven.
     
    09:41
    Jaromír Jágr se zbavil obránce Vervy a poté z levé strany vyslal nebezpečnou střelu, kterou poslal jen do betonu Jaroslava Januse. Hned na to přebírá puk obrana Vervy.
     
    09:59
    Jsme v polovině první třetiny, stále je stav bezbrankový. Domácí se nyní dostali do pásma hostů, kde kombinují a snaží se o střelu, která by mohla vést ke změně skóre.
     
    10:19
    Hra byla zase přerušena, vhazovalo se před Brízgalou, ale domácí se před ním neprosadili.
     
    10:39
    Richard Jarůšek si sjel do levého kruhu a štiplavou střelou okamžitě pálil na Adama Brízgalu. Ten sklapl své betony a znovu notně svůj tým podržel!
     
    10:57
    Kladenští Rytíři se na chvíli nastěhovali do pásma Litvínova, kde ale obrana dokázala kotouč dostat na svou stranu a okamžitě ho posílá do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    11:50
    Michal Moravčík se dostal skrze obránce hostů před Brízgalu, ale byl tísněn. Jeho pokus tak mezi tři tyče vůbec nemířil.
     
    12:45
    Střela Samsona Mahboda pořádně protáhla lapačku Adama Brízgaly a poté se hosté dostali do šance na druhé straně. V těsné blízkosti pak střílel z bekhendu před Janusem a ten musel do zákroku!
     
    13:06
    Následuje další komerční pauza.
     
    13:06
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Antonín Melka – 2 min., hrubost).
     
    13:18
    Po vyloučení hráčů na obou stranách uvidíme hru ve čtyřech hráčích.
     
    13:41
    Od vlastního brankáře zakládají domácí hráči další akci, Říha puk špatně rozehrál a málem se dostal k hostům, nakonec to obránce Vervy zvládl a hned začíná rozehra od začátku.
     
    14:05
    Litvínovští se dostali před Adama Brízgalu a vyzkoušeli jeho pozornost dalším pokusem. Brankář Kladna uspěl a vytasil další zákrok.
     
    14:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se na konci patnácté minuty ujímají vedení. Naplněná hala v Litvínově tak jásá. MICHAL MORAVČÍK nejprve napoprvé neuspěl, napodruhé už se dostal na kotouč znovu, nabruslil si blíže Brízgalovi a poté ho svižnou střelou překonal – 1:0. Asistence: Tomáš Pospíšil a Patrick Kudla.
    14:52 Michal MORAVČÍK - 1:0
     
    15:23
    Domácí úvodní branka nakopla a dostali se znovu před Brízgalu, tentokráte mu ale pomohla pozorná obrana.
     
    15:46
    Patrick Kudla napřáhl ke střele a jen těsně minul Brízgalovu tyč! Hosté se tak jen ohlíželi za pukem a museli si oddychnout.
     
    16:35
    Moravčíkova střela byla ztečována mimo, poté se ještě pokusil Brízgalu ohrozit Jiří Říha, ale hostující brankář si vše pohlídal a nedovolil, aby domácí více odskočili.
     
    17:29
    Na druhé straně kryl betonem střelu Štěpána Bláhy Jaroslav Janus a po delší době si sáhl na puk.
     
    17:37
    Štich bránil Jágrovi, který se nedostal do blízkosti Januse. Následně pak si domácí pohlídali další hráče hostů a postupně dostali puk do středního pásma.
     
    18:24
    Ladislav Zikmund podél pravého mantinelu dostal kotouč do pásma domácích, nakonec se však ke střele nedostal. Zatím se Litvínov velmi dobře brání a kryje náznaky hostujících šancí.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:31
    Tomáš Kaut neudržel u modré čáry puk a do akce na druhé straně šli zase Litvínovští. Viktor Hübl střelou proti Brízgalovi neuspěl a brankář Kladna jistí puk.
     
    19:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nyní vypukla velká radost na hostující straně. Je totiž vyrovnáno! Pouhou vteřinu před vypršením první části hry se na pravé straně napřáhl ke střele BRADY AUSTIN a pokusem k bližší tyči překonal Jaroslava Januse – 1:1. Asistence: David Stach.
    19:59 Brady AUSTIN - 1:1
     
    19:59
    Hosté se prosadili a vyrovnali. Sudí okamžitě naznačuje, že se bude volat. Video bude zkoumat časomíru, zda puk nepřešel čáru už po vypršení času.
     
    19:59
    Tak to bylo rychlé. Gól skutečně padl ještě v době, kdy časomíra běžela. V Litvínově je tak vyrovnáno!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. V ní byli aktivnější domácí hráči, kteří se dostali do vedení zásluhou Michala Moravčíka. Poté následovala další aktivita Litvínova, ale hosty několika zákroky podržel Adam Brízgala. Když už to v závěru vypadalo, že do kabin se půjde za stavu 1:0, opak byl pravdou. Pouhou vteřinu před vypršením první části hry se trefil Brady Austin a srovnal s domácími krok. Gól ještě zkoumal videorozhodčí pro případný vypršený čas, ale nic takového se nepotvrdilo a branka Kladna byla jen potvrzena. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 19:02.
     
    Střely na branku: 7 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hned na začátku druhé třetiny se hosté dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Adama Brízgalu.
     
    20:32
    Petr Vampola po vhazování před Janusem střílel z levého kruhu, Janus rychle zakročil a hned pak se domácí dostávají zase před Brízgalovu branku.
     
    21:06
    Jakub Strnad nabral rychlost a sjel si až před Januse, jeho pokus po zemi však mezi třemi tyčemi neskončil. Kladno se ale stále drží v domácím teritoriu.
     
    22:10
    Patrick Kudla pálil z pravého kruhu na bližší tyč, ale Brízgala si vše pohlídal. Následovala další souhra Litvínova a ta už hrozila vedoucí brankou. Odkrytou branku hostů však Viktor Hübl netrefil!
     
    23:08
    Jaromír Jágr byl osamocený u útočné modré čáry, poté si sjel před branku domácích, ale nezakončil. Napodruhé už si našel kotouč a sklepl ho, zakročila ale obrana Litvínova.
     
    24:33
    Jakub Petružálek si najel do dobré střelecké pozice, ale jeho pokus se neujal. Následovala akce hostů, která taktéž neměla gólové parametry.
     
    24:45
    Špatná rozehrávka domácích v obranném pásmu. Kotouč zaletěl až k brance hostů a je z toho zakázané uvolnění. Hra se stěhuje zpět před Jaroslava Januse.
     
    25:05
    Opět byl Brízgala pod tlakem, který ustál. Proti jedovce domácího hráče zakročil a okamžitě poslal puk svým spoluhráčům.
     
    25:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva si bere své vedení zase zpátky. Po pěkně sehrané kombinaci našel Pospíšil před brankou volného VIKTORA HÜBLA, který si sjel ještě blíže a svižnou střelou pak poslal puk k přední tyči – 2:1. Asistence: Tomáš Pospíšil.
    25:51 Viktor HÜBL - 2:1
     
    26:09
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ondřej Jurčík – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:23
    Teď ale budou prožívat domácí hráči krušné chvilky. Hosté mají první přesilovou hru a už se tlačí před Jaroslava Januse.
     
    26:49
    Samson Mahbod si ve vlastním oslabení sjel až před Brízgalu, před ním sice nezakončil, ale donutil ho přikrýt puk. Pošetřil tak cenné vteřiny a vybojoval útočné pásmo. Vhazuje se po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    27:14
    Hosté se po zisku puku dostali zpět do útočné třetiny, kde nahození před brankou Litvínova nebezpečně tečoval Jakub Strnad, ale Janus dostal puk do rohu.
     
    27:51
    Michal Trávníček se ve vlastním oslabení do samostatné akce, ale dojel ho obránce Kladna, který mu zakončení znemožnil.
     
    28:09
    Litvínov je v plném počtu.
     
    29:19
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 2 min., sekání).
     
    29:19
    Následuje další komerční přestávka a po ní si Kladno zahraje další přesilovou hru.
     
    29:31
    Hned na začátku oslabení získal puk Říha a hned ho poslal až před hostující branku. Pošetřil tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    30:02
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři využívají přesilovou hru a opět srovnávají stav. BRENDAN O'DONNELL dostal na pravou stranu nabito od Bradyho Austina a poté pohotovou střelou prostřelil Januse kolem jeho levého betonu – 2:2. Asistence: Brady Austin a Petr Vampola.
    30:02 Brendan O'DONNELL - 2:2
     
    30:40
    František Lukeš štiplavou střelou ke vzdálenější tyče ohrozil Brízgalu, ten si ale poradil a zastavuje další jeho nebezpečný pokus.
     
    31:40
    Čas rychle plyne a druhé dějství je dávno za polovinou. Na ukazateli svítí stav 2:2, stále tak mají oba celky k záchraně stejně blízko, jako i daleko.
     
    32:44
    Richard Jarůšek vyslal nebezpečnou střelu na Brízgalu, ten zkrotil neposedný kotouč a u levé tyče ho dostal pod lapačku. Následně hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    32:44
    Následuje další komerční pauza.
     
    33:17
    O'Donnell to zkusil z levé strany na přední tyč, kotouč však byl sražen mimo. Na druhé straně se po chybě Zelingra střílel nebezpečně Tomáš Pospíšil, Brízgala však vše uhasil a pokus zneškodnil.
     
    33:57
    Petr Vampola pomohl obraně a další domácí šanci obětavě zastavil. Kladno se pak dostalo na druhou stranu, ale před Janusem nic nevymyslelo.
     
    34:29
    Jan Ščotka pálil z vrcholu pravého kruhu a orazítkoval zadní mantinel.
     
    35:29
    Filip Helt svižnou střelou nechal vyniknout Brízgalu, který znovu kryje puk. Před dotěrnými domácími hráči pak raději hru zastavuje.
     
    35:51
    Mela před hostující brankou, nadvakrát však domácí hráči nedokázali Brízgalu prostřelit. Na opačné straně pak střílel Jakub Hajný, Janus sklapl betony a jeho nebezpečnou střelu zastavil.
     
    36:48
    Petr Vampola se protáhl kolem pravého mantinelu a rozhodl se okamžitě pálit. Puk poté zamířil jen vedle Janusovy tyče.
     
    37:40
    Brízgala a jeho další zákrok! Ondřej Jurčík dostal zpětnou přihrávku od Helta a nikým neatakován švihl těsně před bližší tyčí do puku a hostující brankář zapsal další důležitý zákrok!
     
    38:22
    Brízgala si sáhl znovu na kotouč a ten se dostal k Nashovi. Hosté tak půjdou do další akce.
     
    38:30
    Tu ale zastavil zákrok vysokou holí Bradyho Austina a Litvínov má k dispozici přesilovou hru.
     
    38:30
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Brady Austin – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:38
    Po ráně domácích dostali puk na svou stranu hosté a hned ho poslali až před branku Litvínova. Domácí tak zakládají kombinaci znovu od začátku.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Po nebezpečné dorážce Viktora Hübla se puk odrazil na hůl jednoho z hostujících beků a Rytíři se osvobozují!
     
    39:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nyní se úplný závěr třetiny povedl zase domácím a ti v přesilové hře strhávají vedení na svou stranu. Tomáš Pospíšil podržel puk a čekal, až bude mít VIKTOR HÜBL dobrou pozici pro střelu na pravém kruhu. Poté mu poslal kotouč a domácí kapitán střelou z první vymetl pavučiny v kladenské síti a má tak zaděláno na hattrick – 3:2. Asistence: Tomáš Pospíšil a Michal Moravčík.
    39:56 Viktor HÜBL - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní se opět do vedení dostali domácí hráči, když se prosadil Viktor Hübl. Jenže Kladno poté hrálo přesilovou hru a v ní srovnalo Brendanem O'Donnellem. V závěru pak měli k dispozici přesilovku hráči Vervy a tu čtyři vteřiny před druhou sirénou přetavil druhým přesným zásahem ve vedoucí gól Viktor Hübl. Nic není rozhodnuto, napínavá bitva bude pokračovat dále. Třetí třetina začne přibližně ve 20:00.
     
    Střely na branku: 21 – 14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Samson Mahbod udržel puk v pásmu hostů, zpětnou přihrávkou ho poslal do prostoru mezi kruhy, kde však střelou z první Richard Jarůšek neuspěl.
     
    41:14
    Hostující branka byla vychýlena a následuje krátká pauza, aby mohla být usazena zpět do svého postavení.
     
    42:24
    Jurčíkova rána doskákala k Adamu Brízgalovi a ten nakonec kotouč zkrotil a ukryl do lapačky. Hra je pozastavena a vhazovat se bude po levici brankáře Kladna.
     
    42:37
    Nebezpečná střela Richarda Jarůška z pravého kruhu končí na vyrážečce Brízgaly, další pokus prvně jmenovaného pak už ukrývá hostující gólman a zase zastavuje hru.
     
    43:10
    Střela Viktora Hübla protáhla Adama Brízdalu, jenž nakonec zakročil efektním semaforem a zabránila kapitánovi Litvínova dosáhnout hattricku.
     
    43:47
    Jágr se zjevil před Janusem a zblízka na něho vystřelil, ale tentokráte byl pozorný Jaroslav Janus, jenž si po delší době připsal zákrok, což je pro něho jen dobře.
     
    44:46
    Samson Mahbod si šikovně sjel až před Brízgalu a zakončoval. Hostující brankář poté kotouč zalehl a dostal ho pod kontrolu. Mladý kladenský brankář se tak mezi třemi tyčemi rozhodně nenudí a opět drží svůj tým.
     
    45:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to byla pěkná akce domácích. TOMÁŠ POSPÍŠIL si sklepl vysoký kotouč u modré čáry, poté si sjel do prostoru mezi kruhy a poté svižnou ranou nedal Brízgalovi sebemenší šanci – 4:2. Verva tak poprvé v utkání jde do vyššího náskoku. Asistence: František Lukeš.
    45:40 Tomáš POSPÍŠIL - 4:2
     
    46:10
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jaromír Jágr – 2 min., hrubost).
     
    46:16
    Nash hned po vhazování v obranném pásmu posílá puk až před Januse a šetří vteřiny z oslabení Kladna.
     
    46:57
    Hosté své oslabení zatím zvládají velmi dobře a domácí hráče prakticky k ničemu nepustili. Ti nyní od svého brankáře zakládají další akci.
     
    48:10
    Kladno je v plném počtu.
     
    48:28
    Jágr hned po návratu z trestné lavice ohrozil Janusovu branku, ale domácí brankář dokázal zakročit.
     
    Utkání v Brně je u konce. Pardubice vyhrály 2:0 a definitivně tak pečetí záchranu extraligové příslušnosti. Na litvínovském stadionu k tomu mají blíže domácí, ale ještě zdaleka nemají nic jistého.
     
    48:39
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Moravčík – 2 min., sekání).
     
    48:59
    Hosté už se dostávali do kombinace, ale obětavě strčil do jejich souhry hůl David Štich a dostal ho do středního pásma.
     
    49:34
    O'Donnell pálil z pravého kruhu na odkrytou část domácí branky, Janus se však stihl přesunout a kotouč dostal do bezpečí. Nicméně hosté stále drží útočné pásmo.
     
    49:56
    Austinovu střelu zachytil obránce domácích a okamžitě odpálil puk zase až před branku Adama Brízgaly.
     
    50:39
    Litvínov je v plném počtu.
     
    50:50
    Michal Moravčík se vracel z trestné lavice a uháněl úplně sám na Adama Brízgalu. Poté po jeho zakončení zazvonila tyč jeho branky!
     
    51:33
    Jakub Petružálek u modré čáry dostal kotouč na svoji hůl a šikovně ho vyhodil do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    52:08
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Kaut – 2 min., sekání).
     
    52:08
    Kaut sekl Mahboda a dostává dvě minuty. Tentokráte si přesilovou hru zahraje domácí celek, ale to až po další komerční pauze, která nyní následuje.
     
    52:32
    Gerhát dostal přihrávku do blízkosti Brízgaly, ale nakonec jeho pokus končí u Brízgaly. Hra je pozastavena a vhazovat se bude před jeho klecí.
     
    53:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak nyní už jsou na tom domácí mnohem lépe a od záchrany extraligy je dělí sedm minut. TOMÁŠ POSPÍŠIL mezi kruhy vystřelil, ač jeho pokus chtěl zastavit Machač, nakonec kotouč zapadl za Brízgalova záda – 5:2. Asistence: František Gerhát a Viktor Hübl.
    53:00 Tomáš POSPÍŠIL - 5:2
     
    54:00
    Lakosovu střelu od modré čáry zastavil Jarůšek a dostal kotouč do středního pásma.
     
    54:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínovská dvojčata a jejich další pěkná souhra. Hübl poslal puk na FRANTIŠKA LUKEŠE, který z vrcholu pravého kruhu švihl do kotouče a prostřelil překvapeného Brízgalu – 5:2. Asistence: Viktor Hübl.
    54:37 František LUKEŠ - 6:2
     
    55:57
    Hosté se snaží se zápasem něco udělat, nyní se uhnízdili v pásmu soupeře, ale jejich akce nakonec byla nepřesná.
     
    56:39
    Richard Jarůšek postrčil puk na Jakuba Petružálka na pravou stranu, druhý jmenovaný se však ke střele nedostal.
     
    57:22
    Brady Austin vyslal od modré čáry nebezpečnou střelu, která končí na betonech Januse. Následně pak jdou do akce zase hráči Litvínova.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:58
    Zakázané uvolnění Litvínova přestěhovalo hru před Jaroslava Januse, po vhazování před jeho brankou se po nepřesné kladenské střele dostal na puk Jurčík a Verva jde útočit.
     
    59:45
    Posledních patnáct vteřin, troufám si napsat, zápasu, puk mají hosté a ještě se derou před litvínovskou branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Na ledě Litvínova propukla obrovská radost domácích, kteří poráží Kladno ve veledůležitém utkání 6:2 a rozhodli o tom, že si i v následujícím ročníku zahrají extraligu. Na druhé straně panuje velký smutek, kladenští Rytíři už ví, že po roce se vrátí zase do Chance ligy. Adam Brízgala podal v brance hostů velmi dobrý výkon, mnohdy držel svůj tým fantastickými zákroky, ale ve třetí třetině už nedokázal zastavit domácí hráče.
    Extraliga zachráněna. Litvínovský stadion obíhala mexická vlna.
     
    Střely na branku: 36 – 26
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 011 diváků.
     
    Nejlepším hráčem na straně Kladna byl vyhlášen Brady Austin, na té domácí pak Tomáš Pospíšil.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:44:08)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Moravčík (Pospíšil, Kudla), 26. V. Hübl (Pospíšil), 40. V. Hübl (Pospíšil, Moravčík), 46. Pospíšil (F. Lukeš), 53. Pospíšil (Gerhát, V. Hübl), 55. F. Lukeš (V. Hübl) – 20. Austin (Stach), 31. O'Donnell (Austin, Vampola)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Štich, Kudla, Baránek, L. Doudera – Petružálek, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Válek, Gerhát, Hedberg – Helt, Jurčík, Trávníček (A).
    Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – Zikmund, Machač, Jágr – Melka, Vampola, J. Strnad (C) – Hovorka, Stach, Š. Bláha – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný.

    Rozhodčí: Hodek, Jeřábek – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 6 011
    thejrc.org