Litvínov – Kladno 6:2 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:2 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:0 (kon.)
K. Vary – Liberec 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 0:2 (kon.) | Třinec – Plzeň 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 5:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
6:2 (1:1, 2:1, 3:0)
Rytíři Kladno
Pátek 06.03.2020, 18:00 • ZS I.Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:37 František LUKEŠ - 6:2
     
    54:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínovská dvojčata a jejich další pěkná souhra. Hübl poslal puk na FRANTIŠKA LUKEŠE, který z vrcholu pravého kruhu švihl do kotouče a prostřelil překvapeného Brízgalu – 5:2. Asistence: Viktor Hübl.
    53:00 Tomáš POSPÍŠIL - 5:2
     
    53:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak nyní už jsou na tom domácí mnohem lépe a od záchrany extraligy je dělí sedm minut. TOMÁŠ POSPÍŠIL mezi kruhy vystřelil, ač jeho pokus chtěl zastavit Machač, nakonec kotouč zapadl za Brízgalova záda – 5:2. Asistence: František Gerhát a Viktor Hübl.
    45:40 Tomáš POSPÍŠIL - 4:2
     
    45:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to byla pěkná akce domácích. TOMÁŠ POSPÍŠIL si sklepl vysoký kotouč u modré čáry, poté si sjel do prostoru mezi kruhy a poté svižnou ranou nedal Brízgalovi sebemenší šanci – 4:2. Verva tak poprvé v utkání jde do vyššího náskoku. Asistence: František Lukeš.
    39:56 Viktor HÜBL - 3:2
     
    39:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nyní se úplný závěr třetiny povedl zase domácím a ti v přesilové hře strhávají vedení na svou stranu. Tomáš Pospíšil podržel puk a čekal, až bude mít VIKTOR HÜBL dobrou pozici pro střelu na pravém kruhu. Poté mu poslal kotouč a domácí kapitán střelou z první vymetl pavučiny v kladenské síti a má tak zaděláno na hattrick – 3:2. Asistence: Tomáš Pospíšil a Michal Moravčík.
    30:02 Brendan O'DONNELL - 2:2
     
    30:02
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři využívají přesilovou hru a opět srovnávají stav. BRENDAN O'DONNELL dostal na pravou stranu nabito od Bradyho Austina a poté pohotovou střelou prostřelil Januse kolem jeho levého betonu – 2:2. Asistence: Brady Austin a Petr Vampola.
    25:51 Viktor HÜBL - 2:1
     
    25:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva si bere své vedení zase zpátky. Po pěkně sehrané kombinaci našel Pospíšil před brankou volného VIKTORA HÜBLA, který si sjel ještě blíže a svižnou střelou pak poslal puk k přední tyči – 2:1. Asistence: Tomáš Pospíšil.
    19:59 Brady AUSTIN - 1:1
     
    19:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nyní vypukla velká radost na hostující straně. Je totiž vyrovnáno! Pouhou vteřinu před vypršením první části hry se na pravé straně napřáhl ke střele BRADY AUSTIN a pokusem k bližší tyči překonal Jaroslava Januse – 1:1. Asistence: David Stach.
    14:52 Michal MORAVČÍK - 1:0
     
    14:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se na konci patnácté minuty ujímají vedení. Naplněná hala v Litvínově tak jásá. MICHAL MORAVČÍK nejprve napoprvé neuspěl, napodruhé už se dostal na kotouč znovu, nabruslil si blíže Brízgalovi a poté ho svižnou střelou překonal – 1:0. Asistence: Tomáš Pospíšil a Patrick Kudla.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Moravčík (Pospíšil, Kudla), 26. V. Hübl (Pospíšil), 40. V. Hübl (Pospíšil, Moravčík), 46. Pospíšil (F. Lukeš), 53. Pospíšil (Gerhát, V. Hübl), 55. F. Lukeš (V. Hübl) – 20. Austin (Stach), 31. O'Donnell (Austin, Vampola)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Štich, Kudla, Baránek, L. Doudera – Petružálek, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Válek, Gerhát, Hedberg – Helt, Jurčík, Trávníček (A).
    Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – Zikmund, Machač, Jágr – Melka, Vampola, J. Strnad (C) – Hovorka, Stach, Š. Bláha – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný.

    Rozhodčí: Hodek, Jeřábek – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 6 011
    thejrc.org