Litvínov – Kladno 6:2 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:2 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:0 (kon.)
K. Vary – Liberec 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 0:2 (kon.) | Třinec – Plzeň 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 5:2 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Sparta Praha
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
HC Olomouc
Pátek 06.03.2020, 18:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byly ode mě poslední informace z dnešního závěrečného kola základní části Tipsport extraligy v sezoně 2019/2020. Užijte si víkend a při online přenosech už z play off se budu těšit, na počtenou! (20:40:27)
     
    Utkání a vlastně celá základní část je za námi! Sparťané berou dnes dva body a nyní už nastupují na svou tradiční děkovačku se svými fanoušky. Svoje oslavy si ale aktuálně na ledě užívají také Kohouti, kteří postupují do předkola play off.
     
    Konec zápasu.
    Lukáš ROUSEK - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
    Autorem vítězné branky je LUKÁŠ ROUSEK, který se svým nájezdem naložil bravurně, když pokořil Konráda střelou mezi betony. Sparta vítězí!
     
    4. série
    2:0
    Rostislav Olesz musel dát, ale olomoucký matador nedává, jelikož Machovský zastavil střelu betonem.
     
    4. série
    2:0
    A Matúš Sukeĺ chtěl zasunout kotouč kolem pravé tyčky, ale Konrád našel puk v lapačce.
     
    3. série
    2:0
    Petr Kolouch se rozjel celkem svižně, ale na Machovského nevyzrál.
     
    3. série
    2:0
    A Marek Kvapil dává! Zkušený útočník na straně domácích si pohrál s pukem a zasunul ho do sítě.
     
    2. série
    1:0
    A Lukáš Nahodil také nedává. Machovský i nadále drží čisté konto.
     
    2. série
    1:0
    Jan Buchtele za domácí chtěl pokořit Konráda střelou nahoru, ale neuspěl.
     
    1. série
    1:0
    Tomáš Valenta jel za Olomouc, ale na Machovského nevyzrál.
     
    1. série
    1:0
    Lukáš Rousek se rozjel středem, posléze najel do levé strany a chladnou střelou překonal Konráda!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Jdeme na nájezdy!
     
    Ani tedy prodloužení nerozhodlo o vítězi dnešního utkání 52. kola mezi Spartou a Olomoucí. Po krátké úpravě ledové plochy bude následovat penaltový rozstřel!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:58
    Nakonec už ne. Matěj Machovský mohl už zůstat v klidu a nakonec přerušil hru svým dalším pohotovým zákrokem. Utkání tedy nakonec najde vítěze v nájezdech.
     
    64:29
    Strapáč nezpracoval Dujsíkovu přihrávku na druhou stranu, ale tím, že se zasekl puk v útočném pásmu, Smejkal nemohl pokračovat. Mora ještě útočí.
     
    64:13
    Další rána Jiřího Ondruška. Olomoucký obránce střílel z levého kruhu, Machovský se ale pořádně roztáhl a našel si puk ve své lapačce. Hra přerušena.
     
    63:54
    První vážnější střela pro Machovského v prodloužení. Ondrušek nahodil z velké dálky, nahození bylo ale velmi svižné, a tak sparťanský gólman zasáhl.
     
    63:10
    Domácí znovu zahrozili. Rousek zpoza branky našel u bližší tyčky právě Sukeĺa, který střílel zápěstím, ale Konrád si svoji branku pohlídal a stav se nemění.
     
    62:19
    Marek Kvapil v poklidu objel útočné pásma a klidně z něj vycouval, jelikož domácí se potřebovali zformovat. Nyní přišel ze střídačky už čerstvý Sukeĺ.
     
    61:52
    Obrovská šance pro Spartu! David Tomášek střílel z prostoru před brankou, jeden z Olomouckých neměl hůl, Konrád ale pohotově zasáhl.
     
    60:54
    Olesz si počkal na vhodný okamžik a Mora už je v útočném pásmu. Jako první ale v dalším souboji byl Buchtele, který hned posílá kotouč ven z pásma.
     
    60:12
    Dvořák poslal kotouč do útočného pásma, kam si už najížděl Sukeĺ, ale domácí dlouho před Konrádem nezůstali. Hra se nyní obrací na druhou stranu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 31 – 26
     
    Základní hrací doba je u konce. Ve třetí třetině jsme žádný gól neviděli, a tak o vítězi bude muset rozhodnout prodloužení či až samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:51
    Sukeĺ vyhrál učebnicově vhazování na Pavelku, který ale jen počkal, až dojde čas do konce. Nyní je už jisté, že dnes uvidíme v aréně prodloužení.
     
    59:26
    Pavelka si sebral kotouč v obranném pásmu a chtěl rozjet zřejmě poslední útok domácích. Dvořáčkovi ale na obranné modré ukradl kotouč jeden z hostí.
     
    58:38
    Říčka se vrací zpět na ledovou plochu. Vypadá to, že půjdeme do prodloužení. Nyní se ještě pokusil vystřelit Burian, ale Machovský mohl být v klidu.
     
    57:46
    Kalina zabojoval v obranném pásmu a byla z toho nakonec velká šance pro domácí. Sukeĺ našlápl do situaci dva na jednoho, Rousek ale pas nezpracoval!
     
    57:20
    Dobrá rána Davida Škůrka od modré čáry. Následně se k puku dostal Dvořák, který dostává hru alespoň svým vyhozením do středního pásma.
     
    56:36
    A znovu se bude vylučovat. Hříšníkem je tentokrát Robert Říčka (SPA), který dostává dvě minuty za hákování. Olomouc má tak další přesilovou hru.
     
    56:19
    Chvíli před koncem vypršení trestu Skladaného se Olomouc dostala do velké šance. Ondrušek střílel velmi nebezpečně, Machovský podržel svůj tým.
     
    55:46
    Spartě se početní výhoda moc nedaří. Na modré čekal Pavelka a před brankou byl chvíli neobsazen Růžička, ke kterému se ale kotouč nedostal.
     
    54:23
    Vyloučeních v zápase pomalu přibývá. Nyní fauloval František Skladaný (OLO), který si jde odsedět dvě minuty za vysokou hůl. Domácí mají přesilovku.
     
    54:23
    A je to tak. David Tomášek už opustil trestnou lavici a je zpět ve hře. Mezitím Konrád přerušil hru, která v posledních okamžicích nabrala velký spád.
     
    53:46
    Vyloučený Tomášek se už chystá zpět na ledovou plochu. Káňa pronikl po pravé straně do útoku a nahrál před branku, tam ale byla pouze hůl Tomáše Pavelky.
     
    52:59
    A další obléhání domácí branky. Rostislav Olesz se vzápětí dostal do výborné střelecké pozice, odkud vypálil, ale na Machovského si nepřišel.
     
    52:39
    Obrovská možnost pro domácí! Pech ujel s Buchtelem do přečíslení dva na jednoho, Buchtele ale skákavý pas nezpracoval!
     
    52:11
    Pech nevyhrál buly a domácí se museli bránit. Ke střele od modré se odhodlal Škůrek, ale střela byla zablokovaná a posléze vyhodil puk Dvořák.
     
    51:50
    Dnešní utkání sleduje 8 412 skvělých diváků! Mezitím tu ale máme další domácí trest. David Tomášek (SPA) vyhodil kotouč mimo hřiště a půjde pykat.
     
    51:24
    V momentě, kdy se vrátil na led vyloučený Musil, se sparťané dostali do další šance. Pech nahrál Sukeĺovi, který ale váhal a jeho rána skončila zablokovaná.
     
    50:44
    Pech nezachytil prudké vyhození Kohoutů ven z obranného pásma a domácí museli začít znovu. Rousek zavel kotouč po pravé straně a domácí pokračují.
     
    50:13
    Domácí se zatím nemohou protlačit do útočného pásma. Teď to zkusil Kvapil a posléze také Tomášek, ale olomoučtí obránci byli včas na svých místech.
     
    49:24
    Po skončení olomoucké přesilovky je tu početní výhoda znovu pro domácí mužstvo. Pavel Musil (OLO) totiž vyfasoval dvouminutový trest za podrážení.
     
    48:22
    Neuvěřitelné! Olomoučtí mohli dvakrát už střílet do prázdné branky, ale nakonec situaci překombinovali, Kolouchovi navíc na pravém kruhu puk utekl.
     
    47:55
    Domácí se znovu osvobodili. Smejkal se ještě vydal napadat hostující rozehrávku, ale Olomoučtí se už pomalu dostávají ven a míří do útočného pásma.
     
    47:33
    Ihned po vhazování se kotouč dostal až na modrou čáru, odkud střílel již bez přípravy Rostislav Olesz. Olomoucký útočník nastřelil jen betony Machovského.
     
    47:16
    Velký problém pro domácí tým. Lukáš Rousek (SPA) dostává od rozhodčích dvě minuty za podrážení a oslabí na následující dvě minuty svůj celek.
     
    46:42
    Další pohledná akce. Pavelka se protáhl ze středního pásma až do útoku, odkud zakončil rychlou střelou přesně doprostřed branky, kde stál Konrád.
     
    46:12
    Smejkal neudržel kotouč v obranném pásmu na své hokejce a hosté mohli pokračovat. Švrček střílel od modré čáry, ale sudí předtím foukl do své píšťalky.
     
    45:51
    Machovský musel řešit nepříjemnosti před brankou. Několik olomouckých hráčů se dostávalo do zakončení, ale sparťanský brankář zůstal nepřekonán.
     
    44:25
    Tomášek připravil dobrou palebnou pozici pro Košťálka, který na modré čáře zlomil hůl a hosté ujeli hned do přečíslení! Káňa zakončil forhendem, skóre se nemění.
     
    43:43
    Tato přesilovka se domácím zatím moc nedaří. Nyní musel s pukem pomoci Matěj Machovský, který našel Tomáška. Sparťané rozjíždí další útočnou akci.
     
    42:57
    Rousek projel až do útočného pásma, kde si narazil společně se svým spoluhráčem na druhé straně. K žádné střele domácí souhra ale nevedla.
     
    42:36
    A domácí budou hrát další přesilovou hru. Martin Vyrůbalík (OLO) se provinil nebezpečnou hrou vysokou holí a už putuje na dvě minuty na trestnou.
     
    41:51
    Pavelka ustál souboj za brankou a domácí mohli trochu uklidnit situaci. V útočném pásmu se však sparťané daleko nedostali, a Piskáček tak musel zpátky.
     
    41:19
    Další dobrá rána v podání domácích. Košťálek využil volnějšího prostoru na modré čáře a zkoušel vystřelit. Puk se však zastavil ve změti těl před Konrádem.
     
    40:42
    Dvořáček se hnal za pukem do útočného pásma, těsně před ním ale odpálil kotouč do neutrální zóny jeden z olomouckých obránců. Puk mají opět domácí.
     
    40:11
    Dvořák chtěl posunout puk na svého spoluhráče po levé straně, tam ale byli pouze Olomoučtí. V útočném pásmu si pro změnu neúspěšně počínal Musil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše a rozhodčí jsou také zpátky ze své kabiny. Třetí třetina tak může začít.
     
    Střely na branku: 29 – 16
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45 hodin.
     
    Prostřední třetina je za námi. Viděli jsme v ní celkem tři góly. Mora nejprve odskočila do dvoubrankového vedení zásluhou Vojtěcha Tomečka, ale domácí poté zahájili stíhací jízdu. Nejprve se prosadil Jan Buchtele a dvě minuty před koncem druhé třetiny David Tomášek. Ve třetí části tak mají oba týmy k výhře stejně daleko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Poslední akce druhé třetiny. Pech si chtěl obhodit Jaroměřského, což se mu nepodařilo. Poté se ale mohl dostat do dobré šance Smejkal, Konrád byl na místě.
     
    39:44
    Kvapilovi nesedla střela z pravého kruhu a dopředu mohla Olomouc. Petr Strapáč střílel z mezikruží, ale Machovský si vyjel z branky a střelu zneškodnil.
     
    39:22
    Lukáš Rousek se tlačil s pukem na hokejce až do útočné třetiny, kde byl hodně aktivní. Obránci Olomouce ale k ničemu dalšímu domácí už nepustili.
     
    38:25
    Olomoučtí byli krátce v útočném pásmu, ale Machovský nemusel zasahovat. Naopak na druhé straně střílel Pech, tady už Konrád kotouč přidržel. Hra je přerušena.
     
    38:08
    Sparťané znovu ve svém útočném pásmu. Domácí pobyt před Konrádem zakončil svou přesnou ranou od modré čáry Dvořák, Konrád pohotově zasáhl.
     
    37:54
    A domácí mohli jít vzápětí do vedení! Růžička se díval, kudy vyplave odražený kotouč před brankou, nakonec se ale k němu jako první dostali hosté.
    37:18 David TOMÁŠEK - 2:2
     
    37:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    To byla dělovka! Kalina nabil na levý kruh DAVIDU TOMÁŠKOVI a sparťanský útočník svou nekompromisní ranou nedal Konrádovi sebemenší šanci zasáhnout! Asistence: Petr Kalina, Matúš Sukeĺ.
     
    35:59
    Dvořák si počínal dobře a domácí se dostali do útoku. Smejkal našel před brankou volného Pecha, po jehož střele se puk kutálel po tyčce, ale v brance neskončil.
     
    35:22
    Komerční přestávka skončila a hra může pokračovat. Pech byl úspěšný na vhazování v útočném pásmu, Smejkal se zkusil obtočit u branky, ale neúspěšně.
     
    35:06
    Piskáček se rozhlédl a našel přihrávkou Buchteleho, který stál až na útočné modré. Neměl však velkou rychlost, což hrálo Kohoutům do karet.
     
    34:19
    Říčka táhl domácí útok po pravé straně mantinelu, poté, co objel celé útočné pásmo, naservíroval puk Jurčinovi, který střílel přesně do Konrádovy lapačky.
     
    33:12
    A další nájezd domácích na olomouckou branku. Lukáš Rousek se tlačil do zakončení přes hostujícího obránce, dobře a hlavně včas se vrátil útočník Skladaný.
     
    32:33
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Pech přenechal do tandemu na Smejkala a ten okamžitě vypálil. Konrád nemusel zasahovat, střela šla mimo branku.
     
    31:38
    Pech nevyhrál buly ve středním pásmu a Olomouc jela dopředu. Klimek se snažil vybojovat kotouč, puk se dostal až k Nahodilovi, Machovský kryl.
     
    31:17
    A pozor také na druhé straně! Olesz si počkal na vhodný okamžik, poté objel branku, Machovský byl zcela svoje postavení, ale domácí zachránil Košťálek.
     
    30:43
    A halou to nyní jen zahučelo! Jako tornádo se prohnal Rousek kolem posledního obránce Mory a následně zakončil mimo! Štěstí pro Konráda.
     
    30:11
    Petr Kolouch nevyhrál vhazování v útočném pásmu a domácí mohli uklidnit hru. O chvíli později se k puku dostal Nahodil, který prověřil Machovského.
    29:24 Jan BUCHTELE - 1:2
     
    29:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl! Nejprve neproměnil svoji šanci Tomášek a poté také Buchtele. Pech posléze našel před brankou právě JANA BUCHTELEHO, který si věděl rady a poslal kotouč kolem tyče Konrádovy branky! Asistence: Lukáš Pech, Milan Jurčina.
     
    28:51
    A sparťané si asi tuto přesilovku za rámeček nedají. Růžička nyní nezachytil puk jedoucí na modré čáře a nakonec mohl být rád, že se Mora nedostala do úniku.
     
    28:24
    Domácí nerozehráli svou přesilovku podle představ. Jeden z olomouckých hráčů poslal kotouč do středního pásma, kde Kvapil musí couvat až k Machovskému.
     
    27:58
    Další přesilovka pro Spartu! Lukáš Klimek (OLO) putuje stejně jako v první třetině na trestnou lavici, když se provinil podrážením. Hosté se musí bránit.
     
    27:34
    A další přerušení. Buchtele byl v obranném pásmu u kotouče jako první, což znamená jen jediné. Olomoučtí se dopustili zakázaného uvolnění, hra přerušena.
     
    27:23
    Dvořáček byl na modré čáře příliš moc horlivý, což Sukeĺ neviděl a vjel rovnou do útočného pásma. Rozhodčí okamžitě píská postavení mimo hru.
     
    27:06
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu Sparty, kdy Rousek zvedl hlavu a vybídl na modré čáře najetého Dvořáka. Konrád přitiskl puk na hruď.
     
    26:57
    Sparťané znovu v útočném pásmu. Petr Kalina byl na modré čáře ve správný čas, když se k němu odrazil kotouč. Poté zkusil vystřelit, rána zablokovaná.
     
    26:42
    A Olomoučtí udělali velkou chybu v obraně. David Tomášek se prokličkoval až před brankáře a vystřelil. Kotouč se kutálel vedle tyče, Konrád se jen ohlédl.
     
    26:24
    Tomáš Dujsík dobruslil kotouč v obranném pásmu, kde byl hodně aktivní Buchtele, ale i přes dobrou rychlost sparťanského útočníka domácí nezahrozili.
     
    25:13
    Domácí byli v těchto chvílích aktivnější a zaznamenali další střelecký pokus. Luxusní pas na druhou stranu dostal Kalina, který v další obrovské šanci neuspěl.
     
    24:51
    A další velká šance domácích! Matúš Sukeĺ ještě dokázal zastavit olomoucké vyhození a vystřelit. Střela šla těsně vedle! Velká škoda pro domácí.
     
    24:28
    Sparťané okamžitě přepnuli na vyšší stupeň a zatápějí olomoucké obraně. Lukáš Rousek objel branku a zkoušel nahrnout kotouč do brankoviště, kde byl Konrád.
    24:15 Vojtěch TOMEČEK - 0:2
     
    24:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A zdá se, že úspěšně! Olomoučtí se dostali do útočného pásma, Vyrůbalík našel přesně VOJTĚCHA TOMEČKA, který překonal Machovského podruhé v dnešním utkání. Asistence: Martin Vyrůbalík, František Skladaný.
     
    23:51
    Sukeĺ se protlačil přes bránící protihráče v útočném pásmu, ale daleko se poté s kotoučem už nedostal. Konrád tak nemusel zasahovat a dopředu jede Mora.
     
    23:38
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a Machovský musel dávat pozor. Martin Vyrůbalík střílel nebezpečně od modré čáry, ale domácí brankář zasáhl.
     
    23:11
    Hosté se ve své početní převaze prakticky k ničemu nedostali a Tomášek okamžitě skáče na ledovou plochu, aby pomohl svým spoluhráčům. Hra je přerušena.
     
    22:09
    Vyloučený Klimek je na ledě a Moře začíná odpočet její zkrácené přesilové hry. Do největší šance se zatím paradoxně dostal Dvořáček, Konrád kryje.
     
    21:12
    Hosté nezvládli vhazování v útočném pásmu a dopředu mohl Buchtele. Sparťané ještě zdrželi olomouckou rozehrávku, když dobře napadal Pech.
     
    20:55
    Tomášek se dostával do šance, ale poté se domácí dopustili faulu. A je to právě David Tomášek (SPA), který dostal od rozhodčích dvě minuty za hákování.
     
    20:09
    Aktivní Kolouch vyhrál úvodní vhazování a Olesz mohl do útoku. Připomínám, že sparťané ještě dohrávají svou početní výhodu z první třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči i rozhodčí se již vrátili ze svých kabin zpět na ledovou plochu. Druhá část začíná za malý okamžik.
     
    Střely na branku: 12 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50 hodin.
     
    První třetina je za námi. Viděli jsme v ní vcelku aktivní hokej z obou stran, ze kterého zatím vytěžili více hosté. Ti šli ve třinácté minutě do vedení, když se prosadil Lukáš Nahodil. Pokud chtějí sparťané v dnešním zápase uspět, budou muset ještě přidat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    V posledních vteřinách hry putoval kotouč přes Košťálka a Růžičku až na Kvapila, který zkusil vystřelit na vzdálenější tyčku, ale střela mířila těsně vedle.
     
    19:27
    Necelou minutu domácí svírali Olomouc v její obranné třetině. Lukáš Klimek (OLO) se nakonec provinil nedovoleným zákrokem, když podrazil svého soupeře.
     
    18:48
    A další velká šance Sparty! Smejkal s Buchtelem ujel do přečíslení dva na jednoho, Buchtele chtěl ještě vrátit na Smejkala, ale přihrávka byla zablokována.
     
    17:45
    Velká možnost pro domácí tým! Rousek narýsoval přesný pas Sukeĺovi na druhou tyč, ale druhý jmenovaný nedokázal skórovat.
     
    17:25
    Vilém Burian chtěl se svým spoluhráčem založit rychlou protiakci, ale dříve v útočném pásmu byli sparťané, konkrétně Piskáček s Kalinou. Zakázané uvolnění.
     
    16:51
    Olesz udělal v obranném pásmu menší oblouk, čímž trochu uklidnil situaci pro svůj tým. Oba týmy střídají a puk nyní sebral v rohu kluziště obránce Piskáček.
     
    15:57
    Petr Kolouch škobrtl v obranném pásmu a hrát mohl Kvapil. Sparťanský útočník hledal před brankou Tomáška, na kterého byl tento pas příliš moc rychlý.
     
    15:25
    Růžička vyhrál vhazování a puk se dostal až na modrou čáru, kde byl připravený Dvořák. Rána sparťanského obránce byla velmi tvrdá, ale také nepřesná.
     
    14:54
    Pech nevyhrál vhazování a Olomoučtí se dostali do středního pásma. Piskáček tak založil novou akci, na jejímž konci měl být Buchtele, Konrád vyrazil.
     
    14:21
    A další nebezpečná situace před Machovským. Dujsík střílel od modré čáry a dorážet ještě mohl Strapáč. Domácí brankář ale udržel puk pod svojí lapačkou.
     
    13:34
    Říčka neuspěl na vhazování, což byla voda na mlýn hostům. Švrček napřáhl na modré a okamžitě pálil. Machovský mohl zůstat v klidu, střela šla vedle.
     
    13:12
    Vyrůbalík našel kolmicí hůl Olesze, který se vydal útočit do útočného pásma, kde také Mora chvíli kombinovala. Jejich pokusy lapil brankář Machovský.
     
    12:36
    Smejkal chtěl dojet kotouč v útočném pásmu, ale olomoučtí beci měli k němu blíže. Následně Kolouch chtěl pokračovat v útoku, puk končí v ochranné síti.
    12:27 Lukáš NAHODIL - 0:1
     
    12:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tu první gól zápasu a dává ho Mora! LUKÁŠ NAHODIL se protlačil až do samostatného úniku a svou šťastnou střelou překonal Machovského mezi betony. Asistence: Lukáš Klimek.
     
    11:51
    Dvořák vystoupil na obranné modré čáře, ale hosté se stejně dostali do útočného pásma. Dobře rodící se souhru zakončil Švrček, kterému střela nesedla.
     
    10:50
    Říčka ve středním pásmu posunul kotouč na najetého Janduse, který ale jen nahodil. Poté už však domácí zahrozili. Robert Říčka střílel z ostrého úhlu neúspěšně.
     
    10:01
    Tomáš Dujsík střílel nebezpečně od modré čáry, před Machovským byl docela slušný provoz, ale i přesto si domácí brankář našel na střelu dobrý výhled.
     
    09:26
    Olomoučtí si teď neporozuměli v rozehrávce, sudí píská zakázané uvolnění. Poté vyhrál vhazování Jiří Smejkal, a zdržel tak ještě hosty v jeho obranném pásmu.
     
    09:02
    Minuta přesilové hry je pryč. Machovský musel likvidovat dvě střely od modré čáry, v každém případě si však kotouč včas našel a vyrazil do bezpečí.
     
    07:57
    A nakonec sudí vylučují. Robert Říčka (SPA) zřejmě zasáhl svého soupeře do obličeje a za to si odsedí dvě minuty. Olomoučtí budou hrát v početní převaze.
     
    07:31
    Říčka s Jandusem uspěli v rohu v útočném pásmu a právě Robert Říčka se dostal do pozice před brankou. Střelu ale schytal jeden z hostů, hra je přerušena.
     
    06:42
    Tomášek si vypracoval ideální pozici v útočném pásmu, s kotoučem na holi si najel až do mezikruží, odkud okamžitě pálil. Konrád viděl střelu na poslední chvíli.
     
    05:49
    A velmi totožná akce také na druhé straně. Knotek si potáhl puk na pravé straně a střílel na vzdálenější tyč, Machovský pohotově zasáhl.
     
    05:12
    První velká šance zápasu! Lukáš Pech ujel se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho, situaci se nakonec rozhodl vyřešit objetím branky, ale neuspěl.
     
    04:22
    Olomoučtí se usadili v útočném pásmu a domácí museli dávat pozor. Vyrůbalík neměl na modré čáře dobrou pozici, a tak jen plácl do puku, Machovský kryje.
     
    03:42
    Pavelka rozjel útočnou akci přihrávkou přes Sukeĺa až na Rouska, který ale neměl rychlost a nakonec také při přejezdu modré čáry nechal kotouč za sebou.
     
    02:39
    Hraje se téměř bez přerušení. Růžička si najížděl mezi kruhy, kam také měla směřovat přihrávka od jeho spoluhráče, Konrád ale nakonec nemusel zasahovat.
     
    01:57
    Jeden z hostujících hráčů vystřelil na Machovského, u kterého byl nejrychleji Knotek. Sparťanský brankář ale olomouckému útočníkovi nedovolil dorážet.
     
    01:13
    První vážnější akce v obranném pásmu Sparty. Po střele od modré čáry se dostal k odraženému puku Skladaný, proti kterému ale dobře zasáhli domácí beci.
     
    00:52
    Rousek čekal na kotouč v útočném pásmu mezi kruhy, ale nakonec se ho nedočkal. Krátce poté zkoušel své štěstí Buchtele, rozhodčí ale ještě předtím pískali.
     
    00:09
    Úvodní vhazování vyhráli domácí. Dvořák z hloubi obranného pásma chtěl založit útok, do sparťanské souhry ve středním pásmu se ale vložil Musil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou zpátky na ledové ploše. Rozhodčí si k sobě volá úvodní pětky do středového kruhu. Jdeme na to.
     
    V rámci programu před startem utkání proběhlo tradiční promo video Nezastavíš a také sestava domácího celku. Začátek utkání se již pomalu blíží!
     
    Roli kapitána pro dnešní zápas na domácí straně přebírá obránce Milan Jurčina. Olomoucký tým povede tradičně s céčkem na dresu zkušený lídr Martin Vyrůbalík.
     
    Rozbruslení právě končí. Hráči už zamířili zpět do svých kabin a naposledy před dnešním zápasem led vyžehlí rolba. Utkání začíná za necelých dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Sparťanští trenéři dnes pošlou do branky stejně jako v Pardubicích Matěje Machovského. Z obranných řad vypadl pro dnešní zápas Jeremie Blain. Petr Kalina tak k sobě dostane nového parťáka, kterým je Jan Piskáček. V útoku registrujeme také patrné změny. Dnes bude Spartě chybět její kapitán Michal Řepík, jeho místo na křídle prvního útoku zacelí David Dvořáček. Miroslav Forman také nebude k dispozici a k Pechovi a Buchtelemu se posunul Jiří Smejkal. Do sestavy se naopak vrací po krátké nemoci Vladimír Růžička. Čtvrtá formace bude hrát ve složení Martin Jandus – Robert Říčka – Tomáš Pšenička.

    Olomoučtí přijeli do Prahy s téměř stejnou sestavou, avšak pár změn v ní najdeme. V obraně dnes nenastoupí Matúš Hlaváč, v útoku za Moru nebude hrát její tahoun Zbyněk Irgl. V první formaci na centru bude ji tradičně Lukáš Nahodil a kromě toho také na soupisce vidíme Lukáše Klimka, který na Hanou přišel loni v létě právě ze Sparty.
     
    Ještě jednou Vás vítám už přímo z pražské O2 areny. Tradiční rozbruslení se pomalu blíží a my si mezitím postupně představíme sestavy obou dnešních týmů.
     
    Hezký páteční večer. První březnový pracovní týden je za námi, ale hokejisté všech klubů tuzemské nejvyšší soutěže budou mít dnes velmi napilno. Nejenom, že právě dneškem udělá Tipsport extraliga definitivní tečku za svou základní částí v sezoně 2019/2020, ale navíc bude znám tým, který sestoupí do druhé nejvyšší soutěže. My se ale zaměříme na duel obou celků v horní části tabulky. Domácí Sparta bude na svém ledě hostit Olomouc, které aktuálně patří sedmá příčka. Příjemnou zábavu!
     
    Představení obou soupeřů

    Sparťané mají za sebou náročný program. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače po precizně zvládnutém utkání se Zlínem znovu cestovali na venkovní kluziště. V Pardubicích hnala domácí vyprodaná aréna, ale ani to však Pražany nezastavilo, jelikož vyhráli 2:1 v prodloužení. Dvěma body se blýskl útočník a zkušený matador Lukáš Pech, jenž v posledním zápasech zaznamenává opravdu skvělou formu a stále má šanci dosáhnout na metu čtyřiceti bodů v základní části.

    Olomoučtí minulý týden zaznamenali velkolepé úspěchy. Po velmi cenném skalpu libereckých Tygrů se Mora vytáhla také na soupeře z Brna, kterého porazila na jeho ledě 4:2. V obou dvou případech doslova zářil juniorský brankář Vojtěch Mokrý. Motákovi svěřenci však poté nestačili doma na Třinec 1:2, ale po výhrách proti Hradci a Litvínovu si spravili chuť. Právě výše zmíněný duel proti Ocelářům však může Hanáky hodně mrzet, jelikož v tomto úseku ztratili poslední naději na šesté místo, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play off.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 30. Buchtele (Pech, Jurčina), 38. Tomášek (Kalina, Sukeľ), rozh. náj. Rousek – 13. Nahodil (Klimek), 25. V. Tomeček (Vyrůbalík, Skladaný)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Lukáš Rousek (SPA)
    1:0   Tomáš Valenta (OLO)
    2. série:
    1:0   Jan Buchtele (SPA)
    1:0   Lukáš Nahodil (OLO)
    3. série:
    2:0   Marek Kvapil (SPA)
    2:0   Petr Kolouch (OLO)
    4. série:
    2:0   Matúš Sukeľ (SPA)
    2:0   Rostislav Olesz (OLO)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka, Jurčina, Kalina, Piskáček – Rousek, Sukeľ, Dvořáček – Buchtele, Pech, Smejkal – M. Kvapil, V. Růžička, Tomášek – M. Jandus, Říčka, Pšenička.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Valenta, Škůrek, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, Švrček – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Káňa, V. Tomeček – Ostřížek, Olesz, Kolouch – Skladaný.

    Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 8 412
    thejrc.org