Litvínov – Kladno 6:2 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:2 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:0 (kon.)
K. Vary – Liberec 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 0:2 (kon.) | Třinec – Plzeň 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 5:2 (kon.)
po prodl.
HC RT TORAX Poruba
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
HC Dukla Jihlava
Pátek 06.03.2020, 17:00 • Kooperativa aréna, Ostrava-Poruba • Extraliga dorostu - play-down • 19. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny fanoušky a fanynky u sledování textového přenosu z mládežnického hokeje! V rámci devatenáctého kola ELIOD Extraligy dorostu – o udržení vyzve domácí HC RT TORAX Poruba tým z Kraje Vysočina, a to HC Dukla Jihlava. Jelikož na hlavní porubské hale, také nazývanou RT TORAX ARENA, bude probíhat jiná akce, tak budou muset dorostenci odehrát svůj zápas v mrazivé Kooperativa aréně. Jestli se chystáte utkání navštívit, tak vám doporučujeme, abyste si přibalili o jednu mikinu navíc. Úvodní buly je naplánováno na 17:00.
     
    Posledních 5 zápasů Jihlavy

    Jihlava – Kobra Praha 6:2

    Kladno – Jihlava 1:2

    Třemošná – Jihlava 2:4

    Olomouc – Jihlava 3:1

    Jihlava – Technika Brno 5:4
     
    HC Dukla Jihlava

    Jihlavští mají skupinu o udržení víc, než dobře rozehranou. S osmatřiceti body sídlí na druhé pozici a mají dobře našlápnuto, aby si udrželi extraligovou příslušnost. Nejvyšší výhru v nadstavbové části si připsali na svém ledě proti PZ Kladno, kdy je porazili 8:2. Naopak nejvyšší prohru utrpěli na ledě Vsetína, když po porážce 7:3 odjeli zpět do Jihlavy s prázdnou. Nejproduktivnějším hráčem ve skupině o udržení je David Poledna, který si připsal dvacet tři bodů (11+12). V brankovišti dominuje Filip Maláč s procentuální úspěšností 91,48% a má 2,04 obdržených branek na zápas.
     
    Posledních 5 zápasů Poruby

    Poruba – Kladno 5:3

    Poruba – Třemošná 4:3

    Tábor – Poruba 2:4

    Č. Budějovice – Poruba 1:2

    Poruba – Vsetín 2:3
     
    HC RT TORAX Poruba

    Porubští jsou také na tom velice dobře. S třiatřiceti body jim totiž patří čtvrté místo a také mají velice dobře nakročeno, aby se vyhnuli bojům o udržení. Nejvyšší výhru v nadstavbě si připsali na ledě Šumperku, když si odvezli všechny tři body po výhře 6:3. Naopak nejvyšší prohru schytali také venku, tentokrát na ledě Třemošné, kdy se vraceli do Ostravy s výpraskem 8:3. Co se týče kanadského bodování v nadstavbové části, tak v týmu Poruby dominuje Krzysztof Macias, který si připsal dvacet dva bodů (14+8). Jasnou jedničkou v brance je s procentuální úspěšností 92,74% Marek Slíž, jehož průměr obdržených gólů na zápas činí 2,63.
     
    Poslední vzájemné utkání

    Jihlava – Poruba 1:2

    Poruba se dostala jako první do vedení zásluhou Jakuba Ślusarczyka, který tak dostal v desáté minutě utkání Porubské do vedení. Za necelých pět minut vyrovnal z přesilovky Marek Melenovský a do kabin se tak šlo za stavu 1:1. Následovala druhá část, ve které padla posledních branka utkání. Tu vsítili hráči RT TORAXu konkrétně Krzysztof Macias, který tak rozhodl, že si Porubští odvezli do Ostravy všechny tři body.
     
    ELIOD Extraliga dorostu – o udržení

    PRŮBĚŽNÁ TABULKA

    1. Vsetín 44 bodů
    2. Jihlava 38 bodů
    3. Č. Budějovice 35 bodů
    4. Poruba 33 bodů
    5. Tábor 31 bodů
    6. Třemošná 28 bodů
    7. Šumperk 26 bodů
    8. Technika Brno 23 bodů
    9. Kobra Praha 23 bodů
    10. Olomouc 18 bodů
    11. Hvězda Praha 16 bodů
    12. PZ Kladno 9 bodů
     
    Přeji příjemné pozdní odpoledne z Kooperativa arény! Jak už bylo zmíněno, dnes se odehraje další kolo nadstavbové části ELIOD Extraligy dorostu. Dokážou Porubští porazit i podruhé v sezóně celek z Jihlavy, nebo Dukla oplatí prohru ze svého ledu. Odpověď na tuhle otázku nám přinese konec dnešního duelu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba: Slíž (Drabčík) – Hlaváč, Černý, Kac. Macias, Borkovec, Gelnar – Lambert, Koudelný, Ślusarczyk, Vehovský, Krz. Macias, Hradil, Halata, Chovanec, Stodůlka, Kovalčík

    HC Dukla Jihlava: Pulda (Maláč) – Sapík, Adam, Macek, Hrbek, Vranka, Janda – Melenovský, Polodna, Zdarsa, Nevšímal, Sopotnik, Mlejnek, Valach, Pavelec, Bulík

    Rozhodčí: Cabák – Hranoš, Kořistka.
     
    Domácí právě přicházejí na ledovou plochu.
     
    Rozhodčí naskakují zároveň s Jihlavou, zápas za malý moment začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:31
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Hráčská lavice – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    03:31
    Jihlava v plném počtu.
     
    11:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští dokázali využít svého tlaku a dostali se díky toho do vedení. Cyril Valach vypálil od modré a Marek Slíž odrazil kotouč pouze před sebe, následně ztratil koordinaci a upadl, čehož využil JAN NEVŠÍMAL, který poslal kotouč do horní poloviny brány. Asistence: Cyril Valach a Marek Janda.
     
    17:49
    Ilja Kovalčik se zmocnil kotouče a ujížděl v menším úniku. Následně vypálil a hostující brankář jen tak tak puk vyrazil špičkou svojí lapačky.
     
    18:50
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Dominik Mlejnek – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina vyzněla lépe pro hosty. Padla totiž jedna branka, a to do sítě Poruby. Jan Nevšímal se prosadil do horní poloviny brány a bylo to 0:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:42.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Krzysztof Macias – 2 min., hrubost).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Jihlava v plném počtu.
     
    22:00
    Poruba v plném počtu.
     
    25:26
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Matyáš Sapík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:22
    Tak to teď byla velká škoda, jelikož Porubští mohli utkání vyrovnat. Pavel Chovanec se dostal k odraženému kotouči a před ním už byla pouze prázdná brána. Na poslední chvíli mu do střely strčil hůl jeden z hostujících obránců, a tak kotouč skončil v ochranné síti. Tohle byla velká šance Porubských!
     
    27:26
    Jihlava v plném počtu.
     
    29:25
    Další spálená šance domácích! Jakub Koudelný si najel na vrchol pravého kruhu a vypálil, brankář odrazil puk před sebe, kde se jako první znovu objevil Jakub Koudelný a z dorážky trefil pravou tyč Maláčovy brány. Tahle část zápasu jasně vychází domácím.
     
    33:00
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Cyril Valach – 2 min., hákování).
     
    35:00
    Jihlava v plném počtu.
     
    37:39
    Daniel Pavelec byl teď blízko, aby poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Z mezikruží vypálil a trefil pouze levou tyč Slížovy brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část patřila jasně domácím hráčům. Poruba trefila tyč a díky obrně hostů nevyrovnal ani Pavel Chovanec, když se objevil před prázdnou bránou. Dokážou Porubští vyrovnat a urvat nějaké body? Odpověď na tuhle otázku nám přinese třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    47:11
    Další závar před brankou Jihlavy! Porubští hráči dokázali během patnácti vteřin prověřit Maláče čtyřikrát. Hostující gólman byl pokaždé včas na svém místě a změnu v stavu utkání prozatím nedovoluje.
     
    47:53
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Nevšímal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    49:53
    Jihlava v plném počtu.
     
    50:12
    Tak teď se vyznamenal naopak Marek Slíž. Jan Nevšímal si najel mezi kruhy a vypálil. Porubský brankář na poslední chvíli vystavil parádní semafor.
     
    52:36
    Poruba právě vstřelila branku!
    Porubští se dočkali a po zásluze vyrovnávají! ONDŘEJ GELNAR vyslal svižnou střelu od modré a poslal kotouč do levého horního rohu Maláčovy brány. Filip Maláč nic neviděl. Asistence: Pavel Chovanec a Jakub Koudelný.
     
    58:20
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Cyril Valach – 2 min., podrážení).
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Jihlava v plném počtu.
     
    62:28
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Matyáš Sapík – trestné střílení, podrážení).
     
    62:28
    Poruba právě vstřelila branku!
    JAKUB ŚLUSARCZYK se rozjel k trestnému střílení a vymyslel to, jak nejlépe mohl. Naznačil střelu a švihem propálil Maláče mezi lapačku a beton.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou zápas, který ze začátku vypadal, že body si odveze Jihlava. Nakonec bylo vše jinak. Dukla si odveze jenom jeden bod, protože Porubští dokázali vyrovnat a šlo se do prodloužení. Hosté faulovali a bylo proti nim nařízeno trestné střílení. Proti Maláčovi se rozjel Jakub Ślusarczyk, který tak přisoudil druhý bod, a celkově druhou výhru proti Jihlavě, Porubským.
     
    Tohle je pro dnešek ode mne vše, budu se na vás těšit u dalších textových přenosů.

    Přeji příjemný zbytek pátečního večera. (19:13:20)

    Patrik Rošič

    Branky a nahrávky: 53. Gelnar (Chovanec, Koudelný), 63. Ślusarczyk (TS) – 12. Nevšímal (Valach, Janda)


    HC RT TORAX Poruba: Slíž (Drabčík) – Hlaváč, Černý, Kac. Macias, Borkovec, Gelnar – Lambert, Koudelný, Ślusarczyk, Vehovský, Krz. Macias, Hradil, Halata, Chovanec, Stodůlka, Kovalčík
    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Sapík, Adam, Macek, Hrbek, Vranka, Janda – Melenovský, Polodna, Zdarsa, Nevšímal, Sopotnik, Mlejnek, Valach, Pavelec, Bulík

    Rozhodčí: Cabák – Hranoš, Kořistka
    thejrc.org