Žižkov – Dukla Praha 5:2 (kon.) | Chrudim – Varnsdorf 5:2 (kon.) | Vyšehrad – Vítkovice 4:1 (kon.)
Prostějov – Ústí n. L. 1:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
5:2 (2:2)
FK Dukla Praha
Sobota 07.03.2020, 10:00 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z naší strany je to pro dnešek vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (11:59:16)
     
    Dnešní zápas je u konce. Viktoria Žižkov zlomila vývoj utkání v druhém poločase a nakonec svého pražského rivala zdemolovalo 5:2.

    Domácí zažili neskutečný vstup do utkání. Už v 8. minutě se parádním zakončením k pravé tyči z přímého kopu prosadil Aleš Nešický, o minutu později si po centru z pravé strany srazil balón za záda vlastního gólmana dejvický záložník Daniel Souček. Vedení žižkovským fotbalistů ale nevydrželo dlouho, už v 14 . minutě překonal hostující střelec Lukáš Holík Milana Švengera. Vyrovnáno bylo o dvě minuty později, kdy nízký centr Dominika Preislera z levé strany doklepl do domácí branky Marek Fábry.

    Druhé dějství dnešního zápasu upatřilo domácímu týmu. Už ve 48. minutě se hlavou prosadil Igor Súkenníkm. V 69. minutě to bylo opět o dvě branky, když se Augusto Batioja dokázal dostat do zakončení centru z pravé strany. Vítězství domácí Viktorky zpečetil svou druhou trefou v zápase pět minut před koncem Ekvádorec Augusto Batioji, když doklepl balón za záda přesouvajícího se brankáře Matúše Hrušky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Viktoria bude po faulu na polovině hřiště rozehrávat volný kop, do útoku se ale hráči v červeno-bílém dresu už moc neženou.
     
    90+1
    David Čapek si v hlavičkovém souboji na polovině Dukly pomohl nedovoleným přidržením. Což neuniklo hlavnímu arbitrovi, který bez váhání odpískal faul.
     
    90
    Rozhodčí nastavil tři minuty.
     
    89
    Augusto Batioja odchází za pomoci doktorů do zámezí, nevypadá to ale, že by měl ekvádorský útočník ve službách pražského Žižkova do dnešního zápasu zasáhnout.
     
    88
    Aleš Nešický povedeným obranný zákrokem vypíchl míč unikajícímu Karstenu Ayongovi. Hra teď ale musí být na chvíli přerušena, po nevybíravém zákroku totiž zůstal na zemi ležet Augusto Batioja.
     
    87
    Samuel Dancák (Dukla Praha) na polovině hřiště tvrdě přejel Augusta Batioju, za což mu hlavní rozhodčí ukázal žlutou kartu.
     
    87
    Igor Súkenník si na polovině hřiště pomohl při zpracování míče rukou, Dukla tak bude zahrávat volný kop.
     
    86
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Egon Vůch, přichází Farid Nabijev.
     
    85
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Fanoušci domácí Viktorie bouří, už je to o tři branky! Centr Aleše Nešického z levé strany na zadní tyč ještě dokázal vrátit před branku Dukly jeden z domácích útočníků, který nízkým centrem přesně našel nohu AUGUSTA BATIOJI. Tomu už jen stačilo z první doklepnout balón za záda přesouvajícího se Matúše Hrušky.
     
    84
    Pas Egona Vůcha na levé křídlo srazil jeden z hostujících obránců na roh.
     
    83
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Luis Gil, přichází David Čapek.
     
    83
    Tentokrát chybělo opravdu málo! Povedeně umístěná střela Aleše Nešického prolétla těsně nad pravou spojnici dejvické branky.
     
    82
    Po nedovoleném zákroku bude domácí Viktorka zahrávat další nadějně vypadající volný kop. K míči se opět staví Aleš Nešický, uvidíme další branku?
     
    81
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Mohamed Doumbia, přichází Ondřej Ullman.
     
    81
    Po vyboxovaném centru Aleše Nešického to zkusil Luboš Tusjak, jeho razantní přihrávka z levé strany nakonec ale nikoho z hráčů v červeno-bílém dresu nenašla.

    Libor Kokoška

    Branky: 8. Nešický, 9. D. Souček (vla.), 48. Súkenník, 69. Batioja, 85. Batioja – 14. Lu. Holík, 16. Fábry

    Karty:   37. Batioja (ZIZ), 39. Nešický (ZIZ), 52. Žežulka (ZIZ) – 36. Fábry (DUK), 44. Piroch (DUK), 87. Dancák (DUK)


    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Žežulka, Tusjak, Opluštil, Jaroslav Diviš (75. Bezdička) – Súkenník, Nešický, Gil (83. Čapek), Řezáč – Batioja, Vůch (86. Nabijev).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Bazal, Nabijev, Antl, Bezdička, Čapek, Dudl.

    FK Dukla Praha: M. Hruška – Piroch, Chlumecký, Preisler, Dancák – Doumbia (81. Ullman), Daniel Tetour (C), D. Souček (73. Ayong), Lu. Holík – Kozma, Fábry (63. F. Hašek).
    Náhradníci: Šťovíček – F. Hašek, Krunert, Ayong, Kovaľ, Fišl, Ullman.

    Rozhodčí: Lerch – Kubr, Flimmel
    thejrc.org