New Jersey – St. Louis 4:2 (kon.) | Detroit – Chicago 2:1 (kon.) | Winnipeg – Vegas 4:0 (kon.)
Calgary – Arizona 3:2 (kon.) | Vancouver – Colorado 6:3 (kon.) | Anaheim – Toronto 2:1 (kon.)
NY Islanders – Carolina 2:3 (po pr.) | Pittsburgh – Washington 2:5 (kon.) | Dallas – Nashville 0:1 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 7:3 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Vegas Golden Knights
Sobota 07.03.2020, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Nosek (VGK) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:50 (04:51:22)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Connor Hellebuyck (WPG) 29 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Patrik Laine (WPG) 1+1
    3. Mathieu Perreault (WPG) 1+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 24-29; Zablokované střely: 16-12; Vhazování: 54%-46%; Hity: 16-19; Přesilové hry: 2/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
    Winnipeg zvládl důležitý zápas a žhaví naději na účast v playoff
     
    Connor Hellebuyck vychytal pošesté v letošní sezóně NHL čisté konto a vyrovnal dnes své osobní maximum ze sezóny 2017-2018. Winnipeg zvládl důležitý zápas v boji o divokou kartu a udržel proti Vegas čisté konto. Golden Knights třikrát orazítkovali tyč, prosadit se však nedokázali. Winnipeg Jets 4 Vegas Golden Knights 0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Golden Knights od trestných lavic napálili puk do útočného pásma a puk se od ochranného skla odrazil do ochranné sítě. Fanoušci povstali a vestoje tleskají.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:57
    Blake Wheeler málem skóroval v blízkosti pravé tyče, jenže Marc-André Fleury skvěle zasáhl horní hranou lapačky, kterou puk vytáhl mimo bránu!
     
    55:19
    Nate Schmidt vypálil hodně nepříjemně od modré čáry a tečovaný puk mířil k levé tyči brány, Connor Hellebuyck ale předvedl skvělý reflex a zasáhl pravým betonem.
     
    54:07
    Puk se odrazil v pravém rohu útočného pásma Golden Knights mimo ledovou plochu a na řadu přichází poslední reklamní přestávka. Winnipeg vede 4:0.
     
    53:37
    Paul Stastny zkusil na pravém křídle vystřelit z úhlu, jeho bekhendové zakončení ale našlo pouze náruč Connora Hellebuycka, který byl na přední tyči vkleče připraven.
     
    53:06
    Hokejisté Winnipegu vyhodili puk na zakázané uvolnění. Vhazování po pravici Connora Hellebuycka.
     
    52:36
    Dmitrij Kulikov zvedl hlavu na bodu levého kruhu pro vhazování a napřáhl k prudké střele s příklepem, která těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány Vegas.
     
    50:51
    Nicolas Roy byl zřejmě hráčem, který vypálil z pravého kruhu pro vhazování, Connor Hellebuyck byl ale na přední tyči připravený a sevřel kotouč v náručí.
     
    50:10
    Nahození Golden Knights bylo přizvednuto do ochranné sítě a prostor dostává krátká komerční přestávka.
    48:48 Marc-André Fleury a jeho spektakulární zákrok betonem!
     
    48:48
    Mark Scheifele si najel na vzdálenější pravé tyči na krásnou žabku Kylea Connora z levého kruhu pro vhazování a ze vzduchu se vzápětí snažil puk usměrnit do prázdné brány, což by mu podařilo, kdyby brankář Marc-André Fleury nevytáhl další spektakulární zákrok a nezasáhl levým betonem!
     
    48:03
    Vegas se ocitlo na ose útočného pásma v postavení mimo hru a po přerušení následuje krátká komerční přestávka. Winnipeg stále vede 4:0 a míří za výhrou.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Ehlers (Laine, Eakin), 5. Laine (Pionk, Wheeler), 19. Connor (Roslovic), 34. Perreault (Morrissey, Ehlers)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, D. Kulikov, Poolman, Beaulieu – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Laine, Eakin, Ehlers – Roslovic, Copp, Harkins – Appleton, N. Shore, Perreault. Hlavní trenér: Paul Maurice.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Schmidt (A), McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud, Holden – R. Smith (A), Stastny (A), Marchessault – N. Roy, W. Karlsson, Pacioretty – Pirri, Cousins, Stephenson – Reaves, Nosek, W. Carrier. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: Pierre Lambert, Wes McCauley. Čároví: Shandor Alphonso, Brian Murphy

    Diváci: 15325
    thejrc.org