New Jersey – St. Louis 4:2 (kon.) | Detroit – Chicago 2:1 (kon.) | Winnipeg – Vegas 4:0 (kon.)
Calgary – Arizona 3:2 (kon.) | Vancouver – Colorado 6:3 (kon.) | Anaheim – Toronto 2:1 (kon.)
NY Islanders – Carolina 2:3 (po pr.) | Pittsburgh – Washington 2:5 (kon.) | Dallas – Nashville 0:1 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 7:3 (kon.)
po prodl.
HC RT TORAX Poruba
3:4 (0:0, 2:2, 1:1 - 0:1)
Technika Hockey Brno
Sobota 07.03.2020, 13:15 • RT TORAX ARENA • Extraliga dorostu - play-down • 20. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:15.
     
    Ve hře je posledních devět bodů! Dorostenci HC RT TORAX Poruba si v pátečním kole doslova vybojovali dva body s favorizovanou Duklou, která ještě osm minut před koncem základní hrací doby vedla 1:0. Dnes bude svěřencům trenéra Moravce soupeřem VSK Technika Hokej Brno.
    Nutno podotknout, že Brňané budou patřičně odpočatí, protože mač se Vsetínem si odbyli již ve středu 4. března. Na svém ledě těsně podlehli 5:6.
     
    Vzdálenost dnešních soupeřů v tabulce: Poruba obývá s 35 body čtvrtou pozici, Brno je na osmém místě se ziskem 23 bodů. Což naznačuje, že body jsou důležitější pro domácí tým, který si krůček po krůčku čtvrté místo tvrdě vydobyl a hodlá jej samozřejmě udržet.
    Proč?
    Týmy umístěné po skončení této části soutěže do čtvrtého místa mají zaručenou extraligu i pro příští sezónu.

    Porubany "ohrožují":
    Pátý Tábor s 34 body a zápasem k dobru a šestá Třemošná s 31 body. jak už víme, ve hře je devět bodů, takže nebude zřejmě až do posledního kola jisté, kdo vyhraje jackpot.
     
    Utkání začíná v 13:15 v RT TORAX ARENĚ
     
    S končícím rozbruslením prozrazujeme dnešní sestavy.

    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba: Slíž (Drabčík) – Černý, Hlaváč, Kac. Macias, Gelnar, Borkovec – Vehovský, Halata, Krz. Macias – Chovanec, Koudelný, Ślusarczyk – Stodůlka, Lambert, Hradil

    VSK Technika Hokej Brno: Geidl (Dřínovský) – Zavřel, Šplíchal, Vacek, Pospíšil, Žák, Šupa, Svoboda – Nerad, Harásek, Kubový, Middleton, Pejchal, Plevka, Maštalíř, Líska, Korbini, Fornál

    Rozhodčí: Škrobák – Dohnal, Janoško.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Puk získali domácí a Hlaváč napálil puk do útočné třetiny. Pásmo pak ještě udržel Vehovský. Když získali puk hosté a hru dostali do středního pásma, odpískal sudí hru vysokou holí a nařídil vhazování před Geidlem.
     
    00:39
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Kac. Macias – 2 min., hákování).
     
    01:30
    Sovy střílí od modré, ale namíření neměli přesné jak Fornál, tak v dalším střídání Korbini.
     
    02:39
    Domácí v plném počtu.
     
    02:41
    Puk je mimo hrací plochu. Technika má neuvěřitelný tlak, který ale nedokázala využít.
     
    03:17
    Porubané se dostali do útočné třetiny, kde se ale provinili přihrávkou rukou a tak se hra přesunuje blíže Slížovy brány. Do středního pásma.
     
    03:41
    Geidl viděl střelu Kacpera Maciase od modré, takže neměl problém kotouč zachytit. Před brankou sice clonil Ślusarczyk, ovšem ani to k brance nevedlo. Bude se vhazovat po gólmanově pravici.
     
    04:22
    Rozehrávka domácích je posouzena jako zakázané uvolnění, takže hráči ze střídačky musí zpět do hry. bude se vhazovat po levici Slíže.
     
    04:38
    Borkovec zachytil kotouč před Slížem a lehce se vyhl soupeři. Dokázal pak úspěšně rozehrát, což vedlo ke střele na Geidla v podání Stodůlky. Sovy puk získaly na své hole a ve střehu musí být nyní Slíž. Spoluhráči ovšem drží hru na mantinelech, takže ke střele červenočerných nedochází.
     
    06:10
    Koudelný vybruslil ze sevření a ze středního pásma nabruslil na střed hřiště. Střelu zablokoval Vacek.
     
    06:57
    Slíž vypomohl s rychlou rozehrávkou, ale puk získává Technika. Průchod pásmem zastavuje ofsajd.
     
    07:29
    Nepřesnosti v nahrávkách, rozehrávce a nakonec snaze vysunout kotouč z pásma měly za následek střelu Haráska. Puk se otřel o boční síť porubské branky.
     
    08:10
    Ofsajdem končí další přechod hostů do útočného pásma.
     
    08:54
    Korbini clonil před brankou a střela od modré jen těsně minula pravou Slížovu tyč.
     
    09:25
    Domácí vybojovali puk za vlastní brankou a krásnou nahrávkou dostal Vehovský Krzysztofa Maciase do úniku. Střela ovšem nepřišla, protože obrana Techniky se celkem rychle zorientovala.
     
    09:55
    Zpoza brány vyzkoušel Slížovu pozornost Maštalíř a nakonec mu byla umožněna i dorážka. Slíž perfektně vše přečetl a přerušil hru.
     
    11:00
    Technika si více a více dovoluje útočit. resp. domácí nechávají soupeři mnoho prostoru, čehož hosté bezezbytku využívají.
     
    11:45
    Hraje se nahoru dolů a čekáme na první gól utkání.
     
    12:44
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Vehovský – 2 min., hákování).
     
    13:05
    Střela od modré v podání Middletona končí hodně mimo bránu. Porubané dostávají hru před Geidla.
     
    14:15
    Podruhé se hosté usazují v pásmu. Slíž vychytal pokusy Pospíšila i dalekou střelu Zavřela.
     
    14:44
    Domácí v plném počtu. Vehovský se okamžitě zapojil do hry a spolu s Koudelným jeli dva na jednoho. V rozhodujícím okamžiku Koudelnému puk sjel z hole a souboj proti gólmanovi tak prohrál.
     
    15:24
    Vyloučení v týmu VSK Technika Hokej Brno (Pospíšil – 2 min., hákování).
     
    16:40
    Střelnici si porubští dorostenci otevřeli v první části přesilovky. Neuspěl svými tvrdými střelami od modré kapitán Kacper Macias a ani dorážky Hlaváče nebo Krzysztofa Maciase neskončili za zády hostujícího gólmana. Hlaváč druhým pokusem mohl otevřít skóre, ale Geidl neuvěřitelně pohotově zasáhl a puk schoval pod své ležící tělo.
     
    17:24
    Hosté v plném počtu.
     
    18:10
    Domácí zůstali u puku a tlak navyšovali. Geidl dál drží nerozhodný stav.
     
    18:33
    Vyloučení v týmu VSK Technika Hokej Brno (Vacek – 2 min., podrážení).
     
    19:00
    Černý neudržel puk v pásmu, takže Porubané musí začínat odznova.
     
    19:23
    Geidl byl úspěšný i při pokusech Halaty, když vyjel z brány a zmenšil tak střelecký úhel. Puk mířený na druhou tyč lehce zachytil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zprvu rozpačitý začátek na obou stranách, který gradoval větší aktivitou hostů z Brna, což jim v podstatě domácí dorostenci umožnili svým přístupem. Panikařili v rozehrávkách, jakoby měli svázané ruce, ale po ubráněných dvou oslabeních se dostali do početní výhody i svěřenci trenéra Moravce, což pak vedlo v závěru třetiny k většímu tlaku z jejich strany a dá se tedy říci, že ve finále byla první dvacetiminutovka vyrovnaná partie. Ovšem bez gólového přísunu, za to s gólmanskými zásahy, na straně Dietera Geidla v mnohých případech zázračných a klíčových.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    I toto buly vyhrávají domácí a po malých peripetiích se dostávají do útočné třetiny.
     
    20:24
    Poruba právě vstřelila branku!
    Parádní akci s momentem překvapení připravila první útočná formace! Vehovský naznačil objetí brány, Geidl se přesunul k levé tyči, ale porubský útočník nahrál napravo stojícímu KRZYSZTOFU MACIASOVI, který dopravil kotouč do odkryté poloviny brány. Asistence: Maxim Vehovský a Matěj Halata.
     
    22:33
    Technika se pokoušela několikrát vyrovnat skóre, ale Marek Slíž si uhájil jak pravou tak posléze i levou tyč a nepřipustil ani dorážku Svobody, který se v jednom střídání nabránu Poruby řítil.
     
    23:18
    Vhazování po prvé ruce Slíže vyhrává Halata a Porubané ujíždí do útočné třetiny. Dlouho tam ale nepobudou. Sovy puk získávají a dokonce přebruslují domácí obranu.
     
    23:28
    Technika právě vstřelila branku!
    ADAM KUBOVÝ nabruslil na střed hřiště a Slíže propálil těsně nad ledem mířícím pukem mezi betony. Asistence: David Pejchal.
     
    24:28
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Gelnar – 2 min., faul kolenem).
     
    25:11
    Černý dělá před brankou pořádek a dotírání Fornáta po odpískání nenechává bez povšimnutí. Sudí uklidňuje oba borce a bude se vhazovat po levici Slíže.
     
    25:41
    Technika právě vstřelila branku!
    IVAN KORBINI využívá 47 vteřin před konce přesilovou hru a posílá Sovy do vedení. Slíž měl zakrytý výhled a na střelu reagoval pozdě. Asistence: Adam Middleton.
     
    27:35
    Koudelný se probojoval ke střele. Geidl si levou tyč dobře ohlídal.
     
    28:08
    Kacper Macias vzal zodpovědnost na sebe a z pozice obránce zajel s pukem až do útočné třetiny. Obrana Techniky je ale kompaktní a soupeře nenechává v klidu střílet. Což poznal jek Stodůlka, tak Lambert.
     
    29:32
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hrálo se v hodně rychlém tempu, které bylo i příčinou vyrovnávacího gólu MATĚJE HALATY, který dostal puk na hokejku v těsné blízkosti brány a bez rozpaků a přemýšlení dostal kotouč švihem – střelou zápěstím – za brankovou čáru. Asistence: Krzysztof Macias.
     
    30:00
    Slíže hodlal přelstít Líska, ale porubský gólman si dával na jeho počínání velký pozor.
     
    31:45
    Strkanice u hostující brány končí s píšťalkou. Lambert je spoluhráči odstrkován pryč z emotivní situace, domácí nehodlají hrát v oslabení.
     
    32:45
    Slíž drží puk v lapačce po střele Fornála. Po buly se puku zmocňují domácí a hru přemisťují před Geidla.
     
    33:29
    Pavel Chovanec byl nepříjemně atakován v rohu útočné třetiny, ale sudí to jako nedovolené počínání nevyhodnotil. Spoluhráči otřeseného hráče vedou na střídačku.
     
    33:50
    Technika zaváží puk do útočné třetiny, ale obranný zákrok domácích dostává hru opět do středního pásma. Přetahovaná o držení kotouče s e opakuje.
     
    35:10
    Souvislejší tlak v pásmu soupeře si nyní vytvořili domácí hráči, ale střelba není přesná a hostující obrana dokáže rychle pokrývat hráče s pukem. Geidl nemusel skoro vůbec zasahovat.
     
    36:12
    Stejně se dělo i na druhé straně. Pokus Maštalíře končí mimo bránu.
     
    36:51
    Střela od obranné modré v podání Gelnara končí pod příložníkem Geidla. Chtěl sice rychle rozehrát, ale rychlejší v reakci byl rozhodčí Škrobák, který přerušuje hru. Vhazovat se bude po gólmanově pravici.
     
    37:45
    Halata nabruslil po levé straně do pásma a kličkou se dostal do střelecké pozice. Geidl udržel beton na pravé tyči.
     
    38:04
    Koudelný schoval střelu za Svobodu. Geidl lehce vyráží puk do pravého rohu.
     
    38:49
    Hosté se nyní nedostávají na delší časovou osu ke kotouči. Více ze hry mají sice domácí, ale obranu soupeře se nedaří překonat.
     
    39:24
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Gelnar – 2 min., hrubost).
     
    39:54
    Krzysztof Macias s Halatou měli nakročeno do přečíslení, ale v poslední chvíli vložil do nahrávky na střed hřiště hůl Svoboda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V této třetině jsme se gólů již dočkali a to hned v první minutě, kdy momentem překvapení přelstila gólmana Geidla první útočná formace. Puk za brankovou čáru dopravil Krzysztof Macias. Jenže pak přišly dvě minuty slávy Techniky. Střelou od modré srovnal Adam Kubový a přesilovku ukončil dříve Ivan Korbini podobně vystřeleným kotoučem. Vedení Sovám vydrželo do poloviny třetiny, kdy bez rozmýšlení nasměroval puk do brány Matěj Halata, pro něhož to je jubilejní gól v sezóně, celkem desátý.
    Po dvou třetinách je stav tedy stále nerozhodný, ovšem se čtyřmi góly v zápise.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Střely z každé pozice končí na hokejce Slíže, který puky odráží jako nepolarizující magnet. Neuspěl Pospíšil, Plevka ani kapitán Fornál.
     
    41:24
    Domácí v plném počtu.
     
    42:24
    Taktika svazuje obě mužstva. Jde vidět opět nerozhodnost a pozdní reakce na vzniklé situace a pak i nepřesnosti v herních akcích. Kdo udělá první chybu, bude více v klidu a pohodě.
     
    44:19
    Domácí se usadili v pásmu a vytvořili si několik skvělých akcí, které vychytal skvělý Geidl. Halata měl před sebou prázdnou bránu, když dostal pas od Krzysztofa Maciase, ale gólman měl rychlý slejd a střelu vykryl.
     
    45:32
    Kovalčík donutil Geidla udržet kotouč v náručí po střele Černého.
     
    45:59
    Maštalíř to zkusil z první, ale bránu minul o metr. Puk se tvrdostí střely dostává zpět do středního pásma.
     
    46:37
    zakázané uvolnění v podání Techniky vrací hru před Geidla.
     
    46:59
    Halata projel v momentě střely Černého, ale Geidl puk vykryl.
     
    47:01
    Poruba právě vstřelila branku!
    Puk letěl do levého rohu a než se gólman postavil zpět na brusle, dokázal MAXIM VEHOVSKÝ puk s pomocí nahrávky mladšího z bratrů Krzystofa dopravit za jeho záda. Asistence: Krzysztof Macias.
     
    48:47
    Hosté se snaží o vyrovnání, což samozřejmě Porubané nehodlají připustit a všechny síly dávají do obrany.
     
    49:15
    Na což zapomínají hosté! Lambert se Stodůlkou se dostali za obranu při skvělém odvracení tlaku hostí a jeli dva na nikoho. Lambert jednoruč puk za Geidla ale nedopravil.
     
    50:50
    První formace měla opět skvělé šance, ale blokování soupeře je na skvělé úrovni, takže RT TORAX vede pořád jen o jednu branku.
     
    51:42
    Hraje se nahoru dolů, hurá hokej, který zvedá diváky ze sedadel, ale trenérům se jistě nelíbí.
     
    52:50
    Slíž vykryl střelu i dorážku pravým betonem Middletonovi. Puk pak vyvezl z pásma Koudelný.
     
    53:33
    Technika právě vstřelila branku!
    Byl sám na ose hřiště v prostoru mezi kruhy a jakmile získal DAVID PEJCHAL kotouč, počkal si na reakci gólmana a přesně nad lapačku pak zamířil. Puk se otřel o všechny tři tyče a dopadl za brankovou čáru.
     
    55:14
    Domácí zakládají útok, ale opět se neudrželi v útočné třetině. Hosté cítí možnost zisku bodů, možná všech, a tak tlačí soupeře do obrany ze všech sil.
     
    56:33
    Krzysztof Macias získává pásmo, zakázané uvolnění se tak pískat nebude, a dostává svůj tým do slibné gólové šance. Halata promáchl a Geidl pak vykryl pokus Vehovského.
     
    57:45
    Gelnar drží puk na hokejce. Domácí v klidu střídají a chystají se na závěrečný tlak. Jenže musí si pohlídat i zadní vrátka. Jediná chyba může stát body. A to oba týmy.
     
    59:00
    Vehovského vychytává šipkou po kotouči Geidl. Domácí už už viděli puk v síti.
     
    59:24
    Slíž vypomáhá s rozehrávkou. Puk ale končí na Svobodově hokejce, který okamžitě pálí na bránu. Porubané mají druhý pokus.
     
    59:36
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:36
    Vhazuje se po levici Slíže.
     
    59:48
    O puk se hraje za brankou.
     
    59:50
    Chovanec vyváží odražený puk přes celé pásmo. Střelecky se ovšem neprosazuje, takže utkání bude pokračovat prodloužením.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Jelikož Technika Hokej Brno včera nehrála utkání (předehrála si jej se Vsetínem ve středu), udrželi s domácími krok a získala cenný bod.
    Pro domácí je to v druhém dni druhé prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:11
    Puk drží Sovy, ale v útočné třetině o něj přišly. Plevka neprošel přes Hlaváče.
     
    60:40
    Technika právě vstřelila branku!
    Halata se srazil se soupeřem a tak měl JAKUB PLEVKA dost prostoru na zakončení. Střelu zápěstím umístil přesně mezi betony a ukončuje toto utkání výhrou. Asistence: Michael Fornál.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině dlouho drželi domácí jednobrankové vedení, které ve 48. minutě zařídil Maxim Vehovský poté, co gólman puk vyrazil do rohu, ale už se nedokázal včas srovnat v brankovém postoji. Hosté vyrovnali šest minut před koncem základní hrací doby, a protože se z dalších šancí, které si domácí vytvořili, a nebylo jich málo, nikdo neprosadil, dospělo utkání do prodloužení. To ukončil po čtyřiceti vteřinách střelou zápěstím na ose hřiště Jakub Plevka a získal pro tým druhý bod.
     
    Dorostenci HC RT TORAX Poruba sehráli vyrovnanou partii s týmem, který neměl v nohách páteční utkání. To si Technika předehrála se Vsetínem ve středu 4. března. Pro Techniku je toto vítězství spíš morálním povzbuzením, protože má jasno, že se vyřazovacím bojům nevyhne. Oproti Porubanům, kteří bojují o první čtyřku a body potřebují.
    Do konce této části soutěže jsou už jen dvě kola!
     
    Pro dnešní den se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a ve čtvrtek 13. března se opět z RT TORAX ARENY přihlásíme. Soupeřem dorostenců Poruby bude Olomouc a utkání začne v 18:00.

    Krásný zbytek dne přeji! (15:33:22)

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 21. Krz. Macias (Vehovský, Halata), 30. Halata (Krz. Macias), 48. Vehovský (Krz. Macias) – 24. Kubový (Pejchal), 26. Korbini (Middleton), 54. Pejchal, 61. Plevka (Fornál)


    HC RT TORAX Poruba: Slíž (Drabčík) – Černý, Hlaváč, Kac. Macias, Gelnar, Borkovec – Vehovský, Halata, Krz. Macias – Chovanec, Koudelný, Ślusarczyk – Stodůlka, Lambert, Hradil
    Technika Hockey Brno: Geidl (Dřínovský) – Zavřel, Šplíchal, Vacek, Pospíšil, Žák, Šupa, Svoboda – Nerad, Harásek, Kubový, Middleton, Pejchal, Plevka, Maštalíř, Líska, Korbini, Fornál

    Rozhodčí: Škrobák – Dohnal, Janoško
    thejrc.org